15 bedste turiststeder at besøge i Mahabaleshwar

Mahabaleshwar er en simpel bakkestation beliggende midt i bjergene i de vestlige Ghats. Det ligger i delstaten Maharashtra er Satara -distriktet. Under den britiske Raj var Mahabaleshwar hovedstaden i deres Bombay -provins. Dette sted giver dig frisk luft og smukke seværdigheder som alle andre bakkestationer. Men det, der får dette sted til at skille sig ud, er dets rige historiske baggrund.

Smukke Mahabaleshwar turiststeder at besøge:

Her er en liste over de 15 bedste turiststeder at besøge i Mahabaleshwar.

1. Morarji Slot:

morarji-castle_mahabaleshwar-turist-steder

Denne bygning er bygget i gammel britisk stil. Hvis du er arkitektstuderende, vil bygningens generøse begavelse af buer og hvælvinger helt sikkert interessere dig. Selvom du ikke ved meget om arkitektur, er der noget ved bygningens herlige struktur, der giver dig lyst til at udforske ruinerne mere grundigt. Det er et af de betydningsfulde steder at se i Mahabaleshwar, som får dine øjne til at blinke.

2. Rajpuri -huler:

rajpuri-huler_mahabaleshwar-turist-steder

Dette er et af de helligste steder i Mahabaleshwar og besøges af alle fromme turister. Disse er et enkelt sæt huler, der er omgivet af flere kunds eller vandområder. Religiøse hengivne mener, at vandet i disse kunds er helligt og har særlige evner. At tage et bad i en af ​​disse kunds anses for at hjælpe med at forbedre levetiden på dit liv.

3. Babington Point:

babington-point_mahabaleshwar-turist-steder

Mahabaleshwar sport flere smukke punkter i og omkring dens nærhed. En af disse er Babington point. Beliggende i en højde af 1294 meter over havets overflade er panoramaudsigten fra dette punkt betagende. Men for mange turister er rejsen til punktet langt mere fascinerende end selve destinationen. Dette er et af de bedste turiststeder i mahabaleshwar at besøge, så du går aldrig glip af dette smukke sted.

4. Bombay Point:

bombay-point_mahabaleshwar-turist-steder

Bombay point eller Sunset Point besøges af alle turister mindst en gang under deres ophold i Mahabaleshwar. Udsigten til lyserøde og orange himmelstråler er en æterisk oplevelse. Dets navn Bombay Point eller Mumbai point kommer af, at punktet ligger på vejen til Mumbai. Mange mennesker er udstyret med et lagen og en kurv med godbidder til en rolig eftermiddags -picnic midt i skyggen af ​​de få træer her.

5. Connaught Peak:

connaught-peak_mahabaleshwar-turist-steder

Tidligere kendt som Mount Olympia, er dette den næsthøjeste top i Mahabaleshwar. Trekking og derefter erobring af denne top belønner dig med en utrolig udsigt over Mahabaleshwar, komplet med alle dens dale, søer og punkter. Beliggende 1400 meter over havets overflade, skal denne top besøges af alle eventyrlystne turister, hvad enten det er til trekking eller forlystelser langs dens stejle veje.

6. Mahabaleshwar -templet:

mahabaleshwar-temple_mahabaleshwar-turist-steder

Et andet af Mahabaleshwars berømte hellige steder er Mahabaleshwar -templet. Templet dedikeret til Lord Shiva huser en storslået ‘lingam’, som er en sort sten, der betragtes som herrens reinkarnation. Templet er blevet bygget i den typiske stil for de gamle hindutempler. Det er opdelt i to dele det indre rum og den ydre del, som også kaldes den centrale hal.

7. Tigerfjeder:

tiger-spring_mahabaleshwar-turist-steder

Dette er en af ​​de smukkeste naturlige kilder i området. Mange hengivne mener, at vandet er rent og helbredende. Landskabet omkring denne lille sø er spektakulær. Floden Savitri menes at stamme her. Kilden ligger tæt på Arthurs punkt, som er et andet berømt turiststed.

8. Lingmala Falls:

lingmala-falls_mahabaleshwar-turist-steder

Dette vandfald har vand, der kaskader ned fra en højde af 600 fod over Venna -dalen, hvor vandfaldet møder en sø. Det synspunkt, det giver, er fantastisk. I løbet af monsun -sæsonen har det brusende højt vand et endnu mere kantet udseende end normalt.

