20 forskellige typer Biryani, hver foodie skal prøve!

Blandt flere retter, der er berømte i Indien, har Biryani sin egen fanskare. De rige smag og krydderier, hele krydderier og den overordnede lækre smag adskiller retten ud over enhver anden. Biryani er et sundt måltid, hver indianer aldrig undlader at elske. Ved du, der er forskellige typer Biryani med en unik variation af retten, afhængigt af hvor den er stammer fra landet?

Ja, den lækre og rige aromatiske ret har typer i sig, og disse sorter af Biryani er virkelig ekstraordinære alle steder. Lad os i dag udforske og vide alt om de mest lækre og populære typer til retten i Indien.

Biryani og dens korte historie:

Flere historier og versioner forsøger at udforske retten Biryanis nøjagtige oprindelse. De fleste mener, at retten er fra Persien, Iran og Irak. Biryani er kommet til det indiske køkken i løbet af Mughals -tiden. I de første dage og tid ved ikke mange om retten. Denne perfekte aromatiske og lækre risblanding er kun til stede omkring de kongelige familiers bedrifter og festlige lejligheder. Det var først senere, at Biryani blev bredt akklimatiseret og gjort berømt på tværs af regionerne.

Da retten spreder sig over staterne og regionerne i Indien, har vi forskellige typer og smag inden for den afhængigt af den region, den er udviklet fra.

Biryani vs. Pulao: Forskellen

Denne fejde og forskelle mellem foodies eksisterer indtil i dag: Biryani og Pulao, er de de samme ?! Absolut ikke; både Biryani og pulao er perfekte og rige risbaserede retter, men metoden til madlavning og sortiment af krydderier er i høj grad forskellig mellem dem. Pulao er en meget mere ligetil og lettere ret, der består af en række grøntsager og bouillon. Denne ret er ydmyg på krydderier og mængde og er helt baseret på grøntsager. For Biryani er madlavningen kompleks, hvor den første tilbereder og koger ris separat i de fleste tilfælde og derefter lagvis på kødet for en perfekt smag. Hele krydderierne er afgørende og grundlaget for denne ret. Madlavningsfilosofien adskiller sig også markant mellem retterne. I Biryani er grøntsagerne eller kødet halvkogte og derefter begravet under halvkogte ris for til sidst at få en røgfyldt og ‘dum’ effekt.

Så faktisk med så betydelige forskelle mellem begge retter kan man ikke fortælle, at begge retter er ens. Er du enig?

Mest populære og bedste typer Biryanis Hver Biryani -elsker skal prøve!

Vi er superglade for at udforske og vide alt om de forskellige berømte Biryanis -typer over hele kloden. Er det ikke spændende? Lad os begynde at udforske populære slags Biryani i verden!

1. Lucknowi eller Awadhi Biryani:

Lucknowi eller Awadhi

Den første i vores forskellige stilarter af Biryani kommer til Awadhi Biryani. Som navnet antyder, er Lucknowi eller Awadhi biryani først i Indiens nordlige del af Mughals i Awadh. Det kongelige køkken biryani tilberedes i en dumpukht -stil med en række smag af hele krydderier såsom safran og stjerneanis siver ind i risene for at levere en rig smag. Denne kongelige ret har en lettere smag med både duften og i maven. Denne Biryani er den mest berømte tilgængelige skål i Indiens nordlige del og er steget til fremtrædelse for den rige, lækre duft med mild krydderikogt effekt.

2. Kolkata Biryani:

Kolkata Biryani

De fleste af os har allerede hørt om den berømte Kolkata eller Calcutta biryani, som også har sine rødder tilbage i forbindelse med Lucknowi biryani. Kolkata biryani er mere en ikke-krydret subtil smagsret, der er med en lysegul farvet ris. Retten bruger færre krydderier og mere af æg og kartofler. En smule sødme er også til stede i denne Biryani. Det er ikke kun rosenvand og safran, der giver sin unikke farve og udseende. For dem, der ikke kan lide krydret mad, kan Kolkata biryani faktisk imponere dem med den subtile dosis smag.

3. Hyderabadi Biryani:

Hyderabadi Biryani

Her kommer kongen af ​​Biryanis i Indien, Hyderabadi Nizami Biryani. Biryani -skålens smag har nået Nizams by, da monarkiets kok har smagt Mughal -madmuligheder og har besluttet at bringe tallerkenen med det mere rige kongelige krydrede look. Hyderabadi Biryani skiller sig ud fra andre i betydningen mere tunge krydderier, langsomtkogte ris i Dum-stil, kraftig tilsætning af stegte løg, mynte og sive i de tykke kødsmag til ris med perfekt aromatisk lagdeling. Faktisk er denne Hyderabadi Biryani berømt blandt typer af ikke -veg biryani, især kylling og fårekød.

