10 Farlig type myg rundt om i verden: En guide

Det irriterende summende og den lyd, vi hører om nætterne omkring os, er uforklarlig. Men ved du, at der findes forskellige typer myg og arter på verdensplan, og ikke alle udviser de samme egenskaber? Mange forskere mener, at der findes over 3000 mygarter. Nogle mest almindelige myggetyper kan dog forårsage alvorlige bekymringer for os.

Lad os i dag vide og lære alt om mygarter i de mest almindelige over hele kloden.

Myggesorter og egenskaberne:

Ved du, at myg er blandt de farligste væsner på jorden, der hvert år kan dræbe mindst 2-3 millioner mennesker? Ja, vi er også chokerede! Myggene er bestemt i stor fare for verdens befolkning for de dødelige sygdomme, de kan producere. De tilhører gruppen af ​​insekter kaldet Diptera. Diptera betyder to vinger, og som beskrevet adskiller de to vinger i mygens egenskaber dem ganske fra andre fluer og insekter.

Myggen har skæl rundt om kroppen og lange munddele, der hjælper med at suge væske fra vores kroppe. Mens hanmyg kun lever i cirka en uge, kan hunmyg også leve i cirka måneder. Afhængigt af myggetyperne er de aktive dag og nat og bærer sygdomme fra et menneske til et andet.

Mest kendte typer og typer myg i verden med billeder:

Kender eller har du hørt om disse populære hovedtyper af myg, der fører til dødelig overførte sygdomme? Ifølge Verdenssundhedsorganisationen (WHO) kan flere myg forårsage op til toksiske og skadelige vektorer af menneskelige sygdomme, der suger menneskeligt blod. Vi orienterer dem om dem her kun for dig. Lad os lære om de forskellige alle typer myg med navne i dag.

1. Anopheles myg:

Anopheles myg

Anopheles mygtyper er bedst kendt i vid udstrækning for at overføre den mest almindelige sygdom – malaria. Ikke bare det, nogle regioner har også været vidne til dem, der overfører filariasis. De er kendt som sumpmyg, og de har omkring 460 arter indeni sig. De findes hovedsageligt i nærheden af ​​de steder, hvor vand tilstoppes, såsom regnbassiner og damme. Disse myg kan blive æg til voksne på to uger, og deres levetid er omkring to uger. Imidlertid kan kvindelige anopheles leve længere, selv i flere måneder. Disse myg er mest aktive om natten, efter solnedgang til solopgangsperioden. Selvom det også er bidetider, lever de stort set altid af mennesker mere end dyr.

2. Aedes -myg:

Aedes myg

Aedes -myg er vektorer af Dengue, der endda er kendt for at forårsage andre virussygdomme og overføre filariasis. Der er over 900 arter og typer af Aedes -myg over hele verden. De lever af både mennesker og dyr og findes i tropiske områder og køligere områder og temperaturer. Deres bidetid er morgen til aften, og levetiden varierer til omkring to til tre uger. For Aedes -myg lægges æg på fugtige overflader nær eller omkring vandbassiner og vender sig til mygstadiet inden for uger.

3. Culex -myg:

Culex myg

Culex myg er vektorer af virussygdomme og inkluderer filariasis og japansk encephalitis. Der er over 550 arter af Culex-myg globalt, og de er stærkt til stede omkring tropiske og subtropiske områder. Æggene fra culex-myg lægges på vandområder, over 100’er æg lægges på én gang, og de klækkes inden for 3-4 dage. De forurenede vandområder er hovedsageligt værter for myg, der omfatter blokerede afløb, dræning, kanaler, forladte brønde og septiktanke. Disse er aktive både indendørs såvel som udendørs og bider både om natten og morgentimerne.

4. Mansonia -myg:

Mansonia myg

Mansonia myg er vektorer og bærere af brugiansk filariasis. De er stærkt plettet omkring tropiske lande og regioner, hovedsageligt omkring Indien, Malaysia og Indonesien. De har en krop af mørk brun farve med blege skalaer. Disse myg bider for det meste udendørs og udenfor om natten. Deres æg låses nær vandområder og tætte planteområder, herunder græs, vegetation og haver. De lever op til fire uger.

5. Psorophora:

psorophora myg

Psorophoramyggen er kendt for at fodre på mennesker såvel som store og store pattedyr. De kan rejse længere afstande end deres andre jævnaldrende myg for at suge blod. Disse myg hedder ofte aggressive myg, men er ikke vektorer for udbredte sygdomme. De yngler og udvikler sig i farvande, pools og grøfter. Psorophoras er hovedsageligt aktive om aftenen.

6. Toxoyhynchitter:

Toxoyhynchites

Toxoyhnchitterne udgør ingen skade for mennesker, da de ikke er vektorer for overførte eller dødelige sygdomme. De spiser ikke sådan blod til deres æg og er kun afhængige af fodring af plantens nektar. Da de er afhængige af planter til deres foder, er der ingen skade for mennesker. De bor dybest set i store kunstige beholdere eller træhuller. De udgør slet ingen skade eller gener for det daglige menneskeliv.

7. Wyeomyia:

Wyeomyai er heller ikke en aggressiv mygart og skader ikke mennesker. De er primært også forbundet med planter for at udvikle larver og skader ikke voksne. De er også kendt som kandeplante myg og lever op til tre uger, cirka en uge længere end de andre normale myg og deres arter.

