7 vinkkiä vatsaystävälliseen syömiseen stressaavassa jokapäiväisessä elämässä

Elämme hyvin stressaavaa maailmaa ja tunnemme sen yhä enemmän kehomme kautta. Ruoansulatuskanavaan vaikuttavat eniten jännitys, hermostuneisuus, masennus ja vastaavat psykologiset tilat. Tietenkin meidän on ensin poistettava syyt pysyäksemme terveinä. Riippumatta, vatsaystävällinen ateria voi auttaa sinua tuntemaan olosi paljon paremmaksi. Milloin tämä on erittäin suositeltavaa ja miten voit syödä vatsaystävällistä ruokavaliota? Vastaamme näihin kysymyksiin seuraavilla riveillä.

Täysjyväriisi on hyväksi vatsalle

ruskea riisi - herkullinen - helppo vatsalle

Milloin on tarpeen syödä lempeästi vatsalle??

Periaatteessa sinun tulee aina valita ruoka, joka on lempeä vatsaan, kun tunnet olosi kireäksi ja hermostuneeksi. Tyypillinen esimerkki on nykyään, kun tärkeä liiketapaaminen tai tentti on tulossa. Tässä tapauksessa hermostuneisuudella on erittäin huono vaikutus vatsaan.

Raskaat, ihanat ja runsaat ruoat pahentavat sitä. Tämän seurauksena saatat joutua vaikeuksiin ja toimia huonosti tentin tai tärkeän liiketapaamisen aikana. Vatsalle lempeä ruoka on myös valittava ruokavalion jälkeen. Tämä on myös parempi valinta illalla tai pidemmillä matkoilla. Loppujen lopuksi sinun on aina turvauduttava tähän, jos sinulla on huono tunne vatsassasi.

Päälle paistettu täysjyväleipä on helppo vatsalle

leipä terveet vihannekset terve elämä vatsaystävällinen ruoka

Syö lempeästi vatsalle: yleiset säännöt

Mahaystävällisen aterian tarkat säännöt vaihtelevat henkilöstä toiseen. On kuitenkin joitakin yleisiä vinkkejä, vihjeitä ja rajoituksia. Vatsaa säästävät elintarvikkeet ovat elintarvikkeita, jotka ovat nopeita ja helposti sulavia. Ne eivät saa aiheuttaa ilmavaivoja ja pystyä neutraloimaan ylimääräistä mahahappoa. Vatsalle lempeä ruoka ei saa sisältää liikaa rasvaa ja mieluiten vähän tai ei lainkaan sokeria tai suolaa. Karkeita ruokia on yleensä vältettävä, varsinkin jos et ole tottunut niihin. Erilaisten ruokien mielivaltainen yhdistäminen on myös raskas taakka vatsalle. Älä missään tapauksessa yhdistä leipää ja juustoa tällä tavalla. On parempi syödä nämä erikseen, 2-3 tunnin välein.

Voit yhdistää kalan salaatin kanssa!

syö kalakalaa terveellistä ruokaa, joka on lempeä vatsaan

Ota selvää oman ruokavalion erityispiirteistä!

Nykyään allergiat, kuten tämä, ovat hyvin yleisiä gluteenia tai laktoosia vastaan. Stressaavan arjen ja muiden tekijöiden vuoksi monet meistä ovat herkkiä useille tuotteille. Jotkut ihmiset eivät siedä hedelmiä tai vihanneksia hyvin, koska ne aiheuttavat ilmavaivoja. Toisten on erittäin vaikea sulattaa maitotuotteita, vaikka ne eivät olisikaan kovin laktoosi -intolerantteja. Ihannetapauksessa sinun pitäisi syödä ruokavaliosi tavanomaisia ​​tuotteita erillään toisistaan ​​muutaman tunnin kuluessa muutaman päivän kuluessa. Lopulta saat selville, mitkä näistä todella aiheuttavat vatsaongelmia.

Keitetyt munat yhdistettynä avokadoon ovat täydellinen idea!

vinkkejä terveelliseen ruokavalioon - ruoka, joka on lempeä vatsalle

Tyypillisiä esimerkkejä ruoasta, joka on lempeä vatsalle

Ruoka

Aloitamme joistakin tyypillisistä elintarvikkeista, jotka ovat yleensä erittäin helposti sulavia. Nämä ovat täysjyväleipää ja tuotteita, ruskea ja villiriisi, bataatit. Nämä tulee kypsentää, paistaa tai paahdella erittäin hyvin. Tämä helpottaa vatsan käsittelyä. Vältä suolaa, kaikenlaisia ​​vahvoja mausteita ja liikaa rasvaa. Valkoisesta jauhosta tai tavallisista perunoista valmistetut tuotteet rasittavat vatsaa ja kehoa yleensä.

