A legjobb 10 Arunachal Pradesh turisztikai hely

Arunachal Pradesh India északkeleti részén található, és híres természeti örömeiről. Évente több ezer látogató keresi fel ezt a helyet. India három szomszédos országa-Bhután, Kína és Mianmar-veszi körül, többnyire ritkán lakott állam.

Ki ne szeretne meglátogatni egy olyan helyet, ahol megnyugtató éghajlat, vendégszerető emberek és havas köd van, a világ híres kolostorai, nyugodt tavai, festői hegyei és Himalája lábai a lakott városok kemény élete után?

Arunachal Pradesh turisztikai helyek

Arunachal Pradesh látnivalói:-

Tawang:

 • A buddhista monitorok központja és a Tawang kerület központja ez a föld, ahol évszázados kolostorok találhatók. A Sziklás-hegység, száz érintetlen tó, hófödte csúcs, sárkánykapu és számos vízesés az, ahol az igazi szépség rejlik.
 • Nevezhetjük az arunachal pradesh kincsének is.
 • A Tawang kolostorok Ázsia második legnagyobb kolostora, és 17 gumphát (buddhista kolostort) irányítanak, amelyek 400 évesek. Tawang, a Monpa és Sherdukpen törzsek földje, a tibeti hatás itt elterjedt. A híres Torgva fesztivált itt tartják december-januárban. A buddhista naptár szerint a tizenegyedik Monpa hónap a Dawa Chukchipah nevet kapta.

tawang_arunachal-pradesh-tourist-places

Van egy 8 méter magas Lord Buddha szobor. Az imádkozó zászlókat még akkor is kitűzik kívülről, ha csodálatos kilátás nyílik erre.

Tawang környékén:

 • A világ második legmagasabb hágója, a Sela -hágó Tawang felé vezet. 4,125 méteren, amely egy kis gerincen halad át, és a Paradicsomi -tó nevű nyugodt tó mentén? Ez Arunachal Pradesh állam legmagasabb hágója és egyben a világ harmadik legmagasabb hágója.
 • A Pakang Teng Tso -tó, a nyugodt tó Tawangtól körülbelül 17 km -re fekszik, csodálatos kilátással a növényzetre.
 • Tsangyang Gyasto, az Urgelling kolostor és a Monpa anya hatodik dalai láma szülőhelye Tawangtól 5 km -re található..

Bomdila:

Ez a hely csodálatos kilátást nyújt a hóval borított hegyekre, a vad orchideákra, a Himalája tájaira, a csábító vízesésekre. Nyugat -Kameng kerület központja, 8500 láb tengerszint feletti magasságban. A Bomdila kolostor a Tibetben található Tsona Gontse kolostor másolata. A Bomdila kolostort Gentse Gaden Rabgyel Lling kolostornak is nevezik, és a Tsona Gontse Riponche emelte. Ezek mellett található a Néprajzi Múzeum is. Sok évszázad alatt erős tibeti és buddhista hatások voltak.

bomdila_arunachal-pradesh-tourist-places

Bomdila környékén:

 • Dirang, Bomdila és Tawang között. Az almaültetvények, a jak tenyésztő gazdaságok híresek.
 • Néhány kilométerre Dirangtól egy forró forrás, ahol az emberek szent mártózni mennek, hogy elmosják a bűnöket és a betegségeket.
 • A Tipi Ázsia legnagyobb orchidáriuma. Örökzöld erdővel körülvéve több mint 500 orchideafaj található. Az orchidea központja a Bharali folyó partján. A forró forrás, egy nagy orchidea -kert a hely kincse.
 • A Jia-bharali folyó a Bomdila felé vezető úton fekszik, és a kapu Arunachal Pradesh felé, délnyugatról.
 • Bhalukpong 64 km -re fekszik Tezpur városától, az Aka dombok lábánál. És Bhaluka fővárosa volt, Bana király unokája.

Itanagar:

itanagar_arunachal-pradesh-tourist-places

A hajnalra világító hegyek országa Északkelet -Arunachal Pradesh állam fővárosa. Tawangtól keletre található, és Mayapur, az i.sz. Közigazgatásilag a Papum Pare körzethez tartozik. Az Itanagar azonban nevezhető mini -Indiának, mivel az ország minden tájáról származó emberek harmóniában élnek itt. Rendszeres helikopter -szolgáltatás áll rendelkezésre Guwahati és Naharlagun (Itanagar) között. Az ország minden tájáról érkező utazók látogatják ezt a helyet, hogy felfedezzék annak természetes szépségét.

