33 uger af graviditeten – Do’s and Don’ts

Den 33. uge af graviditeten og de kommende 4 uger er ekstremt afgørende for både moderen og barnet, da barnet kun får maksimal masse i denne periode. Samtidig vil din krop også opleve en masse ændringer. De fødevarer, der passede dig længe, ​​kan pludselig begynde at forårsage oppustethed og halsbrand, og du finder det måske bedst at undgå, indtil du leverer. Her er alt, hvad du vil opleve i løbet af 33 ugers graviditet.

33 uger gravid

Indholdsfortegnelse:

 1. Måneder og trimester, der angiver den 33. uge af graviditeten
 2. 33 uger gravide symptomer
 3. Fysiske og psykologiske ændringer i 33 uger gravid
 4. 33 uger gravid babystilling
 5. Graviditetskost og øvelser i løbet af 33 uger Gravid
 6. Tredive tre uger gravid mave
 7. 33 uger gravid ultralyd
 8. Tips og forholdsregler at tage i løbet af 33 uger af graviditeten
 9. Risici og komplikationer står over for i løbet af 33 uger af graviditeten
 10. Tjekliste til en 33-ugers graviditet
 11. 33 uger graviditet med tvillinger

Måneder og trimester, der angiver den 33. uge af graviditeten:

Den 33. graviditetsuge betyder, at du i øjeblikket er i tredje trimester af din graviditet og har afsluttet 8 måneder og 1 uge.

33 uger gravide symptomer:

Følgende er symptomerne eller ubehagene ved 33 uger gravid

 1. Overophedning – Dette skyldes, at stofskiftet er for højt.
 2. Hovedpine – De hormonelle udsving ved 33 uger af graviditeten kan forårsage alvorlig hovedpine.
 3. Hiver efter vejret – På nuværende tidspunkt hiver du måske efter vejret, da du ikke kan trække vejret fuldt ud. Du vil bemærke forskellen, når din baby falder, og din membran slipper.
 4. Glemsomhed samt klodsethed – Dette fænomen har ingen beviser, men det er mest forårsaget på grund af angsten for at få barnet om mindre end 2 måneder. Det betegnes også som ‘babyhjerne’.

Fysiske og psykologiske ændringer i 33 uger gravid:

1. Reflekshandlinger:

Med den 33. uge, der ruller ind nu, fungerer fosteret mere og mere som en baby med egenskaberne, der matcher op til en med hver dag, der går. Reflekserne, der engang var kedelige, er nu modnet. Den allerførste af refleksnerverne, der begynder at virke, er gaben. Barnet har nu perfektioneret gaben sammen med at sove. Ultralyd kan få ham til at sove, og det bedste er, at han endda kan have en yndlingsposition. Den næste reflekshandling, som han nu har perfektioneret, er lysfølsomheden, som han nu har vænnet sig til. Høringen og gengældelsen i overensstemmelse hermed kan også handle op.

2. Svar:

I den 33. uge modtog barnet klart din stemme eller en bestemt type støj, som han har været vant til at lytte alt dette. Dette kan omfatte musik eller en tone, en bestemt stemme som din eller en bestemt historie, der er blevet læst igen og igen. Højdepunktet i denne uge er, at nu vil din baby reagere på den velkendte støj, da hun nu kan genkende den. Senere siger lægen, at netop denne tone eller musiknote kan hjælpe dig med at berolige din lille.

3. Vægtøgning:

På nuværende tidspunkt har barnet fået en betydelig vægt og det har du også, men halvdelen af ​​barnets vægt er de fedtlag, der nu næsten dannes under hans hud. Gabet mellem musklerne og huden har nu fyldt med at fjerne babyens skeletstruktur og rynket, slapp hud. En gravid uge på 33 uger er cirka 4,2 pund med en højde på 17,2 tommer.

4. Fostervand:

På nuværende tidspunkt ville ultralyds- og urinprøvetest afsløre, at din baby har drukket en halvliter fostervand hver dag, hvorfor væskeniveauet falder langsomt og langsomt. Den samme mængde fostervand skubbes senere ud af hans system gennem urin, som derefter blandes med moderens og til sidst slippes ud af kroppen. Faktisk siger statistikker, at barnet bare kan indånde en lille smule af det fostervand, som bare er en øvelsesdemo for hans lunger.

5. Hudpleje:

Lanugos ved slutningen af ​​denne uge vil helt rydde væk og afsløre dit fosters bløde babyhud. Med det faldende fostervæske, osten som en voksagtig hvid substans, vil vernixcaseosa også slides væk.

