En komplet guide til, hvordan du starter yoga derhjemme

Der er intet så bekvemt og let som at lave yoga derhjemme. Det være sig flere af vores halte og dovne undskyldninger, for ikke at ville gå ud, for ikke at finde tid nok til at dyrke motion eller have travle skemaer; alt kan let overvindes ved at lave yoga derhjemme. Dette er blandt den bedste motionsform for at holde vores fysiske og psykiske sundhed stabil og stabil. Ydermere kræver man motion og sunde vaner for at leve lykkeligt og sundt, og denne vejledning handler om, hvordan man laver yoga derhjemme, kan være yderst gavnligt for mennesker som os for at opretholde et ordentligt og stærkt helbred. Du har ikke brug for forudgående udgifter og udstyr til dette; alt hvad du behøver er et beslutsomt sind og krop for at få dette gjort. Sådan starter du yoga derhjemme.

En komplet guide til, hvordan du starter yoga derhjemme

Tips og tricks til yoga derhjemme – En begynderguide:

Yoga kan let udføres derhjemme, når du tager dig af visse aspekter. Selvom yoga er bedre som en gruppeaktivitet, har mange mennesker svært ved at deltage i eksterne klasser på grund af mange begrænsninger. Dette bør dog ikke forhindre dem i at lave yoga derhjemme. Mens centrene er udstyret med alt det nødvendige for at skabe en perfekt atmosfære, kan du oprette dit yogacenter derhjemme ved at følge disse enkle punkter, der beskriver den bedste måde at dyrke yoga derhjemme:

1. Forpligt dig til dig selv:

Den største udfordring i at lave og starte yoga derhjemme er mangel på motivation. Når du træner i en gruppe, hjælper gruppens energi dig med at forblive motiveret. Når du træner alene hjemme, har du en tendens til at blive demotiveret, distraheret, så du ikke følger praksis oprigtigt. For at overvinde denne udfordring bør du forpligte dig til at lave yoga derhjemme regelmæssigt og følge en rutine.

2. Vælg et behageligt sted:

Når du har sat dine mål, er det tid til at nå dem. Din første opgave er at skabe et roligt miljø. Hvis du tænker, kan jeg lave yoga derhjemme, ja, yoga kan ikke laves et sted, hvor der er meget støj eller pres på dit sind. Der er mange måder at sikre ro i dit miljø. Du kan bruge urter som salvie til at rense rummets aura. Du kan lægge beroligende blød musik eller endda bruge aromaolier!

3. Arranger alt det nødvendige udstyr:

Jeg vil starte yoga derhjemme, men jeg har ikke noget at lave! Dette er et almindeligt problem fra os. Din næste opgave er at få fat i tingene. Det eneste tilbehør, yoga kræver, er imidlertid en yogamåtte. Yogamåtter er let tilgængelige i de fleste købmandsforretninger og er derfor ikke svære at anskaffe. Når du har fået dig en yogamåtte, skal du folde den ud og placere den på gulvet i dine rolige omgivelser.

4. Planlæg din tid:

Hvordan laver man yoga derhjemme regelmæssigt? Dediker en eller en halv time til yoga hver dag. Sørg for, at du forbliver uforstyrret i denne periode. Hold alle dine mobiltelefoner, bærbare computere osv. Slukket og væk fra dig. Dette hjælper dig med ikke at blive distraheret. Sørg for, at din dør er bemandet af en anden, så der ikke kan forekomme et indbrud i form af en dørklokke. Regelmæssig praksis er meget vigtig, og hvis du gør det på et forudbestemt tidspunkt, kan du let nå det. Hvordan dyrkes yoga derhjemme? For de bedste resultater bør du dyrke yoga hver eneste dag. Men hvis du af nogle årsager ikke er i stand til at gøre det, skal du prøve at øve mindst 5 eller 6 gange om ugen. Den bedste måde at gøre dette på er at tildele det et bestemt tidspunkt, f.eks. Om morgenen før morgenmad eller om aftenen eller om natten.

5. Bær behageligt tøj:

Hvordan laver man bekvemt yogaøvelser derhjemme? Det er tilrådeligt at bære behageligt tøj i yoga. Dette vil sikre, at sveden absorberes korrekt, og du ikke oplever ubehag ved at udføre de forskellige asanas, som omfatter bøjning i forskellige vinkler. At bære for stramt tøj kan vise sig at være en dårlig idé, da det kan hæmme korrekt bevægelse og også forårsage skade.

