Ris sorter: 10 forskellige typer ris i Indien med navne

Ris er blandt de vigtigste fødevarer, vi finder over hele verden i ethvert land og ethvert køkken. Lige fra at være nærende, mættende og rig på mineraler og vitaminer er ris det mest eftertragtede korn på tværs. Men ved du, at der er forskellige typer ris?

Ja, du hørte det rigtigt. De fleste af os er kun stødt på hvide ris, brune ris eller basmatiris. Men der er flere andre sorter, du måske ikke engang har hørt om. De er blandt de mest sunde ristyper og er også de lækreste. Lad os undersøge dem nærmere!

Typer af ris

Forskellige typer ris:

Ris kan være en hæfteklammer i alle vores køkkener, men ved du, at der er mange forskellige sorter i dem? De bruges i flere opskrifter, og afhængigt af tekstur, egenskaber og korntype er deres brug i retter forskellige. Lad os give dig et glimt af dem her.

I henhold til længde:

Oftest karakteriseres og fremstilles ristyperne afhængigt af kornslængden. Vi er alle ganske bevidste om dem- tilsyneladende er risene enten korte eller lange.

Kort kornris: Dette er de mindste riskorn du kan finde. Deres længde er halvdelen end de sædvanlige mellemkornsris, vi finder. Afhængig af tekstur kan de bruges i forskellige opskrifter – lige fra klistret sushi og thailandsk mad eller glatte batter i tilfælde af indiske morgenmadsopskrifter.

Medium kornris: Dette er den mest almindelige, vi ofte ser i vores husstande. Disse ris bruges generelt til at blive indtaget på daglig basis, og endda til nogle unikke opskrifter. De kan enten være fugtige og klæbrige eller løse og møre – afhængigt af tekstur og land, de dyrkes i.

Langkornet ris: Disse ris er længere end de sædvanlige, og de er lette, adskilte og luftige når de koges. De mest almindelige i denne sort er basmatiris.

Ifølge tekstur:

Afhængigt af teksturen har vi endda yderligere to typer ris, som kan klassificeres.

Klistret ris: Den klistrede ris er mest almindelig i Østasien og Sydøstasien. De bruges til asiatisk køkken og ørkener og er meget klistret i naturen.

Ikke-klæbrige eller para-kogte ris: Det er andre almindelige, vi ofte ser og er separate korn, der er luftige og koges godt, når de koges.

10 forskellige risnavne i Indien:

Lad os nu komme videre og se de forskellige ristyper, der almindeligvis findes og ses i vores retter dagligt.

1. Basmatiris:

forskellige typer ris

Hvordan kan vi springe denne mest berømte og populære type ris over? Det skulle være det første på vores liste. Basmatiris er aromatisk langkornet ris, mest kendt for indisk og andre centralasiatiske retter og retter. Risene er hjemmehørende i det indiske subkontinent, og landet producerer mere end 75 procent af denne ris fra hele verden sammenlignet. Fra biryanier til gryderetter og andre aromatiske retter er dette meget udbredt.

2. Brune ris:

sunde ristyper

Brune ris er igen en af ​​de mest populære globalt – kendt for at være den sundeste type ris af alle. Enhver opskrift kan let laves ved at erstatte hvide ris med den brune risvariant, og den kan være sund og nærende. I denne type ris fjernes skallens yderste lag kun, men klidlaget udelades. De har en tung, sej konsistens og er fyldt med vitaminer, mangan, jern og fosfor.

3. Hvid ris:

typer indisk ris

Hvid ris produceres i flere lande i verden og er også den mest kendte variant. Risstrukturen kan variere afhængigt af den region, den er lavet. Her fjernes det ydre lag af skal og klid. Det er mest udbredt i lande som Indien.

4. Røde ris:

rislister

Langkornet rød ris er mest almindelig i thailandske retter og ligner den brune risvariant. Der er en nøddeagtig, sprød smag knyttet til den, og den er sej i konsistensen igen. I betragtning af den hårdere tekstur er denne ris dog nærende, men det tager mere tid at blive tilberedt.

5. Sort ris:

typer af risnavne

Hvis du ikke har hørt om sort ris til enhver tid, ja, der er også denne variant! Det er først udbredt i betragtning af forbruget under kinesiske kejsere og har senere popularitet, mens det bruges i andre asiatiske retter. Den sorte farve i ris skyldes tilstedeværelsen af ​​højere anthocyanin. Det findes ikke almindeligt i andre lande undtagen Asien og centrale dele.

6. Arborio -ris:

Arborio Ris 4

Dette er ikke almindeligt forekommende ris og en kortkornet tættere tekstur, fundet nær Italien. Den er velegnet til langsom tilberedning af retter og har en hvid prik i korncentret. I betragtning af at den dyrkes i Arborovalley i Italien, har den fået navnet. Denne ris har et meget højt stivelsesindhold og er derfor cremet og sejt på samme tid.

7. Klæbrig ris:

forskellige slags ris

Der er særlig glutinous ris, også kaldet sticky ris, som primært dyrkes i asiatiske lande. Tekstur er ret klistret og har en sej, tung smag og bruges stærkt til ørkener og søde opskrifter. De mest almindelige retter i denne er riskugler, kager, rispuddinger og mere

8. Jasminris:

forskellige sorter af ris

Jasminrisen er berømt i dele af Thailand. Riset er kendt for den eksotiske og dekadente smag og er opkaldt efter udtrykket jasminris. De har en blød tekstur og fugtige tynde kerner, kendt for traditionelle asiatiske kontinentale retter. De er et langt korn i længden.

9. Slået ris:

kategori af ris

Den flade form af slået ris er en slags rå ris og ligner normalt papiret i tør tekstur. Disse er igen populære i flere dele af Indien og er kendt for at være lettere mad – let fordøjelig, hurtigt tilberedt eller tilberedt til retter. De er gode til at absorbere væsker som vand og mælk.

10. Vild ris:

Vilde ris

De vilde ris dyrkes kun begrænset i dele af Nordamerika og Kina. Disse ris er meget vanskelige at producere og høste og har en meget vild naturligt sej konsistens, men meget tung i næringsstoffer, proteiner, mineraler og aminosyrer. Det findes ikke særlig almindeligt.

Vi spekulerer på, hvor mange forskellige typer ris der er, og disse top ti og mest kendte er allerede populære i dele af andre regioner i verden. Hvilken slags ris spiser du mest, og hvad synes du er sundest og mest velsmagende af alle? Del venligst dine tanker med os!