Taistele matkapuhelinriippuvuutta vastaan ​​- 7 yksinkertaista ja tehokasta vinkkiä!

Matkapuhelinriippuvuus on todella olemassa ja sen sanotaan olevan samanlainen kuin alkoholi-, huume- ja uhkapeliriippuvuus. Se ei tietenkään vaikuta terveyteesi kuten alkoholi, mutta sen ”myrkyllisyydellä” on valtava vaikutus ihmisten tietoisuuteen ja ihmissuhteisiin. Kaikki tekniikan edut huomioon ottaen älypuhelimesi ei pitäisi olla ainoa ystäväsi ja keskustelukumppanisi tässä maailmassa. Tutkimukset osoittavat, että tarkistamme pakkomielteisesti matkapuhelimiamme noin 160 kertaa päivässä. Useimmat ihmiset viettävät puhelimissaan keskimäärin 6 tuntia. Emme vain voi auttaa sitä. Miksi se on näin? Mistä tämän tekniikan näkymätön voima tulee? Siitä on jo paljon luettavaa ja keskusteltavaa. Paljon teorioita ja psykologisia selityksiä. Pahinta on, että kielteiset seuraukset ovat ilmeisiä ja me kaikki huomaamme ne usein.

Matkapuhelinriippuvuus on selvästi aikamme modernimpia riippuvuuksia 

matkapuhelinriippuvuus nuorten keskuudessa

Matkapuhelinriippuvuuden vaikutukset ovat pelottavia

  • Keskustelujemme laatu heikkenee.
  • Sama koskee lyhytaikaista muistiamme.
  • Myös ongelmanratkaisu ja keskittyminen heikentyvät.
  • Nukkumiskäyttäytymisemme vaikuttaa negatiivisesti.
  • Lisää negatiivisuutta, stressiä ja vähemmän emotionaalista palautumista pikkulapsilla ja nuorilla.

  • Liikunnan puute lisää lihavuutta.
  • Sisäinen levottomuus ja masennus liittyvät siihen yhä useammin.
  • Yksipuoliset liikkeet aiheuttavat niska- ja peukalokipua.
  • Olet jatkuvasti tiedostamattoman stressaantuneena käytettävissä kaikkialla.

Riippuvuus matkapuhelimesta saa sinut yhä vähemmän vapaaksi ja stressaantuneeksi 

taistele matkapuhelinriippuvuuden vinkkejä vastaan

Taistele matkapuhelinriippuvuutta vastaan ​​ja elä tasapainoisempaa elämää

Tässä on seitsemän vinkkiä, joiden avulla voit voittaa matkapuhelinriippuvuutesi, palauttaa paikkasi todellisessa maailmassa ja mahdollisesti jopa mennä ulos ilman älypuhelinta!

Ota yksi päivä viikossa ilman matkapuhelinta

Valitse viikonpäivä, yleensä lauantai ja sunnuntai, ja aseta puhelin sivuun. Siinä se, tee siitä tapa. Aina ei tarvitse olla käytettävissä.

Tänä päivänä on parasta tehdä jotain luonnossa rakkaidesi kanssa tai yksin

Taistele matkapuhelinriippuvuutta luonnossa

Nollaa puhelimen käyttö 30 päivän kokeilujaksolla

Tämä on luultavasti yksi hyödyllisimmistä tavoista katkaista matkapuhelintottumuksesi. Rajoita älypuhelimen käyttö puheluihin tai satunnaisiin tekstiviesteihin kuukaudeksi (muita sovelluksia ei sallita – jopa karttoja ja valokuvia). Tällä tavalla voit nollata puhelimen käytön ja keskittyä tärkeämpiin harrastuksiin elämässä.

Älä lataa puhelinta sängyn lähellä

Paras tapa pysyä poissa puhelimesta on välttää lataamista makuuhuoneessa. Monet liikakäytön kielteisistä vaikutuksista (huono uni, heikentynyt kommunikaatio ja läheisyys) voidaan poistaa pitämällä matkapuhelimesi poissa makuuhuoneesta.

