Hvordan kan forskellige typer stress påvirke dig?

Stress beskrives generelt som en følelse af bekymring, spænding, overbelastning og ekstra psykisk pres. Stress opleves ofte af os alle på et eller andet tidspunkt. Stress kan enten give mental bevidsthed og motivation eller kan være skadeligt i mange tilfælde. Stress kan således påvirke din mentale stabilitet, fysiske sundhed og også påvirke din adfærd.

Hvad er de forskellige typer stress?

Typerne af stress afhænger hovedsageligt af symptomerne, tidsvarigheden og arten.

Typer af stress

Hver af disse typer har deres særlige egenskaber og behandlingsmetoderne for at komme sig fra det. Stresshåndtering er yderst vigtig i dag. Stress kan være af forskellige typer som fysisk stress, psykologisk stress, psykosocial stress, psyko -åndelig stress. Men hovedsageligt falder de i to kategorier:

Forskellige typer af stresshåndtering og dens virkninger:

1. Stress fra psykologisk perspektiv

2. Stress fra fysikerens perspektiv

Typer af stress i psykologi

Der er to typer af belastninger under psykologisk perspektiv,

(jeg). God stress eller Eustress:

Udtrykket ‘Eustress’ kommer fra et græsk ord “eu” betyder godt. Dette giver hovedsageligt en motiverende, energisk og energigivende effekt, der hovedsageligt er af kort sigt. Det holder os især bevidste, giver udfordringer og fremkalder den rigtige mængde stress, som øger udholdenheden. Dette øger præstationshastigheden, styrker vores muskler og forbedrer hjertets funktion for at holde os aktive.

(ii). Dårlig stress eller nød:

Dette udtryk stammer fra latinsk rod “dis”. Dette kaldes dybest set som negativ stress. Det truer livskvaliteten, når dette overgår fra personens evne. Det har en negativ indvirkning på personens helbred. Symptomerne på nød er af flere typer, der kan føre til sundhedsproblemer. Symptomerne bemærkes som fysiske nødsymptomer, følelsesmæssige symptomer, symptomer på ophidselse og tarmsymptomer. Således har nød indflydelse på både fysisk og psykisk sundhed.

Typer af stress i fysik

Der er dybest set tre typer stress på tidslinjen,

(jeg). Akut stress:

Denne stress er normalt kortvarig og de mest almindelige former for stress. Overskuddet af denne kortsigtede stress kan føre til hovedpine, bekymring, spændinger, psykisk lidelse osv. Dette er en af ​​de spændende og giver spænding i små doser. Akut stress kommer fra udfordringerne og presset i nuet, den seneste tid eller den nærmeste fremtid på arbejdspladsen eller omgivelserne. Men for meget akut stress kan være udmattende eller have sundhedsproblemer. Enhver deadline eller mål på arbejdssfære, en ulykke og eksamensspænding i sidste øjeblik, tab af kontrakt eller job er de mest almindelige problemer, som de fleste står over for. Denne stresstype er absolut håndterbar og behandlingsbar.

(ii). Episodisk akut stress:

Denne type stress er almindelig blandt mennesker, der lider af den akutte stress meget ofte. Mennesker med denne type stress er kortvarige, ufølelige, anspændte irritable, ængstelige og overopløste. De ser ud til at have stressende begivenheder den ene efter den anden, og serien fortsætter for dem. Episodisk nød har aldrig en ende på listen over ting, der skal gøres, og beskæftiger sig altid. Mennesker med denne stress er altid sent til tiden, selvom de har travlt. Symptomer er migræne, hypertension, vedvarende hovedpine osv. Korrekt behandling af terapeut hjælper med at komme sig.

(iii). Kronisk stress:

Denne type stress er den farligste form og har en langsigtet effekt. Dette påvirker og ødelægger menneskers krop og sind. Det er uden for din kontrol og lider af den kroniske stress har negative virkninger på dem. Det sværeste, der skal accepteres, er, at mennesker, der lider af dette, skal vænne sig til denne type kronisk stress og dens virkninger. Denne form for stress dræber gennem slagtilfælde, selvmordsforsøg, hjerteanfald, høj B.P., sår og endda kræft. Denne stress resulterer i elendighed og hjælpeløshed. De fleste af disse er fatale for os. Det kræver medicinsk behandling, da det er svært at behandle og ordentlig stress, styring af livstræner.

Selvom stress er en naturens måde at signalere dig til at reagere på en bestemt farehændelse, er aflæsning af kroppen meget vigtig. I den moderne æra bliver folk stressede over de mest trivielle ting i deres liv. Grunden? Ingen tid til noget og for meget at opnå på for lidt tid. Den bedste måde er at lære stresshåndteringsteknikker som yoga og meditation. Uanset hvor meget vi tjener, hvis dit liv er fyldt med stress, er det ikke det værd!