15 store og mest populære religionsformer til stede i verden

Ved du, at der er mere end 4200 forskellige religionsformer over hele verden? Ja, du hørte det rigtigt! Da vi ved meget få af dem, er de fleste af dem koncentreret i flere regioner og områder, vi måske ikke har hørt. Der er flere typer og klasser af klassifikationer inden for denne type religioner, og det er ikke let at spore og lære om dem alle for nogen.

Så i dag har vi besluttet hvorfor ikke lære noget nyt og udforske de mest betydningsfulde og populære religionsformer i verden ?! Hvis du også er interesseret i at høre mere om det, skal du følge os fremad.

former for religion

Hvad er en religion og forskellige religionsformer:

Hvad er egentlig en religion? Hvordan forstår man de forskellige typer? Det lyder måske ret filosofisk. Men lad os prøve at beholde den i en simpel ordbogsmetode for at lette forståelsen. Religion er et system og en proces med tro, tro og hengivenhed over for personlige guder og gudinder. Aktiviteterne og troen rettes som tilbedelser mod noget meget ægte og helligt.

Der er forskellige former for religiøs tilbedelse baseret på, hvordan vi forstår og undersøger det. Hvis vi navngiver de forskellige religionsformer, kan det blive kompliceret. Men klassificering af religioner baseret på forskellige tilbedelsessystemer giver anledning til disse kategorier:

Polyteisme: I dette system er religiøs tilbedelse og tro ikke kun baseret på én gud, men flere guder og guder. Hinduisme er et eksempel på polyteisme.

Monoteisme: I monoteisme tror vi kun på en enkelt guddom i stedet for flere guder på én gang. For eksempel er kristendommens tro på den hellige treenighed (Helligånden Jesus) et eksempel.

Animisme: Som navnet antyder, i Animisme, tror eller tilbeder mennesker eller grupper ikke-mennesker, herunder den naturlige verden, dyr og planter. For eksempel tror den japanske praksis med Shinto på guddommelige ikke-mennesker, der fortjener vores tilbedelse.

Totemisme: Flere indianere tror på totemisme, hvilket betyder, at der er en eksistens af en forbindelse mellem mennesker og naturvæsner.

Ateisme: I ateisme tror eller tilbeder personerne ikke nogen guddommelig enhed. De opfatter, at Gud er ukendt.

Populære forskellige typer religiøse overbevisninger fulgt af mennesker over hele verden:

Lad os nu gå videre og finde ud af mere om de mest populære og berømt kendte religioner. Her er listen over typer af religiøs praksis og spirituelle typer i verden.

1. kristendom:

Lad os begynde med kristendommen, det monoteistiske religionsbegreb, det eneste største globalt. Kristendomsreligionen er allerede startet omkring og over 2000 år i Palæstina baseret på Jesus fra Nazareth. Religionen tror og lærer, at Jesus er den direkte søn af Gud og Messias, der er vendt tilbage til jorden for at redde Guds tilhængere. Teksterne til religionen varierer afhængigt af forskellige sekter blandt religionen; mens andre følger Mormons Bog, følger andre Bibelen. Der er tre væsentlige typer sub-religioner eller grene under kristendommen: Romersk katolicisme eller katolikker, østlig ortodoksi og protestantisme. Det er det største i verden, med omkring 33 procent over hele kloden efter monoteisme.

2. Buddhisme:

Buddhisme er mindre en religion og mere en filosofi. Det falder ind under typer af ikke-religiøs spiritualitet. Troen findes på visse traditioner og overbevisninger sporet tilbage til tænkeren, Gautama Buddha, der grundlagde den. Han har levet i det 4.-6. århundrede omkring BCE og fandt religionen i Indiens østlige del efter at have lært og undervist principper som frihed for lyst og materiel tilknytning, opnåelse af fred, mægling, et liv dedikeret til visdom og venlighed, mennesker og natur. Buddhismen er som følge heraf steget i og omkring det asiatiske kontinent i århundreder. Der er to grene i denne religion, nemlig Theravada, for at opnå frihed fra verdslig tilknytning og vrede, opnå Nirvana; og Mahayana til at stræbe efter Buddhahood ved at øve og følge selvkontrol, mægling for at opnå bodhisattva.

Omkring 7 procent af kloden praktiserer helt eller delvist buddhismens principper, og det er den fjerde største religion i verden. De fleste af tilhængerne er rundt i Asien.

