15 legjobb turisztikai hely Mahabaleshwarban

A Mahabaleshwar egy egyszerű dombállomás a nyugati Ghatok hegyei között. Maharashtra államban található, a Satara kerületben. A brit Raj idején Mahabaleshwar volt Bombay tartományuk fővárosa. Ez a hely friss levegőt és gyönyörű látnivalókat biztosít, mint minden más hegyi állomás. De ez a hely megkülönböztethető a gazdag történelmi háttérrel.

Gyönyörű Mahabaleshwar turisztikai helyek:

Itt található a Mahabaleshwar 15 legjobb turisztikai helyének listája.

1. Morarji kastély:

morarji-castle_mahabaleshwar-turista-helyek

Ez az épület a régi brit stílusban épült. Ha Ön építészhallgató, akkor az épület nagyvonalú boltívei és boltozatai biztosan érdekelni fogják. Még akkor is, ha nem sokat tud az építészetről, van valami az épület dicső szerkezetében, ami arra készteti, hogy alaposabban fedezze fel a romokat. Ez Mahabaleshwar egyik jelentős látnivalója, amelyet meglátogathat, és amely boldoggá teszi a szemét.

2. Rajpuri -barlangok:

rajpuri-caves_mahabaleshwar-tourist-places

Ez Mahabaleshwar egyik legszentebb helye, és minden jámbor turista meglátogatja. Ezek egy egyszerű barlangkészlet, amelyet több kund vagy víztestek vesznek körül. A vallásos bhakták úgy vélik, hogy e kundok vize szent és különleges képességekkel rendelkezik. Fürdés az egyik ilyen kundában úgy tekinthető, hogy elősegíti életed hosszú élettartamát.

3. Babington -pont:

babington-point_mahabaleshwar-turista-helyek

Mahabaleshwar számos gyönyörű pontot sportol a környékén és környékén. Ezek egyike Babington -pont. A 1294 méter tengerszint feletti magasságban található panorámás kilátás innen lélegzetelállító. De sok turista számára a ponthoz vezető út sokkal lenyűgözőbb, mint maga a cél. Ez Mahabaleshwar egyik leglátogatottabb turisztikai helye, így soha ne hagyja ki ezt a gyönyörű helyet.

4. Bombay -pont:

bombay-point_mahabaleshwar-turista-helyek

A Bombay pontot vagy a Sunset Pointot minden turista legalább egyszer meglátogatja Mahabaleshwarban való tartózkodása során. A rózsaszín és a narancssárga alkonyat látványa éteri élmény. A neve Bombay Point vagy Mumbai pont onnan származik, hogy a pont a Mumbai felé vezető úton fekszik. Sokan lepedővel és egy kosár finomsággal érkeznek egy nyugodt délutáni piknikre az itt található néhány fa árnyékában.

5. Connaught -csúcs:

connaught-peak_mahabaleshwar-turista-helyek

Korábban Olimpia -hegyként ismert, ez Mahabaleshwar második legmagasabb csúcsa. A túrázás, majd a csúcs meghódítása hihetetlen kilátást nyújt Mahabaleshwarra, annak minden völgyével, tavával és pontjával. Az 1400 méterrel a tengerszint felett elhelyezkedő csúcsot minden kalandvágyó turista meglátogatja, akár túrázni, akár meredek utakon túrázni..

6. Mahabaleshwar templom:

mahabaleshwar-temple_mahabaleshwar-tourist-places

Egy másik Mahabaleshwar híres szent helye a Mahabaleshwar templom. Az Úr Shivának szentelt templomban pompás „lingam” található, amely egy fekete kő, amelyet az Úr reinkarnációjaként tartanak számon. A templomot a régi hindu templomok jellegzetes stílusában építették. Két részre oszlik: a belső szoba és a külső rész, amelyet központi csarnoknak is neveznek.

7. Tigris tavasz:

tigris-tavasz_mahabaleshwar-turista-helyek

Ez az egyik legszebb természetes forrás a környéken. Sok bhakta hiszi, hogy a vize tiszta és gyógyító. A kis tavat körülvevő táj lenyűgöző. A Savitri folyó vélhetően innen ered. A forrás közel van Arthur pontjához, amely egy másik híres turisztikai helyszín.

8. Lingmala -vízesés:

lingmala-falls_mahabaleshwar-turista-helyek

Ez a vízesés 600 méter magasan, a Venna -völgy felett zuhant lefelé, ahol a vízesés találkozik a tóval. Az általa nyújtott nézet elképesztő. A monszunszezon idején a zuhogó hangos víz a szokásosnál is élesebb megjelenést kölcsönöz.

