Typer malerstilarter i Indien- se på nogle realistiske og meningsfulde

Maleri er den kreative fortolkning af tanker, udtryk og forskellige aspekter eller situationer, der opstår i omgivelserne. Det er en anvendelse af forskellige typer farver og maling på en solid base. Maleriet kan være symbolsk eller naturalistisk. Der er en forskel i de to typer malerier. Basen indeholder forskellige materialer som træ, glas, lærred, papir, vægge, ler, blade og andre. Maletyperne kan være afhængige af farven eller den anvendte maling, som hovedsageligt er afhængig af blandbarheden, tørretiden og opløseligheden af ​​bestemte medier. Mere end noget andet har det en kulturel betydning og de fleste reflekterer tanker om sindets samfund og ideer.

Forskellige typer malerstilarter:

Malerier har flere typer i Indien. Her er nogle forskellige former for maleri i Indien.

1. vand farve maleri:

1. akvarel maleri

I denne malemetode påføres maling på basen ved hjælp af vand. Malingens pigmenter er vandopløselige. Dette er normalt malet på papiret, men en anden base bruges også til dette medie som træ, lærred, læder osv. Farvetrækkene påføres ved hjælp af penselstørrelser. Akvarelmaleriet har en lang tradition, som er populær i årevis. Det er også kendt som penselmaling.

2. Oliemaleri:

2. Oliemaleri

Oliefarven, der bruges til oliemaling, har en tørreolie, der bruges som bindemiddel til pigmentet. De anvendte tørreolier er valnøddeolie, valmueolie, hovedsagelig linolie og andre. Selvom det på grund af den olieagtige del virker ret kompliceret og rodet, men dette maleri har en skinnende effekt og er af glat tekstur. Dette stammer hovedsageligt fra Indien og Kina, men fik anerkendelse efter mange århundreder. I dag synes dette at være meget populære former for maleri, og kunstneren foretrækker normalt at vælge denne type maling.

3. Blækvaskemaleri:

3. Blækvask Maleri

Dette er et penselmaleri, der består af forskellige tætheder af blæk for at give de forskellige nuancer i malerierne. Kina er oprindelsen til dette maleri, og det er ret populært i Østasien. Det vitale træk ved denne stil med vaskemaling er, at den bruger en pensel, hvor hårene er koniske til et fint punkt. Strøgene er malet omhyggeligt, da det ikke kan ændres bagefter. Det tager en masse indsats og tid at få dette rigtigt og fantastisk.

[Se mere: Typer af kys Af Kristoffer Nyrop]

4. Akrylmaleri:

4. Akrylmaleri

I denne type maleri er de anvendte malinger ret imponerende. Akrylmalingen består af pigmenter i akrylpolymeremulsion. Malingens pigmenter er vandopløselige; derfor bruges vand under maleriet. Men den overraskende kendsgerning er, at når maleriet er færdigt, viser det sig at være vandtæt. Denne vandtætte kunst er elsket af de fleste malere og tørrer hurtigere. Denne tørretidskarakteristik gør denne maling forskellig fra akvarel og oliefarve. Denne type maleri er mest farverig.

5. Pastelfarve:

5. Pastelfarve Maleri

Pastelfarver er generelt tilgængelige i pindene. Dette er den enkle måde at farve på, og børn begynder normalt at farve med pastelfarver. Pastelstængerne kan straks bruges til farvelægning og tegning. På trods af sin enkle farve kan det være svært at skygge og blande med forskellige farver. Pastelmaleriet kan udføres på papir og også på lærred. Pastelmaling forbliver som normalt uden ændringer i årevis.

6. Glasmaleri:

6. Glasmaleri

Glasmalerier udføres på en glasbund med farvepigmenter. De andre malinger bliver ikke bundet til glasset. Så de malinger, der bruges til glasmaling, er især til glas, så disse farvepigmenter let kan binde med glas. En sort foring bruges til at skitsere grænserne for de tegnede billeder. De viskose farver påføres inden for den markerede grænse. Glasmaleri er et kunstnerisk udtryk og er et håndværksarbejde. Denne type maleri kan udføres på ethvert vægophæng eller andre fremstillingsgenstande eller en glasblomstervase eller endda også i lampeskærm. De ser attraktive ud og skinner igennem.

7. Fresco:

7. Fresco

Dette ord ‘fresco’ kommer fra et italiensk ord, der stammer fra et latinsk ord. Denne type malestil udføres på loftet, på væggene. Fresco -teknikken består i at blande malingen med vand og påføre et tyndt lag vådt gips. Maleriet kræver et bindemiddel for at blive ordentligt fastgjort til væggen. Dette blev specielt udført under renæssancen; derfor er det gjort fra evigheder. Dette er en populær slags maleri på fortidsminder.

8. Encaustic Painting:

8. Enkaustisk maleri

Encaustic -maleriet er kendt for varmt voksmaleri, hvor bivoks generelt opvarmes med farvede pigmenter. Denne flydende blanding påføres derefter på overfladen af ​​træ eller andre materialer. Denne moderne type maleri er ret vanskelig at male og kræver maksimal indsats.