9. Venna -søen:

venna-lake_mahabaleshwar-turist-steder

Dette er en af ​​de populære turistattraktioner i dette område. Søen bygget af Raja of Satara i 1842, dækker et stort område på 28 hektar. I dag tilbyder det faciliteter som sejlsport, spilleboder, snackboder og så videre for at lokke flere turister til.

10. Pratapgarh Fort:

pratapgarh-fort_mahabaleshwar-turist-steder

Folk, der elsker gammel historie, vil helt sikkert elske Pratapgarh -fortet. Og for dem, der ikke gør det, godt du kommer til at gå glip af det maleriske landskab og flodfronter, så det er dine tabsfolk. Pratapgarh Fort er et “must” sted at besøge i Mahabaleshwar. Det er symbolet på det store slag, der fandt sted mellem Shivaji Maharaja og Afzal Khan. Afzal Khan ligger begravet i den nedre del af selve Pratapgarh -fortet. Men hvis du ikke er interesseret i noget af det ovenstående, kan du besøge Pratapgarh Fort for de naturskønne skønheder, det præsenterer, da det har udsigt over bredden af ​​Neera og Koyna floder, og det præsenterer sig også som en stor godbid for arkæologer og studerende.

11. Wilson Point:

wilson-point_mahabaleshwar-turist-steder

Wilson Point er også ganske almindeligt kendt som solopgangspunkt. Indtil dato aner jeg ikke, hvorfor folk skelner mellem solnedgang og solopgangspunkter, da du godt kan se begge dele godt gennem det samme solnedgangssted eller et solopgangspunkt, men det er til debat. Wilson Point er betagende god til lange gåture, cykling og naturligvis solopgang samt solnedgang. Udover at være et solopgangspunkt, vil Wilson Point også behandle dig naturens forskellige godbidder. Den magiske udsigt fryser tiden, og du vil gå tabt dybt i dine mystiske tanker. Så folk der er vilde med selfies og familiefotografier, Wilson Point er bestemt et sted du bør besøge.

12. Lodwick Point:

lodwick-point_mahabaleshwar-turist-steder

Dette sted er opkaldt efter en af ​​de heldigste fædre General Lodwick, der var den første person til at bestige denne bakke til fods, og hans søn rejste et mindesmærke til ære for ham. Selvom dette kun er en historielektion, er Lodwick -punktet faktisk mere berømt for den berigende naturoplevelse, der viser sig i forskellige beklædningsgenstande som skove, dale osv. Udsigten er betagende, og for piger ville udtrykket være “wow”. Lodwick Point er et af de bedste turiststeder i Mahabaleshwar at besøge.

13. Tapola:

tapola-lake_mahabaleshwar-turist-steder

Tapola er en smuk sø i Mahabaleshwar dannet af Koyna -flodens bagvand. Der er faktisk kun to ting, du kan gøre over på dette sted, det er vandreture og besøgssteder, som kun er tilgængelige via dette vandlegeme. Hvis du elsker søer og vandområder, så er dette stedet for dig, da denne sø er relativt enorm og en masse smukke scener kan fanges gennem vandreturene.

14. Dhobi vandfald:

dhobi-vandfald_mahabaleshwar-turist-steder

Dhobi Waterfalls er et af stederne i nærheden af ​​Mahabaleshwar. For mennesker, der har lidt af intens rejsetræthed og for folk, der ønsker at bruge en stille tid, er Dhobi Waterfalls dit sted at besøge. Sammen med den betagende udsigt over vandfaldet får du også at se dejlige frodige grønne dale. Dette er mere et picnicsted end et turistmål, men ikke desto mindre vil du kunne føle roen og roen, der opsluger Dhobi -vandfaldene.

15. Helen’s Point:

helens-point_mahabaleshwar-turist-steder

“Fotografier er vigtigere end minder” er en tendens, der foregår med den nuværende generation. Heldigvis er Helen’s Point et sted, hvor minder kan skabes og naturskønne skønheder fanges i kameraets miniaturelins. Helen’s Point, mere populært kendt som Blue Valley, er en klynge af forskellige naturlige eksotiske scener, såsom grønne marker, skove, flydende farvande og mange flere, som får dig til at føle, at du er i et tidsforløb. Så for naturelskere og par er Helen’s Point et af de bedste steder at se i Mahabaleshwar

Disse var nogle af de mest seje turiststeder i mahabaleshwar. Så hvad venter du på? Tag en lang ferie, og planlæg en tur med dine venner eller familie, og udforsk disse fantastiske steder.