9. Venna -tó:

venna-lake_mahabaleshwar-turista-helyek

Ez a környék egyik legnépszerűbb turisztikai látványossága. A Satara Raja által 1842 -ben épített tó hatalmas, 28 hektáros területet foglal el. Ma olyan létesítményeket kínál, mint a csónakázás, vadászbódék, snack standok és így tovább, hogy több turistát csábítson.

10. Pratapgarh erőd:

pratapgarh-fort_mahabaleshwar-turista-helyek

Azok, akik szeretik az ókori történelmet, minden bizonnyal imádni fogják a Pratapgarh erődöt. És azoknak, akik nem, nos, srácok, kihagyjátok a festői tájat és a folyópartokat, tehát a veszteségetek. A Pratapgarh -erőd Mahabaleshwar egyik kötelező helyszíne. Ez a szimbóluma annak a nagy csatának, amely Shivaji Maharaja és Afzal Khan között zajlott. Afzal kán a Pratapgarh -erőd alsó részén található. De ha a fentiek egyike sem érdekli, akkor látogassa meg a Pratapgarh -erődöt az általa bemutatott festői szépségekért, mivel a Neera és a Koyna folyók partjára néz, és a régészek és a diákok számára is óriási csemege..

11. Wilson -pont:

wilson-point_mahabaleshwar-turista-helyek

A Wilson -pontot közismert nevén napfelkelte is jelenti. Eddig fogalmam sincs, miért különböztetik meg az emberek a napnyugta és a napfelkelte pontokat, mivel mindkettőt elég jól láthatja ugyanazon a napnyugtafolton vagy napfelkeltén, de ez vita tárgya. A Wilson Point lélegzetelállítóan jó hosszú sétákhoz, kerékpározáshoz, nyilván napfelkeltéhez és napnyugtához. A Wilson Point a napfelkelte mellett a természet különféle finomságaival is kedveskedik. A varázslatos kilátás befagyasztja az időt, és elmélyedsz misztikus gondolataidban. Tehát azok az emberek, akik őrültek a szelfikért és a családi fényképekért, a Wilson Point mindenképpen érdemes meglátogatni.

12. Lodwick -pont:

lodwick-point_mahabaleshwar-turista-helyek

Ezt a helyet az egyik legszerencsésebb apáról, Lodwick tábornokról nevezték el, aki elsőként gyalog mászott fel erre a dombra, és fia emlékművet állított a tiszteletére. Bár ez csak történelemlecke, valójában a Lodwick -pont inkább a természet gazdagító élményéről híres, amely különböző ruhákban, például erdőkben, völgyekben stb. Mutatkozik meg. A kilátás lélegzetelállító, a lányok számára a kifejezés „wow” lenne. Lodwick Point az egyik legjobb Mahabaleshwar turisztikai hely.

13. Tapola:

tapola-lake_mahabaleshwar-turista-helyek

Tapola egy gyönyörű tó Mahabaleshwarban, amelyet a Koyna folyó holtága alkot. Valójában csak két dolgot tehet meg ezen a helyen: vízitúrákat és olyan helyek látogatását, amelyek csak ezen a víztesten keresztül érhetők el. Ha szereti a tavakat és a víztesteket, akkor ez a hely az Ön számára, mivel ez a tó viszonylag hatalmas, és sok gyönyörű jelenetet lehet megörökíteni a vízitúrákon keresztül.

14. Dhobi -vízesések:

dhobi-vízesések_mahabaleshwar-turista-helyek

A Dhobi -vízesés Mahabaleshwar közelében található. Azok számára, akik szenvedtek az utazási fáradtságtól, és azoknak, akik csendes időt szeretnének eltölteni, a Dhobi -vízesés az Ön helyszíne. A vízesés lélegzetelállító kilátása mellett szép buja zöld völgyeket is láthat. Ez inkább egy piknikezőhely, mint egy turisztikai forróhely, de ennek ellenére érezni fogja a Dhobi -vízesést elborító nyugalmat és nyugalmat.

15. Helen pontja:

helens-point_mahabaleshwar-turista-helyek

„A fényképek fontosabbak, mint az emlékek” – ez a tendencia a jelenlegi generációnál tart. Szerencsére a Helen’s Point olyan hely, ahol emlékeket lehet létrehozni, és festői szépséget rögzíteni a kamera miniatűr objektívjében. A Helen’s Point közismertebb nevén Kék -völgy különböző egzotikus természeti jelenetek halmaza, például zöld mezők, erdők, folyóvizek és még sok más, amelyek miatt úgy érzi magát, mintha egy idő múlása lenne. Tehát a természet szerelmeseinek és pároknak a Helen’s Point az egyik legjobb látnivaló Mahabaleshwarban

Ezek voltak a legmenőbb mahabaleshwar turisztikai helyek. Nos akkor mire vársz még? Vegyen egy hosszú nyaralást, és tervezzen utazást barátaival vagy családjával, és fedezze fel ezeket a csodálatos helyeket.