7 uger gravid: tegn, symptomer og udvikling

7. uge gravid betyder, at din krop er meget anderledes end den var i sidste uge. Selvom din krop personligt måske ikke oplever den store forskel, oplever din baby sikkert nye ting. Gad vide baby udvikling på dette stadium? Her er et kig på, hvad der sker med din baby og din krop nu. Vi har også skitseret nogle af de mulige tegn og symptomer, som du kan gå igennem.

7 uger gravid

Hvilken måned og trimester er jeg i på 7. graviditetsuge?

Du er i din anden måned af graviditeten. Det betyder, at du er i første trimester og har cirka 7 måneder mere til din levering. Spændt meget?

7 uger gravid gravid udvikling: babyvægt, form og størrelse:

Baby 7. uge gravid, betyder, at den vejer ca. 0,4 tommer med en længde på 1 cm. Sammen med munden og ansigtet begynder også hænder og fødder at dannes. Hjertet slår nu i denne uge er 120 pr. Minut Lungeudviklingen begynder i denne uge, og bronkierne sammen med luftrøret er begyndt at udvikle sig.

7 uger gravide symptomer:

Her er nogle symptomer, som du kan opleve i løbet af denne periode.

1. Kvalme:

Som en ven vil kvalme være en konstant ledsager under hele din graviditetsrejse. Intensiteten af ​​dette vil imidlertid falde i andet trimester. 7 uger gravid med tvillinger, vil mødre opleve en højere intensitet af kvalme.

2. Acne:

Acne og udbrud i din hud sker som følge af de hormonelle ændringer i kroppen. Inden du prøver nogle produkter, skal du først kontakte din læge.

3. Trang og aversion:

Disse vil være almindelige nu. Du kan opleve at have en eller anden trang til at spise en bestemt slags mad, og nogle gange kan du have en stærk modvilje mod andre former for mad. Dette er normalt, og du kan også forkæle din yndlingsmad. Men forbrug ikke for meget.

4. Humørsvingninger:

De hormonelle ændringer i din krop kan også udløse humørsvingninger. Den bedste måde at tackle dette på for at aflede dit sind ved at gøre ting, du kan lide.

5. Kramper:

Kramper og pletblødninger er almindelige. Spotting på 7 uger kan ske især efter sex. Kramper opstår, fordi din livmoder nu udvider sig, og det kan nogle gange være svært for dig.

7 uger gravid mave:

Din bump nu vil ikke være synlig. Hver mor har dog en anden oplevelse her. Nogle mødre har et bump, mens andre ikke gør det. På dette tidspunkt ligner det mere oppustethed! Mødre med tvillinger skulle dog nu kunne se et lille bump.

Ændringer i den gravide krop efter 7 uger:

Vidste du, at din krop langsomt ændrer sig? Her er nogle af det.

1. Hævede bryster:

Graviditetshormoner som østrogen og progesteron begynder at virke nu! Dine brystvorter vil begynde at stikke lidt ud, og brysterne ligner melon. Brystvorterne er følsomme, og areolaen er mørkere. Farven vil med tiden blive mørkere med tiden, og du kan begynde at observere gåsehud som pletter omkring den.

2. Halsbrand og fordøjelsesbesvær:

Det andet store problem mange kvinder står over for er fordøjelsesbesvær og halsbrand. Det er bedst at spise mad, der er rig på fibre og drikke meget vand. Dette vil lette let fordøjelse. At spise mindre måltider på forskellige tidspunkter hjælper med halsbrand og vil reducere det betydeligt.

3. Overskydende spyt:

Den konstante kvalme vil altid få dig til at savle mere. Dette vil dog kun vare denne trimester.

Foster- og fysisk udvikling: 7 uger gravid gravid udvikling:

Her er nogle ting, der sker med barnet.

1. Babyarm og ben:

I denne uge begynder babyens arme og ben at udvikle sig. Arme, hænder og ben begynder nu at dele sig, selvom babyens ben ser mere vævede ud nu.

2. Hjerneceller:

Nye hjerneceller begynder at generere med en hastighed på 100 minutter. Det meste af væksten i denne uge er koncentreret om væksten af ​​babyens hjerneceller.

3. Nyrer:

Barnet har nu også en nyre. De starter med deres funktion, og barnet begynder nu at producere urin.

7 ugers graviditetskost:

I denne uge skal du fokusere mere på din kostplan.

1. grøntsager:

Begynd med en skål med friske grøntsager til dine midlertidige snacks. Lav en nærende salat med en masse grønne bladgrøntsager, gulerødder og majs. Denne sunde salat vil bidrage med mange næringsstoffer til det voksende foster.

2. Frugt:

Gør det til et punkt at nyde en kop frisk frugt. Inkluder alle frugterne, men hold dig væk fra dem, som din læge ikke anbefaler.

3. Nødder:

Energikraften, nødder vil holde dig aktiv gennemstrømning dagen. Pas på mængden, ellers risikerer du at være for overvægtig. Inkluder cashewnødder, mandler, valnødder, pistacienødder og figner i din nøddiet.

