Er du 23 uger gravid? Her er alt, hvad du behøver at vide

Jeg er gravid i 23. uge, og hvad gør jeg? Dette er et almindeligt spørgsmål, som mange står over for. Lad os først lykønske dig med denne fase. På dette stadium er det almindeligt at have flere generelle problemer, herunder opkastning, svimmelhed, forstoppelse, kvalme osv. Mange blandt dette stadium er ikke helt sikre på, hvad de betyder, og hvornår de skal bekymre sig, og hvornår de ikke skal. Bekymringen her er en ende på dine bekymringer.

Du ved, at du ville have bemærket mange fysiske og følelsesmæssige ændringer i din krop sammen med starten på babyens bevægelser, som gradvist vil stige med tiden. Er du spændt på at vide mere om det ?? Tag et kig på nedenstående segment af din 23 ugers graviditet!!

23 uger gravid

Indholdsfortegnelse:

 1. Måneder &Trimester angiver for 23 uger gravid
 2. Fysiske og psykologiske ændringer (symptomer)
 3. 23 uger Gravid babystørrelse & vægt
 4. Baby & Maven ligner i Graviditet på 23 uger
 5. Babypositionering i 23 uger af graviditeten
 6. Graviditetskost og øvelser i graviditetsuge 23. uge
 7. Medicinske tests & Scan mens 23 uger graviditet
 8. Forholdsregler, der skal tages i løbet af 23 ugers graviditet
 9. Tips til 23. graviditetsuge
 10. Risici at stå over for i løbet af 23 uger graviditet
 11. Tjeklister I løbet af 23 uger Gravid

Måneder &Trimester angiver for 23 uger gravid:

Min graviditetsfase ved 23 uger er her. Graviditet registreres ofte pr. Uge. Med hensyn til sporing af fertilitet resulterer hver måned i unøjagtige og upassende data, der følger babyens vækstrate. Fremover studerer lægerne eller de praktiserende læger fostrets udvikling på svag basis. Desuden bliver mange kvinder ofte forvirrede med deres nøjagtige graviditetsmåned. Hvis du er kommet ind i graviditeten i 23. uge, betyder det, at du er ved at starte den sjette måned på denne smukke rejse, der varer indtil den 27. uge af din graviditet.

TOC

Fysiske og psykologiske ændringer i den 23. uge Gravide dame (symptomer):

23. uge af din graviditet er let at håndtere, da din krop bliver sædvanlig og tilpasset graviditeten. Du vil dog stadig være vidne til 23 ugers graviditetssymptomer, og nedenfor er de mest almindelige fysiske og psykologiske ændringer i løbet af denne uge. Tag et kig!!!

1. Ødem:

På dette tidspunkt kan du lide af hævelse i dine lemmer, især fødderegionen. Denne tilstand kaldes ødem, som dannes ved væskeophobning i kroppen. Dette er imidlertid ikke en alvorlig tilstand og kan ikke engang genere dig meget. For at forhindre denne tilstand i at ske, skal du ikke bekymre dig meget og sørge for, at du har kold komprimering rundt for at håndtere situationen. Prøv at skifte til væske gennem frugt i stedet for det sædvanlige vand. Det burde også hjælpe.

2. Rygsmerter:

Et andet blandt mange af symptomerne på 23 ugers graviditet er rygsmerter. På dette tidspunkt vil moderen føle en knusende rygsmerter, hvilket gør ryggen eller underlivet stiv og rød af smerter. Det kan være på grund af de sidste uger, hvor barnet vokser. Ved udgangen af ​​denne uge vil din baby være et fuldt kilo med målinger på næsten 9 til 10 cm. Denne ændring kræver ekstra plads i livmoderen, og mens babyen ønsker mere plads, skubber den ryggen og bælterne, hvilket forårsager smerter. For at få lindring af dette skal du sove på din side i stedet for på din ryg. Brug altid en pude til støtte for at slippe af med din rygsmerter og lette ubehaget.

3. Vægtøgning:

Det er den tid, din baby vil dyrke et lag fedt under huden, hvilket gør moderen også tilbøjelig til at tage lidt på i vægt. På nuværende tidspunkt vil du mærke belastningen af ​​din baby bump. Det er umuligt at forhindre vægtøgning under graviditeten, men du kan ændre det med et twist af kosten. Start med at skifte til salater i stedet for ostesandwich til en snack. Skær ned på kulhydraterne, og bam! Du er god til at gå. Husk dog, at den sunde vægtforøgelse bør være forbundet med graviditetsugen.