3. hinduisme:

Ved du, at hinduisme er verdens ældste religion? Det er dateret tilbage til Indus River Valley for omkring 4500 år siden, omkring det nordvestlige Indien og nutidens Pakistan. Den vediske tidsalder har givet anledning til hinduisme baseret på tre hovedguddommers inkarnationer: Vishnu, Brahma og Siva. Flere sekter inden for hinduismen følger også flere hellige tekster. Begreberne generelt for religionen omfatter fire purusarthas, nemlig Dharma (etik og sandhed), Artha (arbejde og velstand), Kama (Begær og Lidenskab) og Moksha (Frelse). I dag er det den tredjestørste religion globalt, med omkring 15 procent af befolkningen, der følger kulturen og tilbeder guderne. Dette er også den største i typer af indiske religioner.

4. Islam:

Islam hører under den monoteistiske religion, ligesom kristendommen. At spore islams rødder forstås bedre, når vi ser tilbage til Adam og Abrahams profet. Islam mener, at Allah er Gud, og Guds sendebud er Muhammed. Koden for islam, sharia og koranen informerer aspekter af liv, tilbedelse og etik i livet, familien og arbejdet efter dens overbevisning. Den islamiske tro og religion er stærkt til stede i Mellemøsten, Sydøstasien og den nordlige del af Afrika. De har tre helligste steder for deres tilbedelse og tro, som de tror, ​​at enhver person, der tror på troen, skal besøge – herunder Mekka, Medina og Jerusalem. Der er to dominerende sekter inden for islam, nemlig sunnier og shiaer. Cirka 1,6 milliarder mennesker i verden følger islam, som er den næststørste religion ved siden af ​​kristendommen.

5. Jainisme:

Jainisme er den ældste og gamle indiske religion. Blandt typer af jainisme og åndelig tro på Gud har den sine principper baseret på dens sande overbevisning, nemlig ikke-vold, ikke-tilknytning, afholdenhed fra nydelse og mangesidighed. Som et resultat af at være født i det indiske subkontinent har jainismen dele af kulturen, der stammer fra hinduisme og buddhisme. Det tror også på doktriner om Karma og genfødsel. Som følge heraf er de fleste jainere og tilbedere bosat i Indien, og hele befolkningen i verden er omkring fire til fem millioner.

6. konfucianisme:

Typer af konfucianisme opstod omkring 551 fvt fra kinesisk lærd og filosof Confucius i den gamle del af Kina. Det følger en filosofisk orientering og tror på familiens harmoni og social indlejring end religiøs og sekulær tro. Filosofien beskæftigede sig også med buddhisme og taoisme i Kina; Da buddhismens åndelige religion er blevet populær, er konfucianismen imidlertid faldet. Samlet set ses konfucianisme stadig som en ideologisk kraft i det kinesiske folk og bidrager til videnskabelige og filosofiske sysler.

7. sikhisme:

Tilstedeværelsen af ​​sikhisme er begrænset omkring regioner på det asiatiske kontinent, det nordlige Indien og det østlige Pakistan. Det er den syvende mest fremtrædende religion globalt, og omkring 28 millioner mennesker følger troen overalt. Sikhisme opstod tilbage i 1400 -tallet fra Guru Granth Sahib. Religionen tror på principper om social retfærdighed, menneskelig lighed, tro og meditation. Den første af lederne for religionen, Guru Nanak, tilbedes hovedsageligt af dem, hvorefter ni guruer har efterfulgt ham.

8. Zoroastrianisme:

Zoroastrianisme er også blandt den ældste religion over hele kloden. Troen er til stede i Irans områder (dengang Persien), Irak og Indien, og omkring 190.000 mennesker følger troen over hele kloden. Grundlæggeren er Zoroaster, en religiøs lærer og tænker i 700-500 fvt. Ifølge troen tror religionen på himmel og helvede, messianisme, der udviklede sig fra kristendom, islam og jødedom. Religionens hellige tekst er Avesta, som har skrifter fra Zoroaster og anden skriftfilosofi. Efter islams herredømme over Iran har religionen oplevet et fald. Der er dog stadig tilhængere af troen i regionen til dato.

9. jødedom:

Efter at jøderne var vandret fra Egypten helt tilbage i det trettende århundrede fvt, er de begyndt at følge én Gud baseret på monoteismetyper, det vil sige jødedom. Denne religion er baseret på de hellige tekster, Torah, Talmud og Midrash. Der er omkring og 14 millioner udøvere og troende på jødedommens tro til dato, som udgør cirka 0,2 procent af hele verdens befolkning. USA og Israel har den højeste befolkning af jøder i verden.

