Guide til at forstå forskellige personlighedstyper

Hvad er personlighed?

Det er overflødigt at sige, at siden begyndelsen af ​​tiden har alle besluttet at kategorisere sig selv efter den måde, de føler og reagerer på tingene. Dette har ført til et af de mest populære stadig herskende personlighedskort. Ifølge dette skema, formuleret af Carl Jung, er der i alt 16 personligheder, hvoraf der er en, som enhver person kan placeres i. Lad os først forstå den forskellige klassifikation og derefter komme til at forstå hver af de 16 personligheder en efter en.

Personlighedstyper 01

Så der er 4 mulige par, der danner hver personlighedstrækstype, og sammen laver disse 4 akronymer hver, hvilket giver os de 16 personligheder.

Carl Jungs personlighedstyper:

1. Introversion (I) eller Extroversion (E):

Sådan opfatter du tingene omkring dig. Hvis du er en indadvendt, er du normalt okay med ikke at være interaktiv med alle til stede rundt omkring. På den anden side er ekstroversion det modsatte, og du kan bare ikke stoppe med at tale med mennesker, uanset hvem de er.

2. Sensing (S) eller Intuition (I):

Mens mennesker, der fornemmer alt, udsender en mere pragmatisk tilgang og er nede på jorden. De vælger normalt at fokusere på, hvad der sker eller er sket. Det intuitive på den anden side er åbent for fantasi og beslutter at gå udelukkende på deres instinkter af fremtidige muligheder.

3. Tænkning (T) eller følelse (F):

Den første kategori her omfatter mennesker, der elsker at bruge kun rationel tænkning til at regne ud enhver situation, de er sat i, og de lader aldrig følelser sløre deres dømmekraft. Dem, der bruger følelser, har en tendens til at se det gode i mennesker og dermed afvikle tingene med samarbejde.

4. Bedømmelse (J) eller Opfattelse (P):

Personer, der bruger fordømmende overbevisninger, foretrækker at forudsige adfærd baseret på deres fortid og dermed indramme en meget generisk tankegang. På den anden side holder de opfattende enhver mulighed for en person åben og er ikke hurtige til at bedømme.

Myers Briggs personlighedstyper eller MBTI personlighedstyper:

Myers Briggs Type Indicator kategoriserer mennesker i 16 typer forskellige personligheder baseret på Carl Jungs psykologiske teori. De er:

1. ESTJ:

Disse mennesker er den slags, der nyder lederskab på alle de gode måder. De er glade for at føre vejen, selv når det er så svært som det bliver. De synes at tro, at de ved alt om menneskerne omkring dem og har en tendens til at arbejde for en bedre verden, hvor fakta kan verificeres. De accepterer ikke overskyede visioner og er ofte villige til at grave dybt i de mest indviklede situationer for at vide mere og gribe det hele smart an. Selvom folk med ESTJ -personlighed vides ikke at arbejde alene. Disse mennesker er ofte meget stædige, men de tror på deres arbejdsetiketter og kan ikke tåle uærlighed.

2. ISTJ:

Denne personlighedstype er en af ​​de mest fundne, og omkring 13% eller verdens befolkning udgør denne type. De definerer i det væsentlige integritet, logik og praktisk. Mennesker med denne personlighed har en dedikation til traditioner og regler. Nøjagtigheden af, hvordan de forudsiger ting, fungerer godt til deres fordel. Antagelser er ikke rigtigt deres ting, og de er meget ligetil om alle handlinger, de tager. Disse mennesker mister tålmodigheden meget ofte og er derfor undertiden ofre for uansvarlige beslutninger. De foretrækker at arbejde alene og kan ikke lide at stole på andre, da ISTJ’er ser det som et svagt punkt eller tænker på det som en fælde.

3. ENTJ:

Den tredje om de forskellige typer personligheder, vi dækker, er ENTJ’er. Denne personlighedstype mennesker kan ikke lade være med at lægge deres tillid til alle. De trækker folk ind i deres mål, så de kan tro, at det er et fælles ønske for alle. Disse egenskaber gør dem til naturlige ledere. De er meget beslutsomme og har de skarpeste sind derude. Deres strategiske tankegang gør dem til geniale iværksættere og fortsætter med at skubbe forhandlingsgrænser, indtil de får deres vilje. ENTJ’er kan slet ikke tåle svaghed og belønnes med stærke relationer og sejr på de fleste områder personlige eller arbejdspladser derved.

4. INTJ:

Typer af personligheder har INTJ på 4. pladsen. De er smarte og kan let mærkes som en bogorm på grund af deres udødelige kærlighed til hjørner af ethvert rum for at undgå samtaler. De er gode til at knytte bånd, hvis de møder nogen på samme niveau af intuition og viden. INTJ’er har et meget begrænset antal fortrolige på grund af deres intuitive og dømmende personlighed. De er meget opmærksomme og værdsætter intelligens. De tvinger kun ændringer omkring dem ved at bruge viljestyrke. De har normalt også en følelse af talent, men ingen mening i det, medmindre de ved et uheld opdages, da de aldrig er ude og om deres kvaliteter.

