38 uger gravid: symptomer og babyudvikling

Du har overskredet trimesterne og nærmer dig datoen. I de 38 uger gravid var det sidste mærke allerede nået. Om to uger er dit liv ved at ændre sig. Du vil nu snart være mor, og den næste rejse vil være en, der vil være fyldt med minder og tider. Men inden det er her et kig på dine 38 ugers gravide symptomer.

38 uger gravid

De første par måneder er uro efterfulgt af de næste par måneder med tilpasning til dit nye ansvar. De sidste par måneder ser igen uroen, når der midt i fregnerne i din hud og skålen med salater i din hånd, giver et nyt liv klar til at vove sig ud i verden alene klog og stærk.

38 uger gravid hvor mange måneder?

Du er i den 9. måned af din graviditet. Dette er også din sidste trimester. Du har mindre end tre uger til at gå.

38 uger gravide symptomer og tegn:

Her er nogle ting, du kan passe på.

1. Graviditetsmasken:

Mange mødre vil opleve fejlfri hud. Men for de fleste af os lider vi af de forestående utallige fregner og pletter og brune pletter og pletter. Dette er dog et almindeligt symptom på graviditet, som du ikke kan skjule og dermed skal leve med det. Der er altid sikkerhed for, at de vil falme, når processen er slut.

2. Strækmærkerne:

En ting, de fleste mødre bekymrer sig om, er strækmærkerne. Din baby er fuldt voksen nu. På et sådant tidspunkt kan du mærke trykket i din krop vokse mere og mere. Efterhånden som din livmoder- og mavevægge strækker sig ud, kan du nu se strækmærkerne dannes i din mave. Huden er nu ikke i stand til at udvide flere revner og splejser, og det er derfor på dette tidspunkt, du måske kan føle en blød kløe hist og her.

3. Hyppige badeværelsespauser:

Nu hvor babyen har positioneret sig til kernen af ​​din livmoderhals og ønsker at flytte ud, vil du føle ekstra pres i din blære nu. Dette tryk ville være nok til, at du ikke holdt yderligere urintryk i blæren, og derfor skal du nu løbende gå på toilettet.

4. Sammentrækninger:

Din krop føler dit behov for at øve den sidste dag, og selvom dine arbejdsklasser har givet dig tips til proceduren, ville din krop nu intensivere de små sammentrækninger, du har haft de sidste uger. Disse kaldes Braxton Hicks sammentrækninger. De er falske sammentrækninger, der forbereder dine æggestokkevægge til den kommende begivenhed. Nu vil frekvensen og intensiteten stige.

5. Slimproduktion:

På dette tidspunkt vil kroppen i stor udstrækning slippe slim, og det er ganske naturligt, og der er ikke meget at bekymre sig om, da du ikke er den eneste, der står over for. Selv din mor har stået over for det og passeret den fase. Livmoderhalsen blødgør i løbet af denne tid, og den gør forberedelse til at gå på arbejde. Det er fascinerende, hvordan vores krop kan ændre sig automatisk i henhold til de givne situationer. Dette er et af de vigtigste symptomer i løbet af denne tid, og desværre er der ingen måde du kan undgå det. Du kan forblive ren og passe godt på din krop, men du kan ikke undgå denne situation.

6. Hævelse:

Udover strækmærker er der noget andet, der vil vare selv efter fødslen. Hævelse i foden og de øvre dele af benene er ganske naturlige i løbet af denne tid. En ting du kan gøre ved dette er at fjerne trykket fra benene. Gør mindre og tilbyde mere hvile til benene. Dette vil bidrage til at reducere hævelsen i fødderne, og dette har vist sig at være en af ​​de mest naturlige måder at reducere hævelsen på.

38 uger gravid udvikling:

1. Sæt lidt vægt på:

I første omgang starter processen med, at den lille fyr forsøger at få sin krop til at fungere ligesom et ordentligt menneske, og derfor handler det i begyndelsen om en skeletstruktur, der gør de indre organer, og skaber den på farten, når hans krop perfekterer sig selv for omverdenen. I den 38. uge er hans hovedmotto at tilføje kiloene til ham, da han inden for to uger skal vove sig ud i verden alene. Nu begynder moderen at mærke vægten på hendes krop, mens den lille støt udvikler de fedtlag under hans hud.

