10 smukkeste dale i Himachal Pradesh, du skal besøge

Himachal Pradesh anses for at være hjemsted for naturskønne bjergbyer og feriesteder som Dalhousie. Tibet omgiver denne snebelastede provins i øst, Uttarakhand i sydøst, Haryana i sydvest, Punjab og Jammu & Kashmir i henholdsvis vest og nord. Den bjergrige stat er fuld af smukke dale i Himachal Pradesh, der tiltrækker turister fra hele verden.

Det har også en religiøs betydning markeret med tilstedeværelsen af ​​fremtrædende templer som Naina Devi Temple, Jwala Ji Temple, Brahma Kali tempel, Chamunda Devi tempel og andre og fremover er også berettiget med et nyt navn ‘Dev Bhoomi’, hvilket betyder Adobe af guder. Dette sted er ret berømt blandt den eventyrlystne sportselsker, da man kan nyde skøjteløb i Shimla, stå på ski i Manali, paragliding i Bir Billing og Solang Valley og river rafting i Kullu. Desuden er aktiviteter som fiskeri, trekking og ridning tilgængelige i næsten alle dele af staten.

10 berømte dale i Himachal Pradesh:

Her er nogle af de 10 bedste dale i Himachal Pradesh, du bør besøge mindst en gang.

1. Solang Valley:

Solang Valleys navn stammer fra kombinationsordene Solang og Nallah; hvor Shola er navnet på en nærliggende landsby og Nallah refererer til vandstrømmen. Det er de bedste dale i Himachal Pradesh og er placeret på toppen af ​​Kullu -dalen og er ret berømt for sine eventyrlige somre og vintre, som tegner sig for faldskærmsudspring og paragliding kombineret med skøjteløb og zorbing. Desuden blev der for nylig åbnet en Ski Himalaya -tovbane på dette sted.

Dale i Himachal Pradesh

Bedste tidspunkt at besøge: Det bedste tidspunkt at besøge Solang Valley er fra september til juni. Som om vinteren kan turisterne nyde skiløb og sneen; der henviser til, at disse sneaktiviteter i løbet af somrene erstattes med faldskærmsudspring, paragliding, ridning, zorbing.

Nå Solang Valley: Hvis du planlægger at rejse med fly, er Bhuntar den nærmeste lufthavn til Manali, som huser Solang. Med jernbane er Jogindernagar jernbanevejen, der forbinder til Manali, og med bus finder du masser af busser, der kører fra Delhi, Chandigarh, Dehradun, Amabala osv. Til denne region. Der er Himachal Road Transport -busser til billigere priser.

2. Pandoh Dam:

Pandoh -dæmningen er en anden meget berømt dal i Himachal Pradesh, som er beliggende i Mandi -distriktet i staten. Dæmningen er konstrueret ved Beas -floden og bruges primært til vandkraftproduktion. Dette sted er også ret berømt for at bevare din tur med flotte billeder, da placeringen er fuld af frodige grøntområder og meget malerisk. Mange turister besøger dette sted for rafting, hvilket normalt gøres i områdets nederste seng.

Dale i Himachal Pradesh

Bedste tidspunkt at besøge: Det bedste tidspunkt at besøge Pandoh -dæmningen er fra april til juli om sommeren og mellem september og december til vintre. Dette område er også vidne til snefald mellem december og januar. Det anbefales ikke at besøge dette sted i løbet af monsunerne, da klimaforholdene primært resulterer i jordskred.

Nå Pandoh Dam: Da det ligger i NH 21, ville det være en god idé at tage offentlig transport, f.eks. En taxa eller bus. Bus service er en omkostningseffektiv måde. Du kan også nå Bhuntar med fly og derefter rejse til dæmningen.

3. Green Valley:

Green Valley er nummer tre på listen over berømte dale i Himachal Pradesh og tilbyder en charmerende og betagende udsigt over bjergkæden under hele roadturen fra Shimla til Kufri. Den naturlige skønhed og blomstrende grønt på dette sted vil betagende The Tourist med mange uforglemmelige minder i skødet på Moder Jord. Dette sted er omgivet af bakker, der er dækket af tyk fyr- og deodarskov. Og man kan også nyde storheden i lokale skure og markeder.