5. ESTP:

ESTP -folk efterlader en indvirkning på alle omkring dem og omgivelserne selvfølgelig. De er lette at få øje på og passer ind overalt let. Big på humor, disse mennesker elsker den opmærksomhed, de får. De holder samtalen i gang med intelligens og kontingenter. At leve med dem betyder altid at være på kanten, og du vil nyde alt drama og spænding. De tænker mere på sig selv end at rette andre. ESTP’er er opfattende, så de opfanger let træk og tanker. De er hurtige med observationer, men forsigtige nok. De er distraheret nogle gange, men er gode og konstruktive i sidste ende.

Typer af personlighed 02

6. ISTP:

Disse mennesker elsker at udforske verden omkring dem på trods af ikke at sige meget. At have dem på dit arbejdsprojekt er sandsynligvis en god ting. De er meget naturlige om tingene, men kan blive lige så stædige. De er meget afstumpede over for kritik og kan blive ufølsomme. De elsker deres privatliv og har en tendens til at forblive reserverede. Selvom de elsker nye ting, keder de sig let og hader at begå, uanset hvad. På den anden side er de også meget energiske og kan lide at gå med strømmen, blive praktiske hele vejen og lige så kreative med alt kastet på dem. ISTP’er elsker at kalde sig alsidige og er et godt selskab i krisetider.

7. ENTP:

Mens ENTP -personlighedstypen i sidste ende er djævelens lager, elsker de at skille alt fra hinanden. De er mere af den sjove slags og river tingene fra hinanden kun for sjov, for ikke at gøre noget ud af det. ENTP’er er kendt for deres hurtige vid og er meget vidende om alt omkring. Hurtige tænkere, de er kendt for at være fleksible og kan skifte mellem ideer. Selvom de kommer med originale ideer, gør deres tilgang dem dovne til at løse problemer, der opstår. Deres vid og ord gør dem spændende for andre og vinder dermed folks tillid let. De er også ufølsomme og har meget svært ved at fokusere på tingene, og derfor hader de det, når tingene bliver praktiske.

8. INTP:

Denne har kun i alt 3% af verdens samlede befolkning, så det er en ualmindelig personlighedstype, som ikke er særlig trist for dem, da de næsten ikke kan lide at være almindelige. De er meget innovative og er filosoffer. INTP’er er ansvarlige for ganske mange videnskabelige opdagelser og behandler ideer til en god begrundelse på ingen tid. De er abstrakte tænkere, som fungerer ganske godt til deres fordel. Desuden er de også meget entusiastiske og åbne. De tager imod ideer og får ofte folk til at tro, at deres ideer betyder noget, og giver dem dermed venner for livet. Imidlertid er alt ikke godt for dem, og de er meget fraværende og fortsætter med at gætte de beslutninger, de tager.

9. ESFJ:

Mennesker med ESFJ -personlighed mangler popularitet på trods af at de er indadvendte. De udgør næsten 12% af befolkningen. De elsker sociale sammenkomster, men holder sig ude af rodet. De er spontane og lægger meget hårdt arbejde på at tilrettelægge planer. Deres største klodsethed skyldes deres bekymring for social status. De bekymrer sig om, hvad folk vil synes om dem. De er også meget ufleksible, hvilket gør dem mindre af en innovativ klan. Kritik får dem til at vende ryggen til, ja, de er så sårbare, men de er også stærke over for deres pligt og ejer alle de praktiske færdigheder. De er loyale og følsomme over for deres kære, hvilket gør dem meget troværdige.

10. ISFJ:

Denne type personlighed er unik, da de er meget analytiske, på trods af at de er indadvendte. De forsøger at opretholde meget stærke robuste relationer til mennesker omkring dem, på trods af at de er fordømmende. De er ikke ligefrem åbne for forandringer, men deres styrker er ofte deres bedste del. De er en af ​​de bedste grupper på listen. De er ikke komfortable med opmærksomhed, men er støttende og pålidelige. De er fantasifulde, men tager tingene lidt for personligt.

11. ENFJ:

Mens de fleste mennesker er tiltrukket af ENFJ på grund af deres personlighed og kommunikationskraft, er det deres overbevisende færdigheder, der hjælper dem med at komme sammen med mængden. De er meget tolerante og pålidelige mest af alt. De er lige så konstruktive og forsøger at nå dybt ind i sindene på mennesker omkring dem ved hjælp af bare konstruktive spørgsmål. ENFJ’er er meget karismatiske og en kvalitet, der gør dem så populære. De er temmelig varme og mener, at verden er god, hvilket er det, der gør dem til fødte ledere, selvom de har en tendens til at overdrive den del nogle gange ved at blive for uselviske eller alt for idealistiske om alt.

