9 legjobb Haryana turisztikai hely

A kis Haryana államban sok előrelépés történt az évek során, számos természeti, vallási és történelmi jelentőségű helyszínt fejlesztett ki az állam turisztikai osztálya a turizmus előmozdítása érdekében. Ennek eredményeként Haryana turistákat özönlött be, akik elcsodálkoznak e festői állapot sok pompáján. Összegyűjtöttünk néhány gyönyörű Haryana turisztikai helyszínt képekkel.

Híres látnivalók Haryanában:

Itt tekintheti meg Haryana legjobb turisztikai helyeit képekkel.

1. Sohna kénforrások és turisztikai komplexum:

Haryana turisztikai helyek

Az Aravallis lábánál, Haryana Gurgaon kerületében található Sohna kisváros népszerű turisztikai látványosság, leginkább melegvizes forrásai miatt. A forrásból kifolyó kénes víz eléri a 46 ° C és 51,7 ° C közötti hőmérsékletet, és vélhetően gyógyító és gyógyító tulajdonságokkal rendelkezik. A környező komplexum szaunával és gőzfürdővel ellátott gyógyfürdővel, valamint úszómedencével várja a turistákat. Ez az egyik híres haryana turisztikai hely..

2. Sheesh Mahal:

sheesh-mahal_haryana-turista-helyek

A 18. század elején Faujdar Khan által épített Sheesh Mahal az egyik legrégebbi fennmaradt történelmi épület Farrukhnagarban, Haryanában. Kétszintes, vörös kőből épült épület palotaként szolgált a Farrukhnagar-i Nawabnak. Sheesh Mahal, azaz az Üvegpalota a nevét a palota belsejét díszítő díszes tükörmunkáról kapta. Miután a romok romba dőltek, a régészeti osztály igyekszik visszaállítani a palotát egykori szépségéhez.

3. Pinjore kertek:

pinjore-garden_haryana-tourist-places

A Haryana Panchkula kerületében található Pinjore kertek bizonyságot tesznek egy mogul stílusú kertek szépségéről egy letűnt korban. Ez a 17. századi kert hét terasszal van berakva, amelyek mindegyike különböző építészeti struktúrákat tartalmaz, a palotáktól a kerteken át a szabadtéri színházig. Valamennyi műemlék és kert megtekinthető egy örökségi vonaton, amely az egész kertkomplexumot végigfutja. Ez az egyik legjobb turisztikai hely haryana -ban. Ez a legjobb turisztikai hely haryana -ban.

4. Farrukh Nagar erőd:

farrukh-nagar-fort_haryana-tourist-places

A Farrukh Nagar erőd Gurgaonban egy másik népszerű turisztikai látványosság, amely leginkább híres a szomszédos városokba vezető átjáróiról, amelyekről a bejáratokat nevezték el. A Delhi felé nyíló Dilli Darwaza vagy Delhi kapu tartja a legnagyobb vonzerőt, amelyet a másik két fennmaradt bejárat követ, Patli Darwaza és Jhajjari Darwaza.

5. Szabadidő -völgy:

szabadidő-völgy_haryana-turistahelyek

A szabadidő-völgy Gurgaon városában, a látogatók és a turisták számára készült. A 101171 négyzetkilométeres zöldterület 101171 négyzetkilométeren terül el, és tele van kert pompájával és zenei szökőkutakkal, amelyek a legújabb zenék dallamára táncolnak a kerti fények esti fényében. Egy futópálya, játszóterek gyerekeknek és éttermek töltik ki a táj többi részét, és kellemes időtöltést biztosítanak mindenkinek.

6. Fun ‘n’ Food Village:

fun-n-food-village_haryana-turista-helyek

Tökéletes kirándulást biztosít a családdal és a barátokkal, rengeteg örömlánccal és vízi játékkal. Csak a vízi park rendelkezik a leghosszabb, 400 láb hosszú vízcsatornával, amely kiemelkedik ennek a vidámparknak az egyik fő látnivalójaként. A park egy része az indiai kézművesek és kézművesek hagyományos művészeti és kézműves munkáinak szentelt, ahonnan a turisták ajándékot vihetnek haza.

7. Álmok Királysága:

álmok királysága_haryana-turistahelyek

A szórakozás és a szórakozás egybeesik az Álmok Királyságában, India első élő színházi és szabadidős célpontjában. A Gurgaonban található álomkirályság 6 hektárnyi területen terül el úgy, mint egy nagy indiai palota. Élő show -kat és előadásokat tartanak a Nautanki Mahal és a Shows haa Theatre nevű két színházban, míg az ország legkiválóbb kézművességét és regionális finomságait a kézműves üzletekben és tematikus éttermekben mutatják be a Culture Gully néven ismert körúton..

8. Karna -tó:

karna-lake_haryana-turista-helyek

A Karna -tó gyakran látogatott turistahely Haryana Karnal kerületében. Az egykor mocsaras vidékről készült tó ma gyönyörű smaragdvíz. A tó nyugalmát csak a kacsák és libák fröccsenése töri meg a vízben. A színes hattyúcsónakokban való pancsolás további látványosság.

9. Sultanpur Nemzeti Park:

sultanpur-nemzeti-park_haryana-turista-helyek

A Gurgaontól 15 km -re található madárvédelmi területet a madármegfigyelők látogatják a leginkább. A téli idő a legjobb idő, amikor nagyszámú vándormadarat lehet észrevenni. A park szintén népszerű piknikhely.

Ezek voltak a legjobb dolgok Haryanában. A legjobb idő Haryana meglátogatására októbertől márciusig, ez a leghűvösebb évszak, nyugodt és kellemes időszak Haryana látogatására, és a nyári szezon nem előnyös, mert túl meleg van.