15 legjobb Dehradun turisztikai hely

Dehradun Uttarakhand fővárosa, és gyönyörű környezetéről, festői szépségéről és nagyszerűségéről ismert. A híres dombállomások, például a Mussoorie közelében található, és számos szépségfolt és helyszín, például a Doon -völgy díszíti. Ez az átjáró számos népszerű turisztikai látványossághoz, mint például Rishikesh, Gangotri és Badrinath stb..

Turisztikai látnivalók Dehradunban képekkel:

Az alábbiakban felsoroljuk a 15 fantasztikus dehradun turisztikai helyet, valamint képeket az utazás megtervezéséhez.

1. Rajaji Nemzeti Park, amelyet soha nem hagy ki a vadállatok közül:

Rajaji Nemzeti Park látnivalói Dehradunban

A Rajaji Nemzeti Park 820 négyzetkilométeres, 1966 -ban alapították. Gyönyörű ökoszisztémával rendelkezik, és a Shivalik buja völgyeiben található. A chir fenyőerdők, gyepek és füves legelők néhány gyakori, mégis csodálatos dolog ezen a helyen. Ez az egyik legemlékezetesebb úticél dehradun közelében, amely a legjobb szórakozást nyújtja Önnek.

2. Rabló barlang:

A rablóbarlang dehradun turisztikai helyeket

A Dehradun rablóbarlangja a legnépszerűbb turisztikai látványosság. Ez a legjobb hely nyaralni, és nagyon természetes légkör határolja. Körülbelül egy kilométeres túra felfrissít, különösen a Rabló -barlang patakja miatt.

3. Tapkeshwar templom:

Tapkeshwar templom dehradun híres helyeket

A Tapkeshwar templom egy nagyon régi és ősi templom Dehradunban. Lord Shivának szentelték, és körülbelül nyolc kilométerre van Dehraduntól. A helyet nagy tisztelettel tekintették Lord Shiva minden imádójára és követőjére. Ha idejön, mindenképpen segít megismerni a hinduizmus kultúráját. Miután meglátogatta ezt a csodálatos helyet, amely legközelebb van a dehradunhoz, biztosan izgalomba jön, mert olyan gyönyörű tájakkal és hangulattal rendelkezik.

4. Malsi Deer Park:

Malsi Deer Park dehradun turisztikai helyszín

Ha azt reméli, hogy remek helyeket és helyszíneket fedez fel a piknikekhez és az állatok megfigyeléséhez, a Malsi Deer Park az Ön számára a hely. A Dehradun Shivalik -hegység tövében található. Itt nemcsak szarvasokat, hanem tigriseket, nilgait, pávaféléket és más állatokat is talál. Rövid piknikre menni ezen az egzotikus helyen szintén frissítő lesz.

5. Santala Devi templom:

Santura Devi templom történelmi helyek dehradunban

A Santala Devi templom körülbelül tizenhat kilométerre található Dehraduntól. Nagyon zsúfolt szombatonként, mivel Santala Devi és testvére napjának tekintik. A templom gyönyörűnek és gyönyörűnek tűnik, és remek hely a látogatásra. Dehradun egyik leglátogatottabb turisztikai helye, hűvös időjárással és odaadással.

6. Sahastradhara:

Sahasradhara turisztikai látványosságok Dehradunban

Sahastradhara ezer forrás forrásaként is ismert. A Rajpur folyó közelében található, és körülbelül 16 km -re található Dehradun kisvárosától. A hely nagyon vonzóvá válik az esős évszakban, és remek hely piknikre. Bőséges vízforrásokkal is rendelkezik, amelyekről ismert, hogy gyógyító tulajdonságokkal rendelkeznek a betegségek és betegségek gyógyítására.

7. Jwalaji templom:

Jwalaji Temple dehradun utazási helyek

Dehradun az egzotikus, fényes és templomok országa. Körülbelül 9 km -re található Mussoorie -tól, és közvetlenül a Benog -hegy tetején található. A látvány annyira szép, hogy úgy néz ki, mintha a domb tetején lenne, mint egy korona. A Jwalaji templom az egyik gyönyörű dehradun turisztikai hely.

8. Lachhiwala:

Lacchiwala legnépszerűbb látnivalói Dehradunban

Lachhiwala ennek a dicsőséges városnak a külvárosában található, és friss víz folyik a patakból. A patak különböző medencékbe lép, és a látvány távolról nagyon szép. A vízszint körülbelül négy méter magas, és valóban csodálatos hely.

