15 legjobb turisztikai hely Rishikeshben

Rishikesh -t az istenek országának ismerték el. A béke, a nyugalom és a spiritualitás végső helye. A Gangesz folyó megnyugtató és jámbor vize, a csodálatos és gyönyörű hegyek, valamint a csodálatos helyet körülvevő nyugodt és zord időjárás több ezer látogatót és turistát vonzott a világ minden tájáról. Ez nem csak az egyik legjobb látogatási hely India északi régiójában, hanem ideális úti cél minden sportbarát számára. Ha Rishikesh városába szeretne nyaralni, javasoljuk, hogy fedezze fel az alábbi úti célokat. Biztosan nem érdemes kihagyni őket.

Rishikesh kiváló úti cél, ha békére és nyugalomra vágyik, távol a napi stressz és frusztráció kíváncsi szemeitől. Rishikesh nemcsak számos meditációs területtel van tele, hanem nagyszerű turisztikai helyszínekkel is rendelkezik, főleg a szórakozás és a mentesítés érdekében, amely ma mindenkit megterhelő. Rengeteg látnivaló és rengeteg tennivaló van, így ez az egyik legjobb látnivaló a Himalája lábánál minden korosztály számára..

Mesés Rishikesh turisztikai helyek:

Rishikesh a turisták egyik leghíresebb turisztikai célpontja. Ez a cikk elkészítette a 15 csodálatos turistahely listáját, amelyeket meglátogathat Rishikeshben az utazás megtervezéséhez.

1. Ram Jhula:

Turisztikai látnivalók Rishikeshben

Ram Jhula Rishikesh északi részén található, Muni Ki Reti -nél. 1986 -ban épült, és Rishikesh egyik fő nevezetessége. Itt híres hindu ásramokat és vallási központokat talál, mint például Swargashram és Sivananda ashram. A templomok itt is nagyon jól ismertek és népszerűek.

2. Neelkanth Mahadev templom:

neelkanth-mahadev-temple_rishikesh-tourist-places

A Neelkanth Mahadev templomot Rishikesh Pauri Garhwal kerületében építették. Ez a templom teljesen figyelemre méltó. Érdemes megjegyezni a stílusát és az építészetét. A hinduk gazdag kultúráját, szokásait és hagyományait képviselik. Lord Shivának szentelték, és minden bhaktájának és követőjének mindenképpen meg kell látogatnia. ez a templom Rishikesh egyik leghíresebb turisztikai helye.

3. Lakshman Jhula:

lakshman-jhula_rishikesh-tourist-places

A Rishikesh -i Lakshman Jhula kiváló és látványos célpont minden külföldi turista és látogató számára. A békés Gangesz fölé épített erős vashíd figyelemre méltó és gyönyörű. Egy csendes séta itt egy kedvesével biztosan emlékezetessé és nosztalgikussá teszi a napot.

4. Rajaji Nemzeti Park:

A Rajaji Nemzeti Park egy indiai nemzeti park, a Himalája lábánál, Rishikeshben. Uttarakhand mintegy három kerületére kiterjed, ideális célpont minden vadon élő állat és állatbarát számára. A nagy és egyedi állatgyűjtemény biztosan kellemesen meglep majd, és a szafari kirándulás emlékezetessé teszi az utazást.

5. Jumpin Heights:

jumpin-heights_rishikesh-tourist-places

Ha sportbarát vagy kalandrajongó, ne hagyja ki a Rishikesh Jumping Heights -ját. Egy sziklás sziklán leugrani biztosan ijesztőnek tűnhet, de nagyon szórakoztató. Azonban tartsa nyitva a szemét, ha fél a magasságtól. Nyitva tartásuk legyőzheti azt a célt, hogy megszabaduljon ettől az irracionális félelemtől. Ez nagyon kalandos turisztikai hely Rishikesh környékén.

6. Triveni Ghat:

triveni-ghat_rishikesh-tourist-places

A Triveni Ghat Rishikesh legszentebb helye. Ha szeretne megmártózni a szent vizekben, és eltölteni egy kis időt abszolút csendben, akkor Triveni Ghat az a hely, ahol tartózkodnia kell. Az itt lezajlott imafoglalkozásokon is részt vehet. A látvány valóban csodálatos és varázslatos, ha emberek ezrei jönnek világító diyákkal a kezükben. Biztosan valami újat és szépet fog itt tapasztalni.

