15 bedste turiststeder i Bhopal

Bhopal er hovedstaden i Madhya Pradesh og er kendt og er en kombination af kultur, historie og kunst. Det blev fundet i det 11. århundrede af Raja Bhoj og er stadig et af de bedste steder, du kan besøge for turisme. I årenes løb har dette sted udviklet sig meget, og hvis du planlægger at komme her for en udflugt, er her en liste over nogle af de imponerende steder, du helt sikkert bør besøge.

1. Nedre sø:

bhopal turiststeder

Nedre sø, også kendt som Chhota Talab, er en af ​​de smukkeste seværdigheder i den dejlige by Bhopal. Denne sø er omgivet af maleriske bakker og er en rest af det store Mughal -imperium. Det er virkelig storslået at se på og er en af ​​de uvurderlige steder, du nogensinde vil se. Så når du besøger Bhopal, skal du sørge for at tage en tur til Chhota Talab.

2. Bharat Bhavan:

bharat-bhavan_bhopal-turist-steder

Bharat Bhavan er en af ​​de unikke institutioner i Bhopal for scenekunst og billedkunst. Det er et godt sted for udtryk, udforskning, forestillinger og manifestation. Bharat Bhavan er også et ideelt sted for kunstelskerne, da de gennemfører flere vigtige udstillinger og gallerier.

3. Van Vihar Nationalpark:

van-vihar-national-park_bhopal-turist-steder

Bhopal er ikke bare kendt for sine monumenter, søer og kunstgallerier, men også sine nationalparker. Ja, Van Vihar National Park er et af de steder, hvor du finder nogle af de mest eksotiske arter i landet. Stedet er bedst for alle dyreliv og dyrepassere og bør absolut besøges en gang.

4. Taj ul Masjid:

taj-ul-masjid_bhopal-turist-steder

Taj-Ul-Musjid er en af ​​de største moskeer i Bhopal. Den er ikke kun stor, men også meget smuk og pletfri. Strukturen, arkitekturen og stilen i denne moske er helt fantastisk. Det store ved denne moske er, at den også fungerer som en religiøs islamisk skole i dagtimerne.

5. Birla Museum:

birla-museum_bhopal-turist-steder

Birla -museet i Bhopal betegner Madhya Pradeshs rige kultur. Den indeholder værktøjer, der starter fra den yngre stenalder og er et sted, du helt sikkert bør besøge.

6. Gohar Mahal:

gohar-mahal_bhopal-turist-steder

Gohar Mahal ligger på bredden af ​​den øvre sø og er en af ​​de smukkeste steder i Bhopal. Det er et godt eksempel på Mughal og hinduistisk arkitektur og har stor historisk betydning og betydning.

7. Perlemoske:

perle-moské_bhopal-turist-steder

Perlemoskeen er en af ​​de fineste muslimske helligdomme i Bhopal og er blevet betragtet med stor ærbødighed for alle muslimske kvinder. Det blev bygget i år 1860 og ligner ret meget det arkitektoniske design af Jama Masjid. Selvom moskeen ikke er så stor, har den et stort antal turister hvert år.

8. Arkæologisk Museum:

arkæologisk-museum_bhopal-turist-steder

Det arkæologiske museum i Bhopal har en lang række og samling af gamle skulpturer og relikvier, der er hentet fra de forskellige dele af landet. Nogle af dem er statuer af Buddha, Lord Shiva og Vishnu, hvorimod der også er nogle meget interessante malerier, der er gamle som det gamle århundrede. Hver af disse relikvier er velbevaret og fungerer som et godt eksempel på den stærke hinduistiske og buddhistiske kultur.

9. Shaukat Mahal:

shaukat-mahal_bhopal-turist-steder

Shaukat Mahal er blevet anerkendt som et af Bhopals vidundere. Beliggende i Chowk -området i denne smukke by, er monumentet virkelig majestætisk og strålende at se på. Selvom det står som en afspejling af den islamiske kultur, blev det oprindeligt bygget af franskmændene. Det består af hvid alabaster og har flere trekantede buer, der giver dette monument et meget rigt udseende.

10. Manua Bhan Ki Tekri:

manua-bhan-ki-tekri_bhopal-turist-steder

Dette smukke sted ligger i Sun City, Lalghati, er et af de bedste steder at besøge i Bhopal. Det er godt for gudelskere, naturelskere og mennesker, der er oplevelsessøgende. Det ligger på en bakketop og er et smukt pilgrimssted for Jain -hengivne. Tekri indeholder fodtøj fra Jain Saint Shri Jindutta Sureshwarj, Acharya Manutung og Maharaj Shri Vijay Suriji. Det huser også idolet Shri Man Bhadarji. Også kendt under navnet Mahaveer Giri, er dette sted berømt for sin elegante og dragende arkitektur og panoramaudsigt over byen. Porten til templet, også kaldet Simha -porten, indeholder manuskripter hugget på stenen. Det er også Sadhna Sthal fra Oswald -dynastiet. En af de gode tidspunkter at besøge dette tempel er i anledning af Kartik Purnima, da der hvert år afholdes en stor messe i løbet af denne tid.