6. Neglepleje:

Neglene på barnet, tåen og fingrene ville nu være oppe på spidsen og kan endda vokse ud over det, grunden til at han måske har brug for lidt trimning efter fødslen.

7. Graviditetspletter:

På dette tidspunkt ville den glade gode glød hos de blanke gravide damer i magasinerne gøre dig jaloux, da graviditetsmasken vil tilsløre dig med visse uønskede elementer. Den overskydende produktion af kvindelige hormoner skal bebrejdes for handlen. Uønsket ansigtshår, pletter og fregner, pletter og pletter er nogle af de uregelmæssigheder, du måske skal håndtere.

8. Déjà vu:

Husk de søvnløse nætter og det hyppige behov for at aflaste dig selv på de mærkeligste tidspunkter, du stod over for i de første uger af graviditeten. Når den sidste tid ruller ind, er chancerne for, at nogle af de samme følelser ville hjemsøge dig tilbage. Den hyppige vandladning er et almindeligt symptom stablet af monsterlyst. Frygten for, at processen ikke går, som du drømte i dit hoved, kan være en stærk paranoia, der kan føre til andre følelser, der ligner depression. De søvnløse nætter ruller snart ind. Dog ville der ikke være nogen bekymring om morgenkvalmen, da det er gjort med.

9. Følelsesløshed og smerter:

Med de dage, der snart går, finder du dig selv waddle, og med det ekstra pres på de nu fire kilo, du bærer rundt, skal du ikke blive overrasket, hvis du føler lidt af ondt i dine fødder eller håndled. Nogle gange sandsynligvis på grund af det for store tryk, kan moderen endda føle sig følelsesløs i visse dele af kroppen. Dette er et almindeligt symptom, så fortvivl ikke. Den bedste ting at gøre er at beholde medlemskabet til de gravide træningstimer og arbejdskurser.

10. Braxton Hicks sammentrækninger:

Det er slags falske sammentrækninger, som du måske føler i løbet af denne tid. Dette er din krops måde at fortælle dig, at forberedelserne er i gang. Disse sammentrækninger er normalt ikke smertefulde, men de giver noget ubehag sammen med førstehåndsoplevelsen af ​​arbejdsdage.

33 uger gravid babystilling:

I denne uge vejer barnet lidt over 4 kilo med en højde på cirka 17,2 tommer. Babyens rynkede, fremmede udseende er fortidens ting, da han hurtigt mister det og hans skelet hærder. Selvom knoglerne i hans kranium stadig ikke er smeltet sammen, og de let kan overlappe hinanden. Dette hjælper barnet med hurtigt at komme i form i fødselskanalen.

De forskellige mulige babyplaceringer i løbet af 33 uger af graviditeten er som følger:
 1. Forreste – I denne position er barnet med hovedet nedad, og ansigtet vender mod din ryg. Babyens hage er tæt på brystet, og de er klar til at komme ind i bækkenet. Dette er den sikreste position for normal levering.
 2. Posterior – Dette er præcis det modsatte af det Forreste. I denne position er barnet stadig på hovedet, men hovedet vender mod din mave i stedet for ryggen. I første fase af arbejdet er 1 ud af 10 babyer i denne position. Imidlertid vender de fleste af dem sig spontant til at se sig selv i den rigtige retning. Imidlertid øger de tilfælde, hvor barnet ikke roterer, arbejdstiden såvel som alvorlige rygsmerter. En epidural er nødvendig for at lindre smerten.
 3. Brud – Ved et brud placeres barnet med balderne mod bækkenet. Dette er ikke en ideel position til levering. Det kan danne en løkke i navlestrengen og øge risikoen for at føde barnet vaginalt. Lægen kan foreslå ECV ændre babyens position, som har en succesrate på kun 50%. En sædebarn kan have brug for en C-sektion for sikker levering.
 4. Tværgående løgn – I en tværgående løgn ligger barnet vandret i livmoderen. Dette er en yderst sjælden position, da de fleste babyer vil vende hovedet nedad før fødslen.

Graviditetskost og øvelser i løbet af 33 uger Gravid:

Du bør ikke ændre graviditetskosten som sådan, som du har indtaget i løbet af de sidste 8 måneder. Men når barnet vokser hver dag nu, kan det bare gøre det svært at indtage det fulde måltid ad gangen. Prøv ofte at spise i mindre portioner.

