Katso revontulia – viisi Euroopan parhaista paikoista nähdä tämä ilmiö

Oletko yksi niistä intohimoisista seikkailijoista, jotka haluavat nähdä revontulia ainakin kerran elämässä? Tai onko sinulla jo ollut onni nähdä tämä vaikuttava luonnonilmiö ja oletko siitä lähtien halunnut tehdä sen vielä kerran? Näyttävä valopeli taivaalla on itse asiassa yksi kiehtovimmista luonnon ihmeistä ja se on aina näkemisen arvoinen. Mitä näiden salaperäisten valojen takana todella on ja missä niitä voi parhaiten ihailla Euroopassa, löydät alla.

Sinun täytyy vain nähdä revontulia ainakin kerran elämässäsi!

revontulit näkevät luonnonilmiöitä

Mitä pohjoisvalot oikeastaan ​​ovat?

Revontulet tai myös Revontulet on nimeltään revontulet, jotka voidaan nähdä pohjoisnavan ympärillä olevalla napa -alueella. Upeaa ilmiötä voi ihailla myös etelänapaa ympäröivällä napapiirillä. Mutta sitten puhutaan etelävaloista – Aurora Australis. Molemmissa tapauksissa vihreän, sinisen, keltaisen tai violetin loistavat taivaanvalot syntyvät pienten hiukkasten sähkö törmäyksestä.

Tarkemmin sanottuna: niin kutsuttu aurinkotuuli, joka koostuu protoneista ja elektroneista, osuu maan magneettikenttään ja muodostaa vahvan sähköjännitteen. Toisin sanoen, mikä hehkuu, ovat maapallomme ilmakehän molekyylit, jotka törmäävät auringon hiukkasiin.

Pohjoisen asukkailla oli tietysti oma mystinen selityksensä taivaan revontulille. He uskoivat saavansa merkin jumalilta ja eilen ja useimmissa tapauksissa pelkäsivät sitä. Tämä synnytti useita legendoja ja taikauskoja, jotka tunnetaan edelleen joillakin pohjoisilla maaseutualueilla.

Vaikka tieteellisesti selitetty, revontuli näyttää todella jumalalliselta

Islannin revontulien kohde muutettiin

Tavallinen revontulikausi on syyskuusta maaliskuuhun. Suurimmat pohjoisen maat, joissa ilmiö on parhaiten nähtävissä, ovat Ruotsi, Norja ja Suomi sekä Islanti ja Pohjois -Skotlanti. Grönlanti, Huippuvuoret, Alaska, Kanada ja Pohjois -Siperia ovat myös lämpimästi suositeltavia, vaikka sinun pitäisi kaivaa syvemmälle taskuun. Aikaisin varaavat tai viime hetken fanit voivat hyötyä kaikissa tapauksissa, kun suunnittelevat revontulet -matkaansa ja saavat hyviä alennuksia. Älypuhelimellesi on jopa sovellus nimeltä “Aurora Forecast”, joka antaa sinulle tarkat tiedot revontuleista kaikissa mahdollisissa paikoissa pohjoisessa. Tässä on suosituksemme revontulikokemuksestasi Euroopassa.

Norja

Pohjois -Norjassa maagiset revontulet voidaan havaita erityisen hyvin. Mahdollisuudet tähän ovat jo lokakuusta lähtien optimaaliset. Tromssan satamakaupunki on yksi revontulien metsästyksen suosituimmista matkakohteista. Kaupunki sijaitsee noin 350 km pohjoiseen napapiiristä ja nauttii värikkäästä turistijoukosta ja lukuisista revontulifestivaaleista vuosittain, erityisesti tammi- ja helmikuussa.

Revontulet näkyvät Tromsossa, Norjassa

katso revontulia Norja Tromssa

Voidakseen kokea revontulien spektaakkelin monet ajavat niin kutsutuilla Hurtigruten-aluksilla vuonomaiseman läpi ja nauttivat samalla upeista vuorista. Vaihtoehtoisesti voit kokea revontulet hyvin lähellä kaupunkia ottamalla köysiradan paikalliselle vuorelle.

Koe unohtumaton luonnonesitys Hurtigruten -laivalla

revontulet nähdä norjan risteilyalus

Hieman pohjoisemmaksi on toinen suosittu revontulikaupunki Alta. Vaikka tämä on myös meren rannalla, se on suhteellisen suojattu ja sen sisäilma on hieman lievempi, mikä on erityisen suotuisaa revontulien näkemiseen. Täältä voit helposti ajaa tai bussilla arktiselle rannikolle pohjoisessa tai Finnmarkin tasangolle etelässä valosaastumisen välttämiseksi.

Ei ole turhaa, että Altaa kutsutaan “revontulien kaupungiksi”

revontulet nähdä alta kaupunki norja

Monet haluavat myös kokea revontulet Nordkappissa, Lofooteilla tai Norjan Huippuvuoren saaristossa. Lähes kaikkialla Pohjois -Norjassa voit lähteä metsästämään revontulia moottorikelkalla tai koiravaljakolla.

Ruotsi

Ruotsin Lapin revontulet ovat yhtä upeita. Pieni Abiskon kylä Abiskon kansallispuistossa on erittäin suosittu intohimoisten aurora -etsijöiden keskuudessa. Siellä on myös kuuluisa Aurora Sky -asema Nuoljan huipulla. Yöllä voit katsella revontulet tanssia taivaalla terassilla ja nauttia samalla ainutlaatuisesta illallisesta.