4. Urinfrekvens:

En anden i 23 uger gravide tegn og symptomer er hyppigheden af ​​urin. Størrelsen af ​​din livmoder vokser hver dag, der går. På dette tidspunkt er et af de mest almindelige symptomer at mærke trykket ved vandladning med jævne mellemrum. Dette er den tid, hvor du får mange badeværelsespauser. Men på samme tid vil du også søge køleskabet til en lille snack lige efter brunch og frokost, da din appetit bliver påvirket. Sådan vil det være normalt og intet at bekymre sig om. En bedre måde at overvinde denne situation på er at begrænse vandindtaget, og det betyder ikke, at man skal stoppe med at drikke vand. Du bør stole på frugt og nogle andre naturlige kilder til hydrering. At tage frugt hjælper dig med at nedbryde udskillelsessystemet, der bremser dit jag ind på badeværelset hver gang.

5. Dream Weaver:

I andet trimester, i den 23. uge, får mange kvinder en del af mærkelige drømme, som deres søvncentre væver for dem. Tankerne er knap nok tæt på virkeligheden og er normalt manifestationer af stress. Selvom de er ufarlige, kan det selvfølgelig påvirke dig mentalt. Din baby er endnu ikke en del af dine drømme, men han eller hun er måske snart, så prøv at sove ved at tænke på noget positivt. For at overvinde onde tanker må du ikke fortolke drømme eller forsøge at forbinde dem med virkeligheden, da det er en frygtelig beslutning, og du vil ende med at fortryde det.

TOC

23 uger Gravid babystørrelse & vægt:

Det er helt normalt, at din bumpstørrelse vokser med fostrets udvikling. Og det kan undersøges og valideres ved et par målinger, der tager hensyn til babyens gennemsnitlige længde kombineret med gennemsnitsvægten. Den graviditetsvægt på 23 uger forventes at måle cirka 28,9 centimeter fra krone til hæl. Hvorimod hans gennemsnitlige vægt vil være omkring 500 gram. Hvis vi sammenligner den gravide babys størrelse på 23 uger med en frugt eller en grøntsag, svarer han eller hun til en stor aubergine.

TOC

Baby & Maven ligner graviditet i 23 uger:

Vægtforøgelsesprocessen er en sund krop ændret i denne uge. I gennemsnit er vægtforøgelsen med denne uge, hovedområdet fra 12 til 15 pund. Men hvis du forventer 23 uger gravid med tvillinger, bør den gennemsnitlige vægtforøgelse være mindst 23 pund for at favorisere en jævn vækst hos babyerne. Derudover kan du også bemærke ændring af maven i denne uge. I gennemsnit måler 23 uger gravid gravid mave størrelse ca. 21 til 25 centimeter fra kønsbenet til toppen af ​​livmoderen.

TOC

Babypositionering i 23 uger af graviditeten:

Jeg er sikker på, at alle er begejstrede for 23 ugers gravid babybevægelse. Her kan udviklingen være forbundet med den fulde udvikling af fostrets ansigt sammen med dannelsen af ​​små brystvorter på babyens bryst. Undersøgelser afslørede, at barnet nu er i stand til at lytte til moderens hjerteslag sammen med andre lyde som gøende hunde, bilhud osv. De 23 ugers gravide babystilling begynder også at variere. 23 uger gravid, hvad kan man forvente? Andre ændringer i fosteret på 23 uger omfatter:

1. Høreevne:

Da babyens hørelse har udviklet sig i denne uge, foreslås det, at en mor skal have en vane med at læse bøger og tale med fosteret. På dette tidspunkt skal babyens øreben have en tydelig form og forventes at blive sværere at opfatte lyde. Du kan også spille børnerim eller blød musik til din baby. Det rapporteres, at efter fødslen vil disse lignende lyde være gavnlige for at berolige din baby eller sætte ham eller hende i søvn.

2. Huddannelse:

Denne fase af graviditeten er også velegnet til babyens huddannelsesproces. På dette tidspunkt vil der dannes en lidt rødlig hud på din babys hud på grund af venerne og blodet, der suser under skrøbelig hud. Overfladen mangler dog stadig egentlig farve på grund af dens tidlige dannelsesalder. Desuden resulterer fraværet af luft og kropsfedt i at gøre huden lidt mere fugtig, hvilket også vil blive fyldt i slutningen af ​​denne uge.

3. Dannelse af keratin:

Keratin refererer til det glatte lag i kroppen, der hjælper med at stramme huden og sikrer hårvækst uden komplikationer. Dette essentielle protein inkorporeres naturligt i babyerne.

4. Dybe vejrtrækninger er vigtige:

På dette tidspunkt af graviditeten vil din babys hjerterytme vokse stærkere sammen med lungernes funktion. Fremover er det vigtigt for moderen at trække vejret godt for at sikre og forbedre lungefunktionen. Pneumocystis, essentielle lungeceller dannes i denne fase af graviditeten. Babyen vil imidlertid være i stand til at trække vejret alene i de senere uger af graviditeten. Treogtyve uger gravide fosterbevægelser er også almindeligt forbundet i denne fase med babyen, der ofte bevæger sig og sparker rundt.