4. Malabar Biryani:

Malabar

Malabar Biryani er fra Kozhikode -regionen i Kerala -staten. Biryani er en kraftig forkælelse af krydderier og fugtigt kød (i modsætning til det tørre, krydrede i andre biryani -varianter) og tørre frugter. Selvom proceduren næsten ligner andre Biryani -retter, er risens smag meget anderledes her, da retten anvender bittesmå tynde ris kaldet Khyma. Skålen er meget berømt blandt Malabar -muslimerne i staten. Det er også berømt med typer af fisk Biryani smag også.

5. AmburBiryani:

Ambur Biryani

Som navnet antyder, er Ambur Biryani en populær ret på et sted kaldet Ambur, der er fra den nordlige side af Tamil Nadu. Retten er også kendt som Vaniyambadi Biryani. Regionen har tilstedeværelse af en tung muslimsk befolkning, og på grund af det er retten med inspiration og spor af smag fra Nawabs of Arcot. Ambur Biryani er meget pænere end andre slags retter og dominerer i den stærke smag af chili end af hele krydderier.

6. Memoni Biryani:

Memoni

Memoni Biryani er en variation af Biryani, der er opstået fra køkkenet fra Memons i det vestlige Gujarat og Sindh -regionen i Indien. Denne ret er tung i krydderi og smag, som har en større mængde små bløde kødstykker med løg, kartofler, tomat og løg. Biryani er let en af ​​de mest spiciest varianter i hele Indien.

7. Dindigul Biryani:

Dindigul biryani

Dindigul Biryani er en anden variant i retten, der er berømt i staten Tamil Nadu. Dindigul biryani varierer ganske fra sine andre stilvarianter, da den bruger mere en stærk syrlig smag sammenlignet med andre. Kød (kylling eller fårekød), ostemasse, løg, citron og peber er hovedingredienserne for at få denne ret smag. Derudover bruger Dindigul biryani også Jeera Samba i stedet for almindelig Basmati for at få den autentiske traditionelle smag.

8. Tehari Biryani:

Tehari

Mens de fleste af vores biryanier er med kød, ved du, at der hovedsageligt er en slags biryani -ret, der slet ikke blander kød? Ja, du hørte det rigtigt. Tehari Biryani er en særlig ret, der er til de vegetariske hinduistiske bogførere i Mughalens tid. Siden da er den kun vokset og blevet fremtrædende for sin unikke smag og rige vegetabilske aroma. Flere grøntsager lige fra gulerødder, kartofler, tomater og krydderier er afgørende her for at tilberede dette lækre måltid.

9. Mughalai Biryani:

Mughalai Biryani

Mughalai Biryani er mest almindelig i og omkring Delhi og er blandt de første af sin slags smag i retten, som Mughals virkelig har introduceret. Mughalai Biryani er mere en varm og krydret en i smagen og fremstår mere af gul-orangefarvede ris i udseende. Tilberedningsprocessen ligner næsten den for andre biryanier. Det er en af ​​de ældste typer Biryani i Indien.

10. Sindhi Biryani:

Sindhi

Sindhi Biryani er en populær i Pakistan. Da den er berømt omkring Indiens Sindh -region før opdeling, har retten fået sit navn. Sindhi Biryani er mere en perfekt blanding af grøntsager med kød, krydderier og ris. Løg, nødder, chili, mynte, koriander, tørrede frugter er afgørende i retten med rigelige mængder. Endvidere er en blanding af krydderipulver også til stede for at bringe aromatisk og eksotisk smag og udseende. Blommer og kartofler er ofte også til stede ud over at give det også et kongeligt udseende.

11. Chettinad Biryani:

Chettinad Biryani

Chettinad Biryani er en anden fremtrædende og berømt ret i Tamil Nadu. Biryani er en helt anden variant sammenlignet med andre både inden for og uden for smagen. Chettinad Biryani bruger mindre hele krydderier og kombinerer tilberedningsprocessen med kokosmælk, hvilket hjælper med at tilføre en tydelig smag. Det kræver mindre vand og mere kød og smag at give en anden smag i forhold til den traditionelle sort. Det er et must-prøve blandt typer af sydindiske biryani.

12. Kashmiri Biryani:

Kashmiri Biryani

Kashmiri Biryani er mere en ideel blanding af aroma, krydderier, tørre frugter og fennikelfrø pulver for at bringe sin traditionelle udsøgte smag på en rig måde. Ikke mange har kendt smagen af ​​Biryani sammenlignet med andre almindelige varianter. Alligevel menes det, at Kashmiri biryani skiller sig ud som en med rig, men mild krydderismag med en fremragende lækker aroma. Tilstedeværelsen af ​​asafoetida pulver i fadet er det, der skiller sig ud her i forhold til andre.