8. Ochlerotatus:

Ochlerotatus

Ochlerotatus -myg findes også populært omkring flodvandene, pools, marsken, vandtanke og kroppe. De findes også i nærheden af ​​kunstige beholdere og er næsten udendørs hele dagen. De lever af mennesker, og nogle af arterne i Ochlerotatus er kendt for overførsel af Dengue, gul feber og andre virussygdomme. Deres levetid varierer også mellem 2-3 uger.

9. Culiseta:

Culiseta -myg

Culiseta -mygene vides at overføre og bære Eastern Equine Encephalitis. De fodrer primært på fugle og bærer virussen fra fugle til fugle. De er kendt for at være aggressive og opholder sig i nærheden af ​​sumpe og træer. Men da de ikke fodrer eller suger menneskers blod, overfører myg ikke nogen af ​​dem til mennesker.

10. Uranotaenia:

Uranotaenia

Uranotaenia -myg afhænger primært af krybdyr og padder for at fodre og ikke bide eller suge blod fra mennesker. De findes for det meste nær pools, sumpe og græs; de falder imidlertid ikke ind under den medicinsk farlige kategori for dyr eller mennesker. De er ikke aggressive og overfører heller ikke virussygdomme.

Blodtype mygene kan lide:

De fleste af os hører ofte, at de andre kun bliver bidt af myg, fordi de er fra en bestemt blodgruppe. Hvor sandt er dette? Er det videnskabeligt bevist, at myg foretrækker en bestemt type blod, og at de har en favorit?

Nå, du ville også blive begejstret og chokeret; flere undersøgelser har fastslået, at myg ofte lander og suger blodet fra dem, der har O -blodgruppe end andre. Dette resultat blev fundet, efter at forskere og forskere havde analyseret resultaterne af forskellige blodgruppeprøver, og hvordan myg foretrak kun at gå på ét foder. Dette resultat er præcist nøjagtigt i forhold til A -blodgruppen – da de lander på O -grupper mennesker end A.

Faktorer, der tiltrækker myg til at bide mennesker:

Ved du, at der også er specifikke årsager og faktorer, der kan tiltrække myg til at bide mennesker? Ja, visse aspekter kan tiltrække myg, og her er de.

Carbondioxid:

Cardon-di-oxider frigivet af mennesker efter udånding kan også ganske tiltrække myg. De kan følge gassen og suge blod fra mennesker tæt på. Myg bevæger sig altid mod gassen, og det er også en væsentlig faktor.

Varme:

Varme er et vigtigt element, især for hunmyg. De har en tendens til at bevæge sig mod tropiske områder eller steder med mere luftfugtighed og varmekilder end andre.

Graviditet:

Ved du, at myg er tiltrukket af gravide end andre? Ja, du hørte det rigtigt. Den hormonelle kropsændringer og særlige faktorer kan helt føre dem til gravide.

Alkohol:

Alkohol og drikke kan også få myg til at tiltrække mod dig. Hvis du har drukket eller indtaget alkohol ofte end andre, har de en tendens til at bevæge sig mod dig.

Mosquito Repellants som en løsning: Sikkerhed og brug

Hvis du leder efter den rigtige type myggeafvisende middel til brug for at slippe af med myg, foretrækker du dem med aktive ingredienser såsom citron eukalyptusolie, picaridin og deet. De afskrækningsmidler, der har DEET i den højeste mængde, er de bedste til brug.

Du kan også bruge produkter, der har naturlige ingredienser, såsom neemolie og timian æterisk olie.

Det er imidlertid afgørende at følge specifikke sikkerhedstip og forholdsregler, mens du bruger dem regelmæssigt:

  1. Sørg altid for at følge applikationsmetoderne og ikke overdrive dem.
  2. Inhaler ikke myggemidlet eller hold det tæt på munden. Hold altid afskrækningsmidlerne væk fra øjnene og munden.
  3. Lad ikke børn komme i nærheden af ​​myggeafvisende midler.
  4. Påfør aldrig afskrækningsmidler direkte på huden med udslæt eller forbrændinger eller snit og skader.

Forebyggelse og behandling af myggestik:

Det er altid bedre at forhindre myg end at opleve gener med dem i nærheden. Sygdomme og virale bekymringer forårsaget af myg er også farlige. For at forhindre myg:

  • Lad aldrig stående vand komme i og omkring dig. Prøv at begrænse det stillestående vand, rengør afløb eller bassiner.
  • Installer helst myggenet omkring dine vinduer og døre. Netene fungerer som et skjold for dem at komme ind i dine hjem.
  • Træd ikke ud i nærheden af ​​græs, træer, tætte planter og stående vandområder (udendørs) efter skumring og solnedgang.

Hvis du bliver bidt for meget af myg, skal du bruge en kold kompress eller ispose for at lindre kraftig kløe eller hævelse. Du kan også bruge en applikation bagepulver med vand til biddet.

Vi håber, at du har lært alt om de typer myg, der i dag er farlige for virussygdomme. Det er bedst at tage alle nødvendige forholdsregler for at undgå myggestik i stedet for at behandle dem eller lide af ofre i kølvandet. Fortæl os også dine tanker; vi elsker at høre tilbage og interagere med dig.

Ansvarsfraskrivelse:

Alle oplysninger om forskellige typer myg gives kun fra de kilder, der findes på internettet og på uddannelses- og medicinske websteder efter behørig forskning. Disse oplysninger her skal udelukkende bruges til vidensformål. Vi er ikke ansvarlige for eventuelle fejl.