15 legjobb Bhopal turisztikai hely

Bhopal Madhya Pradesh fővárosa, és ismert, és a kultúra, a történelem és a művészet ötvözete. Raja Bhoj a 11. században találta meg, és még mindig az egyik legjobb turisztikai hely. Az évek során ez a hely sokat fejlődött, és ha kirándulni tervez, itt van egy lista néhány lenyűgöző helyről, amelyeket feltétlenül meg kell látogatnia.

1. Alsó tó:

bhopal turisztikai helyek

Az Alsó -tó, más néven Chhota Talab az egyik legszebb látnivaló Bhopal szép városában. A festői dombokkal körülvett tó a nagy Mogul Birodalom maradványa. Valóban csodálatos ránézni, és az egyik felbecsülhetetlen értékű helyszín, amelyet valaha látni fog. Tehát amikor Bhopalba látogat, mindenképpen kiránduljon a Chhota Talabba.

2. Bharat Bhavan:

bharat-bhavan_bhopal-turista-helyek

A Bharat Bhavan a Bhopal egyedülálló előadó- és képzőművészeti intézménye. Ez egy nagyszerű hely a kifejezésre, a felfedezésre, az előadásokra és a megnyilvánulásokra. A Bharat Bhavan ideális hely a művészet szerelmeseinek is, mivel számos fontos kiállítást és galériát rendeznek.

3. Van Vihar Nemzeti Park:

van-vihar-nemzeti-park_bhopal-turista-helyek

Bhopal nemcsak műemlékeiről, tavairól és művészeti galériáiról, hanem nemzeti parkjairól is ismert. Igen, a Van Vihar Nemzeti Park egyike azoknak a helyeknek, ahol az ország legexotikusabb fajait találja. A hely a legjobb az összes vadon élő állatok és állatfigyelők számára, és mindenképpen meg kell látogatni egyszer.

4. Taj ul Masjid:

taj-ul-masjid_bhopal-turista-helyek

A Taj-Ul-Musjid Bhopal egyik legnagyobb mecsete. Nem csak nagy, de nagyon szép és makulátlan is. A mecset szerkezete, építészete és stílusa elképesztő. A nagyszerű dolog ebben a mecsetben az, hogy nappal iszlám vallásos iskolaként működik.

5. Birla Múzeum:

birla-múzeum_bhopal-turista-helyek

A Bhopali Birla Múzeum Madhya Pradesh gazdag kultúráját jelképezi. A neolit ​​korból származó eszközöket tartalmaz, és mindenképpen érdemes meglátogatni.

6. Gohar Mahal:

gohar-mahal_bhopal-turista-helyek

A Gohar Mahal a Felső -tó partján található, és Bhopal egyik legszebb helye. Nagyszerű példája a mogul és a hindu építészetnek, és nagy történelmi jelentőséggel bír.

7. Gyöngy mecset:

gyöngy-mecset_bhopal-turista-helyek

A Gyöngy mecset Bhopal egyik legszebb muszlim szentélye, és nagy tisztelettel tekintenek minden muszlim nőre. 1860 -ban épült, és nagyon hasonlít a Jama Masjid építészeti tervéhez. Annak ellenére, hogy a mecset mérete nem túl nagy, évente nagy számú turista érkezik.

8. Régészeti Múzeum:

régészeti-múzeum_bhopal-turista-helyek

A Bhopali Régészeti Múzeumban az ország különböző részeiből származó régi szobrok és emlékek széles választéka és gyűjteménye található. Némelyikük Buddha, Lord Shiva és Vishnu szobra, míg vannak nagyon érdekes festmények is, amelyek régi, mint a régi század. Ezen emlékek mindegyike jól megőrzött, és remek példája az erős hindu és buddhista kultúrának.

9. Shaukat Mahal:

shaukat-mahal_bhopal-turista-helyek

Shaukat Mahal a Bhopal egyik csodája. A gyönyörű város Chowk területén található emlékmű valóban fenséges és ragyogó. Bár az iszlám kultúra tükröződése, eredetileg a franciák építették. Fehér alabástromból áll, és számos háromszög alakú ível rendelkezik, amelyek nagyon gazdag megjelenést kölcsönöznek ennek az emlékműnek.

10. Manua Bhan Ki Tekri:

manua-bhan-ki-tekri_bhopal-turista-helyek

Ez a gyönyörű hely a Napvárosban, Lalghatiban található, Bhopal egyik legjobb látogatási helye. Jó az isten szerelmeseinek, a természet szerelmeseinek és az élménykeresőknek. A dombtetőn található, és gyönyörű zarándokhely a Jain bhakták számára. A Tekri Jain Saint Shri Jindutta Sureshwarj, Acharya Manutung és Maharaj Shri Vijay Suriji cipőit tartalmazza. Itt található Shri Man Bhadarji bálványa is. Mahaveer Giri néven is ismert, ez a hely híres elegáns és csábító építészetéről és panorámás kilátásáról a városra. A Simha -kapunak is nevezett templom kapuja a kőre vésett kéziratokat tartalmazza. Ez is Sadhna Sthal az Oswald -dinasztiaból. A templom látogatásának egyik jó ideje a Kartik Purnima alkalmából, mivel minden évben nagy vásárt rendeznek ebben az időszakban.

