Himachal Pradesh 10 legszebb völgye, amelyet meg kell látogatnia

Himachal Pradesh -t festői hegyi városok és üdülőhelyek otthonának tekintik, mint például Dalhousie. Tibet körülveszi ezt a hóval terhelt tartományt keleten, Uttarakhandot délkeleten, Haryana-t délnyugaton, Pandzsábot és Dzsammut & Kasmír nyugaton, illetve északon. A hegyvidéki állam tele van gyönyörű völgyekkel Himachal Pradeshben, amelyek vonzzák a turistákat a világ minden tájáról.

Vallási jelentősége is van olyan neves templomok jelenlétével, mint a Naina Devi templom, a Jwala Ji templom, a Brahma Kali templom, a Chamunda Devi templom és mások. az istenektől. Ez a hely meglehetősen híres a kalandos sportbarátok között, hiszen élvezheti a korcsolyázást Shimlában, a síelést Manaliban, a siklóernyőzést a Bir Billingben és a Solang -völgyben, valamint a raftingot a Kullu -ban. Emellett olyan tevékenységek, mint a horgászat, a túrázás és a lovaglás, az állam szinte minden részén elérhetők.

10 híres völgy Himachal Pradesh -ben:

Íme néhány Himachal Pradesh 10 legjobb völgye közül, amelyeket legalább egyszer meg kell látogatnia.

1. Solang -völgy:

A Solang -völgy neve a Solang és a Nallah kombinációs szavakból ered; ahol Shola a közeli falu neve, Nallah pedig a vízfolyásra utal. Ez a legjobb völgy Himachal Pradesh -ben, a Kullu -völgy tetején található, és nagyon híres kalandos nyári és téli sportjairól, amelyek ejtőernyőzéssel és siklóernyőzéssel, valamint korcsolyázással és zorbinggal rendelkeznek. Ezenkívül ezen a helyen nemrég nyitottak egy Ski Himalája kötélpályát.

Völgyek Himachal Pradesh -ben

A legjobb idő a látogatásra: A legjobb idő a Solang -völgy látogatására szeptembertől júniusig. Mint télen, a turisták élvezhetik a síelést és a havat; mivel nyáron ezeket a hótevékenységeket ejtőernyőzéssel, siklóernyőzéssel, lovaglással és zorbinggal helyettesítik.

A Solang -völgy elérése: Ha repülővel utazik, akkor Bhuntar a legközelebbi repülőtér Manali városához, ahol a Solang található. Vasúton a Jogindernagar a Manalihoz vezető vasút, és busszal rengeteg olyan busz található, amelyek Delhiből, Chandigarhból, Dehradunból, Amabalából stb. Közlekednek erre a régióra. Vannak Himachal közúti buszok olcsóbb áron.

2. Pandohát:

A Pandoh -gát egy másik nagyon híres völgy Himachal Pradesh -ben, amely az állam Mandi kerületében található. A gátat a Beas folyón építették, és elsősorban vízenergia -termelésre használják. Ez a hely arról is híres, hogy remek képekkel őrzi meg túráját, mivel a hely buja növényzettel van tele és rendkívül festői. Sok turista ellátogat erre a helyre vízitúrázásra, amelyet általában a környék alsó medrében végeznek.

Völgyek Himachal Pradesh -ben

A legjobb idő a látogatásra: A legjobb alkalom a Pandoh gát meglátogatására áprilistól júliusig nyáron és szeptember és december között télen. Ezen a területen december és január között havazás is tapasztalható. Javasoljuk, hogy ne látogassa meg ezt a helyet monszun idején, mivel az éghajlati viszonyok miatt a talaj csúszik.

Pandohát elérése: Mivel az NH 21 -ben található, jó ötlet tömegközlekedéssel, például taxival vagy busszal. A buszjárat költséghatékony módszer. Légi úton is elérheti Bhuntárt, majd a gáthoz utazik.

3. Zöld völgy:

A Green Valley a 3. helyen áll Himachal Pradesh híres völgyei között, és bájos és lélegzetelállító kilátást kínál a hegységre a Shimla és Kufri közötti út során. Ennek a helynek a természeti szépsége és virágzó növényzete sok felejthetetlen emlékkel varázsolja el a Turistát a Földanya ölében. Ezt a helyet dombok veszik körül, amelyeket vastag fenyő és deodar erdő borít. És élvezheti a helyi kunyhók és piacok pompáját.

