14 bedste turiststeder i Jodhpur

Byen Jodhpur ligger i Rajasthan og ligger ved foden af ​​en bakke, der er fuld af sand, og dermed ser byen ud til at ligne en oase. Det er et af de mest populære turiststeder i Rajasthan, og mange besøgende fra hele landet kommer her hvert år. Rajputs herlige historie skildres gennem forskellige forter, monumenter, templer, paladser i Jodhpur.

Smukke turiststeder at besøge i Jodhpur:

Vil du gå til at besøge nogle smukke steder i Indien, vælg derefter Jodhpur fra Rajasthan, Det har en vidunderlig og historiske destinationer at besøge. Nedenfor har vi givet en liste over 14 bedste steder at besøge i Jodhpur.

1. Mehrangarh Fort:

Mehrangarh Fort steder at besøge i jodhpur

Mehrangarh Fort er et storslået fort i Jodhpur og ligger på en bakke på 150 meter. Rao Jodha, chefen for en klan fra Rathore, havde konstrueret det i 1459. Der er mange attraktionssteder inde i fortet, da det består af flere paladser, gallerier, templer og Mehrangarh -museet er det mest berømte. Museet giver den originale fornemmelse af kongefolket; den har en stor samling af palanquiner fra den tid.

2. Balsamand Sø:

Balsamand Lake jodhpur turiststeder

Balsamand Lake er et populært picnicsted blandt befolkningen i Jodhpur. Stedet omgiver mange bakker, og søen var blevet kunstigt bygget i 1159 e.Kr. Balsamand -paladset ligger lige ved siden af ​​søen og giver søen et kunstnerisk syn. Der er frodige grønne haver omkring søen og masser af træer plantet.

3. Siddhanth Shiv Temple Jodhpur:

Siddhanth Shiv Temple Jodhpur

Siddhanth Shiv -templet i Jodhpur ligger mellem Takhat Sagar Hills. Stedet var golde for mange år siden, og på grund af isolationen begyndte en vismand Veetragi Narain Swami at blive her. Vismanden blev meget tilbedt af folk i nærheden og blev forenet med en fysisk dygtig mand ved navn Nepali Baba. Han har fire fingre i hænder og fødder, og han har selv lavet templet ved at skære sten. Dette er et af de smukkeste turiststeder i Jodhpur.

4. Umaid Bhawan:

Umaid Bhawan jodhpur berømte steder

Umaid Bhavan Palace i Jodhpur var blevet bygget af Maharaja Umaid Singh. Han havde fået paladset bygget af en velkendt edwardiansk arkitekt, og det blev faktisk bygget var folks velfærd. Årsagen var at give beskæftigelse til de mennesker, der længe havde været udsat for tørke og hungersnød. Bhavan var blevet omdannet til et kulturarvshotel i 1977. Således har det nu paladset, hotellet, museet og den kongelige bolig. Umaid Bhavan er et af de bedste turiststeder i Jodhpur at besøge.

5. Jaswant Thada:

Jaswant Thada bedste steder at besøge i jodhpur

Jaswant Thada ligger til venstre for komplekset i Mehrangarh -fortet. Monumentet er bygget med hvid marmor ved at huske minderne om Maharaja Jaswant Singh. Nogle sjældne portrætter af reglerne i Jodhpur vises på dette sted. Det er en af ​​de bedste destinationer at besøge i Jodhpur.

6. Kunj Bihari -templet:

Kunj Bihari Temple historiske steder i jodhpur

Kunj Bihari -templet er berømt for sin arkitektur, især toppen af ​​templet og indgangen, som er blevet lavet meget smukt. Lord Krishnas hengivne skal besøge dette tempel. Indgangen har en statue, hvis Meera Bai, Lord Krishnas hengivne, til højre er der en statue af helgen Namdeo, til venstre er der en statue af Hanumanji. Dette er de vintage jodhpur -turiststeder at besøge.

7. Rasik Bihari -templet:

Rasik Bihari -templet

Rasik Bihari -templet dedikeret til Rasik Bihari, Lord Krishna og gudinde Radha. Det giver en fascinerende udsigt med mødelokaler og søjler konstrueret med rød sandsten. Vedligeholdelsen udføres af den arkæologiske undersøgelse i Indien.