2. Overfladeaktivt stof:

Lungerne på den lille ting i denne uge har perfektioneret sig med de to små sække, der allerede trækker luften i sig selv og omdanner dem til kuldioxid. På nuværende tidspunkt kræver barnet ikke længere moderens ledning for at slippe ilt ind i hans system, da hans lunger pumper og videregiver ilt fra sit eget. Snart inden for to uger skulle han bruge sine egne. Der er ofte et element til stede mellem lungerne kaldet det overfladeaktive stof, som forhindrer lungerne i at klæbe til hinanden eller mellemgulvet, og derfor er udviklingen af ​​det allerede blevet sat i værk.

3. Hudplejerutinen:

De første dage ville babyens hud være dækket med vernixcaseosa, en hvid ost som et blødt voksagtig element, der ville dække barnets hud, mens barnet flyder i fostervandet. Dette var til stede for at forhindre barnets hud i at krumme eller rynke. Men nu i den tredje sidste uge af processen, der slutter, begynder babyens vernix at fælde, hvilket gør fostervandet cremet og hvidt. Tilstedeværelsen af ​​blødt hår kaldet lanugo begynder også at falme.

3. Slug det ned:

Ved udgangen af ​​denne uge ville du indse, at fostervæskeniveauet er faldet, og det er reduceret til kun en liter nu. Dette skyldes, at din baby har taget slurke fra væsken, som ville blive lagret i hans krop, og efter at have været behandlet med galde ville komme ud som din babys første tarm. Ved afslutningen af ​​processen ville fostervandet reduceres til blot 4 eller 5 kopper.

4. Præcis perfektion:

Den vigtigste interne og eksterne ramme er blevet sorteret, men præcisionen er stadig i gang. I slutningen af ​​denne uge ville neglene på fødder og hænder være perfekt justeret og måske endda lidt længere end nødvendigt. Hårsækkene ville være fremtrædende, hvis ikke et hoved fuld af blødt fint hår. Ansigtshår som øjenbryn og øjenvipper for at se godt ud.

5. Placeret på stedet:

Selv før barnet ramte denne tidsramme, har barnet arbejdet på sin position, og nu ville du se barnet på hovedet med babyhovedet vendt mod livmoderhalsen, da barnet var klar til at gå. Dette er imidlertid ikke en ubehagelig stilling for hende, da din pæreformede livmoder giver barnet den perfekte nakkestøtte.

Moderen sammen med barnet gennemgår også ændringer. De 40 uger er normalt kategoriseret i tre trimestre, den første, den anden og den tredje, og inden for denne periode er her nogle af de ændringer, moderen skal være bekymret for.

38 uger af graviditeten

Din krop og mave 38 uger gravid:

Barnet forbereder sig nu på at falde længere ned i bækkenet. Din mave vil virke rigtig stor, og der vil også være bækkentryk nu. Kroppen reparerer sig selv til den sidste hånd og er lige klar til den sidste dag.

38 uger gravid babystilling:

Babyens hoved vender nedad og er sandsynligvis i stand til at komme ud. Der er ikke mange ændringer i babyens krop eller form, bortset fra at den fortsætter med at tilføje fedt og finjustere hjernen sammen med nervesystemet.

38 uger Graviditet: Hvad skal din aktivitet være?

Du er helt sikkert i en position, hvor der er nogle begrænsninger i dine øvelser og i dine daglige aktiviteter. Som diskuteret tidligere burde der gå mindre gang, da det kan være en risiko for den hurtigt udviklende baby. Der skal være en vis bevægelse indeni, som kan accepteres. Overskydende bevægelse med det ufødte barn i maven kan ikke tolereres, især ikke i denne periode.

Der kan være forfriskende gåture om aftenen, og der bør også være nogle begrænsninger for kosten, som du bør følge omhyggeligt. At tale og dele følelserne kan gøres, da det let vil reducere den mentale stress. Hvis du arbejder på en rutine som meditation, der giver dig mulighed for at reducere stress, så læg en ekstra indsats i det, da det vil være praktisk.

