6 uger gravid – symptomer og tips til at hjælpe dig

At finde ud af at du er gravid er en smuk oplevelse. Efter 6 uger er du stadig ny i tanken om graviditet og moderskab. Selvom de fleste siger, at det er en glædelig oplevelse, kan den fysiske vejafgift, din elskede baby bringer dig, være overvældende. Her vil vi hjælpe dig med at overvinde denne overvældende følelse og indse, at det er meget muligt at erobre den en uge ad gangen. Her er alle de oplysninger, du har brug for i din sjette graviditetsuge, der hjælper dig med at slå din frygt for at være klar til det tidspunkt, hvor det bundt af glæde bliver lagt i dine hænder!

6 uger gravid

Hvilken måned og trimester er du på i uge 6 i graviditeten?

Dette er din første trimester, du vil ikke vise nogen stød eller endda have en gravid mave. Seks uger gravid indikerer generelt, at du har været gravid i en måned og en uge. Graviditet beregnes normalt fra det tidspunkt, du gik glip af din første menstruation.

6 uger gravid baby størrelse, vægt og form:

Din baby på dette tidspunkt af din graviditet er på størrelse med et granatæblefrø eller på størrelse med en sød ærte. Det betyder, at din baby vil være omkring 0,2 tommer. Ja! Det lille! Hjertet slår nu med en hastighed på 110 slag i minuttet. En transvaginal ultralyd lader dig høre dette. Armene, næseborene og deres øjne tager nu deres form.

6 uger gravide symptomer:

Der er mange op- og nedture, din krop går igennem på dette sarte tidspunkt. De fleste ændringer, du føler, vil være hormonelle og kan forårsage meget ubehag. Her er nogle af symptomerne på at have været gravid i seks uger

1. Træthed:

Dette er et af de mest almindelige symptomer, hvor træthed hurtigt vil tage over. Dette er hovedsageligt på grund af de ændrede hormoner, og din krop er ikke vant til noget af det! Få ekstra hvile, hvis du føler behov for det.

2. Ømme bryster:

Dette er den tid, hvor dine bryster begynder at blive tungere og føles lidt ømme. Dette skyldes hovedsageligt stigningen i blodgennemstrømningen. Der vil også være synlige ændringer i området af dine brystvorter, hvor areolaerne bliver mørkere og større.

3. Oppustet med gasser:

Hormonelle ændringer i din krop vil også resultere i oppustethed med gasser. Dette er det rigtige tidspunkt at foretage ændringer i din kost og spise en fiberrig kost for at undgå forstoppelse. Med alt andet, du går igennem, er forstoppelse noget, du gerne vil undgå!

4. Følelsesmæssige / humørsvingninger:

sammen med træthed og ømme bryster med mulighed for forstoppelse, vil du også befinde dig konstant i ekstremer, følelsesmæssigt. At have humørsvingninger er helt normalt i betragtning af de hormonelle ændringer i din krop. Du kan prøve at tage ekstra hvile, sørg for at have et følelsesmæssigt støttesystem, der er stærkt til stede for at hjælpe dig på enhver måde og snacke på ting, der både er sunde og også hjælper dig med at forblive stabil og glad.

5. Kvalme:

Selvom det oftest kaldes morgenkvalme, kan det oftest ske hele dagen. Dette er tiden til at huske alle de fødevarer, du har fundet beroligende før og give efter for trangen. Det er absolut nødvendigt at blive ved med at spise regelmæssigt, da tom mave bare betyder mere kvalme.

6. Hyppig vandladning:

Du vil føle behov for at urinere mere end normalt, og det er helt fint. Dette sker generelt på grund af hormonet HCG, der leder mere blod til dit bækkenområde.

7. Kramper og pletter:

Det er helt normalt for lidt krampeagtig følelse og et par blodpletter. Men hvis dette øges, og du føler meget mavesmerter sammen med kraftigere blødning, kan dette være et tegn på et abort eller endda en ektopisk graviditet. I dette tilfælde er det at søge læge den første forretningsorden!

Vær opmærksom på, hvad din krop fortæller dig, og det er tid til at tage alt, hvad den siger, alvorligt. Vær ekstra opmærksom på de tegn, din krop giver ud til dig. Hvis du f.eks. Føler, at du skal urinere, men ikke kan, kan dette simpelthen være et tegn på en UTI, en risiko, der vokser højere med graviditet, især i seks ugers graviditet.