Øvelser i løbet af 33 uger af graviditeten:

Kvinder, der dyrker motion regelmæssigt under deres graviditet, har vist sig at høste mange sundhedsmæssige fordele i forhold til dem, der ikke gør det. Nogle af de vigtigste fordele ved at dyrke motion under graviditeten er:

 • Kardiovaskulær fitness
 • Vedligeholdelse af blodtrykket
 • Vægtkontrol
 • Kontrol på humørsvingninger
I 3. trimester anbefales det at undgå følgende øvelser:
 1. Springning
 2. Hopper
 3. Spring over
 4. Hoppende
 5. Vægt træning
Følgende er nogle af de træninger, der kan udføres sikkert i 3. trimester:
 • Gå eller ved mest jogging
 • Svømning og vandaerobic – Det er terapeutisk for dem, der oplever intense smerter i ben og ryg. Det forhindrer også overophedning.
 • Laveffektøvelser som yoga, pilates, barre og cykling er en anden sikker træningsmåde.
Vægttræning i 3. trimester kan vise sig at være farlig, især hvis du ikke er vant til at løfte. Gå i stedet til styrketræningstræning såsom:
 • Squats
 • Væg push-ups
 • Modificerede planker
Undgå øvelser, der skal udføres liggende lige på gulvet, såsom abs. Gå i stedet til sideløgende træning såsom:
 1. Glutes
 2. Ydre hofter
 3. Inderlår
 4. Hamstrings
Armtræning med meget lette vægte som:
 • Bicep krøller
 • Triceps virker
 • Laterale hævninger

Tredive tre uger gravid mave:

Efter 33 uger tager du på i alt 22 til 28 pund vægt i alt. Nogle gravide mødre ser ekstra sexede ud med deres kurver. Husk, at det er sikkert at have sex indtil leveringsdatoen, forudsat at du har bekræftet det med din læge. Hvis du kan mærke, at maven strammer, oplever du muligvis Braxton Hicks sammentrækning.

33 uger gravid ultralyd:

Hvis du får foretaget en ultralyd i den 33. uge af din graviditet, kan du være heldig at se din baby med åbne øjne, hvis han er vågen. Barnet ses også koordinerende sugende med vejrtrækning – Dette er en vigtig færdighed, der kræves for at overleve i omverdenen. De 33 uger gravide ultralyd udføres som en del af BPP, der er Bio-Physical Profile. Dette er en test udført for højrisikopatienter i deres 3. trimester. Ultralydet vil måle den 33-ugers fosterbevægelse, muskeltonus, vejrtrækning, mængde fostervand og også babyens puls.

Tips og forholdsregler at tage i løbet af 33 uger af graviditeten:

Indtastning af graviditetens sidste trimester er virkelig meget afgørende. Når leveringstiden nærmer sig, øges ikke kun dit fysiske ubehag, men også din angst. Her er nogle tips, der kan lette dit ubehag og også de forholdsregler, du skal tage nu:

 • Det bliver svært at sove nu. Hold en behagelig temperatur i rummet, og hold det mørkt og stille.
 • Træn regelmæssigt, men undgå at træne 2 timer før du går i seng. Dette vil gøre søvn lettere.
 • Prøv at komme i en behagelig soveposition. Normalt kan det være behageligt at sove på hver side med dine ben og knæ bøjet.
 • Uddann dig selv. At gå til fødselstimer vil give dig værdifuld indsigt i, hvad du kan forvente, og hvordan du skal håndtere ting.
 • Diskuter alle dine bekymringer og spørgsmål med dine læger.
 • Spis kun sund mad.
 • Undgå enhver form for junkfood, der kan forårsage dig syg og skabe komplikationer i din graviditet.

Risici og komplikationer under 33 ugers graviditet:

Tredje trimester er hjemmestrækning for vordende mødre; dette er imidlertid det tidspunkt, hvor der kan opstå komplikationer under graviditeten. Følgende er de risici, der står over for i 33 uger af graviditeten:

1. Svangerskabsdiabetes:

Dette sker, da de hormonelle ændringer i kroppen under graviditeten gør det svært at bruge insulin. Denne tilstand, selvom den er almindelig under graviditeten, forsvinder efter fødslen. Ændring i livsstil, kost og let træning kan hjælpe med at kontrollere diabetes.