Paistetut omenat ovat erittäin terveitä ärtyneelle vatsalle. Voit nauttia avokadosta leivän päällä tai yksinkertaisesti viipaleina eri ruokien kanssa. Vähärasvainen liha ja vähärasvainen kala ovat myös hyviä valintoja, kun ne paistetaan ja syödään ilman mausteita. Vihannesten ja hedelmien kohdalla tämä on hyvin yksilöllistä. Yleensä vihreät lehtivihannekset, parsat, tomaatit, paprikat ja kurkut eivät saisi aiheuttaa haittaa. Paistetut omenat ovat erittäin terveitä ärtyneelle vatsalle. Voit nauttia avokadosta leivän päällä tai yksinkertaisesti viipaleina eri ruokien kanssa. Useimmat ihmiset saavat vatsavaivoja porkkanoista, retiiseistä ja erityyppisistä papuista. Munat ovat hyvä idea, kun taas maito ja jogurtti ärsyttävät monia ihmisiä.

Ota selvää, mitkä vihannekset sopivat sinulle!

lekceres ja terveellistä ruokaa, joka on lempeä vatsaan

Tapa valmistaa erilaisia ​​ruokia

Mahaystävällinen ruoka on käytännössä aina leivottu tai kypsennetty. Joillekin vihanneksille ja hedelmille myös raakana. Se ei saa sisältää suolaa. Sinun pitäisi mieluiten tehdä se ilman sitä. Tästä syystä monenlaisia ​​juustoja tulisi muuten välttää, kun syödään vatsaa hellävaraista ruokaa, ellei niitä voida poistaa suolasta. Jos et voi ilman makeisia ollenkaan, käytä hunajaa tai steviaa. Kuivatut hedelmät, kuten taatelit, jotka ovat yleisiä vegaaniresepteissä, ärsyttävät valitettavasti monien vatsaa.

Liha ja vihannekset ovat hyvä yhdistelmä!

vatsaystävällinen ruoka - terveellistä lihaa

Kuinka yhdistää oikein!

Yhdistettäessä sinun tulisi mieluiten noudattaa elintarvikkeiden yhdistämistä koskevia sääntöjä. Jos tämä ei auta, sinun pitäisi ainakin syödä lihaa ja maitotuotteita erikseen. Jos yhdistät leipää tai hiilihydraatteja lihan kanssa, on tärkeää kiinnittää huomiota niiden määrään. Alla on muutamia esimerkkejä!

Esimerkkejä onnistuneista yhdistelmistä!

Ihannetapauksessa sinun pitäisi yhdistää liha vain vihanneksiin. Salaatti on terveellistä keitettyjen munien tai herkullisen juustotyypin tai vähärasvaisen kastikkeen kanssa. Keiton tulisi mieluiten sisältää vain vihanneksia ja mahdollisesti lihaa, mutta ei nuudeleita. Kompromissi olisi vähärasvainen lihafilee tai kinkuvoileipä. Juustoa tai maitotuotteita sisältävät kastikkeet olisivat liikaa. Voit yhdistää lihan täysjyväriisin tai bataatin kanssa, mutta annoksen ei pitäisi olla liian suuri. Juusto yhdessä hiilihydraattien kanssa on yleensä erittäin huono idea!

Voileipä salaatin kanssa on esimerkki vatsalle lempeästä ruoasta

Syö vatsaa hellävaraista ruokaa - herkullista leipää ja vihanneksia

Tee vatsaystävällisestä syömisestä tapana!

Monien ruoansulatuskanavan syömisen sääntöjen pitäisi olla sinulle arkipäivää. Tämä koskee periaatteita, joissa yhdistetään, valmistetaan ja annetaan täysjyvätuotteille ja bataateille etusija. Vihannesten osalta sinun pitäisi keskittyä suurempaan lajikkeeseen, mutta sen pitäisi olla ruokavalion perusta. Suosittelemme myös, että rajoitat kahvin kulutusta. Sinun tulee makeuttaa se hunajalla tai stevialla ja yhdistää se kookosmaitoon. Muuten, stevia ja kookosmaito ovat luonnollisia probiootteja. Tämä koskee myös joitain teetä ja kirkkaita keittoja!

Loppujen lopuksi syö aina rauhassa ja nauti jokaisesta hetkestä! Tällä tavoin vatsaan lempeä ruoka kehittää koko potentiaalin kehossasi.

Sinun pitäisi suosia bataatteja tavallisiin!

Syö vatsaa hellävaraista ruokaa - herkullisia terveellisiä perunoita

Vihannekset on helpompi sulattaa vihreiden smoothien muodossa

vatsaystävällinen ruoka - smoothie - terveellinen ruoka

Keitot tulee syödä ilman nuudeleita, mutta kirkkaat keitot ovat yleensä hyviä vatsalle!

vatsaystävällinen ruoka - keitot herkullisilla vihanneksilla

Minkälaisia ​​hedelmiä vatsa sietää helpommin?? 

vatsaystävällinen ruoka hedelmät ja vihannekset

Käytä keittoihin mieluummin voita tai kookosmaitoa!

ihana kurpitsakeitto vatsaystävällinen ruoka