7. Bharat Mandir:

bharat-mandir_rishikesh-turista-helyek

A Bharat Mandir a 12. században épült, és valóban egy nagyon ősi templom. Nagyszerű történelmi ásatásoknak ad otthont, például szobrokat, edényeket és régi érméket. Lord Shivának szentelték, és több ezer indiai helybeli és külföldi látogató imádja.

8. Geeta Bhawan:

geeta-bhawan_rishikesh-tourist-places

Indiai turistaként, ha szeretne többet megtudni a Mahabharatáról vagy a Ramajanáról, ne habozzon, látogasson el Rishikesh legrégebbi célpontjára. Segít újra felfedezni a régi hindu filozófiát és mitológiát, és valóban sokat tanul.

9. Rishi Kund:

rishi-kund_rishikesh-tourist-places

A híres és gyönyörű Yamuna istennő, aki megtöltötte ezt a tartályt vízzel, miután elégedett volt Kubz szent imáival, valóban misztikus látvány. A Rishi Kund Rishikesh egyik legszebb és legkiválóbb turisztikai helye.

10. Haridwar:

haridwar_rishikesh-tourist-places

Rishikesh egyik leglátogatottabb helye a nyugalom érzésének elérése érdekében, a haridwar nemcsak kedvenc turisztikai célpontja, hanem számos olyan embernek ad otthont, akik nagyon nyugodt és békés életmódot folytattak. A buja növényzettel körülvett, széles körben nyílt terek és a tökéletes hely a pihenésre számos problémája számára, a haridwar és mások is a tökéletes turisztikai célpont a stresszes elme számára.

11. Shivpuri:

shivpuri_rishikesh-turista-helyek

Rajasthan közelében, a Gwalior kerületben ismét nagyszerű turisztikai célpont, ahol teljes területét vallási templomok, növényzet, örökségi helyek és még sok más borítja. A több mint 10 000 km -es területet felölelő shivpuri kerület az ország egyik nagyon jól ismert örökségvárosa, amely évente több ezer embert vonz. A Chhatari úton található Shiv templom a város fő attrakciója, ezt követi a turisztikai falu és a vitorlás klub, így ez az egyik leghíresebb rishikesh -i látogatóhely..

12. A Beatles Ashram:

beatles-ashram_rishikesh-turista-helyek

A Beatles névre keresztelték, miután 1958 -ban meglátogatta az ásramot, egyik legtermékenyebb időszakában, hogy tanúja legyen a Maharishi Mahesh jógi tanításainak. A Beatles ashram kiváló turisztikai helyszín, ha kemény Beatles -rajongó vagy. A Beatles meglátogatta a Rishikesh -i települést, miután megismerte a maharishis tanítások modernebb nézeteit az indiai spiritualizmusról. A rishi tanításait ma is fenntartják, és a helyszín tökéletes környezet azok számára, akik terhet akarnak levenni a vállukról úgy, hogy rishikeshi látogatási helyeket választanak.

13. Neer Garh vízesés:

neer-garh-vízesés_rishikesh-turista-helyek

A vízesések mindig is nagy turisztikai látványosságok voltak, különösen akkor, ha ezeket a helyeket buja növényzet és nyugodt helyek borítják. A Neer Garh vízesés egy olyan hely, ahol kiváló környezetben van édesvíz, 2 km -re északra Lakshman Jhula -tól, és 2 km -es túra után megközelíthető buja dzsungelzöldön keresztül, így ez az egyik legkedvezőbb rishikeshi turisztikai hely..

14. Swarg Ashram:

swarg-ashram_rishikesh-tourist-places

A Himalája lábánál, Rishikesh gyönyörű területein található a swarg ashram festői hely a stresszes lélek számára. Ideális sok meditációs kunyhóval rendelkezik, hogy békében és nyugalomban találkozzon belső énjével. A Beatles galéria az Ashramban a Beatles 1958 -as látogatásának tiszteletére látogatható hely.

15. Narendra Nagar:

narendra-nagar_rishikesh-turista-helyek

Ez egy kis dombállomás, amely rendkívül híres jógájáról és meditációs megvalósításairól, amelyek lehetővé teszik, hogy némi időt szakítson a belső béke megismerésére. Ez egy nagyon híres jóga meditációs üdülőhely, amelyet ragyogó táj és ragyogó időjárás követ egész évben, így ez az egyik legkényelmesebb hely Rishikeshben.

Ha a tökéletes helyet keresi a pihenésre és a pihenésre, és élvezze a tökéletes napot napkeltétől napnyugtáig, távol a mindennapi élet problémáitól, akkor mindig bízhat a legjobb rishikesh turisztikai helyek között, amelyek széles körben elterjedtek a Himalája.