2. Preeklampsi:

Preeklampsi er en alvorlig tilstand, og det gør det obligatorisk at have hyppige prænatale besøg. Symptomerne på præeklampsi er forhøjet blodtryk, pludselig vægtøgning, protein i urinen, hævelse osv. At ignorere præeklampsi kan være dødelig for både mor og barn.

3. Tidligere arbejdskraft:

Tidlig fødsel er en betingelse, når du begynder at opleve sammentrækninger inden 37 uger – kvinder med multipler eller med et overskydende fostervand har en større risiko for for tidlig fødsel.

4. For tidlig brud på membranen:

Ruptur af membranen er en normal aktivitet, der sker på leveringstidspunktet. Men hvis det samme bryder tidligt, kan det føre til alvorlige komplikationer, der betegnes som PROM eller for tidlig brud på membranen.

5. Placenta previa:

Placenta er et organ, hvorigennem barnet modtager næring i livmoderen. Denne moderkage leveres normalt efter barnet. Men hvis moderkagen kommer først, blokerer den åbningen af ​​livmoderhalsen, som betegnes som placenta previa. Placenta previa øger risikoen for kraftig blødning under og før fødslen.

6. Placenta abruption:

Placentaabruption er en sjælden tilstand, hvor placenta adskilles fra livmoderen før levering. Det er en alvorlig tilstand og kan endda føre til fosterdød eller alvorlig blødning hos mor.

7. Intrauterin vækstbegrænsning (IUGR):

Dette er en tilstand, hvor barnet ikke vokser i henhold til standardnormerne for de forskellige stadier af graviditeten. IUGR kan resultere i asymmetrisk vækst, hvor barnet har et hoved i normal størrelse, men en mindre krop.

8. Efterfølgende graviditet:

Enhver graviditet, der varer mere end 42 uger, kaldes efterfølgende graviditet. Tilstanden kan forårsage ældet navlestreng, på grund af hvilken dets størrelse reduceres og tilførsel af ilt til fosteret reduceres. Pludselig fosterdød kan forårsages i den efterfølgende graviditet.

9. Meconium aspiration syndrom:

I dette er der en føtal afføring i livmoderen. Dette er almindeligt under efterfølgende graviditet. For det meste er der ikke noget problem, men hvis det stressede foster inhalerer meconium, kan det forårsage en alvorlig form for lungebetændelse og endda døden.

Tjekliste til en 33-ugers graviditet:

Følgende er tjeklisten for at undgå panik -situation i sidste øjeblik.

 • Pak dine tasker med hospitalsartikler
 • Foto ID
 • Forsikringspapirer
 • Mobiltelefon og oplader
 • Sokker
 • Sweater
 • Bars -bh’er og ammepuder
 • Toilet kit
 • Løst, let tøj
 • Begynd at læse om, hvordan du plejer nyfødte
 • Forbered dig på post-partum pleje
 • Forespørg om hospitalsartikler

I de 33 uger af graviditeten skal du bruge mere tid på at slappe af og læse om din nyfødte pleje. Dagene bliver svære herfra, og du får flere og flere søvnløse nætter. Men alle disse smerter er værd, da din lille munchkin på bare mindre end 2 måneder vil være i dine arme.

33 uger graviditet med tvillinger:

På 33 uger begynder dine tvillings overlevelsestendenser at få opmærksomhed. På dette tidspunkt vil transport af multipler ikke længere være et stykke kage. På nuværende tidspunkt ville din mave være vokset stor nok til at gøre selv navigation vanskelig.

Ofte stillede spørgsmål og svar:

Q1. Hvordan ser 33 uger baby ud?

Svar: Ved 33 uger vejer din baby 4 pund og er 17,2 tommer høj. Du kan forestille dig, at det er lig med en flok selleri eller af størrelsen, hvis en ananas.

Q2. Kan du få en baby på 33 uger?

Svar: Jo mere tid barnet tilbringer i livmoderen, desto større er chancerne for en sund overlevelse. Selvom babyer med 33 uger i svangerskabsperioden kan trække vejret uafhængigt og have en god chance for at overleve, da de vil støde på relativt få udfordringer.

Q3. Hvordan kan du se, om din baby er faldet efter 33 ugers graviditet?

Svar: Følgende er de ændringer, du vil bemærke, hvis din baby taber:

 • Du finder lettere vejrtrækning
 • Der vil være en stigning i hvid udledning
 • Du kan opleve et stort pres i din livmoder
 • Dit antal ture til badeværelset stiger
 • Du har øget bækkenpine