9. Bhadraj templom:

A Bhadraj templomnak meg kell látogatnia a dehradun -i helyeket

A Dehradun Bhadraj templomot a Krisna hindu istennek szentelik. A Doon -völgyben található hely lebilincselő és nagyon vonzó. A templom körülbelül tizenöt kilométerre található Dehraduntól, és valóban a legjobb hely. Ez az egyik híres turisztikai hely a dehradun környékén. Itt a fotó azt sugallja, mennyire híres az a hely Dehradunban.

10. Tiger Falls Most Adventures Place:

A Tiger Falls híres látnivalói Dehradunban

Szeretne ellátogatni Dehradun területére? A Tigris -vízesés az egyik legjobb hely Dehradunban. Körülbelül 1400 m tengerszint feletti magasságban található, ami elég magas. A vízesés látványa csodálatos. A vízesések festői szépségét nem lehet csak figyelmen kívül hagyni. A vízesések sporterdőket és más természeti szépségeket is tartalmaznak. A tigrisesések egyik legjobb tulajdonsága a sűrűsége. Elég mély, és az embereket lenyűgözi a vízesés által keltett zaj. Elmondható, hogy az egyik legjobb Dehradun turisztikai hely. A tigrisesés szépségét nem lehet figyelmen kívül hagyni, és a turisták a világ szinte minden szegletéből érkeznek ide, hogy tanúi legyenek ennek a csodálatos helynek a szépségéről.

11. Tapovan:

Tapovan

Ez az ország egyik leghíresebb történelmi helyszíne. A turistákat lenyűgözik a történelmi történetek és a mitikus tények erről a fantasztikus helyről. Sok víztest veszi körül ezt a gyönyörű helyet, és ez egy híres zarándokhely is. Az évente megrendezésre kerülő vallási összejövetelek ezen a helyen meghaladják a határokat. Nincs ilyen hely az indiai tanúkban, annyi vallási összejövetel egyszerre. A kolostorok ezen a helyen is nagyon szépek, és az egész hely gondozott és jól kezelt. Tapovan tehát az egyik legjobb turisztikai hely Dehradun közelében.

12. Mindrolling kolostor:

Mindrolling kolostor

Ez Dehradun egyik leghíresebb helye. Tele van vallási jelentőséggel, és elmondható, hogy e hely néhány őrző szelleme lakja (a helyi emberek szerint). A hely tele van természeti csodákkal is, amelyek ténylegesen körülveszik ezt a helyet. Az Úr Buddha szobra nagyon nagy, és tiszta aranyból készült, ami az egyik fő vonzereje ennek a helynek. A kolostor híres ereklyéiről is, amelyek valójában az egyik legfontosabb elemei, amelyeket tehetséges emberek hoztak létre ezen a helyen.

13. Erdészeti Kutatóintézet:

Erdészeti Kutatóintézet

Ha igazán tanulni szeretne valamit, amikor turistaként érkezik Dehradunba, akkor ez az ideális hely a látogatásra. Az intézetet az egyik fióktelep hozta létre, amelyet a brit uralom idején hoztak létre indiánul, és óriási történelmi és oktatási jelentőséggel bír ezen a helyen. Elmondható, hogy az egyik legjobb hely Dehradunban. Az ezen a helyen található múzeum ugyanolyan fontos. A múzeumot gyakran látogatják az emberek, és valójában az egyik legjobb hely Dehradunban.

14. Asan Barrage vízi sportközpont:

Asan Barrage vízi sport üdülőhely dehradun legszebb helyein

Ezt az üdülőhelyet a Garhwal Mandal Vikas Nigam fejlesztette ki, és rendkívül fontos ennek a helynek. A helyet évente meglehetősen sokan látogatják. Ezen a helyen sok szabadidős létesítmény található, mint a csónakázás, a kenuzás, stb., Amelyek lehetővé teszik a látogató szórakozását szinte egész nap. Uttarakhand turisztikai fejlesztési testülete gondoskodik a járművekről, és megtervezi az utazást erre a helyre. A vándormadarak megfigyelése szintén híres tevékenység ezen a helyen. Ez az egyik legjobb dehradun turisztikai hely.

15. Wadia Himalája Intézet:

Wadia Himalája Intézet

Ebből az intézetből sok mindent lehet tanulni. Elmondható, hogy az ország egyik legjobb Himalája -geológiai központja, és az egyik legjobb látnivaló itt. Az ezen a helyen lakó emberek nagyon segítőkészek a turisták felé, és szállást és szükségleteket is biztosítanak ezeknek az embereknek. Dehradun egyik legjobb helye a turisták számára.