Periaatteessa elektroniikkalaitteilla ei ole sijaa makuuhuoneessa

Taistele matkapuhelinriippuvuutta vastaan

Poista sovellusten ilmoitukset käytöstä

Tartu vain älypuhelimeesi tarkistaaksesi toisen ilmoituksen, ja se muuttuu puolen tunnin uutissyötteen vieritykseksi. Tiedätkö sinä myös sen? Tämä johtuu siitä, että ilmoitukset ovat riippuvuutta aiheuttavia ja et edes huomaa kuinka houkuttelevat niitä. Jos poistat ilmoitukset käytöstä, et houkuttele tarkistamaan toista. Jos pelkäät menettävänsä jotain tärkeää, sammuta ääni ensin.

Korvaa huono tapa hyvällä

Jos olet kyllästynyt ja haluat tappaa aikaa, miksi et ota kirjaa puhelimen sijaan? Psykologit neuvovat korvaamaan huonon tavan hyvään. Joten nyt, jos olet jonossa tai sinulla on vapaa minuutti, voit lukea suosikkikirjailijasi muutaman sivun sen sijaan, että selaisit uutissyötettä älypuhelimellasi.

Älä unohda vanhoja hyviä kirjoja!

taistele matkapuhelinriippuvuutta vastaan ​​lue kirja

Tee sosiaalisen median detox säännöllisesti

Sosiaalisessa mediassa on varmasti myös hyvät puolensa. Ne ovat kuitenkin usein valtava ajanhukkaa ja vain vaalea kopio todellisesta kasvotusten viestinnästä. Jotkut tutkimukset ovat jopa osoittaneet, että näiden medioiden liiallinen käyttö ei ole vain riippuvuutta aiheuttava, vaan voi myös johtaa alemmuuden tunteeseen ja masennukseen. Joten yritä pitää detox -tauko silloin tällöin ja älä mene Installe tai Facebookille. Käytä sen sijaan enemmän aikaa ihmisiin, jotka todella kohtaavat sinua.

Käytä sosiaalista mediaa viisaasti ja ennen kaikkea kohtuudella 

sosiaalisen median detox -vinkkejä

Taistele matkapuhelinriippuvuutta tietoisuuden kautta

Ole varovainen käyttäessäsi älypuhelinta mahdollisimman usein. Kysy jokaisesta otteesta tai katso puhelinta. Ovatko nämä todella tarpeellisia vai teetkö sen vain tottumuksesta? Pieni temppu: varsinkin kun et tarvitse matkapuhelintasi liiketoimintaan tai kiireellisesti, jätä se hieman kauemmas ja poissa näkyvistä. Kuinka huijata itseäsi positiivisesti. Jos tästä tulee uusi tapa, huomaat varmasti ajan myötä, että matkapuhelimen sisäinen asema on laantunut. Ja kuka tietää, saatat jopa pystyä voittamaan kokonaan matkapuhelinriippuvuutesi ja tuntea olosi täysin rentoutuneeksi.

Tässä mielessä pidämme peukkuja puolestasi ja toivotamme sinulle menestystä!

Ole vahvempi kuin riippuvuutesi!

taistele matkapuhelinriippuvuuden temppuja vastaan

Poista älypuhelin sängystäsi!

matkapuhelinriippuvuus unihäiriöt

Pidä pienet lapset kaukana matkapuhelimista mahdollisimman paljon 

Taistele matkapuhelinriippuvuutta lapsilla

Älä anna älypuhelimesi häiritä suhdettasi 

matkapuhelinriippuvuus vaarantaa suhteen

Kohtuullinen matkapuhelimen käyttö rentouttaa myös kehoa 

matkapuhelinriippuvuus peukalon niskakipu matkapuhelinriippuvuuden terveysriski matkapuhelinriippuvuus häiriintynyt viestintäperhe vinkkejä matkapuhelinriippuvuuden ongelmanratkaisuun vähentää matkapuhelinriippuvuutta matkapuhelinriippuvuus maailmanlaajuinen ongelma