13. Afghansk Biryani:

Afghansk

Afghansk Biryani sporer sin oprindelse til Biryani i Afghanistan. Den rige og krydrede Biryani her er en perfekt blanding af tør frugt, ris og kød med en tør tekstur og saftig smag. Denne ret bruger mere safran og nøddeagtig tør frugt til at bringe den autentiske smag i forhold til de andre sorter. I Indien er Afghani Biryani fremtrædende tilgængelig og findes i nærheden af ​​Bhopal -regionen.

14. Sri-Lankanske Biryani:

Sri-Lankanske Biryani

Indianernes dominans, især den tamilske befolkning i Sri Lanka, har givet anledning til sin egen slags Biryani, kendt som Sri Lankas Biryani. Krydderier og smag er dog ikke meget forskellige i forhold til den ret, vi finder udenfor. Krydderierne som stjerneanis, kardemomme, løvblad, ingefær-hvidløg, løg, ghee og chili er alle godt blandet for at give en kraftig krydret smag. Den halve ris er lagvis til stede for at give lækre og eksotiske Biryani ud i metoden til langsom tilberedning.

15. Mellemøstlig Biryani:

Mellemøstlig Biryani

Ved du, at biryanierne er lige så berømte i lande i Mellemøsten som Iran og Irak, ligesom i Indien ?! Ja, ikke underligt, at vi deler vores foretrukne madvaner med Biryani og Kababs med dem. Mellemøstlig Biryani er med perfekt krydderibalance for at give smag, aromatisk lugt og naturlig smag. Tørret frugt og safran er en god tilføjelse, der findes i passende mængder for også at give et perfekt look.

16. Paneer Biryani:

Paneer Biryani

Hvis du er vegetar, får vi at Panneer Biryani sandsynligvis er den mest almindelige eller kendt efterret på listen over Biryanis. Tilberedningsprocessen er næsten den samme, hvor hytteosten eller mellemstore skårne paneerterninger marineres godt med krydderier, pulver, yoghurt og citron. Tilberedningen af ​​sovsen er først, hvorefter parakogte ris arrangeres i lag med stegte løg og mynte korianderblade for at få en fin og eksotisk smag. Denne paneer biryani er den mest populære i forskellige typer og sorter af veg biryani.

17. Kartoffel Biryani:

Kartoffel Biryani

Ligesom Panneer Biryani er kartoffel biryani-varianten også velkendt i de nordlige dele af Indien, især i og omkring Vestbengal og nordøstlige regioner. Tilberedningsprocessen ligner også her, med god kartoffelsmag dominerende ud over hele krydderier og tørre frugter. Biryani her er meget mindre i krydderi.

18. Svamp Biryani:

Svamp Biryani

For dem, der elsker svampe, vokser Mushroom Biryani også til at blive berømt. Svampene her skal gennemgå langsom madlavning med stegte løg og andre eksotiske grøntsager. Dette indbringer en levende og farverig smag og tørre frugter. Derefter lagres risene med ghee og safran for at få et aromatisk udseende samt udseende.

19. Soya Chunks (Meal Maker) Biryani:

Soya Chunks (Meal Maker) Biryani

I de seneste dage har vi set Soya Chunks biryani vokse ud til at være populær overalt. Ligesom panner -varianten er her sojabiter godt marinerede for at give god smag. Kog dem godt med den gode lagdeling af ris, stegte løg, nødder, tørre frugter, safran og hele krydderier. Denne Biryani er berømt i de sydlige dele af Indien.

20. Tomat Biryani:

Tomat Biryani

Tomat Biryani er en let og hurtig version af retten; alt du skal have er en rig version af tomater, hele krydderier, stegte løg, ghee og chili yoghurt. Biryani er ikke direkte fra ét sted, men derimod en hurtig nyligt opdaget version af en hjemmelavet, let opskrift.

Vi håber, at du har nydt at udforske disse mest berømte typer af biryanier. Hvilken er din foretrukne slags Biryani for dig, og hvorfor? Fortæl os også dine tanker. Hvis du er en biryani -elsker, skal du trods alt prøve alle disse, der trods alt vil savne en fremragende velsmagende Biryani!

Ansvarsfraskrivelse:

Dette er udelukkende en vejledning om typer af biryanier til informative formål. Meningerne og oversigten i denne artikel leveres fra forskellige kilder på internettet. Forfatteren garanterer ikke eller lover nogen nøjagtighed af fakta i denne artikel.