4. Væsker:

Drik masser af vand, juice og andre væsker for at forblive hydreret. Dette er især vigtigt for en let fordøjelse. Den anden aktivitet er ikke blevet forsøgt.

Hvad ikke spiser:

1. Fed mad:

De kan øge halsbrand og fordøjelsesbesvær. Fedtet og fedtet mad skal bestemt undgås på dette tidspunkt.

2. Alkohol:

Alkohol og tobak kan også skade barnets vækst negativt. Derfor er det bedst at undgå dem.

3. Koffein:

Koffein er også forbundet med et vist risikoniveau. Begræns dit indtag af kaffe i denne periode.

Øvelser at gøre med en 7 uger gravid mave:

1. Squats:

Squats er absolut nyttige i denne periode. Træn squats ved hjælp af en uddannet professionel. Dette vil hjælpe med at styrke din abs og muskler.

2. Planker:

En anden bedste måde at styrke din kerne og forberede dig på dit arbejde er at lave planker. Prøv at lægge planker i dit behagelige tempo.

3. Vandring:

Hurtig gang er en god måde at dyrke motion på. Fart hurtigere og forstå, hvordan det påvirker dit helbred positivt.

4. Svømning:

Svømning er også en god øvelse for gravid i uge 7. Tal med din læge om dette. 7 uger gravid information er virkelig vigtig.

Smerter og sundhedsproblemer, der skal møde i løbet af 7 uger Graviditet:

1. Kramper:

Kramper er almindelige i denne periode. På dette tidspunkt sker der kramper, fordi livmoderen udvider sig til at rumme den voksende baby. Derfor vil dit bækkenområde opleve smerter.

2. Kvalme:

Kvalme er en anden smertefaktor i graviditeten, hvad angår mental stress. Du kan ofte opleve kvalme. Den bedste måde at undgå dette ved at prøve ingefærte eller ingefærbaserede væsker.

7 uger Gravide fremskridt: Scan og medicin:

7 uger gravid ultralyd, vil du forstå, at embryoet genererer hundredvis af nye celler hver dag. Hjertet og hjernen begynder at blive komplekse. Baby har nu sit eget sæt nyrer, arme og ben!

Hvad man skal gøre og hvad man ikke skal gøre i syv uger gravid:

Gør

 • Forkæl dig med en form for fysisk aktivitet for at holde dig selv aktiv og energisk.
 • Spis mange måltider i små størrelser nu og da. Sørg for, at de er sunde.
 • Giv dig selv nødder. De har meget energi i sig.
 • Drik masser af vand og saft. Det er nødvendigt at hydrere.

Gør ikke

 1. Forkæl dig med alkohol, tobak og koffein
 2. Over spise fed mad. Hold dig væk fra dem.
 3. Råt kød eller fisk. De er farlige.

Yderligere tips:

 • Hold snacks ved hånden. Har dem, når du føler dig sulten.
 • Medbring altid en flaske vand. At forblive hydreret er ekstremt vigtigt.
 • Tal med din læge og kommuniker med ham/hende, uanset tvivl eller problemer, du har.
 • Fix dine aftaler i tide.

Forholdsregler, der skal tages i 7 uger graviditet:

 1. Sørg for, at kødet, du spiser, er godt kogt.
 2. Drik masser af vand og andre væsker.
 3. Sørg for, at din kost indeholder meget fiberrig mad. Dette vil sikre en jævnere fordøjelse og afføring, som begge er vanskelige under graviditeten.

Tjekliste i den syvende graviditetsuge:

 • Book din tid før fødslen hos din læge.
 • Beslut, hvordan du vil overraske dine kære med den gode nyhed.
 • Tid til at lave en kostplan.

Syv uger gravid babystørrelse kan være for lille. De ændringer, den gennemgår i denne uge, er imidlertid enorme. Vores 7 uger gravide tips vil være særligt vigtige for dig, så du får en sikker rejse. Tid til at fejre den gode nyhed!

Ofte stillede spørgsmål & Svar:

Q1. Sådan sover du i løbet af 7 uger gravid?

Svar: På dette tidspunkt skal du sørge for ikke at sove på din mave. Begynd at øve dig på at sove på din venstre side. Dette er sundt for barnet. At sove på venstre side vil sikre, at barnet får ernæring fra moderen.

Q2. Er kramper i 7 uger gravid normal?

Svar: Absolut! De er en måde at fortælle dig, at barnet vokser og livmoderen vokser i størrelse for at give plads til fosteret. Disse er normale.

Q3. Sex i løbet af 7 uger Gravid sikker eller ej?

Svar: Ja, de er sikre. Sørg dog for, at du ikke tvinger dig selv eller tillader din partner at lægge pres på dig.

Q4. Hvornår skal du konsultere en læge i syv uger gravid?

Svar: Kontakt en læge i starten af ​​syv uger. Hvis du oplever problemer, foreslår vi, at du skynder dig til lægen for at få hjælp.

Q5. At rejse er sikkert eller ikke i syv uger gravid?

Svar: At rejse er sikkert. Prøv dog at undgå ujævne og vanskelige veje. Da barnet bare vokser, er der muligheder for at blive afbrudt.