6 uger gravid mave: Hvordan ser det ud?

Det er virkelig ikke den tid, hvor kroppen faktisk viser det lille bump. Fosteret i ærter vokser kun og tager langt fra plads i livmoderen.

Ændringer i gravid krop efter 6 uger:

Bortset fra de fysiske ændringer vil din krop opleve andre væsentlige ændringer. Her er nogle.

1. Forstoppelse:

dette kommer til at være der under din graviditetsrejse. Husk at spise meget fiberrig mad, der muliggør let fordøjelse.

2. Dehydrering:

du vil se dig selv føle dig dehydreret. Skyl din krop med meget vand og andre essentielle juicer for at holde dig aktiv hele dagen.

3. Humørsvingninger:

du vil opleve betydelige humørsvingninger på grund af den hormonelle ubalance i kroppen. Det bedste, vi kunne tilbyde, er at bede dig om at gøre ting, du kan lide, se din yndlingsserie eller læse en bog. På denne måde vil du føle dig lidt bedre. Musik kan også skabe underværker!

4. Sløvhed:

Sløvhed og træthed er andre almindelige ting, din krop vil begynde at opleve. For at holde dig selv aktiv, guml dig videre til nødder og andre energirige fødevarer.

Fosterets og fysiske udvikling af babyen:

Sammen med dig vokser din baby også dag for dag. Her er de 6 uger gravide babyudviklinger, som du kan forvente.

 • Barnet har nu sit eget sofistikerede kredsløbssystem.
 • Du vil bemærke, at den baby er begyndt at vrikke med hans/hans paddelignende hænder og fødder.
 • Øjne, næse, hage og ører spirer ikke bare, hvilket får barnet til at se mere sødt ud.

Udviklingen er nu mindre. Du kan ikke rigtig se dem. Du kan dog være overbevist om, at nogle af de afgørende dele af menneskekroppen nu begynder at udvikle sig.

Graviditetskost: Hvad skal man spise og hvad man ikke skal spise:

Det er meget vigtigt at spise sund mad i denne periode. Her er nogle tips, der kan hjælpe dig –

 1. Prøv at spise flere små måltider i løbet af dagen.
 2. Hav altid mad ved hånden; der er ikke noget, der siger, hvornår alvorlige sultpest rammer, og det er altid bedre at føle sig velnæret i løbet af seks ugers gravidperiode.
 3. Det er ikke en god idé at spise krydret mad af nogen art. I betragtning af den kvalme, der vil plage dig, vil almindelig mad gøre det lettere at holde inde længe.
 4.  Undgå lugt og lugt, der kan starte følelsen af ​​kvalme. Det er en glat skråning derfra!
 5. Drik masser af væske, især vand, da det holder dig hydreret. Hvis du har kastet meget op, vil dette være praktisk.
 6.  Forkæl dig aldrig med alkohol, tobak eller andre stoffer. De har meget skadelig langsigtet betydning for barnet.
 7.  Gå ud til små raske gåture. Gør dig selv sådan, at du ikke finder opgaven tung for dig.

Øvelser at gøre på 6 uger gravid:

Som en del af 6 ugers graviditetsbehandling er her øvelser, du kan lave.

1. Squats:

Squats under graviditeten kan hjælpe med at styrke lårmusklerne. Dette vil især være nyttigt under arbejdet.

2. Planker:

Planker anses for at være de sikreste under graviditeten. De hjælper med at styrke knoglerne og mavemusklerne og lægger mindre pres på rygsøjlen i modsætning til andre dynamiske øvelser.

3. Vandring:

en god rask gåtur kan også hjælpe. Husk at stoppe, hvis du begynder at opleve åndenød.

Øvelser som yoga er også meget nyttige under hele graviditeten. Nøglen er at identificere den rigtige, en der vil hjælpe på din graviditetsrejse.

Smerter og sundhedsproblemer, der skal stå over for i 6 uger af graviditeten:

Du vil ikke rigtig opleve smerter i denne periode. Der er dog nogle ting, du kan passe på.

1. Spotting:

Vaginal pletblødning er almindelig i denne periode. Der er ikke noget at være bekymret over. Men hvis du synes, det bliver for meget, skal du besøge en læge.