8. Umed Garden:

Umed Garden jodhpur turistattraktioner

Umed Garden er en populær have i Jodhpur og dækker et areal på 82 hektar. Det er blevet grundlagt af Maharaja Umed Singh og blev opkaldt efter ham. Det har 5 separate porte omkring det, som lader turisterne komme ind fra alle retninger. Der grønne græsplæner med farverige blomster, et museum, springvand, et bibliotek og en lille zoologisk have i den.

9. Udai Mandir:

Udai Mandir skal besøge steder i jodhpur

Templet er smukt udskåret og er berømt for sine arkitekturer. Hovedtemplet står på den øverste del af tempelporten og understøttes af 102 søjler. Der er malerier af Yoga asanas inde i templet. dette er et af de ældste tempelsteder i Jodhpur.

10. Zip Line og luftige eventyrparker:

Zip -line og luftige eventyrsparker

Dette er en af ​​de bedste turiststeder i Jodhpur. Det kan siges at være et af de bedste steder i Jodhpur at hænge ud og have det sjovt. Man kan også komme med sin familie og have en fantastisk tid her. Der er masser af plads til aktiviteter på dette sted, og det kan siges at være ideelt for voksne børn og teenagere, selvfølgelig. Man kan ikke bare kede sig, når de besøger dette sted. Man kan simpelthen gætte ud fra navnet, at dette sted er fyldt med masser af eventyr, og zip -linjen kan siges at være en af ​​de største attraktioner på dette sted. Hvis du nogensinde kommer til Jodhpur, skal du helt sikkert besøge dette sted.

11. Urtårn:

Clock Tower smukke steder i jodhpur

Der er måske smukke attraktioner i Jodhpur, og en af ​​dem er det berygtede klokketårn. Klokketårnet er et af de mest fineste steder på dette sted, og folk fra hele landet kommer til at se dette sted af interesse. Dette er ikke bare et almindeligt klokketårn. Det er af enorm historisk betydning og kommer også godt med, da det er ret højt, og folk kan se på god afstand. Således fungerer den også som en tidsfortæller. Arkitekturen i dette særlige tårn er totalt iøjnefaldende, og man kan let blive forelsket i den energiske stemning fra alle de udenlandske turister og indiske besøgende fra nabostater. Dette er noget, du bør se, hvis du besøger Jodhpur. Klokketårnet ligger i markedsområdet.

12. Mandore Haver:

Mandore Haver

Ifølge folk, der har besøgt dette sted, kan det siges at være et af de bedste steder at se i Jodhpur. Den indeholder smukke blomster og er virkelig velholdt og velorganiseret. Turister vil have det sjovt her. Det er så lokkende, at det kan siges at være et af de smukkeste steder i Jodhpur. Folk fra nabostaterne kommer også til at besøge dette sted. Der er mange attraktioner og spisesteder i nærheden omkring denne have.

13. Umaid Heritage Art School:

Umaid Heritage Art School

Hvis du er kunstelsker, så er dette et af de bedste steder for dig i Jodhpur. Man kan ikke bare modstå det fantastiske kunstneriske miljø på dette fantastiske sted. Det er fyldt med små kunstgallerier og er også meget velholdt. Stedet er fyldt med smukke malerier, hvorfra du ikke kan tage øjnene af. Ifølge de mennesker, der har været, er dette et sted, man skal besøge, og dem, der tager til Jodhpur, bør helt sikkert besøge dette sted.

14. Sachiya Mata -templet:

Sachiya Mata -templet

Blandt de mange hinduistiske pilgrimme i Jodhpur er denne af særlig betydning. Baseret på gæsternes feedback er dette tempel ekstremt smukt. Ved at se på billedet af dette tempel kan man finde ud af, hvor smuk templets arkitektur er. Billedet taler for sig selv og vil næsten overtale alle til at gå og besøge dette tempel. Templet er et besøg værd, og den smukke udsigt over dette tempel på billedet begrunder dette udsagn. Dette er de bedste turiststeder i Jodhpur.

Der er nogle af de bedste steder at besøge i Jodhpur. Hvis du nogensinde kommer til dette sted, så glem ikke at besøge disse steder. Man kan let finde masser af rekreative faciliteter og fantastiske muligheder på dette sted.