10 typer ægteskabstraditioner, der er udbredt i Indien

Bryllupper i Indien er en godbid at se. De varierer meget på tværs af kulturer, religion, region og kaster. Da Indien er gennemsyret af rig traditionel og kulturel historie, med mange religioner og kaster, burde det ikke komme som en overraskelse på de forskellige ægteskabstyper. Selvom de alle varierer i måden, de udfører ritualet på og knytter bryllupsknuden, er en ting, der ligger til grund for hele ideen, den samme: binding og enhed. Det er et løfte fra brudgommen og bruden om at forblive sammen indtil døden deler sig, et løfte givet i nærværelse af hundredvis af nær og kære og den almægtige. Mens samfundene har gjort fremskridt med hensyn til den måde, de lever på, holder de dog stadig fast ved deres traditionelle overbevisning. Men nej! ikke dem alle. Tag et kig på, hvad vi taler om.

Bryllup i Indien – Typerne af det:

Ægteskaber i hver kultur er forskellige fra hinanden på forskellige måder. Nogle er ligefrem enkle, mens andre er pomp og show. I Indien er dette ret almindeligt. Der er forskellige former for ægteskaber, der varierer med hensyn til tid og penge. Læs nedenfor de typer ægteskaber, som folk nu er begyndt at engagere sig i.

1. Civil Ægteskab:

Denne er den største fremgang i det indiske samfund. Borgerlige ægteskaber fejres af en embedsmand uden nogen religiøs ceremoni. Betingelserne for borgerligt ægteskab vil imidlertid variere fra land til land. Nogle vil kræve, at brudeparret først bliver gift religiøst, det anerkendes af staten og derefter registreres. Borgerligt ægteskab i Indien giver mulighed for at gifte sig med nogen, de kan lide, og holde sig også væk fra religiøs ceremoni, hvis de ønsker det.

2. Religiøst ægteskab:

I modsætning til det borgerlige ægteskab er det religiøse ægteskab. Dette er den mest almindelige, der findes i Indien.

en. Det udføres normalt i templet, hvis du er en hindu. Brylluppet overføres af præsten, der synger salmer, der vil fejre ægteskabet. Hinduerne er også kendt for at leje auditorier til formålet.

b. i en kirke, hvis du er kristen. Kirkens Fader udfører ceremonien med de nærmeste og kære, der indtager kirkens sæder. Han beder normalt bruden og gommen om deres samtykke, inden han udtaler dem mand og kone.

c. i en moské, hvis du er muslim. Imamen i kirken vil erklære brudeparret som mand og kone og dermed højtideliggøre brylluppet.

Denne er dybt forankret i troen, og alle aktiviteter og ceremonier udføres i henhold til den hellige bog eller hvad de tror på. Ægteskabet er vidne til de nærmeste og kære og er mere eller mindre udført storslået og udførligt.

3. Retsægteskab:

Retsægteskaber fejres i henhold til loven om særlig ægteskab. 1954. Ægteskabet udføres mellem to parter uanset deres kaste, trosbekendelse, farve eller religion. Den største forskel er, at retsægteskab gør op med traditionelle og religiøse ceremonier, og parterne ansøger direkte til magistraten om et vielsesattest og deres registrering af ægteskab.

Selvom disse kan være de vigtigste former for at gennemføre et ægteskab, er der også mange typer af det afhængigt af den kultur, du tilhører.

1. Det Sydlige Ægteskab:

Det sydlige ægteskab er det, der har forskellige kulturer i sig. Hinduismen er kendetegnet ved en række kaster, og hver af dem har deres egen måde at udarbejde dem på.

-en. De tamilske bryllupper: Brahmin-bryllupper er præget af tilstedeværelse af rige ritualer sammen med en tre dage lang ceremoni. De er udførlige, og luften omkring ægteskabet genlyder salmer og sang. Den overdådige spredning af mad er noget at se frem til.

b. Det malaysiske bryllup:

Det næste af slagsen er det malaysiske bryllup, der udstråler meget lysstyrke med varierende nuancer af guld og andre levende farver. Deres ægteskaber er korte og varer ikke mere end en dag. Festen er en overdådig fornøjelse at prøve, der inkluderer en lokal delikatesse og køkken.

c. Bengalsk bryllup:

Bengaliske bryllupper spænder også omkring fire til fem dage og er rige på ceremonier og ritualer. Synet er en visuel godbid med tilstrømning af lyse farver og munterhed. De sker sent på natten. Deres mad er en fest med forskellige slags fisk, der tilberedes med lokale krydderier.

d. Marwari Bryllupper:

De er udførlige og et skridt højere. Brylluppet og bryllupsceremonierne efter er udførlige og ganske storslåede. De er præget af ekstravagante smykker både på bruden og gommen. De tilbyder en bred vifte af mad, og spredningen er for udførlig uden at gå på kompromis der.

2. Jain Bryllupper:

Jain -bryllupper er kendt for deres velgørende formål og filantropi. Bruden og brudgommens familie tilbyder mad og donation til de fattige efter deres bøn i deres tempel. Nogle familier tilbyder tøj til de trængende efter eget valg. Jain -bryllupper følger de ’syv trin’ omkring bålet, som både bruden og gommen tager sammen. Når dette er fuldført, udtales de mand og kone.

3. Buddhistiske bryllupper:

Buddhistiske bryllupper er sandsynligvis et af de bryllupper, der tager betydningen af ​​ordet ‘enkelhed’ alvorligt. Brylluppet har kun nogle små ritualer og bønner. Der er ingen ekstravagante smykker involveret, heller ikke for mange udgifter. Templerne har licens til at certificere brudgommen og bruden som mand og kone, og det handler om brylluppet. Der er ingen fest, der følger.

4. Kashmiri -bryllupper:

Kashmiri -bryllupper er unikke og smukke. Brudgommen modtages overdådigt. Efter ritualet får bruden en varm velkomst til sit nye hjem. Der er også en ceremoniel rengøring af brudgommens og brudens hjem. De har også en række religiøse ritualer, der følges religiøst.

Bryllupper er en sand del og pakke, der afspejler meget af vores tradition og kultur. Selvom vi som indianere er gået meget fremad, værdsætter vi stadig vores traditioner og kultur, der viser vores traditionelle rødder. Praksis er dybt forankret i historien, og hvert ritual har en historie at fortælle. De væddemål, der handler om dem alle, er skønheden og hvor varieret praksis forenende skildres.