2. Kramper:

Der opstår milde kramper i ny og næ. Dette sker, fordi din livmoder ekspanderer for at imødekomme den stigende størrelse af embryoet.

6 uger gravid scanning:

I din graviditetsscanning på 6 uger vil lægen lægge mærke til fosterstang eller det, der kaldes fostrets hjerteslag. Dette er en sikker faktor for, at din baby faktisk vokser. 6 uger gravid foster af tvillinger viser dig to svangerskabssække i din krop.

Hvad skal man gøre og hvad man ikke skal gøre, når man er 6 uger gravid:

Hvad skal man gøre:

 1. Bliv fysisk aktiv. Du kan opnå dette ved at lave små øvelser eller bare gå en tur hver dag.
 2. Drikker masser af vand. Det er vigtigt, at du forbliver hydreret i denne periode.
 3. Følg din graviditetsdiæt nøje. Du skal huske, at du er eneleverandør af ernæring til din baby.

Hvad man ikke skal gøre:

 • Alkohol og tobak. Lad dig ikke forkæle dem, da det kan alvorligt skade babyens nervesystem.
 • Hold lav profil. Prøv at skabe en følelse af positivitet omkring dig ved at gøre ting, du kan lide. Hvis du føler dig for deprimeret eller stresset, kan det påvirke dit mentale helbred negativt, og det er ikke godt for barnet.
 • Koffein. Begræns dit indtag af koffein.

Yderligere tips i løbet af 6 uger gravid:

 • Brug en støttende bh til at hjælpe med det ømme og lidt smertefulde bryst.
 • Drik meget vand og inkluder fiberrige fødevarer for at hjælpe med forstoppelse.
 • Det hjælper med at bære snacks som saltkiks, søde kiks. Denne cam hjælper dig med at lindre kvalme.
 • Forøg dit indtag af juice og andre essentielle væsker.
 • Tag mindre måltider flere gange om dagen. Undgå fedtet og fedtet mad. De har potentiale til at udløse halsbrand.

Tjekliste i sjette graviditetsuge:

 1. Planlæg din første prænatal aftale med din læge.
 2. Vær mentalt og fysisk forberedt på at opleve et væld af nye ændringer i din krop og livsstil.
 3. Tag altid en flaske vand med dig.

Graviditet er en vigtig tid for kvinder, og de bør sørge for at passe på sig selv. På det tidspunkt, hvor du er seks uger gravid, er det hele nyt for dig. Giv dig selv den tid og egenomsorg, du naturligvis får brug for på dette tidspunkt. Seks ugers graviditet er en vidunderlig tid, og det er vigtigt at slappe af og læse op på den nye rejse, du begynder i dit liv.

Ofte stillede spørgsmål & Svar:

1. Rejser sikkert i løbet af seks uger af graviditeten?

Svar: Selvfølgelig. Det er sikkert at rejse og flyve i løbet af seks ugers graviditet.

2. Kan 6 ugers graviditet afbrydes?

Svar: Abort er mulig inden for seks uger efter graviditeten. Det anbefales dog stærkt, at der tages ordentlig egenomsorg. Det er vigtigt at være forsigtig med fysisk sundhed og psykisk velvære. Abort kan udføres på tre måder – abortpillen, vakuumaspiration, udvidelse og evakuering (D&E). Efter abort er pleje vigtig og sørger for at have ordentlige følelsesmæssige støttesystemer på plads.

3. Er det sikkert at have sex under graviditet i seks uger?

Svar: Ja, det er sikkert at have sex når som helst under graviditeten, indtil dit vand går i stykker. Det er også nødvendigt at være sikker på, at du er fortrolig med ideen om sex. Hvis du har usædvanlige komplikationer som kramper, er det bedre at vente, indtil du har det bedre. I mellemtiden glem ikke at konsultere en læge.

4. Hvornår skal du konsultere en læge i seks uger graviditet?

Svar: Det er vigtigt at planlægge dit første møde med lægen ved seks ugers graviditet. Få alle de sundhedsoplysninger, du har brug for, og forbered dig på, hvad der kommer næste gang. Det er også nødvendigt at få foretaget din første ultralyd mellem seks til otte ugers graviditet.