11 uger gravid: symptomer, babyudvikling og fremskridt

11 uger gravid er den tid, du begynder at forberede en babymoon! Dette er en fantastisk måde at fejre din graviditet på og vil også holde dig energisk i meget lang tid. Desuden har du også brug for tid til at aflede din opmærksomhed fra al den spænding og stress, du muligvis oplever. Oftest vil din stress og frygt forsvinde, når du får at vide, hvad der virkelig sker inde i din krop. Hvis det er det, du leder efter, her er en komplet forståelse af, hvad der sker med dig og baby på dette tidspunkt.

elleve uger gravid

11 uger gravid er hvor mange måneder?

11 uger gravid er to måneder inde i graviditeten. For at være præcis er du to måneder og to uger gravid. Om bare nogle uger mere begynder andet trimester, og det bliver en anden helt anden oplevelse.

Baby ved 11 uger Gravid:

Baby 11 uger gravid er på størrelse med en kalk. Fosteret er cirka 1,6 tommer langt og cirka 0,25 ounces. 11 uger gravid mave bliver lidt større og begynder måske lidt at vise sig. Det er dog stadig svært at sige. Hvis du er 11 uger gravid med tvillinger, kan din bump være let at få øje på og er af en god størrelse.

11 uger gravide symptomer:

11 uger gravid fremgang kan være et totalt rod. Der sker så mange ting med din krop, at du måske bare føler dig frustreret og irriteret. Den bedste måde at klare dette på er imidlertid at forstå, hvad der generelt sker med din krop, og hvorfor.

A.Kvalme:

Det er endnu ikke tid til kvalme at forlade. Vi kan dog forsikre dig om, at det er omkring nogle flere uger, hvor kvalme vil forlade dig helt.

B. Træthed:

Et andet tilbagevendende problem er træthed. Du føler dig udmattet næsten hele tiden. I andet trimester vil dette helt sikkert falde.

C. humørsvingninger:

Hormonerne virker skøre og kan signalere en bred vifte af humørsvingninger i dig. At holde sig væk fra stressende situationer og aflede dit sind ofte er den eneste bedste måde at finde ud af det på.

D. benkramper:

Hvis du falder lavt i magnesium og kalium, kan du opleve kramper i benet i 11-ugers graviditet. Tjek din kost og drik masser af vand for at løsne de stramme muskler omkring lår og ben.

E. oppustethed og burping:

Den eneste måde at kontrollere oppustethed og burping på er at gå tilbage til din kost og se, om du gorger på stegte fødevarer og bønner, i stedet for at spise mindre af dem.

F. udskæring af mad:

De har bare en tendens til at blive højere og højere for hver dag. Du kan have en pludselig trang til at spise ting, der også kan være usunde. Tag fibrøs mad, de holder dig mæt i meget lang tid.

G. Vandladning:

Hyppig vandladning er almindelig. Da din livmoder bliver stor til at holde den voksende baby, udøver den pres på din mave, hvilket får dig til at ville tisse meget ofte.

Ændringer i krop ved 11 uger:

Her er nogle kropsændringer i denne periode.

1. Appetitudstyr:

Du vil se din appetit skifte lidt op, og du vil måske spise meget for at nære din baby med de rigtige næringsstoffer.

2. Morgensygdom:

Du vil bemærke, hvordan din intensitet af morgenkvalme falder med hver dag, der går.

3. Voksende bryster:

Dine bryster bliver større dag for dag. Dette er meget naturligt. Du vil også opleve, at brysterne, især brystvorterne, bliver mere følsomme end nogensinde.

4. Baby Bump:

11 uger gravid bump vil ikke være for meget, men det er bestemt en lille fremgang fra den sidste uge. Selvom det kan være svært at sige, kan det alligevel være et syn.

Fosterets og fysiske udvikling af babyen ved 11 uger graviditet:

Babyvækst i den 11. uge af graviditeten er også enorm. Ligesom moderen og hendes krop ændrer sig, ændrer barnet sig også for at blive et skridt tættere på at være et egentligt lille menneske!

 1. Ansigtstræk ved barnet begynder langsomt at udvikle sig. Det betyder, at ørerne nu langsomt bevæger sig mod ansigtets størrelse.
 2.  Øjnene er brede fra hinanden, og øjenlågene lukkes og smelter sammen med øjnene.
 3. Tænder begynder at udvikle sig fra de små knopper.
 4. Barnets kønsorganer begynder også at udvikle sig. Det kan dog være for tidligt at forstå, om det er en dreng eller en pige.

11 ugers graviditetskost: Hvad skal man spise, og hvad man ikke skal spise

Som vi altid siger, er kosten den mest vitale af alle. Din kost og hvad du spiser, sikrer barnets sunde vækst. Derfor er det vigtigt at være lidt forsigtig her med hvad man skal spise og hvad man ikke skal spise.

 • Inkluder mange mejeriprodukter i din kost. Dette inkluderer kogt og pasteuriseret mælk, ost og yoghurt i din daglige kost.
 • Nødder og frø er gode energikilder. Mandler og sesamfrø er især nyttige. Munching på nogle nødder vil være nyttigt at føle sig energisk.
 • Grønne bladgrøntsager er rige næringsstoffer. Inkluder spinat meget i din kost og salatskål.
 • Calcium-beriget morgenmad er den bedste måde at starte dagen på. Korn og hvidt brød er en glimrende calciumkilde.

Hvad du ikke bør spise:

 • Gå væk fra alkohol og tobak. Begge har en negativ effekt på barnet og babyens vækst.
 • Begræns dit indtag af koffein. En kop kaffe hver dag er ingen skade.
 • Riv ikke på fedtet og fedtet mad. De kan øge risikoen for oppustethed og halsbrand.

