24 uger gravid – symptomer og fosterudvikling

Hvor spændt er du som mor nu? Dine 24-ugers graviditetssymptomer ville være begyndt at sparke ind, og du vil nu være i en mere avanceret fase af moderskabet. Din krop ændrer sig ikke bare til det gode, den vil også ødelægge dig med sit eget sæt vanskeligheder. Du vil opleve runde ledbåndssmerter, søvnbesvær og nogle gange endda bunker. Dette er kun den ene side af det. Når man ser på den lysere side af tingene, er man endnu et skridt tættere på D-dagen, og din baby er nu et lille bitte menneske. De lejlighedsvise spark betyder meget mere end bare det sædvanlige. Her er et detaljeret kig på 24-ugers gravide symptomer.

24 uger gravidHele denne ni måneders vanskeligheder og lyksalighed tælles i lægeord på ugentlig basis, da det gør det hyppigere overvågningsmulighed meget lettere. På den måde kan den seneste opdatering modtages med en måneds varsel. Til dette udgør i alt 40 uger ni måneder. Disse 40 uger er yderligere opdelt i tre kategorier, det vil sige første, anden og tredje trimester, der er baseret på babyens udviklingsstadier. I denne artikel taler vi om den 24. uge med fosterudvikling.

Indholdsfortegnelse:

 • Måned og trimester || Hvad kan man forvente? || Symptomer || Fosterudvikling ||
 • Aktiviteter || Hvad skal man spise? || Prænatal øvelse || Sådan overvinder du stress ||
 • Medicinske test og scanning || Ultralyd || Tips og forholdsregler || Risici || Tjekliste ||

Hvilken måned og trimester er du i på 24 uger gravid?

Du er nu i slutningen af ​​dit andet trimester og cirka 5 måneder gravid. En 24-ugers graviditets babyvægt ville være omkring 590 gram, cirka 25-28 centimeter. Han/hun er på størrelse med et majsør. Ja, din baby er lige så sød som den nu!

24 uger gravid: hvad man kan forvente?

Morgenkvalmen aftager derefter langsomt, og man tror, ​​at de kvalmige følelser nu er væk for godt, men med formindskelse af kvalme følger de større udfordringer som lejlighedsvise humørsvingninger og monster sult sammen med depression eller sorg, som måske endda er et resultat af din krop producerer et overskud af østrogen. Den smukke strålende glød af graviditet som beskrevet i magasinerne har omvendte effekter, som strømmer ud i form af pletter og pletter og acne.

24 uger graviditet symptomer:

Moderen gennemgår ændringer sammen med barnet.

1. Udvidelse:

Hver morgen vågner moderen for at se hendes baby støde lidt tungere og fyldigere end sidste gang. Dette er på grund af barnet, der løbende gennemgår ændringer. Dette forårsager en underlig stretchy fornemmelse i mavemusklen. Dette medicinske udtryk er kendt som Braxton Hicks sammentrækning, hvilket kan gøre det strakte område kløende og tørt.

2. Diabetes:

Selvom diabetes er en almindelig sygdom, forekommer ofte en tilstand kaldet svangerskabsdiabetes hos en gravid kvinde, og det kan være en god uge at tjekke med din læge om dette spørgsmål.

3. Subsidiære problemer:

Ofte kommer der sammen med graviditeten betydelige sundhedsproblemer som sløret øjne, forkølelse og kuldegysninger, halsbrand eller hedeture osv..

4. Morgensygdom:

I andet trimester vil hormonerne begynde at udjævne, og derfor vil det mindske morgenkvalmen. Livmoderen vil bevæge sig opad og derfor vil vandladningsfrekvensen blive lavere, men den har også nogle negative sider, flatulens og halsbrand vil stige.

5. Chloasma:

Det kaldes også “graviditetsmasken” og er et meget almindeligt symptom under graviditeten. I løbet af denne periode har du muligvis bemærket de misfarvede og brunlige pletter eller andre mærker på din pande, hage og kinder. Omkring 70% af kvinderne vil stå over for dette problem, og hvis du gemmer dig for solens eksponering, bliver disse pletter ikke mørkere. Chloasma vil resultere i et øget produktionsniveau af melanin, og det er ikke andet end et hudpigment, der hjælper mennesker med at beskytte sig mod de skadelige UV -stråler.

24 uger gravid fosterudvikling:

Som 40-ugers optælling var den 20. uge allerede nået halvvejs, og når du passerer ugerne, jo tættere kommer du til den sidste dag. Nogle af de store fosterudviklinger i denne periode omfatter:

1. Voksende behov:

I de uger, der er gået, har din baby nu mestret kunsten at ville have sine behov klaret. Hvad der engang var ingenting, men en lille bold af livet nu vejer godt en og en halv kilo med næsten otte og en halv centimeter i længden. Nogle babyer kan dog være over denne vægt eller under. Der er ingen grund til at bekymre sig om vægten. Nu begynder hun langsomt at føle sig trang eller overfyldt inde i moderens livmoder, så det er sandsynligvis det tidspunkt, du måske føler et pludseligt slag eller spark, som er babyen og forsøger at få plads. Dannelsen af ​​fingeraftrykket fortsætter stadig, lige som hendes hjerteslag og lungeudfyldning. Luftsækkene i lungerne fylder. Hendes krop er proportional nu.