5. Fostervand:

En stabil vækst bemærkes også for fostervæsker, som er ansvarlig for festens formål med din baby. Det er dog ikke en bekymring, at det kan komme ind i din babys mund. Du vil blive overrasket over at vide, at fostervæsken bliver ved med at rense sig selv omkring 6 til 7 gange om dagen.

TOC

Graviditetskost og øvelser i løbet af gravide 23. uge:

En gravid dame bør fokusere på en sund og komplet kost fuld af proteiner, kulhydrater og fibre. 23 uger gravide smerter i mild natur på grund af spark kan være normale, og derfor er træning sammen med kost ganske påkrævet. Yderligere er 23 uger gravid vægtøgning sund. Disse essentielle næringsstoffer bevarer dit sunde helbred og nærer også fosteret. På samme måde bør den gravide dame også dyrke yoga eller træne dagligt for at være stressfri, smertefri og angstfri under graviditeten.

Kost:

Lad os vide, hvad den 23 ugers graviditetskost skal bestå af. Ved den 23. uge af graviditeten bør din kost ændres med indtagelsen af ​​mikronæringsstoffer som zink, calcium og jern for at opretholde fostrets rette sundhed. I tilfælde af ikke-vegetariske gravide damer foreslås deres kost med indtagelse af magert kød og hvid fisk til dækning af proteinindtag. Imidlertid bør brugen af ​​rå skaldyr, oksekødsprodukter og svinekød helt undgås.

Tværtimod kan vegetariske mødre stole på tofu, sojaprodukter og spinat for at dække deres behov for vigtige næringsstoffer. Også diætister fokuserer også på inddragelse af zinkindhold i kosten for en gravid dame; da det er gavnligt for fostrets celleudvikling.

Bortset fra de grønne bladgrøntsager og citrusfrugter, bør mejeriprodukter også indtages af de gravide for at opfylde kravet om calciumindhold i kroppen, da det resulterer i udvikling af tænder og knogler hos dit ufødte barn. Men hvis moderen er laktoseintolerant, er det vigtigt for hende at konsultere lægen om det, så lægen eller lægen kan ordinere hendes andre calciumtilskud.

Bortset fra ovennævnte fødevarer kan en gravid dame også læne sig op af frisk juice, sunde snacks og en begrænset mængde læskedrikke.

Dyrke motion:

Hvad består graviditetstræning fra 23 uger ud af? Her er nogle spor, der kan hjælpe dig.

 • Squats er det smartere valg i denne måned, da de tilbyder fleksibilitet. Du kan slappe af ved at udføre opgaverne for lårene og bækkenområdet.
 • Yoga er den bedste måde at forbedre din krops elasticitet og udholdenhed. Denne yogapraksis giver et bedre sind for leveringen.
 • Hvis du laver tunge øvelser, skal du gå langsomt i parken.
 • At udføre Kegal -øvelsen på dette tidspunkt vil være den bedste løsning, som vil holde dine muskler omkring skeden og endetarmen, der opnår mere fleksibilitet, der udholder fødselsstammerne.
 • Du kan tage de sædvanlige strækøvelser ud, da det vil være meget sikkert i disse måneder, der ikke vil forårsage nogen virkninger.

TOC

Medicinske tests & Scan mens 23 uger graviditet:

De fleste lægeundersøgelser vil være meget rutinemæssige, og da du har gjort dem siden de sidste seks måneder nu; du vil være vant til proceduren. På dette stadium vil der blive gennemført nogle sidste tests for at bestemme babyens rigtige position. 23 uger gravid ultralyd kan også anbefales. De fleste modtagemediciner, der ikke vil forårsage skade på din baby, kan tages efter anbefaling fra en læge. Nogle af dem er angivet nedenfor.

 1. Feber- Paracetamol eller Acyclovir
 2. Halsbrand- Antacida
 3. Forstoppelse- Undgå afføringsmidler og mineralolie. Du kan tage medicin som Metamucil
 4. Hoste- Dextromethorphan

TOC

Forholdsregler, der skal tages i løbet af 23 uger af graviditeten:

Da det er halvdelen til din graviditet, kan du være både nervøs og spændt på samme tid. Din krop ændrer sig og angst kan til tider resultere i stress, som du skal klare dyb vejrtrækning, let træning, holde ro og passe godt på dig selv.

