Typer af Bonsai -træer: 20 bedste sorter og former med billeder

Har du nogensinde gået ind i en have og bemærket miniatureversioner af ellers store træer? Disse kaldes Bonsai -træer, der betragtes som værdsatte ejendele i mange kulturer. I modsætning til misforståelsen er Bonsais ikke genetisk modificerede træer, men faktisk dyrkes almindelige træer i dværgstørrelse ved hjælp af en særlig teknik. For at tilfredsstille din nysgerrige sjæl om disse fascinerende plantearter har vi listet typer af Bonsai -træer med historie og dyrkningsmetoder.

typer bonsai træer

Hvad er Bonsai?

Ordet “Bonsai” er et japansk udtryk for “plantet i en beholder”. Det er en kunstnerisk form for at dyrke miniatureversioner af store træer ved hjælp af de gamle asiatiske metoder. Bonsai blev oprindeligt opfundet af kineserne og senere udviklet af japanerne ved hjælp af Zen -buddhismens principper.

Bonsai historie:

For at forstå Bonsais historie skal vi rejse omkring 2000 år tilbage i tiden til det gamle Kina. I løbet af denne tid udviklede kineserne en fascination for at skabe miniaturelandskaber, der var drastisk mindre end originalerne. Det blev kaldt “Pun-Sai”, hvor ordspil betyder en ældre beholder. Ideen var at studere de magiske egenskaber ved de fem elementer – vand, ild, træ, metal og jord. Jo mere reduceret størrelsen var, jo højere magisk styrke havde den.

Senere, i Kamakura -perioden, som var for omkring 700 år siden, forsøgte japanerne at kopiere denne kunstform, men begrænsede den til bare træer. De havde begrænsede landskaber, i modsætning til kineserne, hvilket fik dem til at eksperimentere med Bonsai (japansk version af Pun-sai) teknikker på lokale træarter. Ydermere betragtede de disse dværglevende træer som “hellige” og blev brugt som luksuriøse gaver.

I de kommende år blev Bonsai -træer introduceret til spanskerne og derefter resten af ​​verden. Efterhånden blev der udviklet mange stilarter og sorter af Bonsai, hvoraf nogle er meget dyre og svære at dyrke.

Bred klassificering af bonsai -træer:

Bonsai -træarter er stort set opdelt i to kategorier – indendørs og udendørs.

Indendørs Bonsai Træer:

Disse Bonsai dyrkes til at vokse i indendørs miljøer. De teknikker, der er involveret i at dyrke dem, sikrer, at træet forbliver attraktivt og sundt i et kunstigt indendørs setup. De er et godt valg for gartnere, der foretrækker at bo tæt på disse træer og forbedre æstetikken i dit interiør med deres skønhed.

Imidlertid er indendørs bonsai -træer svære at dyrke, da du skal vælge en træart, der passer til dit hjemmemiljø. Hvis du foretrækker at bringe et traditionelt eller et eksotisk træsort indendørs, skal du muligvis justere miljøet indeni, så det passer til det. Generelt er tropiske og subtropiske arter ideelle til indendørs.

Eksempler på indendørs bonsai -trætyper: Hawaiian Paraply, Acacia Bonsai, Money Tree, Brazillian Rain Tree Bonsai, Buddhist Pine Bonsai Tree, etc.

Udendørs Bonsai Træer:

Disse er traditionelle Bonsai, der kan vokse i det udendørs miljø uden særlig pleje eller beskyttelse. De kaldes også den “rigtige Bonsai” i modsætning til indendørs bonsai -træer. Disse arter vokser hurtigere end de indendørs, da de er i deres naturlige miljø. De kan dog bringes indendørs fra tid til anden i korte perioder.

Der er to udendørs bonsai -trætyper – nåletræ (stedsegrønne) og løvfældende.

  • Nåletræer: De er en af ​​de mest populære Bonsai -træarter, der kan identificeres ved deres kogler. Disse er stedsegrønne træer, der normalt lever i kolde klimaer. Den mest populære og let at dyrke blandt dem er enebærsorten. Andre arter omfatter buksbom, azaleaer osv.
  • Løvtræer: Disse træer fælder deres blade i årets koldere måneder. I modsætning til de stedsegrønne træer falder løvtræernes blade af efter modenhed og vokser nye. De er yderligere kategoriseret i 4 typer – Elms, Maples, Gingkos og Apricot.

Eksempler på udendørs bonsai -trætyper: Krabbeæble, skaldet cypres, lærk, hornbjælke osv.

