10 berømte Varanasi turiststeder at besøge

Varanasi eller Banaras er et pilgrimssted for hinduer og ligger i staten Uttar Pradesh i Indien. Det er kendt for at være byen Ghats, som er de vigtigste steder at besøge. Alt eller hvert sted har noget, der er forbundet med historie eller mytologi, som tager den rejsendes alder tilbage til historierne om guderne og gudinderne.

Varanasi turiststeder:

Dasaswamedh Ghat:

Varanasi turiststeder at besøge-Dasaswamedh Ghat

Dasaswamedh Ghat er mest berømt for det menes at Lord Bramha havde ofret ti heste på dette sted for at give Lord Shiva mulighed for at vende tilbage fra forvisning. Det er den ældste Ghat i Varanasi og er blevet godt vedligeholdt, siden den først blev renoveret af Bajirao Peswa I, i 1740. Dette sted er omgivet af mange templer, som skal besøges.

Kashi Vishwanth -templet:

Varanasi turiststeder at besøge-Kashi Vishwanth-templet

Kashi Vishwanath -templet er et af de mest berømte templer i Varanasi og har været dedikeret til en af ​​inkarnationer af Lord Shiva, kaldet Kashi Vishwanath. Der er to kupler i templet, der er lavet af guld, som blev doneret af Maharaja Ranjeet Singh fra Punjab i 1839.

Durga -templet:

Varanasi turiststeder at besøge-Durga-templet

Durga -templet er blevet konstrueret og dedikeret til gudinden Durga i det 18. århundrede af en bengalsk dronning. Det arkitektoniske tema er Nagara -stil i Nordindien. Der er også en rektangulær tank, der er kendt som Durga Kund. Turisterne, der besøger dette sted, finder flokke af aber inde i templets lokaler.

Ramnagar Fort:Varanasi turiststeder at besøge-Ramnagar Fort

Ramnagar Fort ligger ved bredden af ​​Ganges og var blevet bygget af Maharaja Balwant Singh. Fortet var beboet af forfædrenes konger i Banaras og endda i øjeblikket bor decedenterne fra den kongelige familie der. Fortet var blevet bygget med rød sandsten og omfatter et museum og et tempel.

Ramnagar Museum:

Varanasi turiststeder at besøge-Ramnagar Museum

Ramnagar -museet, også kendt som Banaras Vidya Mandir -museet, ligger i komplekset i Ramnagar -fortet. Fortet har udstillingsgenstande og kunsthåndværk fra middelalderen, og mange tilhørte tidligere den kongelige familie Banaras. Det tilbyder også våben og rustninger, udsmykkede palanquiner, manuskripter, møbler, forskellige tekstiler osv..

Kedar Ghat:

Varanasi turiststeder at besøge-Kedar Ghat

Kedar Ghat ligger i den sydlige del af Varanasi. Det er opkaldt efter Lord Shiva, også kendt som Kedarnath, og der er et smukt Lord Shiva -tempel lige ved siden af ​​Ghat. De mest populære turister her er bengalier og sydindianere. Der er en dam, Parvati Kund, i nærheden, som er berømt for sine medicinske egenskaber.

Manikarnika Ghat:

Varanasi turiststeder at besøge-Manikarnika Ghat

Manikarnika Ghat, ved floden Ganges anses for at være helligt, da folk tror, ​​at brændende døde kroppe i Ghat’s kremeringsplads vil få sjælen ‘moksh’ eller ‘mukti’. Der er en hellig kendt som Manikarnika Kund og har også et tempel for Lord Shiva og Durga.

Gyan Kup:

Varanasi turiststeder at besøge-Gyan Kup

Gyan Kup er en brønd, der pålægger pavillon. Det blev bygget af dronningen af ​​Gwalior, Rani Baiza Bai i 182. Det er kendt for at være et religiøst sted i Varanasi, fordi vandet menes at give åndelig oplysning. Det ligger ved indgangen til templet i Kashi Vishwanath.

Bharat Mata -templet:

Varanasi turiststeder at besøge-Bharat Mata-templet

Bharat Mata -templet er et af de mest unikke templer i landet. Det var blevet bygget af Babu Shiv Prasad Gupta. Det er en helligdom dedikeret til Moder Indien, som er en smuk marmorstruktur og tilbyder en tredimensionel udsigt med dele af land, bjerge, oceaner osv..

Hanuman Ghat:

Varanasi turiststeder at besøge-Hanuman Ghat

Mytologisk er det kendt, at Lord Ram havde bygget Ghat og havde dedikeret sin discipel Hanuman. Ghat er populær blandt brydere og brydningskampe, da Hanuman var en herre over styrke. Der er et berømt Hanuman -tempel i nærheden, som skal besøges.