For at være på den sikreste side i denne fase af graviditeten bør de 23 ugers graviditetsforholdsregler være kendt sammen med få tips til bedre pleje:

 • Indtag en sund kost beriget med næringsstoffer.
 • Bliv hydreret med mindst 8 til 10 glas væsker hver dag.
 • Sikre din biltur med en korrekt siddestilling og et behageligt sikkerhedssele.
 • Sørg for at have en rutine og regelmæssig sundhedstjek.
 • Sov godt i nattetimerne. Du kan dog også nyde power -naps i løbet af dagtimerne.
 • Vær glad og nyd din graviditet.
 • Forkæl dig selv med barsel shopping.
 • Del dine følelser med din partner for at reducere stress.

TOC

Se mere: 22 uger gravid bevægelse

Tips til 23. uge af graviditeten:

Der er dog få forholdsregler, som en kommende mor skal være opmærksom på i løbet af den 23. uge af graviditeten. De er som følger:

 1. Pas på ændringerne i tyngdepunktets position, da barnet vil blive påvirket, når du forsøger at ændre din soveposition. Denne ændring kan måske ses hårdt i første omgang, men som tiden går, bliver det let.
 2. Sørg for at skære helt ud på al alkohol. Den første måned var let, siden din baby stadig udviklede sig, men denne måned skal tingene ændre sig.
 3. Undgå at spise noget råt, der kan vise sig at være skadeligt for dig og din baby. Du kan spise forskellige ting som kød, fisk og æg og også grøntsager som gulerødder.
 4. Drik kun pasteuriseret mælk, og sørg for at tale med din læge om mængden på forhånd for at undgå komplikationer.

TOC

Risici, der står over for i løbet af 23 uger Graviditet:

23. uge gravid måske halvvejs tæt på din graviditet, men alligevel er det en vigtig og afgørende periode for en mor. Få risici skal tages for at have et sundt fosters sundhed. Gravide kvinder står også over for risikoen for hypertension (CHTN), hvis hypertension var til stede før graviditeten. Hypertensionstilstand øger også risikoen for fostervækstbegrænsning, moderens resultater og negative foster. Bortset fra denne tilstand er risikoen for diabetes, seksuelt overførte sygdomme og faktiske kirurgiske problemer andre risici forbundet med den 23. uge af graviditeten.

TOC

Tjeklister I løbet af 23 uger Gravide:

Din tjekliste for denne uges graviditet omfatter:

 1. Hold din krop hydreret med forskellige væsker, herunder vand, juice, suppe osv., Og overvåg urinens farve. Da dyb gulfarvet urin indikerer, at du begynder at drikke masser af vand på grund af øgede krav til din krop.
 2. Sørg for at starte din dag med at dyrke yoga eller lette øvelser. Denne yogasession vil løsne stramningen af ​​musklerne og vil også lindre stress fra din krop.
 3. Undgå indtagelse af tung kost; i stedet fokusere på mange små måltider i løbet af dagen.
 4. Det er en indkøbsperiode. Sørg for at have rigeligt med barsel. Eller også kan du også købe løst eller stort tøj, der er behageligt at have på. Bær ikke stramt tøj.

TOC

Denne ændring er først og fremmest et første nyt skridt til moderskabens verden, hvor førstegangsfødende mødre altid har en blanding og matcher følelser indefra. Blandt disse forvirringer med søde og sure øjeblikke skal man være forsigtig med flere ting for mor og baby. Startlinjen til moderskabet krydses først, når moderen får holdt sit barn i hendes arme for første gang. Det handler om den tid og om ikke så meget tid, hvor moderen får fat i babyen, glemmes alle smerter og problemer ved et blik på babyens ankomst. Håber denne artikel har givet dig et godt blik på en idé om 23 uger gravid. Kom tilbage til os, hvis der er spørgsmål.

Ofte stillede spørgsmål og svar:

Q1. Kan jeg få en baby på 23 uger?

Svar: For tidligt fødte babyer kan også fødes omkring 23-25 ​​uger af graviditeten. De overlever muligvis leveringen, og leveringen skal muligvis ske for særlige komplikationer eller sundhedsmæssige bekymringer. De kræver livsstøtte og relaterede aspekter fra lægerne for at overleve.

Q2. Hvor meget kaffe kan jeg tage hver dag, da jeg er en kaffelsker i min 23. uge?

Svar: Du bør prøve at begrænse koffeinen så meget som muligt. Har ikke mere end 200 mg kaffepulver, hvilket kan være to små kopper kaffe. Men det er godt at reducere dette også langsomt. Tal med din læge om dine sundhedsrelaterede bekymringer specifikt, og hvordan du kan reducere et beløb, du kan begrænse til.

Q3. Hvor meget vægt skulle jeg have øget, helst omkring 23 ugers graviditet?

Svar: Du skulle ideelt set have steget fire til syv kg nu. Dette er den normale vægtforøgelse for mange vordende mødre; tallene er imidlertid meget forskellige fra sag og sundhedstilstand.