20 forskellige typer bonsai -træer med billeder:

Lad os se på nogle af de forskellige slags Bonsai -arter, der vokser i forskellige dele af verden:

1. Japansk ahorn:

Japansk ahorn

Den japanske ahorn er en af ​​de mest populære udendørs bonsai -trætyper. Dette træ er kendt under navnet Acer Palmtum af gartnerierne og stammer fra Japan. De yngre ahorn træer har grønne blade med rødlig bark, og da træet bliver gammelt, bliver bladene røde med grå bark. Der er mange sorter af dette træ, der har blade i forskellige farver.

Japanske ahorn træer skal placeres udendørs på et solrigt og luftigt sted. På steder med meget varme temperaturer skal du flytte deres placering til skyggefulde steder med indirekte sollys. Disse træer skal vandes hver dag, og omplantning skal udføres hvert andet år.

2. Bodhi Tree (Ficus Religiosa):

Bodhi Tree (ficus Religiosa

Ficus Religiosa kaldes også Bodhi -træet, eller den hellige Peepal tilhører figenfamilien. Det er hjemmehørende i Indien og Kina, hvor det har en betydning i hinduistiske, buddhistiske og Jain -religioner. Ficus Religiosa er en af ​​de mange løvfældende Bonsai -træarter i Indien, og dens hjerteformer lader begynde at falde i de varmere måneder af marts og april.

Dette er et udendørs Bonsai -træ, der har brug for masser af solskin. Det skal placeres i en bred gryde med godt drænet jord. Overeksponering for meget varme temperaturer kan imidlertid beskadige bladene, så indirekte skygge foretrækkes om somrene. De har fleksible grene, hvilket gør konturering meget let i forhold til andre træarter.

3. Boxwood:

Buksbom

Boxwood, også kaldet Buxus, tilhører de hårdføre, stedsegrønne Bonsai -trætyper. Det har mere end 70 underarter, hvor den almindelige buksbom eller Buxus sempervirens og den kinesiske buksbom, Buxus Harlandii er ret populære. Deres frodige grønne udseende og naturligt snoede grene, bagagerummet gør dem til ideelle valg til Bonsai. Boxwood vokser også virkelig hurtigt, har brug for meget lidt vedligeholdelse og kan formes til forskellige designs.

Disse arter foretrækker et skyggefuldt udendørs miljø, da varmt, direkte sollys kan brænde bladene. De kan ikke trives i meget kolde eller frostige temperaturer under -4 C. Jorden skal være veldrænende og fugtig, men ikke sumpet. Regelmæssig beskæring og beskæring er et must for plantens sunde vækst. Repotting kan kun foretages to til tre år, og ledninger kan foretages, når planten stadig er ung og umoden.

4. Enebær:

Enebær

En af de mest populære Bonsai -træer i verden i enebæren. Juniper Bonsai -træer tilhører de stedsegrønne, nåletræarter af cypressfamilien og har omkring 70 forskellige sorter. Afhængigt af sorten kan du bemærke to hovedtyper af blade i Juniper – Needle and Scale. Nogle af de almindeligt anerkendte Juniper Bonsai -træer er kinesisk enebær, japansk Shimpaku, japansk nåleebær, almindelig enebær osv..

Enebær træer skal placeres udendørs, hvor de modtager direkte sollys. De kan ikke trives i frost eller indendørs, så man skal passe på ikke at bringe dem ind. Enebær foretrækker ikke meget vand. Sørg derfor for, at jorden er tør, før du vander den. De kan modstå tunge ledninger, hvilket kan gøres, når træet er meget ungt.

5. Kinesisk alm:

Kinesisk Elm bonsai træ type

Den kinesiske Elm betragtes som en af ​​de mest populære Bonsai -trætyper for begyndere. Den er hjemmehørende i Kina og Sydøstasien, som let kan genkendes med sine dobbelttandede blade. I et naturligt miljø kan den kinesiske elm blive op til 80 fod høj. Den langsomme indledende vækst gør det imidlertid ideelt for Bonsai -læger at forstå dets vækstmønster og træne det godt til at blive til et miniaturetræ.

Kinesisk Elm kan enten være indendørs eller udendørs, afhængigt af sorten. Indendørs kinesiske elmetræer kan placeres udenfor på skyggefulde steder i løbet af sommeren, mens udendørs kan trives i fuld, direkte sol. Disse træer kan vandes, når muldjorden er tør. Beskæring skal udføres regelmæssigt, da grenene tykner i et hurtigt tempo, og styling kan udføres med standard ledningsføringspraksis.

