15 berømte turiststeder at besøge i Jaisalmer

Byen Jaisalmer er lige så begunstiget som et turistmål af både indianere og udenlandske turister, der besøger den smukke stat Rajasthan. Det, der får det til at skille sig ud, er det faktum, at det findes lige i hjertet af den store Thar -ørken og tilbyder nogle af verdens bedste ørkensafari. Ud over eventyr og sport er byen også gennemsyret af historie med gamle paladser og forter, der står højt som vidnesbyrd om håndværket fra håndværkerne, der byggede dem. For dem, der ønsker at få en forsmag på Jaisalmer, er her et forspring på nogle af de bedste turistattraktioner.

Smukke Jaisalmer turiststeder at besøge:

Strategierne sagde, at Jaisalmer har så mange turiststeder for sightseeing. Denne artikel vil guide dig omkring 15 vidunderlige turiststeder at besøge i Jaisalmer, som kan gøre din rejse så glad.

1. Jaisalmer Fort:

jaisalmer-fort_jaisalmer-turist-steder

Fortet siges at være et af de største turistborge i verden. Det blev bygget i det 12. århundrede af Bhati Rajput -herskeren Rao Jaisal, efter hvem det er blevet opkaldt. Fortet, der nu står som et midtpunkt i den mægtige Thar -ørken, har set mange kampe i løbet af sin tid. Fortet er også kendt som ‘Golden Fort’ på grund af guldfarvet sandstenfacade og er et af de mest besøgte for sin charme og tidløse skønhed.

2. Jaisalmer ørkenfestival:

jaisalmer-ørken-festival_jaisalmer-turist-steder

Et besøg i Jaisalmer indebærer den berømte ørkenfestival, der afholdes hvert år i februar måned. Desert Festival er en stolt fremvisning af Rajasthans rige kultur fremvist i en ekstravaganza af folkedans, dukketeater og en række andre festligheder. Kameløb og konkurrencer, der spænder fra det længste overskæg til en tovtrækkeri mellem lokalbefolkningen og turister gør det værd, mens varmen fra Rajasthani-folket vil efterlade dig minder at huske for livet.

3. Sam Sand Dunes:

sam-sand-klitter_jaisalmer-turist-steder

Et besøg i den store ørken vil være ufuldstændigt uden at ride på klitterne. Sam Sand -klitterne er en fejende strækning af storslåede klitter, der kan krydses på kamelryg. Kamelsafari tager dig dybt ind i ørkenens hjerte, hvor du kan nyde øjeblikke af ensomhed. Som natten rammer, giver et bål med andre turister midt i den rustikke musik og dans i Rajasthan lige så stor glæde. Dette er de bedste turiststeder at besøge i Jaisalmer.

4. Patwon Ki Haveli:

patwon-ki-haveli_jaisalmer-turist-steder

Den imponerende fem-etagers Haveli er den største i Jaisalmer. Dens arkitektoniske pragt praler af de gamle dage, hvor Rajasthan var suveræn. Havelis yderside er udførligt udført i prydarbejde. Haveli, der blev konstrueret af den kendte erhvervsdrivende Guman Chand Patwa, blev angiveligt afsluttet inden for et tidsrum på 50 år. Selvom Haveli er blevet overtaget af nogle regeringskontorer, er monumentet stadig en turistattraktion.

5. Vyas Chhatri:

vyas-chhatri_jaisalmer-turist-steder

Vyas Chhatri er en minde om salvie Vyas, berømt for at fuldføre det 300.000 lange epos om Mahabharata. Vyas Chhatri, der tilbyder en enestående udsigt over byen Jaisalmer, menes også at være et af de bedste turiststeder i Jaisalmer, hvorfra man kan få en storslået udsigt over den nedgående sol i horisonten. En perfekt destination for at besøge og tilbringe en doven aften. Dette er de gamle turiststeder at besøge i Jaisalmer.

6. Silk Route Art Gallery:

silke-rute-kunst-galleri_jaisalmer-turist-steder

Hvis du leder efter noget traditionelt håndværk fra Rajasthan, så slip ind i Silk Route Art Gallery, hvor nogle af de bedste quilt- og tæppekunstværker er til salg. Galleriværkerne er selv venlige til det punkt, at de giver dig indsigt i stedets kultur og kunstværkernes udstilling og slags. Det er også et af de mest besøgende turiststeder i Jaisalmer.

7. Gadisar -søen:

gadisar-lake_jaisalmer-turist-steder

Dette er et af de mest berømte og fantastiske turiststeder at besøge i Jaisalmer, som er det perfekte sted at tilbringe din aften på din rejse. Gadisar -søen, som er en kunstig sø, er omgivet af skønheden i ghats og chhatr is og templer, der giver en atmosfære af fuldstændig fred og afslapning. En sejltur på søen er et must for alle, der besøger her.

8. Desert Cultural Center Jaisalmer:

ørken-kultur-center-jaisalmer_jaisalmer-turist-steder

Hvis du vil uddanne dig selv om de rige kulturelle skikke og traditioner i Jaisalmer under dit ophold, så er Desert Cultural Center, hvor du skal tage til. Navnlig Rajasthans og Jaisalmers historie bliver fremhævet gennem en stor samling af artefakter, manuskripter og fængslende dukketeater.