Völgyek Himachal Pradesh -ben

A legjobb idő a látogatásra: A Green Valley egész évben látogatható. A Green Valley -túra legjobb ideje azonban a nyári időszakban és a monszun után, mivel szemtanúja lehet az érintetlen természetes, sűrű és zöld növényzetnek. Ezenkívül a turisták többsége július és október között, valamint februártól áprilisig tervezi útját.

A Green Valley elérése: A hely utakon megközelíthető, miközben Shimla és Kufri között utazik. Chandigarh és Pathankot a legközelebbi vasútállomás a Green Valley eléréséhez, a legközelebbi repülőtér pedig Bhuntar vagy Chandigarh.

4. Tirthan -völgy:

A Tirthan -völgyet érintetlen és elbűvölő célpontnak tekintik Himachal Pradesh minden völgye között. Nagyon közel van a nagy Himalája Nemzeti Park bejáratához, amely a kalandvágyók és a természet szerelmeseinek leglátogatottabb helye. Ez a völgy híres pisztránghalászatáról is, amely a hazai és a nemzetközi turistákat egyaránt vonzza a száját nyalogató pisztráng ételekhez. Ez a hely is a legjobb nászút célpontok közé tartozik, varázslatos hangulatának és buja, zöld utaknak köszönhetően, amelyeket fantasztikus időjárás borított egész évben.

Völgyek Himachal Pradesh -ben

A legjobb idő a látogatásra: Ideális esetben március és június között tervezheti meg utazását, tanúja lehet a hideg időjárásnak, felfedezheti a természetes és érintetlen növény- és állatvilágot, valamint az almaorchideákat. Ezenkívül télen is látogathat novembertől februárig, hogy szemtanúja legyen a havazásnak.

A Tirthan -völgy elérése: Légi úton eljuthat Bhuntarba, majd taxival vagy busszal bízhat meg a helyszínen. Közúton is utazhat Chandigarh, Delhi, Punjab vagy Haryana városából. Menjen busszal Autig, ami 26 km -re van a helyszíntől. Ambala és Kiratpur a legközelebbi vasútállomás Tirthan völgyéhez. Busszal vagy taxival szálljon az állomásról a célhoz.

5. Parvati -völgy:

A Parvati -völgy egy másik gyönyörű völgy Himachal Pradesh -ben, amely híres a legnagyobb kihívásokkal teli trükkjeiről. Ez a kalandkeresők leglátogatottabb völgye a Parvati Valley Base Camp Trek jelenléte miatt. Egy kalandkereső szeme láttára ez a hely elbűvölő természeti szépséget és varázslatot határoló környezetet rejt magában, amelyek tele vannak kihívásokkal. A turisták is szemtanúi lehetnek a hegycsúcs színeinek változásának, a napnak a völgyben való mozgásával.

Parvati -völgy

A legjobb idő a látogatásra: A legjobb idő túrázni ezen a helyen május és június között van, mivel élvezheti a jelenlegi időjárást és a hűvösebb éjszakákat. A havazás tanúi azonban azt javasoljuk, hogy decembertől februárig látogassa meg ezt a helyet.

A Parvati -völgy elérése: Fogja meg a helyi Manali felé tartó buszt, és szálljon le Bhuntarnál. A Bhuntar repülőtér a Parvati -völgy legközelebbi repülőtere, az Ahuj vasútállomás pedig a Parvati -völgy legközelebbi repülőtere..

6. Barot -völgy:

Barot a Himachal Pradesh -i völgyek híres neve, és a Mandi kerületben található. A szennyezetlen légvonások és a festői tájak elbűvölőek és vonzóak a természet szerelmeseinek. Ez a hely híres túraútvonalairól és felfedezetlen tájairól is. A Barot -völgyet egy kis falu is jelzi, amelyet vastag erdő vesz körül, deodar és tölgy ültetvényekkel, amelyek különféle növény- és állatvilág otthonául szolgálnak.

Barot -völgy

A legjobb idő a látogatásra: Mivel a természetkeresők és a béke szerelmesei csodálják a Barot -völgyet, ezentúl javasoljuk, hogy április és június között látogasson el erre a helyre, hogy felfedezze annak természetes szépségét. Mindazonáltal a novembertől februárig tartó téli időszakban is megtervezheti utazását, hogy élvezhesse a hideg hullámokat, és gyengén süt a nap!!!