6. Bougainvillea:

Bougainvillea

Bougainvillea er en tropisk, stedsegrøn plante, der vokser lyse blomster, der kan forskønne enhver have. Træet har torner og findes i forskellige farver som rød, pink, hvid, orange eller dobbelt nuancer. De er lette at vedligeholde og kan styles godt til at omdanne disse almindelige buske til prydbonsai -træer.

Bougainvillea har brug for masser af direkte sollys og varme. De må kun vandes, når jorden er tør og ikke kan modstå overvanding eller sogginess. For at beskære dem skal du skære skuddene efter blomsten. Vridning skal ske, når planten er ung, da ældre planter har en tendens til at blive hårde og let kan bryde af. Hold også øje med de skarpe torner, mens du arbejder med ledningerne.

7. Indisk Banyan (FicusBenghalensis):

Indisk Banyan (ficusbenghalensis

Ficusbenghalensis er en stor træart, der er hjemmehørende i det indiske subkontinent. De producerer luftrødder, der vokser nedad og formes til hårde træstammer efter at have nået jorden. Det fælles navn for denne art er den store indiske Banyan eller Banyan fig. Dette træ betragtes som helligt i hinduismen og buddhismen.

Den indiske Banyan er en indendørs Bonsai -træart, der har brug for meget sollys. Så det kan opbevares nær vinduet eller et godt ventileret område i dit hjem. Ficus træer har brug for meget fugtighed for at tilskynde til bedre roddannelse. Daglig tåge foretrækkes i forhold til at over- eller undervande anlægget. Beskæring skal udføres regelmæssigt for at bevare sin form.

8. Oliven:

Oliven type bonsai træ

Oliventræer er stedsegrønne træer, der stammer fra Middelhavsområdet. Der er to typer oliventræer – Olea Europea eller den almindelige Olive og Olea Europea Sylvestris eller Wild Olive. På grund af sine korte blade og meget langsom vækst foretrækkes et vildt oliventræ til Bonsai. Begge træer producerer små frugter, der vokser fra gule blomster, selvom den almindelige oliven giver et højere udbytte.

Oliventræer er udendørs Bonsai -typer, der har brug for fuld sollys. De kan modstå koldere vejr, men kan ikke overleve i frost. Vanding skal udføres regelmæssigt, og jorden skal være godt drænet for at undgå rodrot. Ledninger bliver svære, når træet begynder at modnes, og barken bliver rigtig hård. Beskæring kan foretages senere på vinteren for at tilskynde til bedre vækst i den kommende sæson.

9. Azalea:

Azalea

Azalea -træet er en af ​​de mest attraktive blomstrende Bonsai -trætyper, der tilbyder en stor prydværdi. Det tilhører Rhododendron -slægten, der har omkring 1000 arter, hvoraf Satsuki og Kurume Azaleas er populære valg for Bonsai. Dette sjældne Bonsai -træ producerer smukke blomster i forskellige farver som pink, rød osv. Og forskellige former, størrelser.

Azalea er udendørs typer, der har brug for stærkt sollys. De kan imidlertid ikke bære ekstrem varme, og derfor anbefales det at flytte dem til skyggefulde steder om sommeren. Vanding skal udføres regelmæssigt for at undgå, at jorden tørrer ud. Overvanding frarådes dog. Beskæring skal foretages på den nederste del af træet for at danne en flot form og struktur.

10. Fyr:

Bonsai fyrretræ

Fyrretræer er en af ​​de mest populære nåletræer. Selvom de tilbyder en stor prydværdi, er fyrretræer bestemt ikke for begyndere på grund af deres komplekse natur. Disse stedsegrønne træer har kogler og nåle, der kommer som bundter på 2 til 5 afhængigt af sorten. Blandt de 120 og ulige arter bruges den japanske sorte fyrretræ og den japanske hvide fyr i vid udstrækning til Bonsai.

For at dyrke disse træer er det vigtigt at forstå, om de er en skylning eller to skyltyper i deres naturlige miljø. Du skal placere dem i fuld sol og vand dem kun, når jorden er tør. Lysene skal fjernes regelmæssigt for at opmuntre til mindre nåle. Ledninger kan udføres lige efter beskæringen for at forme den godt.

11. Bambus:

Bambus

Mange mennesker tager fejl af hellig bambus og heldig bambus (dem vi ser i gavebutikker) for Bonsai Bamboos. Tilliden er dog, at hverken deres bonsai er, eller de kan kaldes bambus. Ægte bambus er en slags græs og ikke et træ. Den har en hurtig væksthastighed, hvilket gør det svært at undertrykke den i en beholder. Blandt de mange typer bambus er Bambusa Multiplex kendt for at være et perfekt udvalg af at skabe Bonsai på grund af sin relativt mindre højde.