2. Fastere handlinger:

Huden, der for bare uger siden var gennemsigtig og for blød at røre ved, nu mestrer langsomt det voksne hudformat, da den får sin rigtige farve og tekstur. Det fedtede hvide lag bliver ved med at vokse for at beskytte dannelsen af ​​denne baby bløde hud. Sammen med et konstant bankende hjerte og fungerende lever, samler babyens sanser nu ting, som lysfølsomhed og smagssans og berøring. Hendes høreevne vokser også stærkere.

3. Ansigtsdannelse:

Fostervækst på 24 uger viser, at processen med at danne et ansigt og nu langsomt fuldender sig selv med de perfekte træk, der falder som gåder i et puslespil. Ansigtet tager nu en tydelig form med øjenbryn og øjenvipper, og det er hendes smukke lyserøde puckers. Øjnene får deres smukke form. Håret i hendes hoved har også dannet sig, men det er stadig hvidt, da det stadig ikke har modtaget ordentlige pigmenter.

4. Fedtdeponering:

Alt dette, mens dannelsen var i topfart, og når babyens dannelsesproces er rundet til en ende, tiltrækker den magre struktur af din baby mere og mere fedtdeponering for babyens korrekte helbred. I slutningen af ​​uge 24 kan du se din baby fyldigere end i sidste uge og se sundere ud med de hoppende babyrøde kinder.

5. Fostervand:

Barnet vil nu kunne åbne munden, og det vil kunne suge fostervandet i mors liv. Den lille mund kan åbnes; hun/han kan gabe, synke og suge fostervandet.

6. Bevægelse:

På dette tidspunkt vil dine babyers ben og arme blive dannet fuldt ud, og barnet vil forsøge at gå i en ny position.

24. uges aktiviteter:

For gravide vil flytning hver måned helt sikkert være en udfordring, da de hvirvlede med masser af tanker, der kommer på tværs af deres sind, især under den første graviditet. Det bedste ved at blive gjort i denne situation er først at planlægge et besøg hos lægen. Næste er at have mere tid med familiemedlemmerne og planlægge at shoppe i de kommende måneder. Andre end disse bør du opretholde god søvn, kost og også træningsplanerne. Når du går i gang med arbejdet, skal du prøve at reducere belastningen forårsaget af det.

Du kan få tid til forfriskning ved at gå en tur om aftenen eller tilberede din yndlingsmad. I den 24. uge skal du være afklaret med alt, så de næste måneder vil gå godt. Hvis du er en arbejdende kvinde, kan du finde på at jonglere med flere ting, der omfatter dilemmaer, angst og hormonelle ændringer. Få en regelmæssig kontrol, der gør dit forældreskab som det bedste.

Uge 24 graviditet: Hvad skal man spise?

Kostplaner:

1. Vandstand:

På dette tidspunkt bør du ikke overse hydrering, da du har brug for at understøtte det liv, der er inde i dig. At have nok vand hjælper dig med at opretholde og få dig til at forblive sund i længere tid.

2. Jern og vitamin B6:

Hvis du planlægger en diæt, skal du sørge for, at den indeholder alle jerntilskud med nogle ændringer. Du kan tilføje æg, bønner, broccoli og kartofler, der tilføjer sunde fordele til dit helbred. Du kan også prøve nogle andre muligheder, der omfatter nødder og laks.

3. Fiber:

Du bør indtage en kost, der har et fiberrigt indhold for at have sunde afføring og forhindre forstoppelse. Du kan spise frugt som granatæble, appelsiner, ananas og vandmeloner.

4. Calcium:

I løbet af denne fase vil din babys knogler udvikle sig, og derfor er det meget vigtigt at have frisk mælk, der hjælper babyens knoglevækst. Mælk er virkelig et meget vigtigt næringsstof. Du kan få mad som yoghurt, ost og cremer, men du bør kun tage dette to gange om ugen. Spis også bananer i løbet af måneden.

5. Kød:

I løbet af denne tid vil det at tage kød være det rigtige valg, især magert kød er det bedste for gravide damer.

Prænatal øvelse:

 • Graviditeten er ikke det rigtige tidspunkt at prøve at tabe sig på, men øvelser vil lette din graviditetssmerter.
 • Walking og prænatal yoga vil forbedre din kropsholdning, og som vil overvinde lidelsen af ​​ekstra vægt på maven. Disse øvelser øger også blodcirkulationen.
 • Turen rundt vil også lindre din stress og give din krop energi.
 • Det styrker også musklerne under fødslen. Prænatal træning vil også gøre dig mere selvsikker på leveringstidspunktet. Det øger chancerne for at tabe sig efter graviditeten og gør det til en lettere proces.