10. Rastafarianisme:

Rastafarianisme er meget af nyere religion, der stammer fra en bevægelse mod politisk undertrykkelse fra briterne i den jamaicanske region. Det er baseret på monoteisme, som tror på guddom Jah. Selvom de har Bibelen som deres skrift, er fortolkningen og overbevisningen meget forskellig i betragtning af deres daglige liv og virkelighed i regionen. Det er kun opstået omkring det 20. århundrede, og omkring 700.000 mennesker praktiserer religionen.

11. drusere:

Druze er stærkt koncentreret omkring den sydsyriske region, og det er mere af etnoreligiøse grupper, der er stammer fra den drusiske bjergregion. Omkring 800.000 mennesker praktiserer druser, og alle er baseret i mellemøstlige områder. Druserne betragter sig selv som direkte efterkommere af Jethro, som er svigerfar til Moses. Jethro, for druserne, er den skjulte profet. De er monoteistiske og tror kun på én Gud. De henter bønner og overbevisninger fra islam og har principper fra filosoffer som Platon og tro på reinkarnation som hinduer. Deres tilbedelse og principper er som nævnt hybrid og godt blandet. De fleste af det drusiske samfund er til stede i nutidens Libanon, Syrien og Israel.

12. Shinto:

Shinto er en populær tradition, der er hjemmehørende i det japanske land. Selvom det ikke er startet som en religion, var troen mere en mytologi og kulturel enhed. Det var på plads helt tilbage fra det sjette århundrede e.Kr. Shinto’erne har offentlige helligdomme, som hjælper i interaktionen med ånderne. Det er artefakter, der observerer i traditionen. Der er hele 80.000 Shinto -helligdomme i Japan. Samlet set besøger omkring 26 procent af japanske mennesker helligdommene og tror på dem.

13. Bahá’í:

Bahá’í -troen er grundlagt af Bahá’u’lláh, helt tilbage i 1863 i Persien (nutidens Iran). Troen er en hybrid af alle de ideologier og religioner, der understreger og lærer betydningen af ​​universelle religioner, sekulært sammenhold, enhed og ligestilling. Troen har både lærdomme fra islam såvel som kristendom. Der er omkring seks til syv millioner troende og tilhængere af religionen i dag over hele kloden.

14. Afrikanske traditionelle religioner:

Vi ved alle, at der var et europæisk slavespor meget længe tilbage i historien i Afrika. Koloniseringen og tilhørende praksis har haft en betydelig indvirkning på den afrikanske diaspora. Som et resultat heraf ser vi på subkontinentet i dag forskellige religiøse grupper med forskellige spirituelle, ritualer og toldpåvirkninger fra deres tidligere geografiske omgivelser. Flere afrikanske religioner blev født som et resultat, der stammer fra grupper i andre regioner. De mest fremtrædende omfatter følgende:

Batuque; Candomblé; Dahomey mytologi; Haitisk mytologi; Kumina; Macumba; Mami Wata; Obeah; Oyotunji; Palo; Hvis en; Lucumi; Hudu; Quimbanda; Santería (Lukumi); Umbanda; Vodou

15. Indfødte amerikanske religioner:

Vi har også forskellige indfødte amerikanske religioner med forskellige sæt skikke, trosretninger, praksis og guder sammen med flere ritualer efterfulgt af kontinentets oprindelige befolkning. Disse blev dateret helt tilbage, selv regionen blev besat som kolonier. Stammerne og nomadiske grupper beboet her troede på animistiske, monoteistiske og polyteistiske religioner. Til dato følger efterkommere fra familierne til nomadiske grupper og stammer og dyrker skikke fra indfødte amerikaneres forfædre. Selvom få af dem forsvandt gradvist efter europæerne ankom og bosatte sig i regionen, har vi stadig flere udbredte religioner, der bl.a.,

Earth Lodge religion; Indian Shaker religion; Langhus religion; Mexicayoti; Peyote religion; Waashat religion.

Vi håber, at du har udforsket og lært noget nyt i dag om de forskellige religionsformer over hele kloden. Det er ikke enden og kun religioner, der eksisterer på tværs, men de dominerende findes stadig omkring os.

Ansvarsfraskrivelse:

Alle oplysninger om forskellige former for religioner er kun givet fra de kilder, der findes på internettet og uddannelseswebsteder. Disse oplysninger må udelukkende bruges til vidensformål. Vi er ikke ansvarlige for eventuelle fejl.