15 fantastiske turiststeder at besøge i Haridwar

Haridwar er en vigtig pilgrimsdestination beliggende i den indiske delstat Uttarakhand. Det er også kendt for at være et af de helligste steder i Indien, der besøges af hengivne fra alle hjørner af landet. Beliggende i en højde af 314 meter fra havets overflade, oplever Haridwar behagelige klimaforhold året rundt. Mens der i Haridwar er forskellige turiststeder at udforske, giver vi dig de top 15 må besøge destinationer på dette sted.

Betydning bogstaveligt talt ‘Gateway to God’ og betragtet som det syvende helligste sted, har Haridwar af største religiøs betydning for hinduer overalt. Den mest berømte Kumbh Mela trækker ikke kun pilgrimme fra hele verden, men er også en stor attraktion blandt turister, der kan ses tage del i de religiøse festligheder. Attraktionen stopper ikke her, da der er mange andre steder af interesse i Haridwar for at holde turister engageret under hele deres ophold.

Smukke Haridwar turiststeder at besøge:

Nedenfor har vi givet listen over de bedste og mest tiltrækkende turiststeder for sightseeing, som er nyttige til perfekt at planlægge din rejse.

1. Chandi Devi -templet:

chandi-devi-temple_haridwar-turist-steder

Tempelet blev dedikeret til gudinden Chandi og blev bygget i 1929 af Kashmirs konge Suchat Singh. Hovedstatuen af ​​gudinden, der er inde i templet, blev etableret i det 8. århundrede af Adi Shankaracharya. En tur til templet indebærer en 3 km tur fra Chandi Ghat eller en suspenderet tur i en svævebane. Templet er et berømt stop for pilgrimme på vej til Kumbh Mela, der søger velsignelser fra gudinden, der vides at opfylde deres ønsker.

2. Har Ki Pauri:

Turiststeder at besøge i Haridwar

En berømt ghat på bredden af ​​floden Ganges, Har ki Pauri udgør et stort vartegn og et vellykket sted for folk ind og ud af Haridwar. Med det stadigt stigende antal mennesker, der strømmer til stedet for en dukkert i Ganges hellige vand, har Har ki Pauri oplevet store renoveringer og tilbygninger gennem årene. Flere templer langs trinene øger stedets skønhed især om aftenen, når stedet er oplyst. Det er et af de berømte turiststeder at besøge i Haridwar, som kan gøre dig glad med sin skønhed.

3. Neel Dhara Pakshi Vihar:

neeldhara-bird-sanctuary_haridwar-turist-steder

For fugleelskere og ensomhedssøgende giver dette fuglereservat det ideelle tilflugtssted til en verden fyldt med trækfugles skønhed og pragt, mest set i vintermånederne. Neel Dhara Pakshi Vihar giver også en imponerende udsigt over de omkringliggende Shivalik Hills. Dette turiststed giver den smukkeste sightseeing -attraktion. Dette er de vidunderlige turiststeder at besøge i Haridwar.

4. Pawan Dham:

pawan-dham_haridwar-turist-steder

Et moderne tempel, der er kendt for sit udsøgte spejl- og glasarbejde og overdådige idoler, har en af ​​de største attraktioner for turister. Templet betragtes også som helligt blandt hinduer og er inkluderet som et af de gamle templer i Haridwar. Dette tempel er et af de ideelle steder i Haridwar at besøge for at få lykke.

5. Rajaji Nationalpark:

rajaji-national-park_haridwar-turist-steder

Rajaji National Park, der ligger ved foden af ​​Himalaya, er en sammenlægning af tre naturreservater. Tætte grønne jungler dominerer parkens store vidde og danner et naturligt levested for de fleste dyr. Parken er hjemsted for den største bestand af elefanter i staten Uttarakhand og over 315 arter af bosatte og trækfugle. Dette er de bedste turiststeder at besøge i Haridwar.

6. Patanjali Yogpeeth:

Patanjali Yogpeeth_haridwar turiststeder

Patanjali Yogpeeth, opkaldt efter den gamle yogaguru Patanjali, er et af Indiens største yogainstitutter. Instituttet er oprettelsen af ​​Swami Ramdev og er dedikeret til behandling og forskning af yoga og ayurveda. University of Patanjali har også til huse i dets lokaler. Der afholdes regelmæssige yogakurser for beboere såvel som besøgende på campus. Dette sted var placeret omkring haridwar. Dette er også et andet turiststed at besøge i Haridwar.

7. Sapt Rishi Ashram og Sapt Sarovar:

sapt-rishi-ashram-og-sapt-sarovar_haridwar-turist-steder

Sapt Rishi Ashram ligger cirka 5 km fra Har ki Pauri og er en af ​​de mest fornemme ashrammer i Haridwar. Ashram -stedet menes at have været meditationsgrunden for syv store vismænd, og for ikke at forstyrre dem ved hendes strøm, skal floden Ganga have opdelt sig i syv strømme, der kulminerede længere fremme i Neel Dhara.