Dale i Himachal Pradesh

Bedste tidspunkt at besøge: Green Valley kan besøges når som helst året rundt. Det bedste tidspunkt at overveje at besøge Green Valley er imidlertid i løbet af somrene og efter monsunen, da man kan være vidne til den uberørte naturlige, tætte og grønne vegetation. Desuden planlægger de fleste turister deres rejse mellem juli til oktober og fra februar til april.

Nå Green Valley: Stedet er tilgængeligt ad veje, mens du rejser fra Shimla til Kufri. Chandigarh og Pathankot er de nærmeste jernbanestationer for at nå Green Valley, og den nærmeste lufthavn er Bhuntar eller Chandigarh.

4. Tirthan Valley:

Tirthan Valley anses for at være den uberørte og fascinerende destination blandt alle dale i Himachal Pradesh. Det er meget tæt på indgangen til den store Himalaya National Park, som er det mest besøgte sted af eventyrlystne og naturelskere. Denne dal er også ret berømt for sit ørredfiskeri, der tiltrækker både de indenlandske og internationale turister mod sin mund slikke ørredretter. Dette sted er også blandt de bedste bryllupsrejsedestinationer, der tegner sig for sin magiske stemning og frodige grønne stier, der er smeltet op med fantastisk vejr hele året.

Dale i Himachal Pradesh

Bedste tidspunkt at besøge: Ideelt set kan du planlægge din rejse mellem marts og juni, være vidne til det kolde vejr, udforske den naturlige og uberørte flora og fauna og æbleorkideerne. Desuden kan du også besøge vinteren fra november til februar for at overvære snefald.

Nå til Tirthan Valley: Du kan nå til Bhuntar med fly og derefter stole på taxa eller bus for at tage dig til stedet. Du kan også rejse ad vej fra Chandigarh, Delhi, Punjab eller Haryana. Tag en bus til Aut, som ligger 26 km fra stedet. Ambala og Kiratpur er den nærmeste banegård til Tirthan -dalen. Tag en bus eller taxa fra stationen for at nå destinationen.

5. Parvati Valley:

Parvati Valley er en anden smuk dal i Himachal Pradesh, som er ganske berømt for sine mest udfordrende tricks. Det er den mest besøgte dal af eventyrlystne på grund af tilstedeværelsen af ​​Parvati Valley Base Camp Trek. Fra en eventyrsøgende øjne ejer dette sted en fascinerende naturlig skønhed og stavningsgrænsende omgivelser, der er fyldt med udfordringer. Turisterne kan også se bjergtoppens skiftende farver med solens bevægelse over dalen.

Parvati -dalen

Bedste tidspunkt at besøge: Det bedste tidspunkt at besøge dette sted til trekking er fra maj til juni, da du kan nyde det nuværende vejr og køligere nætter. For at overvære snefald foreslås det imidlertid, at du besøger dette sted fra december til februar.

At nå til Parvati -dalen: Fang en lokal Manali bundet bus og kom ned ved Bhuntar. Bhuntar lufthavn er den nærmeste lufthavn til Parvati Valley, og Ahuj banegård er den nærmeste til Parvati Valley.

6. Barot Valley:

Barot er et berømt navn på dale i Himachal Pradesh og ligger i Mandi -distriktet. Den uforurenede luft trækker og naturskønne landskaber er fascinerende og attraktive for naturelskere. Dette sted er også berømt for sine trekkingpas og uudforskede landskaber. Barot Valley er også markeret med en lille landsby omgivet af tyk skov med deodar- og egetræsplantager, der tjener til at være hjemsted for en række forskellige flora og fauna.

Barot -dalen

Bedste tidspunkt at besøge: Da naturansøgere og fredselskere beundrer Barot Valley, fremover foreslås det at besøge dette sted mellem april og juni for at udforske dets naturlige skønhed. Du kan dog også planlægge din rejse i vintre fra november til februar for at nyde de kolde bølger med svag sol!!!

