A legjobb 15 veszélyeztetett állatfaj Indiában

India régen több vadon élő állatfaj élőhelye volt. A legismertebb közülük az ázsiai oroszlán, a királyi bengáli tigrisek, az ázsiai gepárd és számos más madár. Az emberi tevékenység, valamint az orvvadászok által szarvuk, bőrük, vagy akár fogaik vagy patájuk miatt végzett orvvadászat és az állatok leölése miatt azonban számuk csökkent. Néha sok faj elköltözik természetes élőhelyéről élelmiszer -szükséglet miatt, és a földek fokozatos szennyeződése miatt is, ahol megszokták, hogy élnek. Ez akkor is előfordulhat, ha árvizek vannak, vagy más természeti csapások vagy lassú a víz sótartalmának növelése.

Veszélyeztetett állatfajok Indiában

Számos tényező lehet, amelyek természetesek és gyakran nagymértékben befolyásolják a fajok fajtáját. Manapság több gyár és lakás is nőtt. A gyárak elsősorban a folyóvizeket szennyezik, ami különféle vízi halak vagy más állatok elpusztításához vezetett. Ezek a békák és más hüllők több fajtájának természetes folyóparti élőhelyeit is elpusztították.

Az alábbiakban felsoroljuk a legjobb 15 állatot, amelyek veszélyeztetett fajként szerepelnek az indiai szubkontinensen.

A legnépszerűbb veszélyeztetett állatfajok Indiában:

1. A Bengáli Királyi Tigris:

veszélyeztetett állatok

A bengáli királyi tigrisek, amelyek népszerűek Bengáli államban, a sós víz tartalékában, a legismertebbek a veszélyeztetett fajok között. Ebből csak néhány száz maradt. A sósvízi torkolati régiók túlzott népessége és az orvvadászat fokozódása, valamint a vizek szintjének növekedése miatt a tigrisek elhagyták a dzsungelterületeket, és gyakran a közeli falvakba kerültek, és ezért meghaltak vagy állatok kezébe kerültek kereskedők. Ezek közül sokan meghalnak a fogaik vagy a bőrük miatt. Annak ellenére, hogy a kormány megemelte az orvvadász tevékenységek szabályozására vonatkozó törvényeket, ezek akkor is csak némileg javították állapotukat, mert számuk továbbra is csökken.

2. A nagy ázsiai oroszlán:

Veszélyeztetett fajok Indiában2

Ezeket csak nagyon kevés számban hagyták el, és a veszélyeztetett listán is az egyik legismertebb lény, amelyet egykor csomagokban találtak ezen a kontinensen. Ezek ma már csak a Gir Nemzeti Parkban találhatók. Ezekben a régiókban a megnövekedett népesség és lakások voltak felelősek a csökkenésért.

3. A hóleopárd:

Veszélyeztetett fajok Indiában3

Egykor a himalájai erdőkben nagy számban éltek a nagymacskacsalád ezen felvidéki tagjai. A Himalája jégének olvadása, valamint a régióban a lakások és az építkezések növekedése miatt az erdők kivágásához vezetett. Csak néhány száz maradt a himalájai erdők körül.

4. A lila béka:

Veszélyeztetett fajok Indiában4

Ezt disznó orrbékának is nevezik, és nagyon különálló békatípus, amelyet egykor bőségesen találtak a nyugati Ghatokban. Ezeket manapság nagyon ritkán találják, és számuk csekély.

5. A rózsaszín fejű kacsák:

Veszélyeztetett fajok Indiában5

Ezeket egykor a szubkontinens gangeti síkságain találták meg. Manapság ezek nagyon ritkák, és a torkolati régiók megközelíthetetlen múltjában találhatók.

6. Az indiai keselyű:

Veszélyeztetett fajok Indiában6

Ezeknek régen hatalmas szárnyuk volt, és a félsziget régiójában találták meg őket. Az elmúlt néhány évtizedben azonban számuk Pakisztánban és ebben az országban meredeken, 98% -kal csökkent.

7. A Dhole:

Veszélyeztetett fajok Indiában7

Ezeket ázsiai vadkutyáknak is nevezik. Régen nagy csomagokkal rendelkeztek, és társas lények voltak. Ezek ma már csak a bengáli erdőkben, a Gujaratban, Kasmírban, Madhyapradeshben és a Nilgiri rezervátumokban találhatók.

8. Nilgiri Langur:

Veszélyeztetett fajok Indiában8

Ezek Tamil Nadu és Kerala dombos területein találhatók. Vannak még hasonló fajtájú fajok, amelyek szintén ezekhez tartoznak. Ezek ma népszerűek a nyugati Ghatokban, valamint a Karnatakában és a Tamil Nadu Palani -dombokban.

9. Indiai delfin:

Veszélyeztetett fajok Indiában9

Ezeket Gangesz -delfinek néven is ismerik, és a Cetacea családhoz tartoznak, amely szintén a bálnák családja. Ezeket főleg természetes élőhelyük elvesztése miatt ölték meg.

10. Az India Rive cápa:

Veszélyeztetett fajok Indiában10

Ezek népszerűek Gangesz cápa néven. Ezek ma már nagyon kevés számban találhatók a Gangeszben és a Brahmaputra folyóban. Gondos kutatások kimutatták, hogy ezek megszokták, hogy zavaros vízben éljenek, és megtalálhatók a torkolati régiókban is. Ezekről is ismert, hogy halakkal táplálkoznak és élnek. Ezek megtalálhatók a Bengáli -öbölben és Odisha államban is. Használják hallásukat és szaglásukat, annak ellenére, hogy ezeknek a cápáknak kicsi a szemük, de más érzékszervekkel ragadozó céljaikra használják őket.

11. Gharial:

Veszélyeztetett fajok Indiában11

Ezek a krokodilok egy formája. Úgy gondolják, hogy ez főként a természetes élőhelyük csökkenésének köszönhető a gyárak szennyező tevékenységei miatt, amelyek a víz pusztulásához vezetnek, és a szomszédos területek, amelyek korábban az élőhelyük voltak, felelősek voltak a Chambal -folyó nagyszámú gáriális haláláért.

12. Vörös Panda:

Veszélyeztetett fajok Indiában12

Ezeket Vörös Róka néven is ismerik, és megtalálhatók Sikkim, Assam és Nyugat -Bengáli Khangchendzonga és Namdapha rezervátumokban.

13. Indiai orrszarvú:

Veszélyeztetett fajok Indiában13

Körülbelül 3000 ilyen indiai orrszarvú van ezen a szubkontinensen. Ezeket nagyon megölték egyetlen fekete szarvuk miatt, és ma már csak a Manas és a Kaziranga nemzeti erdőben találhatók.

14. Kala Hiran:

Veszélyeztetett fajok Indiában14

A Kala Hiran vagy a Black Buck már csak a Tamil Nadu Guindy Nemzeti Parkban, a Chilka -tó vagy Odhisa, Haryana és Gujarat egyes részein található. Pandzsáb most ezt sorolja nemzeti állatként, hogy megmentse ezt a fajt a kihalástól.

15. A túzok:

Veszélyeztetett fajok Indiában15

Ezek az egyik legismertebbek a veszélyeztetett fajok között az indiai szubkontinensen. Ezek a legnehezebb madarak. Ezek ma Rajasthan és Gujarat egyes részein találhatók.