Itanagar környékén:

Naharlagun, Itanagar testvérvárosa, 10 km -re fekszik Itanagartól. Az állatkertből, a kézműves központból és a Polo Parkból áll.

Ziro:

ziro_arunachal-pradesh-tourist-places

A fenyővel borított hegyekkel körülvéve az apati törzsek otthona. Hosszú évek óta a világörökség része. Itanagar városától 167 km -re található. A friss szellő, a Pine Bamboo ligetek, az őshonos rizstermesztési módszer csak fújja az elmét, és megkönnyebbülést érez. Ez a hely történetesen az antropológus örömére is szolgál.

Ziro környékén:

Talley Valley Wildlife Sanctuary, a természetes botanikus kert. A szentély sok egzotikus orchideából áll. A Wild Gaur (mithun) félénk állatfaj keresztezett fajtájának otthona.

A Tarin Fishing Farm a tarini nagy magasságú halászati ​​vetőmagfarm, és híres a rizs- és halkultúráról.

Daporijo:

A két folyó, Sippi és Subansiri folyásának pontján található, ez a legnagyobb falusi város. Kicsit zsúfolt, de itt látni a helyi embereket és a helyiek bambuszból és nádból készült hidakat.

Mentén:

A történelmi Malinithan templom megtekinthető az úton. A legendás Akashi Ganga, egy pont, ahonnan az emberek szemtanúi lehetnek a Brahmaputrának és mellékfolyóinak. A Mithun és Jersey -i Kamki keresztezési telep látható.

Pasighat:

A Siang folyó (Braunaputra folyó neve Arunachal Pradesh) jobb partján található, Kelet -Siang kerület központja. Dr. D. Ering Wildlife Sanctuary, ahol vad bivalyokat, tigriseket, szarvasokat és vadkacsákat kell nézni. A Brahmaputra Darshan fesztivál kétévente megrendezésre kerül.

Vadvilág:-

A vadon élő állatokat, amelyeknek ebben az állapotban lehetünk tanúi, nem láthatjuk India egyetlen részén sem. Olyan állatok, mint a Red Panda, a Himalája fekete medve és a Goral. Olyan madarak, mint a White Wined Wood Duck, a bengáli florika, a Temmincks Tragopan, a Mishmi Wren és a Sclater’s Monal stb. Az állam nagyon gazdag növény- és állatvilágban.

bengal-florican_arunachal-pradesh-tourist-places

Vadon élő állatok szentélyei:-

 • Dr. D. Ering Memorial Wildlife Sanctuary, Pasighat
 • Mehao Wildlife Sanctuary, Roing
 • Pakhui Wildlife Sanctuary, Seijosa
 • Eagle Nest Wildlife Sanctuary, Seijosa
 • Itanagar Wildlife Sanctuary, Naharlagun
 • Kamlang Wildlife Sanctuary, Miao
 • Kane Wildlife Sanctuary, mentén

Nemzeti parkok:

national-parks_arunachal-pradesh-tourist-places

 • Namdhapa Nemzeti Park (Tiger Project), Miao
 • Sessa Orchid Sanctuary, Tipp
 • Mouling Nemzeti Park, Jengging
 • Dihang-Debang bioszféra rezervátum, Dibang-völgy

Utazási tippek:

Azoknak, akik szeretik a kalandokat, meg kell tapasztalniuk ezeket:

Rafting Brahmaputra a világ egyik legjobb rafting folyója. Ez a folyó csodálatos és izgalmas, életre szóló emlékezetes rafting expedíciót nyújt India északkeleti részén. A Tsang Po folyó Tibet keleti oldalán folyik, áthalad a nagy Himaláján.

travel-tips_arunachal-pradesh-tourist-places

 • Subansari River Rafting A Subansari River „Gold River” néven is ismert. Ez a folyó a Brahmaputra folyó legnagyobb mellékfolyója.
 • Rafting a Kameng -folyón: Ezt a folyót Bhareli -folyónak nevezték, mielőtt átnevezték Kameng -re. Ez az egyik legnagyobb kihívást jelentő folyó Indiában a raftinghoz.
 • Az utazóknak érdemes kipróbálniuk ezeket az autentikus ételeket: A Momo úgy készül, hogy a darált sertéshúst és a hagymát tésztává töltik, majd háromrétegű párolóban párolják, vagy megsütik. A Thupka egy tészta, darált hús és zöldséggel töltött leves, más néven Der Thuk. A Zan a monpa törzsek alapvető étele, a Khura palacsinta, Gyapa Khazi
 • Arunachal Pradesh a legbiztonságosabb állam Északkelet -Indiában. Arunachal Pradesh népe nem túl vallásos. Nagyon barátságosak és készek segíteni.