9. Gouache:

9. Gouache

Gouache er en uigennemsigtig malemetode. De vandbaserede pigmenter anvendes, hvor partikelstørrelserne er større end de vandfarvede. Farverne er smukt anbragt mod hinanden for at tilføre kunsten ekstra skønhed. Denne type maleri er sjælden og ser ofte realistisk ud.

10. Sprøjtemaling:

10. Sprøjtemaling

Ved spraymaling kommer aerosolmaling ud af beholderen under tryk ved at styre den med en ventil. Den del af overfladen, hvor en bestemt farve skal påføres, holdes åben, mens de andre dele er dækket. Dette gøres, så farven ikke spredes til andre dele af maleriet.

Se mere: Forskellige typer kreative håndværksideer

11. Tempera maleri:

11. Tempera -maleri

Æggeblomme bruges dybest set som det vandbaserede bindemiddel med de farvede pigmenter til at danne denne type maleri. Tempera var berømt i evigheder indtil opfindelsen af ​​oliemaleriet. Dette er en unik form for maleri og praktiseres relativt sjældent.

12. Digital maleri:

12. Digitalt maleri

Dette maleri er digitaliserede kreative kunstværker, der udføres i computere for at give samme effekt som oliemaleri, akryl eller akvareller. Dette digitale maleri kan let udføres med berigtigelse for at give et perfekt look. Dette systembaserede maleri behøver ikke bekymre sig om tørretiden. Digitalt maleri er den moderne slags maleri er meget almindelig og bringer liv til kunsten. Begreberne kunst adskiller sig hovedsageligt fra person til person, baseret på deres tanker.

Se mere: Alle typer guitar

13. Sandmaling:

13. Sandmaling

Ved sandmaling er de udførte arbejder ikke permanente. Videoer fanger de midlertidige værker udført meget hurtigt med håndslag kun på en fast overflade. Maleritypen er meget ny blandt de andre, hvor det er nødvendigt at kontrollere hastighed for at give betydning. Sandmaling kræver meget tålmodighed og kan være hårdt at gøre.

14. Miniaturemaleri:

14. Miniaturemaleri

Miniaturemaleri fokuserer hovedsageligt på maleriet indgraveret på skulpturer udført simpelthen i mindre størrelser. Det er et af de traditionelle malerier, der let kan holdes i hånden.

Se mere: Dansetyper

15. Collagemaleri:

Collage maleri

Dette er et samlet kreativt kunstværk med en visuel effekt. Collagearbejde kan udføres med stykker farvede eller håndlavede papirer, bånd, påføring af maling, blade osv., Temaerne er varierede og er for det meste en billig kunstform.

16. Kalamkari -maleri:

Kalamkari maleri

Kalamkari betyder, Kalam – pen &kari – arbejde, dvs. et kunstværk udført ved hjælp af en simpel pen. Vegetabilske farvestoffer fra dem ekstraheres for at farve de designs, der påføres på klud. Denne type malerstil med organiske farvestoffer på klud var populær i flere dele af Indien, men denne stil med Kalamkari blomstrede i Kalahasti i Indien. Hele designprocessen involverer 17 trin.

17. Warli -maleri:

Warli maleri

Warli -maleri er en form for malerstil, der er stammekunst. Det er skabt af Adivasis fra North Sahyadri -serien i Indien. Dette maleri er udført på en austre mudderbase, der kun bruger farve, normalt hvid med lejlighedsvise prikker i rødt og gult. Den hvide farve opnås fra formaling af ris til det hvide pulver.

18. Pahad -maleri:

Pahad maleri

Pahad -maleri eller også kendt som Phad er en form for maleri, der er folkemæssigt inspireret og hovedsageligt praktiseres i Rajasthan. Det udføres på et langt stykke klud eller et lærred, der er kendt som en phad. Folkeguderne i Rajasthan, såsom Pabuji og Devnarayan er afbildet på dette lærred. De bruges også som mobile templer for folkelige guder.

19. Madhubani -maleri:

Madhubani maleri

Madhubani -kunst eller også kendt som Mithila -kunst praktiseres i Mithila -regionen i Indien og Nepal. Denne type maleri udføres ved hjælp af fingre, pensler eller endda kviste på træerne. De bruger naturlige farvestoffer til farven, og nogle gange bruges endda tændstikker til at tegne. Der er også rituelt indhold til lejligheder som ægteskab, fødsel eller festivaler. Madhubani maleri blev oprindeligt skabt af kvinderne.

20. Gond -malerier:

Gond malerier

Gond -maleriet tilhører Gond, et oprindeligt samfund i den indiske delstat Madhya Pradesh. Det er en form for folkemusik og stammekunst, der praktiseres af denne største stamme i Indien. Deres hverdagsopgaver er glimrende skildret i deres kunst, der har fundet sted i 1400 år. Pradhan Gonds er kendt for deres kunstneriske evner. De har brugt maleri som et medium til at registrere deres historie.