9. Jain -templer:

jain-templer_jaisalmer-turist-steder

Jain -templerne, der var dedikeret til det 16. Tirthankar, Shantinath og 23. Tirthankar, Parshvanath, er en hyldest til Jaislamers tidligere herlighed, da Jain -samfundet dannede byens liv og blod. De gamle templer midt i ruiner vil transportere dig ind i en anden verden. Det er et af de fremragende Jaisalmer -turiststeder, som vil give fred og glæde.

10. Bada Bagh:

bada-bagh_jaisalmer-turist-steder

Bada Bagh, der betyder ‘kæmpe have’, er et vartegn for Jaisalmer -seværdigheder. Det blev bygget af Maharawal Jait Singh i løbet af 1500 -tallet. Bada Bagh blev tidligere brugt som et mindesmærke for kremering af adelige og deres respektive familier. Selvom stedet er isoleret, tilbyder det en fantastisk udsigt over omgivelserne. Lukkerbukke skal helt sikkert besøge Bada Bagh i løbet af solopgang og solnedgang for at fange den betagende udsigt i deres kameraer. Dette er de fantastiske turiststeder at besøge i Jaisalmer.

11. Thar Heritage Museum:

thar-heritage-museum_jaisalmer-turist-steder

Thar Heritage Museum er centralt beliggende, hvilket gør det til et af de vigtigste steder at se i Jaisalmer. Museet blev grundlagt af Laxmi Narayan Khatri og giver besøgende et indblik i historien, arkitekturen, kunsten og kulturen i den store indiske That Dessert. Mens du besøger museet, kan du se havfossilerne, der dateres millioner af år tilbage, der vidner om havets omdannelse til den nuværende Thar Dessert. Thar Heritage Museum rummer nogle af skibets karakteristiske ornamenter, gamle manuskripter, våben og sjældne mønter fra Jaisalmer. Stedet er en godbid for historikere.

12. Mandir Palace:

mandir-palace_jaisalmer-turist-steder

Mandir Palace med sine udsmykkede baldakiner, altaner og kunstfærdigt udskårne skærme skildrer ideelt set Rajputana -æraens fremragende håndværk. Det er et af de mest eftertragtede sightseeing-steder i Jaisalmer. Mandir Palace blev bygget mellem det 9. – 10. århundrede og tjente som residens for Jaisalmer -herskere i mere end 200 år. Der er også en høj sandstenskonstruktion kendt som ‘Badal Vilas’ i Mandir Palace.

13. Salim Ji Ki Haveli:

salim-ji-ki-haveli_jaisalmer-turist-steder

Salim Ji KI Haveli er et eksempel på karakteristisk arkitektur i Rajputana -stil. Det er et af de bedste turiststeder at besøge i Jaisalmer til sightseeing. Oprindelsen af ​​Salim Ji Ki Haveli går tilbage til 1600 -tallet og har en fascinerende silhuet, der er udformet med 38 markante altaner. Det udvidede hvælvede tag på denne Haveli ligner en påfugl, hvilket gør det til et sjældent og fascinerende syn. Så når du rejser til Jaisalmer, skal du udforske Salim Ji Ki Haveli, en kulturarvsattraktion i byen. Dette er de vidunderlige turiststeder at besøge i Jaisalmer.

14. Desert National Park:

ørken-nationalpark_jaisalmer-turist-steder

Desert National Park er den bedste park blandt de største parker i landet. Da ørkener er en uvenlig lokalitet for flora og fauna at overleve, kan du her kun se arter, der overlever de hårde klimatiske forhold i ørkenregionerne. Desert National Park er imidlertid også hjemsted for trækfugle, der flokkes til dette sted i stort antal. Book en jeepsafari for at få udsigt over de uddøde søer i denne destination og nyd skønheden i utæmmede og storslåede landskaber.

15. Vyas Chhatri Sunset Point:

vyas-chhatri-sunset-point_jaisalmer-turist-steder

Vyas Chhatri ligger tæt på Jaisalmer nord for fortet og var gal for at ære Saint Vyasa, den store brahmin -vismand, der skrev det største hinduistiske epos, Mahabharata. Beliggende midt i klitterne er det et perfekt eksempel på den karakteristiske arkitektur i Rajasthani. Dette sted blev også brugt til at kremere Pushkarana brahminer og huser flere cenotafer eller tomme grave, der er lavet til ære for dem. Disse cenotafer er kendt som chhatris, da de ligner en paraply. Besøg Vyas Chhatri om aftenen for at få et fascinerende syn på solnedgangen i horisonten.

Jaisalmer er fyldt med turister året rundt, men det ideelle tidspunkt at besøge dette turiststed er fra september til marts. Planlæg din ferie på en måde, så du har rigelig tid til at udforske og lære om disse 15 særprægede og fremtrædende Jaisalmer -turiststeder til sightseeing.