Nå Barot Valley: Du kan nå Barot ad vej fra Chandigarh, Delhi eller Punjab ved at tage de lokale busser. Kullu lufthavn er den nærmeste lufthavn, og Jogindernagar Nagar er den nærmeste togstation, der forbinder til dalen.

7. Kinnaur -dalen:

Kinnaur Valley-bus med sine æbleplantager, smukke enge omgivet af tykke skove, små landsbyer og evigt eventyrlige vejture. Dette sted er blandt et must at besøge turiststed i løbet af vintre, og tegner sig for den betagende udsigt over Kinner Kailash, der er tæt på den tibetanske grænse. Denne dal er opdelt i to dele; den nederste del består af områderne Sangla, Chitkul, ReckongPeo og Kalpa. Hvorimod den øverste del refererer til området, der dækker landsbyen Nako.

Kinnaur -dalen

Bedste tidspunkt at besøge: Selvom du kan besøge denne dal hele året, betragtes foråret og somrene som bedst til at planlægge dine ture. Perioden fra april til oktober er bedst til at se det behagelige vejr med lokal sightseeing. Men det tilrådes ikke at besøge dette sted under monsunen eller hårde vinterforhold.

Sådan kommer du til: Der er busser fra Delhi og Chandigarh, der kører dagligt, og det er sandsynligvis den bedste måde at nå Kinnaur -dalen på. Shimla er den nærmeste banegård til dalen, hvorfra du kan tage en taxa for at nå destinationen. Shimla lufthavn er den nærmeste lufthavn.

8. Spiti Valley:

Spiti -dalen er afbildet med lange snoede veje kombineret med de maleriske dale, der repræsenterer kolde ørkener og snejordbjerge. På grund af sin naturlige skønhed svarer det til blomsterdalen i Himachal Pradesh. På grund af sin store højde er det markeret som et af de koldeste steder i Indien. Spiti betyder ‘mellemlandet’, og stedet angiver sit navn, da det adskiller Indien fra Tibet. Denne dal er også berømt for sine vandreture, der starter fra Kaza til forskellige toppe, hvor man kan nyde udsigten over Himalaya -bjergene.

Spiti

Bedste tidspunkt at besøge: Ideelt set bør dette sted besøges om somre. Men for rygsækrejsende, der leder efter fred, kan de besøge Spiti Valley fra marts til juni. Det anbefales også ikke at besøge denne dal i vintre eller monsunmåneder. Da vintre kan føre til vejspærring på grund af snefald; der henviser til, at monsunerne primært resulterer i kraftig nedbør efterfulgt af landskred.

Sådan kommer du til: Den første vejrute er fra Shimla, der går gennem Kinnaur -dalen. Dette vil tage cirka 2 dage, og du kan stoppe for natten på Kalpa eller Reckong Peo. Det afhænger dog af vejtilstanden, der afhænger af, hvor lang eller kort tid du tager for at nå.

9. Kangra Valley:

Kangra Valley er et af de bedste steder at besøge i Dharamshala og er tæt på blomsterdalen i Himachal Pradesh. Dette sted er ganske berømt for sine maleriske omgivelser et gamle templer, der tiltrækker turister fra hele verden. Det er også hjemsted for Masroor Rock Cut Temple eller Himalaya pyramider, som er en mulig udfordrer som et UNESCO World Heritage Site. Det er tæt på McLeod Ganj, Triund (berømt for vandreture) og Balh -dalen (en skjult vandring).

Kangra Valley

Bedste tidspunkt at besøge: Perioden mellem september og juni anses for at være bedst at besøge Kangra. Sommermånederne maj til juni vælges også for det meste af vandrere, hvor perioden mellem september til november anses for at være ideel til sightseeing og udflugter.

Sådan kommer du til: du kan vælge lufthavnen ved Gaggal i Kangra, og der er mange fly fra Delhi til her. Der er også busser fra Dalhouise, Delhi, Manali, Pathankot og Shimla. Den nærmeste banegård er Pathankot, som ligger 70 km fra Kangra.

