9 legjobb Manipur turisztikai hely

Ez a kis állam Kelet -Indiában található, Nagaland, Mizoram, Assam és Burma között. Különböző kultúrájú emberek laknak itt, és számos különböző nyelvet beszélnek, mind tibeti, mind burmai származásúak. Az állam fővárosa, Imphal főleg a Meitei lakja, és a repülőtér közelében található. Imphal az a hely, ahol minden bazár és modern turisztikai hely található. de ennek az államnak az igazi szépsége a vidéki területeken rejlik. Íme néhány Manipur legjobb turisztikai látványossága.

1. Moirang:

moirang_manipur-tourist-places

A gazdag kultúrájáról és érdekes történelméről híres Moirang Manipur Bishnupur kerületében található. Ez a kis falu több Meitei népünnepélyt ünnepel, amelyek az életben egyszer tapasztalhatók. A falu népe kedves, és jól fogadja a turistákat. Tanúi lehettek a falusi táncosok kivételes műsorainak, akik etnikai viseletükben cigányoknak öltöztek, és előadták a Khamba-Thoibi táncot. A falu az Indiai Nemzeti Hadsereg múzeumával is büszkélkedhet, amely csodálatos Netaji Subhash Chandra Bose bronzszobrával rendelkezik.

2. Shaheed Minar:

shaheed-minar_manipur-tourist-places

Az Imphal város szívében található Bir Tikendrajit Parkban található Minar a hazafias Meitei és törzsi vértanúk emlékeire kíván emlékezni, akik nagy szabadságharcosok voltak, és készségesen feláldozták életüket a britek elleni küzdelemben. Bátorságuk érzése még mindig érezhető ebben a parkban, amely mára népszerű turisztikai célponttá vált.

3. Andro:

andro_manipur-turista-helyek

Andro egy másik kis falu, amely Imphal közelében található, és amely a turisták népszerű kísértete. A falu hírhedt cserépedényeiről, és még egy fazekasságtörténeti múzeumnak is otthont ad, amelyet Andro Gramshang Múzeumnak hívnak. Ez a múzeum számos hagyományos edényt sportol ezen a vidéken, Pudond Makhong, Walom, Ngangkha és Yukhum néven. Maga a falu, bár kicsi, gyönyörű. Ide kattintva talál néhány nagyon jó képet. Ha akarod, kipróbálhatod a kerámiát is!

4. Kangla erőd:

kangla-fort_manipur-tourist-places

A „Kangla” a meitei nyelven szárazföldet jelent. Az erőd, amelyet Kangla palotájának is neveznek, a fővároson átívelő Imphal folyó partján található. Ez az erőd Manipur egyik legfontosabb történelmi helyszíne, és számos fontos régészeti maradványnak ad otthont. Eredetileg Pakhangba király királyi palotája, az erőd később Assam puskák ellenőrzése alatt állt. Nemrég nyílt meg nyilvános megtekintésre.

5. Kakching:

kakching_manipur-turista-helyek

Kakching Manipur mezőgazdasági városai közül a legelső. A turistákat vonzza ez a kisváros a templomok nagy száma miatt. Ezek közül a leghíresebbek a Krishnachandra Mandir, Narasingha Mandir és Viswanath Mandir.

6. Manipur Állatkert:

manipur-zoological-garden_manipur-turista-helyek

Manipur állatkerttel is rendelkezik! Körülbelül 8 km -re található Imphal városától. Ez az Állatkert több veszélyeztetett madár- és állatfajnak ad otthont. Ez egy érdekes hely, ahova ellátogathat, és az egyik legjobb választás, ahová elviszi gyermekeit. Ez a legjobb manipur turisztikai hely

7. Khongjom:

khongjom_manipur-tourist-places

Khongjom történelmileg jelentős város. Paona Brajabashi vezérőrnagy és felhalmozott csapataival együtt éppen ebben a városban harcoltak ki a brit katonák ellen! Emlékművet állítottak itt emlékük tiszteletére. Április 23 -át Khongjom napjává nyilvánították Manipurban.

8. Imphal -völgy:

imphal-völgy_manipur-turista-helyek

Ez egy kicsi, ovális alakú völgy, amelyet számos folyó ereszt le, köztük az Imphal folyó, a Thoubal, az Iril, a Sekmai és a Khuga folyó. Ez a völgy számos turistát csábít panorámás kilátásával és más látnivalókkal, mint például a Kangla palota, a Polo Ground és a Manipur Állami Múzeum. A völgyben számos tó és mocsár is található. Ez a csodálatos manipur turisztikai célpont, amelyet meg kell látogatni.

9. Az Úr Krisna templom:

az-lord-Krisna-templom_manipur-turista-helyek

Ez Manipur egyik leghíresebb temploma. Az Imphal folyó partján, Brahmpur Guru Aribam Leikai partján található. Amint a névből nyilvánvaló, a templomot az Úr Krisnának szentelték. Ez egy látványos szerkezet, amely a nyugalom aurájával rendelkezik.