21. Patachitra -malerier:

Patachitra malerier

Denne form for malerstil er en kludbaseret malestil fra den østlige indiske delstat Odisha. Deres malerier er baseret på mytologi og inspireret af guderne Jagannath og Vaishanava. De anvendte farver er naturlige. Disse malerier skildrer historierne om hinduistiske guder og er en populær type maleri.

22. Picchwai -maleri:

Picchwai maleri

Disse malerier stammer fra Deccan, Indien og med landsbyerne Aurangabad og Nathdwara i staten Rajasthan. De er store malerier og normalt udført på bomuldsklud ved hjælp af naturlige farver. De er meget efterspurgte, især udlændinge. Malerne i dette maleri er normalt dygtige og gør en stor indsats for at få dem rigtigt. Disse malerier er nu den største eksport af Nathdwara.

23. Mughal -malerier:

Mughal malerier

Mughal -malerier er en helt særlig stil i det sydasiatiske maleri, der stammer fra persisk miniature. Det har høje doser af indflydelse fra hinduerne, Jain og buddhismen og udviklede sig hovedsageligt ved Mughal -imperiets hof i det 16. og 18. århundrede. Maleriet startede som en blanding af persiske og indiske ideer. Malerierne blev hurtigt populære, og dyrene og planterne i dem blev realistisk afbildet.

24. Hulemalerier:

Hulemalerier

Hulemalerierne er også kendt som ‘parietal art’. De kan normalt ses på hulmure, lofter af forhistorisk oprindelse og stammer fra 40.000 år siden i Eurasien. Hulemalerierne er ikke ofte klare, og hvad der synes klart er, at de har forsøgt at formidle nogle oplysninger. På grund af deres antikdom kan mange af deres malerier ikke dechiffreres ordentligt.

Dyre indiske kunstners malerier:

Tag et kig på nogle af de dyreste indiske kunstværker, der er blevet solgt.

1. The Untitled:

maleri Navneliste

Gaitonde malede et maleri uden navn i 2015 og blev købt af en hvilken som helst køber for 4.415.008 $ i december 2015. Denne form for maleri var et olie -lærred var en af ​​Indiens bedste abstrakte malere og er det dyreste indiske kunstværk, der er blevet solgt siden 1965, ifølge Artery India, et kunstmarkedsintelligensfirma.

2. Fødsel: Francis Newton Souza:

Maleri Navneliste Fødsel: Francis Newton Souza

Denne olie om bord, malet af Souza i 1955, blev solgt for $ 4 millioner på en auktion i Christie’s, New York, i 2015. Fødsel betragtes som et af de vigtigste malerier af den goa-fødte kunstners karriere og blev omtalt i hans første soloshow på Gallery One i London. Kunsten centrerer sig omkring begrebet fødsel. Dette maleri blev solgt på en Christies auktion i 2008 for $ 2,5 millioner, hvilket dengang var en rekordpris for et stykke moderne indisk kunst.

3. Saurashtra: Syed Haider Raza:

Liste over malerier Syed Haider Raza

Auktionen af ​​denne akryl på lærred af Christie’s, South Kensington, i 2010 var rekordstort dengang. Det var dyrt, fordi Raza selv betragtede dette som et af de 10 vigtigste værker i hans liv. Saurashtra blev kunsten malet i 1983 efter at Raza allerede havde udforsket Ecole de Paris og abstrakt ekspressionisme og var begyndt at inkludere elementer af hans indiske arv i sin kunst.

4. Radha i måneskin: Raja Ravi Varma:

Maleri Navneliste Radha i måneskin

Dette var endnu en olie på lærred, der oprindeligt var i samlingen af ​​Shungrasoobyer Avergal, dewan af Travancore. Denne særlige Radha er en af ​​de smukkeste af Ravi Varmas uttama nayikas, som er en højt tænkt kvinde med mange dyder og kvaliteter, der definerer gudinder i klassisk indisk litteratur. Varma malede efterfølgende andre lærreder af Radha i forskellige stemninger og følelser.

5. Uden titel: Tyeb Mehta:

Maleri Navneliste Tyeb Mehta

‘Figur på Rickshaw’ blev malet af Mehta, der var inspireret af rickshaw -trækkerne, som han så som barn i sin sommerferie i Kolkata. Denne olie på lærred blev solgt for 3.240.077 dollars af Christie’s, South Kensington i 2011.

Artiklen er et indblik i de mange stoltheder i Indien, hvoraf den ene er malerierne. Malerier har altid været et udtryksmiddel for tanker, ideer og begreber. De har gjort det muligt for de forskellige dele af samfundet præcist at formidle, hvad de føler, enten om samfundet eller om verden generelt. Nogle af dem ser realistiske ud og har ofte ladet publikum forbløffet over originaliteten, mens andre er abstrakte og har brug for dyb fortolkning for at nå frem til deres mening.