10. Hamirpur -dalen:

Hamirpur Valley er en anden meget berømt dal i Himachal Pradesh. Det er fyldt med religiøse steder som Awah Devi Temple, Narbadeshwar Temple, Tauni Devi Temple, sammen med mange andre turiststeder. Det er også meget berømt for eventyraktiviteter som rafting, paragliding, trekking og lystfiskeri. Mens du planlægger din rejse til Hamirpur -dalen, kan du også inkludere turiststeder som Kotkahlur Fort, Vyasa Cave, Naina Devi Temple Gobind Sagar Lake og Bachhretu Fort i din rejseplan.

Hamirpur

Bedste tidspunkt at besøge: Du kan besøge Dharamshala når som helst hele året. Men det ideelle tidspunkt at besøge dette sted er fra kilder for tidlige somre i henhold til klimatiske forhold på dette sted, hvilket gør det mere smukt og attraktivt i løbet af denne tid. Det tilrådes ikke at besøge dette sted om vinteren er monsuner, da det måske ikke er for tiltrækkende for dig som turist.

Sådan når du: Kangra lufthavn er den nærmeste lufthavn. Du kan tage en taxa herfra til Hamirpur. Det vil tage omkring to og en halv time at nå. Kiratpur Sahib Railway station er den nærmeste jernbanerute, og det tager cirka 3 timer at nå Hamirpur herfra. Du finder også rigelige busser fra Delhi, Chandigarh og Pathankot.

Her er noget, du skal vide, når du rejser til disse dale.

  • Husk at bære varmt tøj og jakker, hvis du rejser i den kolde årstid. Hvis du skal på højsæsonen, skal du bære fleece, uldstrømper og andre nødvendigheder.
  • Sørg for at bære de rigtige trekkingsko, og brug kun behageligt tøj, hvis du har tænkt dig at vandre.
  • Stå ikke i vejen for reglerne. Det er altid smart at følge kulturens og dalens normer.
  • Medmindre du er erfaren, skal du ikke planlægge at trekke solo. Sæt altid sikkerhed først.

Himachal Pradesh som turiststed tiltrækker alle slags turister, herunder eventyrsøgende sammen med naturelskere og fotografer. Denne stat har også en religiøs betydning, der tegner sig for tilstedeværelsen af ​​mange templer i Himachal. Turismen i denne stat øges på grund af dens accept som et perfekt weekendophold. Det er et sted værd at trække vejret, leve det, værne om det og elske det !! Hvis du ønsker at inkludere en af ​​de fascinerende dale i din rejseplan, skal du opdatere os med din oplevelse og erindringer som et tegn på taknemmelighed!!!

Ofte stillede spørgsmål og svar:

1. Hvornår er det bedste tidspunkt at besøge Himachal Pradesh?

Svar: Typisk kan Himachal Pradesh besøges når som helst hele året. Men når man går til dets geografiske tilstedeværelse sammen med dets uforudsigelige klimaforhold, anbefales det at besøge denne stat især om somre og forår for at være vidne til det meste af dens naturlige skønhed. Desuden kan monsuner resultere i kraftig nedbør og jordskred, som kan blokere din vej og planlægge!!

2. Kan jeg nyde eventyrlig sport uden forudgående reservation?

Svar: Ja, du kan nyde booking på stedet til disse vand- og eventyrsportsaktiviteter. Men det tilrådes at foretage en forudbestilling, da dette sted altid er overvældet af eventyrlystne. Den forudgående reservation vil også sikre dig den bekræftede billet til nydelse og en levetid hukommelse!!

3. Står jeg over for mad- eller hvileproblemer under min rejse?

Svar: Himachal Pradesh er ikke bare et turiststed, men det er et hjem for mange mennesker. Så du står ikke over for problemer relateret til tilgængeligheden af ​​mad eller indkvartering. De lokale skure sammen med mange Maggi -punkter sikrer, at du ikke er sulten under din rejse; der henviser til, at hjemmeopholdet og tilgængeligheden af ​​hoteller vil dække over din bolig!!