A Barot -völgy elérése: Barot közúton Chandigarhból, Delhiből vagy Punjabból érheti el a helyi buszokkal. A Kullu repülőtér a legközelebbi repülőtér, a Jogindernagar Nagar pedig a legközelebbi vasútállomás, amely összeköti a völgyet.

7. Kinnaur -völgy:

Kinnaur-völgyi busz almaültetvényeihez, vastag erdőkkel körülvett gyönyörű rétekhez, kis falvakhoz és mindig kalandos közúti kirándulásokhoz. Ez a hely a téli időszakban egy kötelező turisztikai helyszín, amelyet a tibeti határhoz közel fekvő Kinner Kailash lélegzetelállító kilátása jelent. Ez a völgy két részre oszlik; az alsó rész olyan területeket foglal magában, mint Sangla, Chitkul, ReckongPeo és Kalpa. Míg a felső rész a Nako falut lefedő területre vonatkozik.

Kinnaur -völgy

A legjobb idő a látogatásra: Bár egész évben meglátogathatja ezt a völgyet, tavasszal és nyáron tartják a legjobbnak az utazások megtervezéséhez. Az áprilistól októberig tartó időszak a legjobb, ha tanúja lehet a kellemes időjárásnak a helyi városnézéssel. De tanácsos, hogy ne látogassa meg ezt a helyet monszun vagy zord téli körülmények között.

Hogyan lehet elérni: Vannak buszok Delhiből és Chandigarhból, amelyek naponta közlekednek, és valószínűleg ez a legjobb módja a Kinnaur -völgy elérésének. A Shimla a völgy legközelebbi vasútállomása, ahonnan taxival juthat el a célállomáshoz. A Shimla repülőtér a legközelebbi repülőtér.

8. Spiti -völgy:

A Spiti -völgy képét hosszú kanyargós utak és festői völgyek jellemzik, amelyek hideg sivatagokat és hóval borított hegyeket képviselnek. Természetes szépsége miatt a Himachal Pradesh -i virágvölgynek felel meg. Nagy magassága miatt India egyik leghidegebb helye. A spiti jelentése „középső föld”, és az oldal jelzi a nevét, mivel elválasztja Indiát Tibettől. Ez a völgy híres túráiról is, amelyek Kazától indulnak a különböző csúcsokig, ahol élvezhetjük a Himalája kilátását.

Spiti

A legjobb idő a látogatásra: Ideális esetben ezt a helyet nyáron érdemes meglátogatni. A békét kereső hátizsákos utazók azonban márciustól júniusig ellátogathatnak a Spiti -völgybe. Azt is javasoljuk, hogy ne látogassa meg ezt a völgyet télen vagy monszun hónapokban. Mivel a tél a hóesés miatt útlezáráshoz vezethet; mivel a monszunok főként heves csapadékot eredményeznek, amelyet a föld elcsúszása követ.

Hogyan lehet elérni: Az első út Shimla -ból indul, a Kinnaur -völgyön át. Ez körülbelül 2 napot vesz igénybe, és megállhat éjszakára Kalpában vagy Reckong Peóban. Ez azonban az út állapotától függ, attól függően, hogy mennyi vagy rövid idő alatt ér el.

9. Kangra -völgy:

A Kangra -völgy Dharamshala egyik legjobb látogatási helye, és közel van a Himachal Pradesh -i virágvölgyhez. Ez a hely nagyon híres festői környezetéről, ősi templomairól, amelyek vonzzák a turistákat a világ minden tájáról. Itt található a Masroor Rock Cut Temple vagy a Himalája piramisok is, amelyek az UNESCO világörökség részét képezik. Közel van a McLeod Ganjhoz, a Triundhoz (híres túrákról) és a Balh -völgyhez (rejtett túra).

Kangra -völgy

A legjobb idő a látogatásra: A szeptember és június közötti időszakot tekintik a legjobbnak Kangra látogatására. Továbbá a májustól júniusig tartó nyári hónapokat leginkább a túrázók választják, ahol a szeptember és november közötti időszakot ideálisnak tartják városnézéshez és kirándulásokhoz.

Hogyan lehet elérni: választhatja a repülőtért a Kangra -i Gaggalban, és sok járat indul Delhiből ide. Buszok közlekednek Dalhouise, Delhi, Manali, Pathankot és Shimla városokból is. A legközelebbi vasútállomás a Pathankot, amely 70 km -re fekszik Kangrától.

