6 typer diabetes fundet hos voksne og børn

En af de kroniske sygdomme er diabetes, hvor kroppen enten ikke kan bruge insulin produceret i kroppen eller ikke kan producere insulinet. Insulin er en type hormon, der er kendt for at kontrollere glukoseniveauet i blodet. Insulin er påkrævet i kroppen for at frigive energi ved hjælp af sukker, der findes i kroppen.

Diabetes forårsager høje blodsukkerniveauer, som kan skade en persons blodkar, organer og nerver. Der er mange former for diabetes og afgørelse af den type, som en person lider af, spiller en meget vigtig rolle. Genetisk syndrom og operationer kan også føre til diabetes.

Hvor mange typer diabetes er der?

Typer af diabetes

Typer af diabetes mellitus

Diabetes Mellitus eller Diabetes er af 6 kendte typer, men få af dem er mere udbredt end andre. Detaljer om dem er givet nedenfor:

1. Type 1 -diabetes:

Type 1 -diabetes er en af ​​de mest almindelige former for diabetes, der opstår, når immunsystemet ved en fejl angriber og dræber betacellerne i bugspytkirtlen. Bukspyttkjertel i et organ, der findes bag maven og frigiver hormoner i fordøjelsessystemet. Dette bevirker, at meget lidt insulin frigives til kroppen, og derfor opbygges sukkerniveauerne i personens blod i stedet for at blive omdannet til energien og blive brugt op. Omkring 5 til 10 procent mennesker, der lider af diabetes, vides at have type 1 -diabetes. Normalt udvikler denne sygdom sig i barndommen eller ungdommen. Det blev tidligere kaldt insulinafhængig diabetes eller ungdomsdiabetes.

Symptomer i starten omfatter alvorlig sygdom på grund af pludselig indikation af forhøjet blodsukker. Nogle forskere føler endda, at dette er en genetisk tilstand, mens andre mener, at det skyldes virus, der får immunsystemet til at angribe bugspytkirtlen.

2. Type 2 -diabetes:

Type 2 -diabetes er en diabetes type, der normalt ses blandt mennesker, der er overvægtige. Dette sker, når kroppen undlader at bruge det insulin, der frigives korrekt, eller ikke udnytter insulinet fuldstændigt. Forkert brug får sukker til at ophobes i blodet, hvilket forårsager diabetes. Denne type diabetes er almindelig blandt alle og omkring 80 til 90 procent mennesker, der lider af diabetes, vides at have type 2 -diabetes. Dette er almindeligt blandt voksne, men nogle gange lider selv børn af det samme, men dette sker i sjældne tilfælde. Dette var tidligere kendt som ikke -insulinafhængig diabetes eller voksen debut. Efterhånden som sygdommen bliver værre, producerer bugspytkirtlen mindre og mindre insulin, hvilket i høj grad kan skade kroppen, hvis den ikke bremses og behandles til tiden.

Korrekt måltidsplanlægning og tilføjelse af fysisk aktivitet til din daglige rutine vil helt sikkert hjælpe dig med at håndtere dette problem. Du kan endda gå til insulininjektioner, hvis forholdene bliver uoverskuelige.

Forskellen mellem type 1 og type 2 diabetes

Type 1 diabetes typer er normalt en sygdom for livet, fordi bugspytkirtelcellerne ødelægges, og man skal tage insulinskud eller insulinpumper for at injicere den nødvendige mængde insulin i kroppen. Ud over denne omhyggelige opmærksomhed skal lægges til at have en sund kost, og tilføjelse af forskellige øvelser til din daglige rutine vil også bidrage til at forhindre usædvanlige udsving i blodsukkerniveauet.

Hvorimod Type 2 -sygdom dybest set er en livsstilssygdom, fordi den skyldes årsag til stillesiddende livsstil, har en vane med ikke at deltage i motion eller fysisk aktivitet og være overvægtig. Arvelighedsfaktor er også forbundet med dens forekomst. Hvis en forælder har denne sygdom, har det været bemærket, at barnet også vil lide af det i de senere faser af livet.

3. Svangerskabsdiabetes:

Svangerskabsdiabetes finder sted under graviditeten. Denne diabetes udvikler sig i tredje trimester af graviditetsperioden, der er mellem 24 og 28 uger. Det forsvinder normalt, når barnet er født, men øger undertiden risikoen for, at type 2 -sygdom opstår i senere stadier af livet. Det er blevet bemærket, at jo ældre kvinden er under graviditeten, højere er risikoen for at udvikle svangerskabssygdom under graviditeten. Det er midlertidigt, fordi det forsvinder, når barnet er født. Almindelig svangerskabssygdom er diabetes mellitus. Denne sygdom bør ikke tages let på, fordi den kan forårsage livsfare for både barnet og moderen.

Du kan prøve at håndtere denne tilstand ved at ændre din livsstil, træne dagligt og tage medicin og insulininjektioner. De sidste to muligheder skal undgås så meget som muligt. Omkring fire procent af alle gravide lider af denne sygdom. God pleje og korrekt opfølgning er påkrævet for at beskytte moderen og fosteret.

4. Type 3 -diabetes:

Type 3 -diabetes er den titel, der er blevet foreslået for Alzheimers sygdom, hvilket resulterer i resistens over for insulin i hjernen. Forskere har fundet ud af, at mennesker, der lider af type 2 -diabetes, har aflejringer af proteiner kendt som amyloid beta i bugspytkirtlen. Disse er sammenlignelige med de proteinindskud, der findes i hjernevævet hos mennesker, der lider af Alzheimers sygdom. Alzheimer er kendetegnet ved hukommelsestab og forvirring. Mennesker over 65 år lider generelt af denne type diabetes. Det kan skade hjernens celler og nerver, hvilket igen kan føre til talevanskeligheder og glemsomhed. Blandingen af ​​type 2 -sygdom sammen med Alzheimer er kendt som type 3 -diabetes.

5. Dobbelt diabetes:

Dobbelt diabetes er en kombination af type 1 og type 2 diabetes. I denne sygdom udvikler den, der lider, insulinresistens og de vigtigste træk ved type 2 -sygdom. I dette tilfælde er den mest almindelige årsag til insulinresistens fedme.

6. Sprød diabetes:

Sprød diabetes også kendt som labil diabetes. Mennesker, der lider af skrøbelig diabetes, oplever ekstreme og hyppige svingninger i blodglukoseniveauer, hypoglykæmi og hyperglykæmi. Hovedårsagen til dets forekomst er absorptionsproblemer i tarmene. Dette omfatter korrekt håndtering af absorptionsproblemer, lægemiddelinteraktioner, funktionsfejl i hormoner og forsinket tømning af maven. Det forårsager alvorlige lave blodsukkerniveauer, som også kan forårsage problemer med binyrerne og skjoldbruskkirtlen. Det er også forbundet med psykologiske problemer som depression og stress. Sprød diabetes forekommer sjældent. Det har vist sig, at 3 ud af 1000 diabetespatienter lider af sprød diabetes.

Diabetes er en meget alvorlig sygdom. Man skal straks søge læge. Ændring af din livsstil og motion hver dag kan også hjælpe dig med at forbedre tilstanden og reducere dens negative virkninger.