Sex under graviditeten i 24. uge:

At have sex på dette tidspunkt vil kun være godt efter at have fået en læge konsultation. Hvis der ikke er noget problem, kan du fortsætte, da det er den måde, der bringer den intimitet tilbage, som du har mistet i løbet af de sidste par uger. Tal gerne med din partner, da deling og support er meget vigtig for dig på dette tidspunkt.

Sådan overvinder du stress under graviditeten:

 •  Prøv at holde dine følelser under kontrol på dette tidspunkt. Dette sparer dig og din babys helbred også.
 •  At gå og deltage i prænatalundervisningen vil være den bedste idé, da dette ville hjælpe dig med at komme smart videre.
 •  I løbet af denne fase anbefales det at have nok tid til hvile af lægen, da dette vil hjælpe dig med at blive helbredt mod stress.
 •  Prøv hver dag at gå en kort gåtur med din partner, hvilket vil forbedre dit mentale helbred ved at reducere stress.
 •  Diskuter med din partner om fremtidige planer som at købe de vigtige ting til din baby afhængigt af dine økonomiske situationer.

Medicinske test og scanning, mens 24 uger er gravid:

Husk at få foretaget din rutinemæssige kontrol. Dette er meget vigtigt, da det vil hjælpe dig med at vide om den rigtige vækst af din baby. Du skal følge den samme procedure, som du har været igennem de sidste seks måneder. Prøv at undgå de lægemidler, der kan skade din babys helbred, og tag den bedste medicin som foreskrevet af din læge.

 • Feber- Paracetamol eller acyclovir
 • Halsbrand- Antacida
 • Forstoppelse- Undgå brug af afføringsmidler og mineralolie. Du kan tage medicin som Metamucil
 • Hoste- Dextromethorphan

24 uger gravid mave: hvad siger ultralydet?

Han/hun ville have udviklet et stærkt greb nu og vil fortsætte med at få fat i alt omkring livmodervæggen.

Ørene ville være blevet ekstremt følsomme for lyd inde i livmoderen og er nu i stand til at genkende moderens stemme.

Han/hun vil også begynde at øve vejrtrækning, og lungerne vil også være funktionelle.

Tips og forholdsregler:

 • 12 ounces tilberedt mad dagligt burde være din servering nu.
 • Hold dig strengt væk fra alkohol. Alkohol under graviditeten kan forårsage føtalt alkoholsyndrom. Babyer, der har det syndrom, kan vokse langsomt og have indlæringsproblemer og unormale ansigtstræk.
 •  Hold din hormonelle galskab under kontrol. Arbejd med en sundhedsekspert for at holde din vægt under kontrol.
 •  Sørg for, at du er i stand til at gå godt, da dette er meget vigtigt for dig.
 • Undgå at spise rå fødevarer, og prøv at spise fisk og skaldyr. Sørg for at undgå oksekød og prøv at spise æg og proteinstoffer.

Hvad er risikoen ved 24 ugers graviditet?

Nå, ved 24 ugers graviditet er babyens vægt over 1 pund og har mere end 50 procent chance for at overleve på intensiven, selvom du leverer for tidligt. Der er virkelig ingen større risiko, selvom du kan opleve følgende.

 •  Du vil bemærke, at din hud ændrer sig ved uge 24 gravid. En mørk linje løber fra din navle til kønsbenet. Sådan hudpigmentering vil falme med tiden.
 • Du kan opleve problemer med at sove. 24 uger gravid mave er helt sikkert stor, og du vil ikke være i stand til at finde ud af en behagelig soveposition. Prøv at bruge puder mellem dine ben.
 • Du kan opleve runde ledbåndssmerter. Du kan føle kramper i lysken i løbet af 24 uger af graviditeten. Generelt vil det ikke blive intens, men hvis det gør det, skal du tale med din læge.

Tjekliste i løbet af 24 uger gravid:

Her er nogle ting, der er værd at holde som din tjekliste i denne periode.

 •  Søg øjeblikkelig lægehjælp, hvis du bemærker væskelækage fra din vagina.
 •  Lær tegnene på for tidligt arbejde at kende.
 •  Tilmelding til graviditetstip hjælper dig med at forstå din og din partners rolle.

Graviditet kan virke som en svær tid for dig nu, men det er bestemt ikke den sværeste. Læs bøger og hold dig glad ved at gøre ting, du kan lide. På denne måde vil du føle intensiteten lidt mindre. Lad intet skræmme dig, og bliv på den positive side af tingene, for sikker og spændingsfri levering.


Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47

  Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80