15 legjobb turisztikai hely Udaipurban

Rajasthan Udaipur egy nagyon romantikus és divatos város, főleg parkjai, kertjei és palotái miatt. Számos látnivaló van, és az itteni ételek organikusak, ízletesek és olcsók. Ha szeretné felfedezni Radzsasztán történetét, akkor el kell jönnie Udaipurba. Gyönyörű tulajdonságai megdöbbentik. Ha utazást tervez, itt van egy kis idegenvezető az Ön számára. Udaipurt tavak városának is nevezik.

Gyönyörű Udaipur turisztikai helyek látogatása képekkel:

Itt található a legjobb turisztikai helyek listája Udaipurban, amely félelmetes és csodálatos időt ad az utazáshoz örömmel. Ha egyszer meglátogatja ezt a történelmi és gyönyörű várost, soha nem felejti el.

1. Saheliyon-Ki-Bari:

Saheliyon Ki Bari udaipur turisztikai helyek

Saheliyon-Ki-Bari egy nagyon fontos és jól ismert turisztikai látványosság Udaipurban. A város északi részén fekszik, és tele van örökzöld fákkal, bokrokkal és cserjékkel. A márvány elefántok és a lótuszmedencék szintén a legjobb látnivalók közé tartoznak. Ide jönni biztosan kellemes élmény lesz. Ez az egyik legizgalmasabb turisztikai célpont, amelyet látni és élvezni lehet udaipurban. Ez a legjobb turisztikai hely udaipurban.

2. City Palace Complex:

City Palace Komplex történelmi helyek udaipurban

A City Palace Complex alapvetően paloták voltak, amelyeket szállodákká alakítottak át. Ma ezek jelentős turisztikai látványosságok, és jó jövedelmet is produkáltak. Két autentikus palotaszállodával és egy Városi Palota Múzeummal rendelkezik. Ez határozottan Rajasthan legnagyobb komplexuma, és egyszer meg kell látogatnia.

3. Bagore Ki Haveli:

Bagore Ki Haveli látnivalói udaipurban

Bagore Ki Havelit a 18. században Rajasthan miniszterelnöke építette. Miután öt évig felújították ezt a helyet, végül múzeummá alakították át. Ez a hely látványos, mivel sokat fog felfedezni a radzsasztáni kultúráról, különösen, ha a királyi festményekkel, személyes tárgyakkal, jelmezekkel és építészettel találkozik. Udaipurba vezető útja befejezetlen lesz, amíg ide nem jön. Ez az egyik legjobb turisztikai hely udaipurban.

4. Pichola -tó:

A Pichola -tó udaipur legjobb látnivalói

A Rajasthan -i Pichola -tó abszolút szépség. Bár ez az ember alkotta, ez a tó csodálatos természeti kilátásokat és helyeket kínál. Kirándulhat ide is, ami körülbelül 300-500 rúpiába kerül. Ha idejön, egy teljesen új perspektívát ad Önnek Udaipur városával kapcsolatban. Hogy csodálkozol, amikor meglátogatod ezt az ideális és kiváló turisztikai helyet udaipurban.

5. Ambrai Ghat:

Ambrai Ghat udaipur híres helyek

Ha a fotózás szerelmese, és Udaipurban keres fotózási helyeket, ne hagyja ki az Ambrai Ghat -ot. A naplementék itt lélegzetelállítóak. Ez minden szerelmesmadarak és párok kedvelt helye, és udaipur egyik legjobb turisztikai helyének minősítették.

6. Monszun palota:

A Monsoon Palace -nak meg kell látogatnia udaipur helyeit

A Monsoon Palace egy dombon található, és a legjobb hely a látogatáshoz a monszun szezonban. A Mewar királyi családé volt, amíg a kormány a kezébe nem vette. Bár ez a hely nem túl jól karbantartott, jó része az, hogy helyreállították, és továbbra is ellátogathat erre a helyre az év bármely szakában.

7. Jagdish templom:

Jagdish Temple udaipur városnéző helyek

A Jagdish templom Orissa Lal Ghat területén található, és makulátlan és ragyogó fehér templom. Lord Jagannath -nak szentelték, és egy hatalmas fekete bálványt tartanak itt. A legjobb az itteni istentisztelet, amely minden napkeltekor és napnyugtakor megtörténik.

8. Udaipur kötélút:

Udaipur kötélút

Ha kalandbarát vagy, mindenképpen az Udaipur kötélútra kell jönnöd. Jegyek kaphatók 72 rúpiában indiai felnőtteknél, és körülbelül 300 rúpiában külföldi felnőtteknél. Jegyek gyerekeknek is kaphatók, minden a magasságtól és a nemzetiségtől függően. Készüljön fel a várakozásra, mivel a sorok mindig hosszúak. Ez az egyik leglátogatottabb hely udaipurban.