6. Fastsæt smarte mål:

Før en journal. Skriv dine mål, din rutine og alle dine andre yogaoplevelser i en journal. Dette hjælper dig med at holde styr på dine fremskridt. Også nedskrivning af dine mål gør det altid lettere at nå dem. Desuden hjælper dette dig hele tiden med at være motiveret.

7. Øv yoga på tom mave:

Øvelse af yoga på tom mave sikrer, at du let kan udføre asanas. Udover når du laver yoga derhjemme på tom mave, bliver kroppen guidet til effektivt at udnytte energien fra de reserver, der er lagret i form af kropsfedt og muskler, og derved forbrænder du de ekstra kalorier mere effektivt.

8. Start med det grundlæggende:

Start med en let rutine, og lad din krop vænne sig til stretching og øvelser. Forøg derefter gradvist karakteren af ​​din rutine. Indfør sværere asanas og øv dig i lange timer. Selvom dette måske lyder umuligt nu, når du først bliver hooked på yoga, vil du finde dig selv i at forlænge timerne i din praksis!

9. Glem aldrig at lave opvarmning:

Her er de første trin til at lave yoga derhjemme. Hvis du følger en rutine fra en yogaundervisningsvideo eller cd, behøver du ikke gøre noget ekstra. Hvis du imidlertid har dannet din egen rutine, kan du starte med lidt meditation eller åndedrætsøvelser. Start altid med at strække eller varme op. Dette vil forberede din krop og forhindre enhver mulig skade såsom muskeltræk. Spring ikke ud i de virkelig hårde asanas på én gang!

10. Afslut altid med en cool-down øvelse:

Dette trin er lige så vigtigt som at starte med opvarmningsøvelser. Det grundlæggende formål med at udføre nedkølingstræning er at reducere pulsen, afkøle din kropstemperatur og bringe musklerne tilbage til sin optimale længde. Desuden forhindrer det også venøs pulje af blod i underekstremiteterne, hvilket annullerer chancerne for svimmelhed og besvimelse.

11. Prøv at få erfaringer fra eksperterne:

Hvis du er en erfaren yogalærer, har du muligvis ikke brug for hjælp udefra. Men hvis du er helt nybegynder, vil du måske købe yoga -cd’er eller bruge online yogatimer til at guide dig. Mens nogle yogaøvelser er ret enkle og har til formål at berolige dit sind, er andre designet til at strække dine muskler og forbrænde kalorier, og disse online klasser og cd’er er en nem måde at mestre dine øvelser på og hjælper dig også med at beslutte, hvilken der passer bedst til dig dit mål i tankerne og derved hjælpe dig med at vælge de rigtige øvelser.

5 enkle yogaøvelser for begyndere derhjemme:

Følgende er de fem enkle yoga -asanas, der ikke kræver meget ekspertise og let kan gøres hjemmefra, selv af en nybegynder. Vi fortæller dig også, hvordan du laver yoga derhjemme, trin for trin. Sådan kan vi lave yoga derhjemme.

1. Tadasana (bjergstilling):

Tadasana (bjergstilling)

Hvis du undrer dig over, hvordan du starter yoga derhjemme, er dette til at begynde med god yoga for begyndere derhjemme. Denne asana lærer at stå som et bjerg med stabilitet. Navnet Tada betyder bjerg på sanskrit, og det er herfra denne asana har fået sit navn.

Fordele:

 • Denne asana forbedrer fokus og koncentration af en person
 • Det strækker musklerne og hjælper derved med at øge din højde.

Metode:

 • Stå oprejst med en lille afstand mellem dine hæle og hænder, der hænger ned ved siden af ​​torso.
 • Løft forsigtigt din krop op fra hælene og læg hele kroppens vægt på tæerne.
 • Løft dine ankler og fastgør lårmusklerne, mens du bevæger dem indad og balancerer kroppen.
 • Løft nu langsomt hænderne mod himlen, der strækker sig så meget som du kan.
 • Sørg for, at dine ører, skuldre, hofter og ankler alle er i en linje.
 • Tag først vægens støtte for at være sikker på justeringen.

2. Vrikshasana (Tree Pose):

Vrikshasana (træpose)

Dette er endnu en yogaøvelse for begyndere derhjemme. Denne pose, som navnet antyder, får dig til at stå stærk som et træ og udvikler dermed følelsen af ​​jordforbindelse.