11. Bhimbetka -barlangok és sziklás menedékek:

bhimbetka-barlangok-és-rock-menedékek_bhopal-turista-helyek

Ezek a gyönyörű barlangok és sziklák az egyik turisztikai hely Bhopal közelében. Ez a hely egyszeri látogatás a történelemkedvelők és a fotórajongók számára. Ez a hely 600 sziklamenetet tartalmaz, amelyek öregsége 5500-1000 esztendő. A Ratapani szentély közepén helyezkedik el, és ezek a menedékek körülbelül 10 kilométer hosszúak. Ezen a helyen óriási gyűjtemény található az őskori festményekből. Ezek a festmények a barlanglakók életét mutatják be, amelyeket vörösek, zöldek, sárgák és fehérek színes keveréke illusztrál. A vadászat, a táncoló lovak és elefántok, az állatharcok és más érdekes események jeleneteit is ábrázolja. Ez a hely India építészeti gazdagságát ábrázolja, és feltétlenül meg kell látogatnia ezt a helyet, ha Bhopalba megy.

12. Felső -tó:

felső-tó_bhopal-turista-helyek

Ez a gyönyörű tó a CM House közelében található, és a Bhopal turisztikai helyek közé tartozik. Ez egy csodálatos hely a természet szerelmeseinek és a kalandot keresőknek. Ez a legrégebbi mesterséges tó Indiában, amelyet helyi nyelven Bhojtal vagy Bada Talab néven is ismerünk. Ez a 11. században épült, és 36,1 négyzetkilométeres területen terül el, és ez a fő vízforrás Bhopal lakosságának. A Kolan folyó túloldalán épült, és úgy vélik, hogy Bhoj király ezt a tavat a bőrbetegségeinek kezelésére építette. Egy park is található a tó közelében, a Kamla Park, amely növeli a hely szépségét. Minden sporttevékenységhez jó, és a kalandszerető emberek kedvenc helye. Ez is Shah Ali dargah -ja és egy gyönyörű hely a látogatáshoz.

13. Regionális Tudományos Központ:

regionális-tudományos-központ_bhopal-turista-helyek

Ez a Shyamla Hills -i Banganga úton található tudományos központ az egyik kötelező látogatóhely Bhopalban a gyerekek számára. Ez a múzeum szórakoztató, szeretetteljes hely a tudomány szerelmeseinek és a tapasztalatkeresőknek. A múzeum a tudomány és a technológia szépségét hordozza. Ha ellátogat Bhopalba, látogasson el a múzeumba, és fejlessze tudományát és technológiáját. A gyerekek számára ez egy innovatív módja a minőségi idő eltöltésének és a tudományos fegyelem élvezetének. Különböző részlegeket tartalmaz, mint például a Motor Hall, a Fun Science Gallery, a Space Gallery, az Electro Technic Gallery és más gyönyörű vonzó dolgok. A Centreis három kategóriába sorolható – szórakoztató tudomány, légkör és energia, valamint a Science Park, és olyan műsorokat is rendez, mint a 3D, a Sky Observation és a Taramandal.

14. Laxmi Narayan templom:

laxmi-narayan-templom_bhopal-turista-helyek

Ha istenbarát vagy és szereted a vallási tevékenységeket, akkor egyszer meg kell látogatnod ezt a helyet. Ez a gyönyörű templom a domb tetején található, így megtekintheti Bhopal egész városát. A templom gyönyörűen épült, és az építészeti tervezés gyönyörűen készült. A padló gyönyörű fehér golyókból készült, a helyiségek tiszták és jól karbantartottak. A főkapu előtt szökőkutak sorai vannak, amelyek fokozzák a templom festői szépségét. Ez a templom panorámás kilátást nyújt Bhopalra, és Birla templomnak is nevezik, ahogy a Birlas építette. Ezt a templomot Lakshmi, a gazdagság istennőjének tiszteletére építették. Ez egy gyönyörű hely a vallásos emberek számára, hogy meglátogassák és élvezzék a tiszta és békés környezetet.

15. Jama Masjid:

jama-masjid_bhopal-turista-helyek

A Jama Masjid a Loha Bazárban található Bhopal egyik gyönyörű zarándokhelye és gyönyörű látnivalója. Jó hely az isten szerelmeseinek, és a vallásos embereknek egyszer meg kell látogatniuk ezt a helyet. Ez a mecset 2 évszázados, és az épített szerkezet értékelhető. A legjobb idő a Masjid meglátogatására kora reggel, mivel abban az időben a hely békés, és a Masjidban jól érezheti magát. Ez az egyik híres turisztikai hely, és vallási célokra is jó. A masjid gyönyörűen épült, arany tüskékkel a minareteken. Ez a mecset egy gyönyörű tó hátterében épült. Nagy vörös homokkőből épült, és Ázsia egyik legnagyobb mecsete.

Bhopal biztosan nagyszerű hely a látogatáshoz. Ezekkel a csodálatos turista tempókkal Bhopalban már biztosan oda akar menni!

Menj, pakold össze a táskáidat!