12. INFJ:

Denne personlighed er endnu en gang sjælden, men formår stadig at efterlade et indtryk på andre. De er født med en stærk følelse af idealisme, der hjælper dem med ikke at være helt dømmende, men også tro på fakta. De taler meget blødt, men har stadig stærke meninger. Selvom de er afgørende, bruger de det ikke rigtig meget til at give deres fantasi vinger. På trods af det er de kreative og har en dyb indsigt i personligheder. INFJ’ernes overbevisende færdigheder er svære at matche, og deres afgørende faktor er deres passion. På den anden side elsker de at være private og lede efter en årsag, før de bliver involveret.

13. ENFP:

Fri spiritus, de udgør 7% af mængden, og den bedste måde at genkende dem på er at kigge efter den livligste til enhver fest. De er følelsesmæssige og sørger for ikke at træde i andres sko. Selvfølgelig følger al den nysgerrighed og observationsevner med, men de er vedholdende og ved, hvornår de skal slappe af. De har ofte en tendens til at tænke for meget og har svært ved at fokusere.

14. INFP:

Disse mennesker forsøger at finde det gode i alle omkring dem, uanset hvad rekorden er. De er ofte misforstået, men undersøger gerne deres muligheder. De er meget fleksible og tror mest på idealisme. De kan blive kreative og lidenskabelige med den rigtige form for motivation. Selvom de arbejder hårdt, overtager nogle gange deres altruistiske vilkår deres dom. De er meget upraktiske og ender ofte med at tage tingene for alvorligt. De er selvbevidste og private, men kan få tingene til at fungere i sidste ende.

15. ESFP:

De er normalt begejstrede for livet generelt. De elsker rampelyset og kan ikke lade være med at ændre auraen omkring dem til positivitet. De sympatiserer med andres følelser, og selvom de måske ikke altid er de bedste mennesker at hænge ud med, får de verden omkring dig til at virke bedre. ESFP’er er meget dristige og originale, men lige så praktiske og tilgængelige. Følsomme og ufokuserede, de bruger ofte disse to kvaliteter til at falde.

16. ISFP:

ISFP’er er generelt glade for deres personlighed og forsøger at skabe harmoni med alle omkring dem. De er charmerende og lidenskabelige, men også kunstneriske og er dermed lige så fantasifulde om alting op og om. Da de er meget nysgerrige, er de lidt uforudsigelige, hvilket aldrig er godt. De er også overdrevent komplette nogle gange.

Så det var de 16 klassifikationer af personlighed. Vi håber, at du ved at gå igennem det samme har forstået den, du passer ind i.

Personlighedstyper A B C D:

Baseret på de dominerende træk og karakterer, en person viser, er personlighedstypen kategoriseret i 4 hovedkategorier – A B C D. De er imidlertid ikke strenge vandtætte rum, og en person kan besidde endnu flere træk fra alle kategorierne. Det er de fleste træk, der bestemmer ens kategori.

Personlighedstype A:

De er ekstremt konkurrencedygtige mennesker og kan lide at kravle hurtigt op af successtigen. De er utålmodige og leder efter hurtige resultater. Disse mennesker har også en tendens til at føle sig usikre, når de står over for en fiasko. Uanset omstændighederne ser de altid frem til at vinde og har ikke noget imod at presse sig selv.

Personlighedstype B:

Disse mennesker er afslappede, rolige, men alligevel konkurrencedygtige. Forskellen mellem disse mennesker og dem med type A er følelsen af, at det haster med at vinde. Type B -mennesker er mere sammensatte og afslappede. De har en tendens til at skubbe den af ​​indtil sidste sekund. Udsættelse er modeord for mennesker i type B.

Personlighedstype C:

Type C -mennesker har øje for detaljer. De elsker at udforske dybt ind i ethvert emne og går nogle gange tabt i processen. De skubber deres mål og meninger ud for andre. Type C-folkes ikke-påståelige karakter kan nogle gange få dem i problemer.

Personlighedstype D:

De er et pessimistisk sæt mennesker, der kan lide at se på verden gennem en negativ linse. De bakkes op af en konstant frygt for fiasko, og denne usikkerhed får dem til at holde sig adskilt fra andre.

De ovenfor beskrevne personlighedstyper er kun en indikation af, hvad en person er. Det behøver ikke afspejle, hvad et menneske kan være i fremtiden. Ved at vurdere personlighedstyperne og identificere styrker og svagheder, bliver det let at kortliste de vigtigste forbedringsområder. Husk, at der er masser af muligheder for alle at forbedre, og det er kun dig, der bestemmer, hvilken personlighed du vil kategoriseres i.