8. Bharat Mata Mandir:

bharat-mata-mandir_haridwar-turist-steder

På 180 fod høj er Bharat Mata Mandir en stående hyldest til Moder Indien. Det blev indviet af Indira Gandhi den 15. maj 1983. Mandiren består af otte historier, hvor hver historie er en repræsentation af en æra i indisk historie. Den øverste etage, der huser en helligdom fra Lord Shiva, giver et fugleperspektiv af de omkringliggende Himalaya, hele campus i Sapt Sarovar og selve byen Haridwar.

9. Doodhadhari Barfani Temple:

doodhadhari-barfani-temple_haridwar-turist-steder

Det, der gør Doodhadhari Barfani -templet til et turistattraktionscenter, er ikke kun helligdommen i sine lokaler, men det kunstneriske, der er gået ind i dets konstruktion. Templet, der er lavet af hvid marmor, består af flere andre templer inde i dets kompleks, der er afsat til forskellige hinduistiske guder og gudinder. Thi

10. Mansa Devi -templet:

mansa-devi-tempel_haridwar-turist-steder

Mansa Devi -templet er et af de vigtige Haridwar -besøgssteder for hinduistiske pilgrimme. Templet er placeret på toppen af ​​en bakke, navngivet som Bilwa Parvat fra Himalaya’s Shiwalik Ranges. Dette tempel er dedikeret til Mansa Devi, en inkarnation af gudinden Shakti. Det menes, at ved at tilbyde bønner med fuld hengivenhed og dedikation i Mansa Devi -templet, giver gudinden opfyldelse af alle ønsker. Der er et ritual om at binde en tråd på nogen af ​​træets grene i tempelkomplekset. Hengivne efter at have fået deres ønsker, kan du besøge Mansa Devi -templet igen for at løsne den hellige tråd.

11. Daksheswara Mahadev -templet:

daksheswara-mahadev-tempel_haridwar-turist-steder

Daksheswara Mahadev Temple eller Daksha Mahadev Temple er et af de gamle templer i Haridwar dedikeret til Lord Shiva. Det ligger i den sydlige Kankhal og besøges af tusinder af hinduistiske pilgrimme året rundt. Ifølge legenderne menes det, at det var på dette tempelsted, at kong Daksha gennemførte en enorm yagna. Dette er de historiske turiststeder at besøge i Haridwar.

12. Vaishno Devi -templet:

vaishno-devi-tempel_haridwar-turist-steder

Vaishno Devi -templet er et af de religiøse steder at se i Haridwar. Templet blev konstrueret til at være den nøjagtige kopi af det berømte tempel Vaishno Mata i staten Jammu og Kashmir. Tempelkomplekset ligner det gamle tempel, og selv stien, der fører til hovedhelligdommen, kan nås efter at have krydset tunnellerne og hulerne. Under deres ophold i Haridwar besøger hinduistiske hengivne Vaishno Devi -templet for at søge gudindeens velsignelser.

13. NeelKanth Mahadev -templet:

neelkanth-mahadev-temple_haridwar-turist-steder

NeelKanth Mahadev -templet er et af de meget berømte steder at besøge i nærheden af ​​Haridwar. Beliggende på en bakke i en højde af cirka 1300 meter, er det en af ​​de vigtige helligdomme dedikeret til Lord Shiva. NeelKanth Mahadev -templet grænser op til tre bjerge, nemlig Brahmakoot, Vishnukoot og Manikoot. Det tilbyder en betagende udsigt over omgivelserne og et must besøg destination for naturentusiaster. Ifølge de hinduistiske mytologiske historier var det på dette sted, at Lord Shiva drak giften, der dukkede op under havets mælkeangreb (Samudra Manthan). Efter at have drukket giften blev Lord Shivas hals blå i farven og deraf navnet NeelKanth, hvilket betød en med blå hals. Dette er de bedste turiststeder at besøge i Haridwar.

14. ShantiKunj:

shantikunj_haridwar-turist-steder

ShantiKunj i Haridwar er hovedkvarteret for AIGP (All India Gayatri Power). Det blev etableret i år 1971 med motiv for åndelig og moralsk regenerering i den indiske kultur. Flere åndelige træningsprogrammer er organiseret rettidigt i ashrammet. Hengivne fra Indien og på tværs af grænserne besøger også ShantiKunj for åndelig vejledning.

15. Vishnu Ghat:

vishnu-ghat_haridwar-turist-steder

Vishnu Ghat er en af ​​de mest besøgte og hellige ghats i Haridwar. Denne ghat er opkaldt efter Lord Vishnu, en af ​​de tre vigtigste hinduistiske guder. Ifølge mytologien menes det, at Lord Vishnu selv tog et bad ved denne ghat. Hengivne tror stærkt på, at ved at tage en hellig dukkert i Vishnu Ghat vil ende alle deres synder.

Haridwar omtales passende som porten til ‘Char Dham’, den lovende pilgrimsrejse for hinduer. De gamle templer, betagende bjerge og floder gør det til et perfekt sted for ferie. Haridwar har noget at tilbyde både dem, der besøger stedet for spiritualitet eller vild eventyrlig sjov.