Bambus kan være både tropiske og tempererede Bonsai -typer. Tropiske er indendørs træer, der skal placeres i veloplyste områder, mens temperaturer skal placeres udendørs. Bambus har brug for fugtig jord og kan hurtigt tørre ud. Beskæring af blade skal udføres året rundt, mens rødderne skal trimmes en gang om året for at bevare størrelsen og formen.

12. Bonsai Money Tree:

Bonsai Money Tree

Et pengetræ er en populær indendørs bonsai -trætype, der er hjemmehørende i Mellemamerika. Det er en tropisk, stedsegrøn, bredbladet art, der normalt vokser omkring 65 fod i deres naturlige miljø. Du kan identificere disse træer ved den hævede stamme, som de brugte til opbevaring af reservevand. Udfordringen med træet er, at det ikke producerer større rigtige grene, og træstammerne fletter med alderen og knuser hinanden i processen.

Pengetræer skal placeres indendørs i velventilerede områder. Planten kræver også fugtighed og har derfor brug for regelmæssig dug. Beskæring skal foretages om vintre for at fremme sund vækst om foråret. Gør ledningerne omhyggeligt for at forhindre, at det beskadiger bagagerummet og barken.

13. Hibiscus Bonsai:

Hibiscus Bonsai

En af de mest attraktive blomstrende bonsai -arter er Hibiscus. Det er en tropisk busk, der vokser i varme klimaer. Der er mange sorter af Hibiscus, der producerer blomster i forskellige farver, former og størrelser. Bonsai hibiscus ser særligt tiltalende ud på grund af det blanke grønne løv og slående levende farvede blomster.

Når den holdes indendørs, foretrækker Bonsai Hibiscus et godt oplyst sted som vinduet eller balkonen. Hvis du planlægger at holde det udendørs, skal du vælge et skyggefuldt og luftigt sted. Hibiscus kan ikke trives under ekstremt kolde eller frostige forhold. Jorden skal også altid holdes fugtig, og regelmæssig gødskning er et must for at holde den sund.

14. Himalaya Cedertræ:

Himalaya Cedertræ

Himalaya -cedertræet eller CedrusDeodara er hjemmehørende i de vestlige Himalaya -bjergområder. Dette træ har en stor prydværdi og bruges til at forskønne haver og parker i de europæiske og vestlige lande. I sin naturlige habitat vokser Cedar op til 50 m høj. Disse stedsegrønne træer har korte blade, der ligner fyrrenåle, som er mørkegrønne med en mild blålig farvetone.

Himalaya Cedertræer dyrkes bedst indendørs i ventilerede områder. De skal holdes ude af forurening, røg og ekstreme miljøændringer. Der kræves meget lidt vand, og overvanding kan gøre bladene brune. Stammen kræver også beskæring sammen med bladene for at skabe forskellige stilarter.

15. Eg Bonsai -træ:

Eg Bonsai træ

Der er hundredvis af Oaktree -sorter, der vokser i forskellige dele af verden som Europa, Sydvestasien, Nordamerika osv. Afhængigt af arten kan Oaks være løvfældende eller stedsegrønne, som kan vokse op til 40 fod i deres naturlige habitat. Disse hårdføre træer har stærke stammer og producerer frugter kaldet agern. Oaks er en af ​​de mest dyrkede Bonsai -træsorter, der ligner et kunstværk med deres zigzagstruktur.

Pleje og vedligeholdelse af Bonsai Oak afhænger af sorten. Som en generel regel foretrækker Oaks solrig og luftigt sted. De foretrækker ikke at forlænge fugt i jorden og må kun vandes, når det bliver tørt. Det anbefales at beskære de store blade og terminale knopper for at fremme sundt løv.

16. Grædende pil:

Grædende pil

Den grædende pil er en interessant variation af pilearter. Det får navnet “græd” på grund af de hængende grene, der hænger nedad. Dette træ er hjemmehørende i Kina, som kan blive op til 65 fod højt i op til 200 år under ideelle forhold. Selvom det er en meget foretrukken type Bonsai, er Weeping willow meget vanskelig at dyrke og kræver ekspertpleje.

Willows foretrækker et solrigt sted, men skal muligvis flyttes til et skyggefuldt sted om somrene. De kræver også meget vand og må ikke tørre ud. Regelmæssig trimning er et must for at kassere de overskydende skud, der skader træets form.

