A legjobb 15 Leh Ladakh turisztikai hely

Ladakh egyike Jammu és Kasmír tíz tartományának, és történetesen a legnagyobb területet is lefedi. Északon a Karakoram hegység és délen a Himalája veszi körül, így Leh Ladakh az egyik legjobb turisztikai hely. Ladakh körülbelül 59 000 négyzetkilométeres területen fekszik, és két közigazgatási körzetből áll, amelyek Leh és Kargil.

Leh Ladakh legjobb turisztikai helyei:

1. Basgo:

basgo_ladakh-tourist-places

Basgo 80 km -re nyugatra fekszik Lehtől. Régebben az alsó Ladakh fővárosa volt, a Leh -ben egyesült királyság. A világörökség része a közelmúltban porral süllyedt, de aztán az UNESCO és a Basgo Jóléti Bizottság segítségével helyreállították a helyet az ősi örökségvé. Ez a hely az Indus -völgy egyik legfontosabb látványossága.

2. Hemis kolostor:

hemis-monastery_ladakh-tourist-places

Ez az egyik sok érdekes turisztikai helyszín Ladakhban. A Hemis kolostor a legnagyobb kolostor, amellyel Ladakhban találkozik. A leghíresebb Buddha hatalmas festményéről, amelyet 11 évente egyszer mutatnak be a nyilvánosságnak. Ekkor válik igazán zsúfolt turistahellyé, mivel az emberek repülnek és jönnek ide a világ minden tájáról, csak hogy megpillanthassák.

3. Sárga:

drass

Drass körülbelül 60 km -re nyugatra található Kargiltól, miközben Ön Srinagar felé tart. Ez egy kisváros, amely a Drass -völgy közepén fekszik. Drass az első falu a Zoji La -hágó után. A hírnevéről a világ második leghidegebb lakott helye, a téli rendkívüli hideg és havazás miatt. A hőmérséklet ez idő alatt mínusz 50 fokig csökken.

4. Nubra -völgy:

nubra-völgy_ladakh-turista-helyek

A Nubra -völgy festői kilátása miatt gyönyörű. Visszatér egy majdnem elfelejtett „Shangri La” -hoz, amely egykor fontos kereskedelmi út volt, amely a Karakoram -hágó segítségével közel hozta Kelet -Tibetet Turisztánhoz. Ez a völgy ma híres a turistákról, akik idejönnek, és egy kis időt töltenek kalandokkal és élvezetekkel.

5. Pangong -tó:

pangong-tó

A Pangong -tó 4242 méter tengerszint feletti magasságban, Lehtől keletre található. A tó a legnagyobb a Himalájában, amely 130 km hosszú és 2-6 km széles. Indiának csak a negyede a tó, míg a többi Tibet alá tartozik.

6. Korzok falu:

korzok-falu_ladakh-turista-helyek

A Korzok szó a hegy vagy a test középpontját jelenti. Ez egy igazán nagy falu Ladakh többi részéhez képest. A Tsomoririr -tó körül található, amely fontos turisztikai helyszín a tó látogatói számára. A falu mintegy 45 házat foglal magába, és mindegyik körülbelül 40 méterre található a tó felett. Lehet, hogy nem a legjobb szolgáltatásokat kapja, de másfajta életmódot fog látni, és élvezni fog valamit.

7. Spituk kolostor:

spituk-kolostor_ladakh-turista-helyek

A Spituki kolostor mintegy 10 km -re fekszik a Kargil út mentén Lehtől. A dombtetőn található, kilátással az Indusra. A kolostor nemcsak az értékes „köszönetekről” híres, hanem egy olyan kamráról is, amely kali szobrot tart, amely évente csak egyszer van nyitva az emberek előtt. A kamra magában foglalja az arcmaszkok ősi gyűjteményét is.

8. Samstanling Gompa:

samstanling-gompa_ladakh-tourist-places

A Samtanling Gompa Sumur viszonylag nagy falujában található. Ez Ladakh egyik kötelező látogatása, és szép bálvány- és freskógyűjteménnyel, valamint festett és hímzett tekercsekkel rendelkezik, amelyeket thangkának neveznek. A Sumur alapvető nyaralóhelyeket biztosított. Töltsön el néhány napot ebben a fészkelő faluban, és élvezze a csendes időt.

9. Shey palota:

shey-palota_ladakh-turista-helyek

A Shey palota mintegy 15 km -re található Leh városától. Ez volt Ladakh királyának trónja, és jól ismert a Shakyamuni Buddha háromemeletes szobráról, amely az egyetlen szobor, amely ezen a területen található.

10. Stok palota és múzeum:

stok-palota-és-múzeum

A Stok -palota a 19. században épült, miután Ladakh elveszett Zorawar Singh ellen. A múzeum tárolja a királyi ruhákat, hálákat, a király trónját, stb.

11. Leh:

leh_ladakh-tourist-places

Leh Ladakh fővárosa, az Indus folyó völgyében található. Számos látnivaló található itt, köztük a Leh -palota, a Singee -palota, amelyet a 17. században építettek. A Shanti sztúpa vagy japán sztúpa gyönyörűen helyezkedik el a Leh fölötti dombtetőn. Van egy múzeum, amelyet az indiai hadsereg épített a Kargil háború fő információival. Leh lehetőséget ad arra is, hogy városi életet töltsön ezen a távoli helyen, a város területén belül, ahol élvezheti Ladakh fejlett oldalát.

12. Tsomoriri -tó:

tsomoriri-lake_ladakh-tourist-places

A Tsomoirri-tó körülbelül 28 km hosszú és 5–8 km széles, és 240 km-re délkeletre fekszik Lehtől. A tó vize alkalmatlan az ivásra, még anélkül is, hogy sós vizű tó lenne. Kirándulhat a tó körül, és csendes időt tölthet barátaival és családjával a nyugalom közepette.

13. Likir kolostor:

likir-kolostor_ladakh-turista-helyek

A Likir-kolostor mintegy 52 km-re található Lehtől, és ismert a Klu-Kkhjil-ről (vízi szellemekről), amelyet a Kr. U. A 15. században újra felszentelték egy másik szerzetesi rendre (a sárga szektára). Az előző gompa tönkrement a tűzben.

14. Diskit Village:

diskit-falu

A Diskit Village a sárgabarack ültetvényekről ismert. Ez a régió egyik legnagyobb faluja, és egy 350 éves Diskit Gompa-val rendelkezik, amely a legrégebbi és legnagyobb kolostor..

15. Thiksey kolostor:

thiksey-kolostor

A Lehhez közeli Thiksey-kolostorról köztudott, hogy a turistákat lenyűgözi a csodálatos stílusú építészeti tervek. A kolostorban Maitreya Buddha kétszintes szobra található. A státusz a lótuszon ül, és a kolostor csodálatos kilátást nyújt a völgyre. A napfelkelte előtt reggeli imákat tartanak, amelyeken a turistákat szívesen veszik. Sok kézzel írt és festett könyv található Tara istennőnek. Valószínűleg olyan kis szentélyeket is látni fog, mint Cham Sing, Thiksey védelmező istensége.