Øvelser, der skal udføres på 11 uger gravid:

Øvelser er et absolut must i denne periode.

1. Hurtig gåtur:

Hvis du ikke kan eller ikke ønsker at gøre noget hårdt arbejde, er rask gang hver dag i 15 minutter tilstrækkeligt. Sørg for at gøre dette, så du forbliver aktiv.

2. Svømning:

Tal med en ekspert for at forstå, hvilken slags svømmetur du kan prøve. Dette vil styrke din kerne og holde dig rask i lang tid.

3. Kegel:

En anden glimrende og nyttig øvelse at prøve er Kegel. De holder din blære, livmoder og tarmmusklerne stærke og understøttede. Når du styrker disse muskler, vil du være i stand til at slappe af og kontrollere musklerne ved arbejde og fødsel.

4. Squats:

Squats hjælper dig med at styrke lårmusklerne, og dette hjælper også i dit arbejde.

Smerter og sundhedsproblemer i 11 uger gravide:

Der er et par smerter, du kan støde på.

1. Vaginal udledning:

du vil bemærke, at din krop udskiller klar vaginal udledning i denne periode. Den er lugtfri og oftest farveløs eller hvid i farven. Dette er et sundhedsproblem, der skal stå over for i denne uge.

2. Brystvækst:

Nogle gange kan du opleve smerter i dit bryst. Dette skyldes det voksende bryst og de mælkekirtler, der vokser som forberedelse til amning.

3. Kramper:

Smertefulde kramper i maven kan nu komme igen. Dette skyldes, at musklerne nu udvider sig til at rumme den voksende baby. 11 uger gravid krampe er normal. Men hvis det bliver for meget at bære, kan du tale med din læge.

11 uger gravid ultralyd:

Du vil nu kunne se din baby bevæge sig inde i væsken i din mave. Barnet har nu en hud, der er uigennemsigtig. Dette vil langsomt forsvinde. Som en del af den 11 uger gravide babyudvikling vil du se, at babyens tæer og fingre ikke er vævet. Neglesenge og hårsække begynder at udvikle sig og tage form. Denne ultralyd i denne uge kaldes Nuchal Translucency Screening, og dette kommer med en blodprøve.

Hvad man skal gøre og hvad man ikke skal gøre ved 11 uger af graviditeten:

Nogle ting er et strengt nej i denne periode.

 • Undgå enhver aerob stressende træning.
 • Undgå tobak og alkohol.
 • Forlad dig ikke for meget i mad ad gangen. Tag mindre måltider med jævne mellemrum.

Hvad skulle du gøre?

 • Deltag i enhver form for motion. Sørg for, at du ikke føler dig stresset. Dette er nødvendigt for at føle dig energisk og vil holde dig i gang.
 • Drik masser af vand. At forblive hydreret er ekstremt vigtigt.
 • Tag en masse frugt, grønne grøntsager og fiberrig mad. Denne mad hjælper også med at lette din afføring.

Forholdsregler og pleje ved 11 uger af graviditeten:

 1.  Inkluder omkring 80 mg calcium hver dag.
 2.  Inkluder citrusfrugter, appelsiner, jordbær i din daglige kost.
 3. Tomater og broccoli vil presse din kost til at være høj i C -vitamin, og det er vigtigt i din graviditetspleje. C -vitamin er afgørende for en sund vækst af babyens knogler.

Nødvendig tjekliste i den ellevte uge af graviditeten:

 • Begynd at læse graviditetsguider og tal med andre mødre for at forstå bedre. Husk, at alle har en anden oplevelse, og du skal ikke freak out.
 • Begynd at planlægge en baby shower.
 • Planlæg en babymoon.

Som en del af 11 ugers graviditetsbehandling skal du huske at forblive sund og være meget aktiv hele dagen. Gør mindre ting og afleder din opmærksomhed på produktivitet. På denne måde vil du også se dig selv mere energisk og mentalt glad. Mental ro og sundhed er lige så vigtigt som dit fysiske helbred. Lad det være dit motto i denne uge.

Ofte stillede spørgsmål & Svar:

Q1. Kan du vise 11 uger gravid?

Svar: Hvis du er 11 uger gravid med tvillinger, er chancerne stor, at bumpen er synlig. Ellers kan det være svært at se, selvom babyvækst sker naturligt og skrider frem hver dag. For bumpen til at vise, er det ikke tiden endnu.

Q2. Sex i løbet af 11 uger Graviditet sikkert eller ej?

Svar: Helt sikkert! Du skal bare sikre dig, hvilken pose der virker for dig. Udøv ikke for meget pres på maven. Du vil måske tale med din partner og forstå, hvad der virker for jer begge. Sex kan få dig til at føle dig afslappet og lettet.

Q3. Hvad er chancerne for abort ved 11 ugers graviditet?

Svar: Chancerne er meget mindre for et abort. Hvis du planlægger en rejse, skal du bare sørge for at tage alle lægemidlerne og følge din kost til tiden.

Q4. Er kramper ved 11 uger gravid normal?

Svar: Kramper er absolut i denne periode. Kramper opstår, når livmoderen udvider sig og dermed udøver pres på musklerne i maven. Hvis kramperne får for meget at håndtere, skal du kontakte en læge.

Q5. Hvornår skal du konsultere en læge i elleve uger graviditet?

Svar: Besøg din læge, hvis du oplever ubehag. Dette kan være noget som at have meget dårlige kramper eller blodpletter. Bortset fra dette skal du planlægge din regelmæssige konsultation med lægen for at forstå dit barns fremskridt.

Q6. Rejser sikkert i den ellevte uge af graviditeten?

Svar: Ja, det er sikkert at rejse i denne periode. Du behøver kun at være forsigtig med, hvor du rejser. Det kan være en god idé at undgå ujævne veje.