17. Ginkgo:

ginkgo

Ginkgo er en løvfældende Bonsai-træart, der kan identificeres ved sine fanformede blade. Dette træ er hjemmehørende i Kina og er et af de ældste levende træer på planten. Der er både han- og hun Ginkgo -træer, hvor hunnerne bærer frugter, der har en ubehagelig lugt, og hannerne overhovedet ikke producerer noget. Frøene og bladene på dette træ har høj medicinsk værdi og anvendelse til behandling af en række sygdomme.

Ginkgo Bonsai træer skal placeres på et solrigt sted. Selvom de kan trives i næsten enhver klimatisk tilstand, reagerer Ginkgos ikke særlig godt på frost. De kræver godt vanding, men ikke overvanding. Disse træers grene er ret fleksible og samarbejder med ledninger.

18. Crabapple:

Crabapple

Krabbeæbletræer tilhører Malus -slægten, som det normale æble også er en del af. Krabbeæbler er dog ganske mindre i størrelse og syrlige i smagen end æbler. Krabbeæble Bonsai er løvfældende træer, der er højt værdsat for deres smukke lyserøde-hvide blomster og små frugter i høstsæsonen. Formen og størrelsen af ​​disse frugter afhænger af træets sort.

Bonsai krabbe æbletræer skal placeres i solrige og luftige områder, men ikke i ekstrem varme. Regelmæssig vanding er et must, da frugterne falder ud, hvis jorden tørrer. Beskæring af dette træ anbefales, når alle bladene er faldet sidst på efteråret. Repotting kan udføres årligt, hvis træet er meget ungt.

19. Bøg:

Bøg

Bøgetræet tilhører familien Fagaceae eller Bøg. Blandt de mange sorter i familien er den europæiske bøg og den japanske hvidbøg ganske populære. Disse smukke træer har en glat og bred stamme med brede blade. Du kan også bemærke rødt løv i disse træer, som er erhvervet gennem den særlige dyrkning af den europæiske bøge.

Afhængigt af årstiden kan du placere Bøg skyggefulde eller solrige steder. Regelmæssig vanding er et must for at undgå, at jorden tørrer ud. Det anbefales at beskære store grene og terminalknopper for at tilskynde mere lys ind i træets indre grene og styrke dem.

20. Granatæble:

Granatæble

Granatæble er et løvfældende træ, der bærer store frugter med spiselige frø. Træet har sin oprindelse i Indien og Iran, men spredte sig senere til andre dele af verden. Blandt de mange sorter af granatæble er PunicaGratanum eller dværgsorten særligt velegnet til Bonsai. Den kaldes “Nana” og bærer en lille frugt. Den anden sort “Nejikan” bruges til dekorative formål.

Granatæble Bonsai -træer kræver varme, tropiske klimaer for at vokse. Træet har brug for regelmæssig vanding, især i blomstringssæsonen. Beskæring og ledninger foretages bedst i nedlæggelsessæsonen, når bladene falder af, og grenene er bare.

Det er nogle af de mest populære typer Bonsai, der dyrkes af kultivatorer over hele verden. Husk, at når du får et Bonsai hjem, får du ikke bare et træ, men et stykke levende kunst. Så værdsæt dets tilstedeværelse og pas godt på træet for at sige tæt på naturen.

ANSVARSFRASKRIVELSE: Artiklen er udelukkende skrevet til informationsformål, og forfatteren påtager sig ikke ansvaret for nøjagtigheden af ​​det publicerede indhold. Dataene i artiklen er hentet fra flere kilder, som måske er korrekte eller tilstrækkelige.

Ofte stillede spørgsmål:

Q1. Hvad er den ideelle jordblanding til dyrkning af Bonsai -planter?

Svar: Næsten alle Bonsai-træarter foretrækker veldrænende jord. Dette kan undgå vandlogning, hvilket fører til rodrot og i sidste ende plantens død. De ideelle pottematerialer til Bonsai er cocopeat, flodsand, fint grus, pimpsten og organisk pottekompost.

Q2. Hvor ofte skal jeg vande min Bonsai?

Svar: Bonsai -træer er sarte og tåler ikke oversvømmelse. For at kontrollere, om planten kræver vand, skal du stikke fingeren ned i jorden. Hvis du finder det tørt og let, vand det. Ellers spray bare en let tåge for at give den lidt fugtighed. Afhængigt af vejret og temperaturen har indendørs planter brug for vanding hver 3-4 dag og udendørs planter hver 2. dag.

Q3. Er det muligt at konvertere et træ til Bonsai?

Svar: De fleste træer kan omdannes til Bonsai ved hjælp af specielle teknikker. Du skal være opmærksom på beskæring, beskæring, ledningsteknikker til at skjule et kæmpe træ i sin miniatureversion. En grundig forståelse af træets vækstmønster er et must for at vedligeholde det.