11. Bhimbetka -huler og klippeskure:

bhimbetka-huler-og-sten-shelters_bhopal-turist-steder

Disse smukke huler og klipper er et af turiststederne i nærheden af ​​Bhopal. Dette sted er et engangsbesøg for historieinteresserede og fotofanatikere. Dette sted indeholder 600 klippeskure, der er så gamle som 5.500 – 1000 fvt. Det ligger midt i Ratapani Sanctuary, og disse krisecentre strækker sig omkring 10 kilometer. Dette sted har en enorm mængde samling af forhistoriske malerier. Disse malerier skildrer grotteboernes liv, der er illustreret i farverig blanding af røde, grønne, gule og hvide. Det skildrer også scenerne med jagt, dansende heste og elefanter, dyrekampe og andre interessante begivenheder. Dette sted skildrer den arkitektoniske rigdom i Indien, og man bør helt sikkert besøge dette sted, hvis du tager til Bhopal.

12. Øvre sø:

øvre-sø_bhopal-turist-steder

Denne smukke sø ligger i nærheden af ​​CM -huset og er også en blandt Bhopal -turiststederne. Det er et fantastisk sted for naturelskere og eventyrlystne. Det er den ældste menneskeskabte sø i Indien, som også er kendt som Bhojtal eller Bada Talab på lokalt sprog. Dette blev bygget i det 11. århundrede og er spredt over et område på 36,1 kvadratkilometer, og det fungerer som den største vandkilde for Bhopal -folket. Det er bygget på tværs af Kolan -floden, og det menes, at kong Bhoj konstruerede denne sø til behandling af hans hudsygdom. En park er også beliggende nær søen, Kamla Park, hvilket øger stedets skønhed. Det er godt for alle sportsaktiviteter og er yndlingsstedet for eventyrlystne mennesker. Det er også Shah Alis dargah og et smukt sted at besøge.

13. Regional Science Center:

regional-science-center_bhopal-turist-steder

Dette videnskabshub placeret på Banganga -vejen i Shyamla Hills er et af de mest besøgte steder i Bhopal for børn. Et sjovt kærligt sted for videnskabselskere og oplevelsessøgende, dette museum rummer skønheden i videnskab og teknologi. Hvis du besøger Bhopal, kan du besøge museet og forbedre din viden om videnskab og teknologi. For børn er dette en innovativ måde at bruge kvalitetstid på og nyde den videnskabelige disciplin. Den indeholder forskellige afdelinger som Engine Hall, Fun Science Gallery, Space Gallery, Electro Technic Gallery og andre smukke attraktive ting. Centret er opdelt i tre kategorier – sjov videnskab, atmosfære og energi sammen med Science Park og er også vært for shows som 3D, Sky Observation og Taramandal.

14. Laxmi Narayan -templet:

laxmi-narayan-tempel_bhopal-turist-steder

Hvis du er en gudelsker og interesseret i religiøse aktiviteter, skal du besøge dette sted for en gangs skyld. Dette smukke tempel ligger på bakketoppen, så du kan se hele byen Bhopal. Templet er smukt bygget og det arkitektoniske design er smukt udført. Gulvene er lavet af smukke hvide kugler, og lokalerne er rene og velholdte. Foran hovedporten findes rækker med springvand, som tilføjer templets naturskønne skønhed. Dette tempel giver panoramaudsigt over Bhopal og kaldes også Birla -templet, som Birlas har bygget det. Dette tempel blev bygget til ære for Lakshmi, gudinden for rigdom. Det er et smukt sted for de religiøse mennesker at besøge og nyde det rene og fredelige miljø.

15. Jama Masjid:

jama-masjid_bhopal-turist-steder

Jama Masjid er et af de smukke pilgrimssteder og det smukke sted at se i Bhopal, som ligger i Loha Bazar. Det er et godt sted for gudelskere, og religiøse mennesker skal besøge dette sted en gang. Denne moské er 2 århundreder gammel, og strukturen er bemærkelsesværdig. Det bedste tidspunkt at besøge Masjid er tidligt om morgenen, da stedet på det tidspunkt er fredeligt, og man kan nyde god tid i Masjid. Det er et af de berømte turiststeder og også godt til religiøse formål. Masjiden er smukt bygget med gyldne pigge på minareterne. Denne moske er bygget på baggrund af en smuk sø. Den er bygget af stor rød sandsten og er en af ​​de største moskeer i Asien.

Bhopal er helt sikkert et godt sted at besøge. Med alle disse fantastiske turistfaser i Bhopal må du allerede have lyst til at gå derhen!

Pak dine tasker!