Fordele:

 • Forbedrer kroppens balance
 • Styrker ben og ryg

Metode:

 • Stå lige på jorden.
 • Placer din højre fod højt på venstre lår med fodsålen hvilet fladt og fast på låret.
 • Hold venstre ben lige og stærkt, og bevar balancen.
 • Når du indånder, skal du langsomt løfte begge hænder over hovedet og deltage i en Namaskara -pose.
 • Tag et par dybe indåndinger, mens du sikrer, at din rygsøjle er oprejst.
 • Langsomt mens du ånder ud, skal du få dine hænder ned og slippe også din højre fod.

3. Adho Mukho Svanasana (nedadvendt hundestilling):

Adho Mukho Svanasana (nedadvendt hundestilling)

Hvis du vil have det lettere, kan du starte yoga derhjemme for begyndere. Dette er meget let, men meget effektiv asana, der strækker hamstrings og bryst og forlænger rygsøjlen, der giver yderligere blodgennemstrømning til hjernen.

Fordele:

 • Denne asana fungerer som en energibooster, der giver din krop øjeblikkelig energi.
 • Giver en ekstra blodgennemstrømning til hovedet.

Metode:

 • Form et bord som en pose.
 • Stræk dine hænder, skubbe dit hoved mod dit knæ og også skubbe din hæl mod gulvet.
 • Stræk så meget du kan.

4. Trikonasana (Triangle Pose):

Trikonasana (Triangle Pose)

Trikona betyder trekant på sanskrit. Det er også kendt som trekantpose. I denne asana strækker torso og benene, mens hofterne mobiliseres. Denne yoga fremmer dyb vejrtrækning og efterlader dermed en med en livlig effekt. Sådan praktiserer du yoga derhjemme for begyndere til denne pose.

Fordele:

 • Denne asana styrker knæ, ben, ankler, bryst og arme.
 • Dette øger kroppens fysiske og mentale stabilitet.
 • Denne asana forbedrer fordøjelsen og styrker også kroppens maveorganer.
 • Det hjælper også med at lindre rygsmerter og fungerer som terapi for flad fod og infertilitet.

Metode:

 • Stå lige med benene fra hinanden.
 • Sørg for, at højre fod er placeret udenfor ved 90 ° og venstre fod er placeret inde ved 15 °.
 • Juster højre hæls centrum med midten af ​​buen på venstre fod.
 • Tag nu en dyb indånding for at bøje din krop mod højre under hofterne og holde taljen lige.
 • Sørg for, at din krop er bøjet sidelæns og ikke frem eller tilbage.
 • Gentag den samme procedure for venstre side og udfør mindst 5 sådanne cyklusser.

5. Bhujangasana (Cobra Pose):

Bhujangasana (Cobra Pose)

En af de bedste øvelser for dem, der klager over konstant rygsmerter, denne asana styrker lændens muskler og gør rygsøjlen fleksibel. Bhujang betyder kobra på sanskrit, og derfor er denne asana også kendt som kobra -stillingen.

Fordele:

 • Strækker skulder, bryst og mavemuskler, hvilket reducerer stivheden i lænden.
 • Forbedrer fleksibilitet og blodcirkulation i kroppen.
 • Lindrer stress og træthed.

Metode:

 • Læg dig lige på maven med fødderne fra hinanden i skulderhøjde og tæerne peger udad.
 • Hvil dine hænder ved siden af ​​din skulder og løft din krop fra taljen, mens du indånder.
 • Træk torso mod ryggen så meget som muligt, mens du får støtte fra hænderne.
 • Ånd ud, når du vender tilbage til startpositionen. Gentag 3-4 cyklusser.

Fordele ved yoga for begyndere derhjemme:

At dyrke yoga derhjemme har mange fordele. Nogle af de vigtigste positive punkter ved at udføre populære yogastillinger derhjemme er:

 • Opret din egen tidsplan uden at skulle følge gruppen.
 • Ingen tidsbegrænsninger.
 • Du har privatliv derhjemme.
 • Det er ikke nødvendigt at betale ekstra for timerne.
 • Det hjælper dig med at opdage dig selv.
 • At dyrke yoga derhjemme tilskynder til selvdisciplin.
 • Der er intet pres fra ekstern overvågning.