Fremme af mental sundhed er altid værdsat, og man kan ikke bare passere gennem denne særlige fase let som det. Men bare rolig! Ved hjælp af en sådan mental styrke og gode råd vil du være ude af denne stressende situation på ingen tid. Hav tro.

38 uger graviditetskost og øvelser:

Kost og motion er en vidunderlig kombination, der kan gøre kroppen sund fra kernen. En af de bedste måder at gøre kroppen smidig og holde i en præstationstilstand er et korrekt indtag af vitaminer og mineraler påkrævet. Her er nogle af de bedste fødevarer, du skal bruge for at forblive sund og rask.

Kost:

Kylling Tikka:

Dette er et krydret valg af protein. Hvis du har de rette mængder magert kød og kylling, forbliver din krop sund. Forhåbentlig vil mange kvinder have lyst til denne snack, efter at have gennemgået mange madrestriktioner i de sidste par måneder.

Bagte bananchips:

Dette er en god og velsmagende kilde til jern. Hvem elsker ikke dette? Med den rigtige krydderi er dette nok en af ​​de mest forfriskende snacks nogensinde. Hvis du leder efter denne særlige mad på markedet, så vil det være et dårligt valg, da de kan blandes med forarbejdede ting. Du burde lave dem derhjemme.

Drikkevarer:

Hvis du er til drikkevarer, så er der nogle forfriskende kolde frugtdrikke og juice, der altid holder kroppen sund og sindet afslappet. Dette er en af ​​de fineste måder at træne på. Følgende er nogle af de bedste hjemmelavede frugtsaft, der kommer til nytte.

Tomat-æblejuice:

Dette er en velsmagende måde at holde sig sund. Hvis du leder efter nogle af de bedste fødevarer derude, så er dette sandsynligvis en af ​​de fineste, du kan bruge under graviditeten. Denne særlige kommer med naturens godhed og kan påstås at være en af ​​de fineste ting i denne periode af graviditeten, som vil være perfekt egnet til dit helbred.

Frisk blandet frugtsaft:

Bortset fra en kombination af kun to frugter, er der også mange andre fødevarer, som du kan have under graviditeten. Et frisk glas blandet frugtsaft sammen med nogle isterninger er påkrævet i løbet af denne tid for at forblive sund og forfrisket hele dagen.

Mangosaft:

Aftenerne er virkelig frustrerende. Da du bliver nødt til at sove tidligt og vågne op den næste dag og gentage den samme rutine. At have et glas kølet mangosaft vil ikke skade. Det vil snarere gøre aftenen mere spændende.

Dyrke motion:

Der er nogle grundlæggende øvelser, der hjælper med problemer med livmoderhalsen og også med justering af barnet. Her er nogle af de bedste øvelser, der kan udføres, når du er en 38 uger gravid kvinde.

Gåtur:

Dette er en af ​​de bedste øvelser, som alle kan blive involveret i. Det er en af ​​de vigtigste ting derude, og du vil stå over for nogle problemer i løbet af denne tid, hvis du ikke går. Mangel på motion kan gøre dig doven fra kernen, og det kan være den eneste årsag til nogle alvorlige nye problemer under graviditeten.

Sidder på medicinbolden:

Medicinkuglen vil komme til en vis brug i løbet af denne tid. Bolden, der blev brugt til at stabilisere kernen og lave crunches, vil blive brugt til bare at sidde nu. Du skal bare sidde på bolden og læne ryggen fremad. Dette hjælper med justering af babyens krop og at sidde på medicinkuglen anbefales også af eksperter.

Tips til at overvinde stress:

Stress er et af de mest almindelige problemer i løbet af denne tid, og du vil være deprimeret hele dagen, hvis du ikke kan håndtere den psykiske stress inden for det rigtige tidspunkt.

Tal med mennesker:

Nogle gange kan den person, der beskæftiger sig med stress, ikke spore hovedårsagen bag stresset. At tale med folk om problemet hjælper dig med let at kunne løse problemet. Stress er sandsynligvis et af de vigtigste spørgsmål, der bør reduceres i løbet af denne tid ASAP.