9. Shilpgram:

Shilpgram udaipur legjobb turisztikai helyei

Udaipur shilpgramja a kormány megrendelésére épült 1986 -ban. Ez a hely Rajasthan, Gujarat és Maharashtra kultúrájának és hagyományainak tükröződése. A legjobb néptáncokat is itt találja, valamint teve- és lovaglást.

10. Fateh Sagar -tó:

Fateh Sagar -tó

A Fateh -tó sagar Udaipur egyik varázsa. A tó Pichola északi részén található, és Udaipur egyik legjobb helye. A hely annyira szép és energikus, hogy minden évben számos turistát vonz. A tó alagút segítségével kapcsolódik a Pichola -tó északi részéhez. A hajókázás az egyik legfontosabb tevékenység ezen a helyen. Rengeteg esély van a szórakozásra, és a Fateh -tó sagara az egyik legjobb dolog, amit Udaipur kínál látogatóinak. Ezen a tavon több sziget található, amelyek nem túl nagyok, de szinte mindegyik festői. Ez udaipur legvonzóbb turisztikai helye.

11. Jag Mandir:

Jag Mandir turisztikai látványosságok udaipurban

Ez egy másik csodálatos turisztikai hely udaipurban, amelyet gyakran látogatnak az emberek, és elmondható, hogy Udaipur egyik legjobb látnivalója. A Jad Mandir híres külső szépségéről, és a belső hangulatáról is híres. Sok híres ember meglátogatta ezt a helyet, és pozitív visszajelzéseket adott erről a csodálatos helyről. A fényűző szálloda ezen a helyen úgy néz ki, mint a 17. századi palota. Ennek a helynek a királyi és történelmi hangulata megtartja a turisták érdeklődését ezen a helyen.

12. Tó palota:

A Lake Palace gyönyörű helyek udaipurban

Szüksége van néhány Udaipur városnéző helyre? A Lake Palace egyedülálló. A hely elképesztően gyönyörű építészeti szépséget hordoz, és nagyon híres az épület külső szerkezetéről is. Számos alapszabály van, amit érdemes megnézni. Elmondható, hogy ez a hely a vintage szépség csodálatos csillogását tükrözi. Ezt az egész 18. századi területet szinte minden oldalról víz veszi körül, és vízi közlekedéssel juthat el oda. A palota híres a turisták körében is, mivel fontos szerepet játszott (helyszín) egy James Bond -filmben.

13. Gulab Bagh és állatkert:

Gulab Bagh és állatkert

Ez a legnagyobb kert a városban és az államban is. A szomszédos államokból és az ország szinte minden részéről érkező emberek meglátogatják ezt a gyönyörű kertet. A kertben számos különböző rózsa található, ezért a hely neve „Gulab Bagh and Zoo”, ahol a „Gulab” jelentése „rózsa”. A virágok sokfélesége miatt ez a kert valóban élvezet a szem számára, és az egyik legérdekesebb helynek számít. Ezen a helyen számos közeli népszerű látnivaló található, ezért az emberek ezt a helyet fenntartják hogy látogassa meg a listát portálként, amely összekapcsolja őket a többi látnivalóval és hellyel.

14. Moti Magri:

Moti Magri udaipur utazási helyek

A Fateh Sagar-tó közelében épült egy gyönyörű szobor, amely egy fehér oszlopszerű szerkezeten álló, lovon ülő (töltő) embert ábrázol. Ez a híres Rajput hős, Maharana Pratap szobra. A bronzból készült szobor valójában csemege a szemnek. Az emberek csak azért jönnek ide, hogy megnézzék ezt a gyönyörűen elkészített szobrot. A szobor a gyöngy dombon található, amely Udaigarh egyik legjobb helye. Elmondható, hogy ez az egyik legjobb hely Udaigarhban.

15. Shiv Niwas palota:

Shiv Niwas palota

Udaigarhban sok történelmi palota található, és a Shiv Nivas palota is egy közülük. A palota a Pichola -tó túloldaláról látható. A szálloda félhold alakú, és rengeteg lehetőséget kínál a látogatók számára, mint például szórakoztató szobák, internet (WiFi), lakosztályok, társalgók, közeli éttermek stb. És még sok más.

Udaipurban sok szép hely található, és a legjobbak közül néhányat itt tárgyalunk. A tényleges lista soha nem ér véget. Ezek azonban a legszebb helyek, amelyeket a turisták gyakran szeretnének meglátogatni. Ha valaha is ellátogat Udaipurba, akkor javasoljuk, hogy feltétlenül látogassa meg ezeket a helyeket.