Forholdsregler og modsætninger for yoga derhjemme:

Glem dog aldrig at tage nogle få forholdsregler og sikkerhedsforanstaltninger for dig selv! Inden man lærer at starte yoga derhjemme for begyndere, skal man huske visse forholdsregler:

 • Udfør aldrig yoga efter at have spist tunge måltider.
 • Du bør opretholde et mellemrum på mindst 3 timer mellem måltider og yoga.
 • Sørg for, at du er godt hydreret.
 • Dit tøj skal være behageligt og åndbart.
 • Sørg for, at miljøet er frit for alle former for distraktioner.
 • Udfør aldrig yoga direkte på gulvet. Brug altid en yogamåtte.
 • Overdriv ikke svære stillinger.
 • Vælg simple asanas, der kan lade sig gøre uden at skade din krop.

Yoga er en vanskelig kunstform, der kræver grundig øvelse over tid. Især for begyndere kan mange asanas være ret vanskelige i deres vinkler. De involverer vridning og bøjning af organer i vanskelige positioner. Ved at forsøge at opnå mere end hvad din krop kan, kan du ende i spasmer, ledbåndsproblemer og nogle gange brud. Det er altid bedre at starte med enkle stillinger som Pranayama og langsomt opgradere til høje niveauer. Synkronisering af vejrtrækning med bevægelser er også meget vigtig og må ikke glemmes. Vi håber, at denne artikel har afdækket alle dine spørgsmål om, hvordan du dyrker yoga derhjemme for begyndere.

Nogle ekstra tips:

Følgende er nogle ekstra tips, som man skal overveje, når man laver yoga derhjemme.

 • Den største forsigtighed, når du laver yoga derhjemme, især for begyndere, er at forhindre skader.
 • Begynd med enkle øvelser, og prøv ikke komplekse yogaformer, medmindre du er under ordentlig vejledning, eller hvis du har nogen at støtte.
 • Kontroller altid din medicinske tilstand og konsulter din læge, inden du begynder med yoga derhjemme, da visse yogastillinger ikke kan udføres under visse medicinske tilstande.

Alt du behøver for at begynde yoga derhjemme og regelmæssigt gøre det er fokus, selvtillid og beslutsomhed for at gøre det. Hvis du er motiveret og engageret, kan intet forhindre dig i at nå dine mål. Følg derfor med, gør yoga derhjemme regelmæssigt uden at gå glip af det, vær komfortabel med dit helbred og din krop, og træn i dit praktiske rum. Spor fremskridtene og noter resultaterne. Det er det; du er god til at gå uden frygt og tvivl.

Ofte stillede spørgsmål & Svar:

Q1. Kan jeg lave yoga derhjemme alene??

Svar: Yoga er en sådan øvelse, der næsten ikke kræver noget udstyr (praktisk talt intet undtagen en yogamåtte) og dermed hurtigt kan udføres derhjemme. Imidlertid, mens du laver yoga derhjemme, skal du passe på, at du forbliver motiveret og heller ikke forårsager skade på dig selv i over spænding.

Q2. Hvad har du brug for til at lave yoga derhjemme?

Svar: Det eneste, du har brug for til at lave yoga derhjemme, er din egen yogamåtte. Brug behageligt, åndbart tøj, spil lidt motiverende musik i baggrunden, og begynd din yoga derhjemme.

Q3. Sådan starter du yoga derhjemme for begyndere?

Svar: At starte yoga derhjemme kan i sidste ende spare dig tid, penge og energi. Men som nybegynder skal du vælge 4-5 lette yogastillinger og prøve at mestre det samme. Når din krop er vant til at træne, kan du langsomt og gradvist øge antallet af øvelser og også antallet af gentagelser.

Q4. Hvad er trinene til at lave yoga derhjemme?

Svar: Følgende er trinene til at lave yoga derhjemme:

 • Start med små opvarmningsøvelser.
 • Gå derefter til de forskellige yogastillinger, du vil øve.
 • Glem ikke at afslutte med cool-down strækøvelserne.

Q5. Hvad er de mulige ulemper ved at lave yoga derhjemme?

Svar: Selvom at lave yoga derhjemme kan spare dig tid, energi og penge. Der er dog visse ulemper ved at lave yoga derhjemme. Følgende er et par ulemper ved at lave yoga derhjemme:

 • Den største ulempe er kontinuitet. Du kan blive fristet til at gå glip af din yogapraksis. Udover derhjemme, kommer og går flere mennesker og situationer, der kan sidelinje dine yogapraksis.
 • Manglende motivation er mulig i at lave yoga derhjemme
 • Manglende ordentlig vejledning, der er mulighed for skade, hvis en eller anden yogastilling gøres forkert.