Friend Circle -diskussion:

At tale med fremmede vil være mindre fordelagtigt end at tage til venner. Du behøver bogstaveligt talt ikke gå en aften med dine venner. Det vil snarere være bedre, hvis du holder cirklen begrænset til mennesker, der kender dig godt nok. De vil lytte og helt sikkert komme med nogle løsninger, der viser sig at være nyttige. Selv eksperterne anbefaler deres klienter med venskredsdiskussionsteknikken til at håndtere stress under graviditeten.

Træn dagligt:

Daglig motion har masser af fordele, og det hjælper dig overraskende også under graviditeten. Hvis du er en person, der elsker at dyrke motion hver dag, så er det ikke rigtig svært for dig. Under graviditeten ser det ud til at træningen er for hård, men gør bare de ovennævnte teknikker til at håndtere de kommende problemer, du vil stå over for i løbet af fødslen. Squats bør også udføres i løbet af denne tid, men med en pude i bunden. Disse vil mere ligne frihånds boks squats.

Medicinsk behandling og regelmæssig kontrol:

 • Regelmæssig kontrol er sandsynligvis en af ​​de bedste ting, der vil hjælpe med at spore babyens bevægelse i løbet af denne tid. Kontrol er noget, der minder dig om dit helbred, og hvilke forbedringer der skal foretages.
 • Når det kommer til symptomer, er der visse medicinske tilstande, som næsten alle gravide står over for under graviditeten, og der er naturligvis medicin til rådighed for disse tilstande, som diskuteres nedenfor.
 • For at smertestillende midler kan håndtere smerter og hævelse, kan du tage paracetamol. Det er en af ​​de bedste lægemidler til gravide til behandling af graviditet.
 • Forstoppelse kan løses ved hjælp af Dulcolax. Dette er en af ​​de bedste ting derude, der er i stand til at reducere tarmproblemerne i løbet af 38 uger af graviditetsstadiet.
 • Hvis du har at gøre med fordøjelsesbesvær og andre spørgsmål, så vil Pepcid være rigtig godt for dig. Dette er en af ​​de mest udbredte lægemidler fra gravide kvinder. Mælk af Magnesia er også ganske godt i løbet af denne tid.

Tips og forholdsregler:

 • Du bør undgå at spise usunde ting.
 • Hold din kost begrænset til ting, der anbefales af læger.
 • Stop med at ryge eller drikke alkohol, hvis du stadig lever af dem.
 • Gå ture, selvom du skal gå let på dine ankler og knæ. Siden, der svajer, mens han går, hjælper barnet med at lette sig bedre ind i bækkenet.
 • Behageligt og løst tøj. Sørg for at bære tøj, der er løst. Pres ikke dig selv i noget tøj.
 • Squat motion øvelse er gavnligt. Hukommelse fremskynder arbejdskraft, da det kan øge bækkenåbningen for at hjælpe barnet ned.

Hvis du er gravid med tvillinger, er chancerne for, at din rygsmerter er mere. Det er dog sandsynligt, at du har født nu.

Tjekliste: 38 uger graviditetspleje

 • Drik masser af vand. Spring ikke dette over for enhver pris.
 • Du kan arbejde igennem alle arbejdsstillinger, du foretrækker.
 • Abonner på graviditetstip. Det kan hjælpe dig med at håndtere stress.

Hold øje med 38 uger gravide tegn på fødsel for at sikre, at du kender de rigtige sammentrækninger. Pas godt på dig selv og læs andre ting for at fjerne stress. Mens du sikkert er spændt, skal du begynde at overveje navne til din baby. Dette vil være en god distraktion.

Ofte stillede spørgsmål og svar:

Q1. Er det sikkert at rejse i den 38. graviditetsuge?

Svar: Det råder vi slet ikke til. I den 38. uge skal du være bedre forberedt på dit arbejde, der kan ske når som helst.

Q2. Hvad er sovepositionen?

Svar: Den ideelle soveposition ville være på venstre side, så nok næringsstoffer og blodtilførsel bevæger sig til hele kroppen og til barnet.

Q3. Hvad er babyens vægt nu?

Svar: 38 uger fosterudvikling er signifikant. 38 uger gravid babyvægt er cirka 3 kg og bliver 48-51 cm lang. Din baby vil ideelt set være på størrelse med en rabarber.