10. Hamirpur -völgy:

A Hamirpur -völgy egy másik nagyon híres völgy Himachal Pradeshben. Tele van vallási helyekkel, mint például Awah Devi templom, Narbadeshwar templom, Tauni Devi templom, és sok más turisztikai helyszín. Nagyon híres olyan kalandtevékenységekről is, mint a rafting, a siklóernyőzés, a túrázás és a horgászat. A Hamirpur -völgybe való utazás tervezésekor olyan turisztikai helyeket is felvehet, mint Kotkahlur -erőd, Vyasa -barlang, Naina Devi -templom, a Gobind Sagar -tó és a Bachhretu -erőd az útvonalába..

Hamirpur

A legjobb idő a látogatásra: Dharamshala egész évben bármikor ellátogathat. De ideális alkalom arra, hogy meglátogassuk ezt a helyet, ha a tavasz túl kora nyara van, a hely éghajlati viszonyainak megfelelően, ami szebbé és vonzóbbá teszi ezt az időszakot. Javasoljuk, hogy ne látogassa meg ezt a helyet a téli időszakban, mert a tél nagyszerű, mert turisztikai szempontból nem túl vonzó..

Hogyan lehet elérni: A Kangra repülőtér a legközelebbi repülőtér. Innen taxival mehetsz Hamirpurba. Körülbelül két és fél órát vesz igénybe az elérés. A Kiratpur Sahib vasútállomás a legközelebbi vasútvonal, és körülbelül 3 órát vesz igénybe, hogy eljusson innen Hamirpurba. Rengeteg busz található Delhiből, Chandigarhból és Pathankotból.

Íme néhány dolog, amit tudnia kell, amikor ezekbe a völgyekbe utazik.

  • Ne felejtsen el meleg ruhát és kabátot hordani, ha hideg évszakban utazik. Ha a csúcstelen megy, vigyen magával gyapjút, gyapjú zoknit és egyéb alapvető dolgokat.
  • Ügyeljen arra, hogy viselje a megfelelő túracipőt, és csak kényelmes ruhát viseljen, ha túrázni kíván.
  • Ne álljon a szabályok útjába. Mindig okos dolog követni a kultúra és a völgy normáit.
  • Hacsak nem tapasztalt, ne tervezzen egyedül túrázni. Mindig a biztonságot helyezze előtérbe.

Himachal Pradesh, mint turisztikai helyszín, amely mindenféle turistát vonz, beleértve a kalandkeresőket, valamint a természet szerelmeseit és fotósait. Ennek az államnak vallási jelentősége is van, ami számtalan Himachal -templom jelenlétére vezethető vissza. Ennek az államnak a turizmusa megnövekszik, mivel elfogadják, mint tökéletes hétvégi kiruccanást. Ez egy olyan hely, ahol érdemes lélegezni, élni, dédelgetni és szeretni !! Ha fel szeretné venni az útvonalába bármelyik elbűvölő völgyet, akkor hála jeléül frissítse velünk tapasztalatait és emlékeit!!!

Gyakran ismételt kérdések és válaszok:

1. Mikor érdemes ellátogatni Himachal Pradesh -be?

Válasz: Általában Himachal Pradesh az év bármely szakában látogatható. Ám a földrajzi jelenlétére és a kiszámíthatatlan éghajlati viszonyokra való tekintettel ajánlatos meglátogatni ezt az állapotot, különösen nyáron és tavasszal, hogy tanúbizonyságot tegyünk természeti szépségeinek nagy részéről. Ezenkívül a monszun nagy mennyiségű csapadékot és földcsúszást okozhat, ami akadályozhatja az utat és a tervezést!!

2. Élvezhetem -e a kalandos sportokat előzetes foglalás nélkül??

Válasz: Igen, élvezheti a helyszíni foglalást ezekre a vízi és kalandos sporttevékenységekre. De ajánlatos előzetes foglalást végezni, mivel ez a hely mindig tele van kalandvágyókkal. Ezenkívül az előzetes foglalás biztosítja a visszaigazolt élvezeti jegyet és az életre szóló emléket!!

3. Utazásom során szembesülök -e bármilyen étkezési vagy pihenési problémával??

Válasz: Himachal Pradesh nem csak turisztikai hely, hanem sok ember otthona. Tehát nem fog semmilyen problémával szembesülni az étel vagy a szállás elérhetőségével kapcsolatban. A helyi kunyhók és számos Maggi pont gondoskodik arról, hogy ne legyen éhes az utazás során; mivel az otthoni tartózkodás és a szállodák rendelkezésre állása elfedi a szállást!!