Vieraile Aurora Sky -asemalla ja nauti unohtumattomista, salaperäisistä kokemuksista

aurora sky station abisko ruotsi katso revontulet

Ruotsin pohjoisin kaupunki, Kiiruna, on myös kuuma paikka revontulikauden aikana. Upeiden lumimaisemien ja revontulien lisäksi haaveilevassa kaupungissa on myös paljon tarjottavaa, kuten maailman suurin rautamalmikaivos. Täällä voit aina löytää jotain uutta, sekä talvella että kesällä.

Camp Ripan Kiirunassa

kiiruna leiri ripan ruotsi katso revontulet

Tutustu lumoavaan ympäristöön moottorikelkkakierroksella

Ruotsin revontulit näkevät moottorikelkan

Suomi

Yksi revontulien havainnoinnin kohokohdista Suomessa on Luoston vuori Sodankylän kunnassa Keski -Lapissa. Lapissa on myös revontulitutkimuskeskus, joka lähettää säännöllisesti yksityiskohtaisia ​​tietoja revontulien sääoloista hotelleille.

Inari -järven Nellimin kylä on vielä pohjoisempi ja se on suosittu pyhiinvaelluskohde revontulien ystäville. Tällä syrjäisellä paikalla on monia sekä keskiluokan että ylemmän luokan hotelleja, mutta se tarjoaa rauhallisuutta, romantiikkaa ja mukavuutta. Yhtä suosittu on Ivalon kylä, joka sijaitsee samannimisellä joella. Revontulen taian lisäksi voit tutustua jännittäviin koiravaljakkoretkiin ja perinteiseen suomalaiseen ruokaan.

Koe unohtumattomia polaarisia hetkiä Nellimissä!

nellim kylä suomi nähdä revontulia

Niille, jotka pitävät siitä enemmän aitoja ja epätavallisia, lukuisat modernit lasi -iglat, kuten tämä Kakslauttasessa, ovat täydellinen päätös. Voit katsella upeita taivaanvaloja omasta lämpimästä sängystäsi ja nauttia lasillisen Glögiä.

Yhdistä moderni mukavuus talviseen romantiikkaan!

katso revontulet suomalaiset lasi -iglu -hotellit

Tee tie pohjoiseen!

ivalo inari järven moottorikelkkakierros nähdä revontulet

Islanti

Itse asiassa koko saari sopii vertaansa vailla olevaan revontulimatkaan. Jopa pääkaupunki Reykjavik tarjoaa upean johdannon ainutlaatuiseen luonnonilmiöön. Mutta paljon on jo meneillään ja voit nähdä kaupungin valot. Joten aja Thingvellirin kansallispuistoon Reykjavikin ulkopuolella. Tämä kuuluu Unescon maailman kulttuuriperintöön ja tarjoaa paljon upeita maisemia ja henkeäsalpaavia elämyksiä.

Yöpanoraama Reykjavikista revontulien kanssa

Reykjavikin revontulia voi nähdä Islannissa

Muita suosittuja revontulialueita ovat: Greltan majakka Seltjarnarnesin niemimaalla, Öskjuhlíð -kukkula, Akureyri tai Husavik. Yöpyminen unenomaisessa Sandgerdin kalastajakylässä tai moottorikelkkaretki Langjökull -jäätikön läpi ovat Islannin revontulien sesonkiaikojen suosituimpia kohokohtia.

Thingvellirin kansallispuistoa pidetään Islannin revontulien mekana

revontulet nähdä islanti thingvellirin kansallispuisto

thingvellirin kansallispuisto Islanti katso revontulia

Ne, jotka pitävät siitä vielä pohjoisemmaksi, voivat mennä Jökulsárlóniin

katso revontulia Jökulsárlónin saari

Skotlanti

Skotlannin pohjoisosassa näet myös heidät, “Mirrie Dancer”, kuten revontulia kutsutaan. Monet ovat suositeltuja paikkoja. Useimmat niistä tarjoavat paitsi maagisen luonnollisen taustan myös salaperäisen maiseman, jossa on runsaasti historiallisia aarteita, kuten linnanrauniot ja vanhat linnoitukset. Shetlannin, Orkneyn, Skyen, Lewisin tai Harrisin saaret ovat listan kärjessä revontulien näkemisessä. Voit myös katsella upeita taivaanvaloja Aberdeenshiressä Moray Firth Bayssä tai Caithnessissa. Kaupungit, kuten Portknockie, Nairn, Cairn O’Mount ja Wick, ovat myös erittäin suosittuja revontulimatkakohteina Skotlannissa.

Pohjois -Skotlanti – todellinen unelma innokkaille Aurora -metsästäjille

Revontulet näkyvät Pohjois -Skotlannissa

Sanoinkuvaamaton luonnon spektaakkeli yötaivaalla Orkneyn yllä

Katso revontulia Orkneylla

Caithness tarjoaa unohtumattomat näkymät revontulille

revontulet näkevät skotlannin sinnikkyyden

Se on salaperäinen Lossiemouthin länsirannalla

katso skotlannin revontulia