Zero waste summer party – parhaat vinkit ja ideat juhlimiseen puhtaalla omantunnolla

Vuoden paras aika on vihdoin palannut. Kun lämpötilat nousevat ja esiintyvyys laskee, odotamme nyt todella innolla juhlia ulkona. Voimme kutsua ystäviä tai sukulaisia ​​kotiimme ja järjestää rennot ja onnelliset kesäjuhlat omassa puutarhassa tai kattoterassilla. Mutta jotta voimme juhlia puhtaalla omantunnolla, sen pitäisi mieluiten olla jätteetöntä tai ainakin mahdollisimman kestävää. Joten ennen kaikkea muoviton ja vähän tai ei ollenkaan jätettä. Lähes mahdotonta? Oletko tosissasi, oletko tosissasi, kun sanot sen! Tänään annamme sinulle muutamia hyviä vinkkejä kestävän ulkojuhlan luomiseen ilman suurta hälyä. Näin teet paitsi hyvää ympäristölle ja terveydellesi, myös lompakollesi pitkällä aikavälillä.

nolla hukkaa kesäjuhlavinkkejä

Kestäviä pöytäkoristeita ja astioita

Muoviset ruokailuvälineet ja oljet sekä kertakäyttöastiat ja halvat pöytäliinat, joita käytetään vain kerran, eivät ole paikalla juhlapöydälläsi. Toisaalta mieluummin tyylikkäät pöytäliinat ja juoksijat sekä kokonaiset lautasmatot, jotka on valmistettu luonnollisista kuiduista, kuten puuvillasta ja pellavasta. Nämä ovat kestäviä ja kestäviä, miellyttävän tuntuisia ja niitä löytyy monenlaisista väreistä ja kuvioista. Kauniita posliini- ja keraamisia lautasia sekä tyylikkäitä lasit ovat saatavilla kaikissa hintasegmenteissä ja jokaiseen makuun. Voit ostaa nämä henkilökohtaisten mieltymystesi mukaan. Perinteisten olkien käytön sijaan on suositeltavaa hankkia metalliset juomapillit tai bambusta valmistetut oljet. Joten yksi asia on varma: jos valitset laadukkaita pöytäkoristeita ja astioita päätät, olet jo ottanut ensimmäisen tärkeän askeleen kohti nollajätteen juhlintaa.

pöytäkoriste kesäjuhlat nolla jätettä

Tunnelmalliset valot tuovat mukavuutta

Varsinkin illalla kynttilänvalo luo oikean tunnelman pöydälle ja sen ympärille. Mutta älä unohda välttää roskia mahdollisimman paljon. Usein käytännölliset teevalot eivät valitettavasti ole hyvä valinta. Niistä jää lukemattomia alumiinikulhoja, jotka pääosin päätyvät jätteeseen ja joita ei kierrätetä. Teevalojen sijasta voit vaihtaa tyylikkäisiin vahakynttilöihin, jotka palavat paljon pidempään eivätkä jätä jätettä taakse. Koristeelliset lyhdyt tai lyhdyt voivat taitavasti päivittää ne. Nykyaikaiset ja energiaa säästävät LED-vaihtoehdot ovat tietysti myös loistava kestävä vaihtoehto.

järjestää kesäjuhlien kynttilät

Terveellinen syöminen ja juominen

Vaikka silmä syö myös, kitalaki haluaa ehdottomasti saada rahansa. Herkullisia ja juuri valmistettuja herkkuja ei saisi puuttua kesäjuhlissa. Jotta olisit jälleen kestävä ja jätteetön, sinun on valittava alueelliset ja kausiluonteiset vihannekset ja hedelmät sekä luomuliha tai kala. Jos mahdollista, osta pakkaamattomista kaupoista tai viikkomarkkinoilta ja poista kivennäisvesi muovipulloista lopullisesti. Hanavesi itsessään on kovaa Stiftung Warentest paljon terveellisempää ja ennen kaikkea halvempaa. Sormiruoka, rapeat salaatit, kotitekoinen limonadi ja kevyet kesäjälkiruoat voidaan valmistaa nopeasti ja helposti. Luomuolut on myös erinomainen idea, joka toimitetaan palautuspulloissa ja on silti terveellistä samaan aikaan.

Lisävinkki: Älä missään tapauksessa heitä roskiksia pois. Voit yksinkertaisesti antaa ne vieraillesi muurausastioissa, mehiläisvahaliinoissa tai muissa uudelleenkäytettävissä astioissa, kun he sanovat hyvästit tai hyödyntävät kestävän ruoan jakamisen käsitettä.

nolla kesäjuhlat syö juoda bio

Grillaa kestävästi

Unohda kertakäyttöiset grillit ja mieluummin sellaiset, joita voidaan käyttää useita kertoja ja ennen kaikkea pitkään. Joko mieluummin sähkögrillejä tai niitä, jotka toimivat hiilellä. Toisessa tapauksessa varmista, että käytät paikallista hiiltä. Muuten voi olla, että se sisältää laitonta trooppista puuta, joka on peräisin kehitysmaiden saalistuskaivoksesta. Oliivikivet tai viiniköynnökset, joita löytyy jo erikoisliikkeistä, ovat hyvä vaihtoehto. Vältä myös alumiinifolion tai alumiinialustojen käyttöä grillauksessa. Ne eivät aiheuta vain tarpeetonta jätettä, vaan voivat olla jopa terveydelle haitallisia. Pienet ruostumattomasta teräksestä valmistetut pannut, vartaat tai jopa raclette -pannut toimivat käytännöllisenä ja kestävänä korvaajana. Grillaa vain pakkaamattomia tuotteita ja valmista herkulliset kastikkeet ja dipit itse.

kesäjuhlat zero waste grilli

On parasta kertoa vieraillesi etukäteen, että aiot järjestää nollajätteen kesäjuhlat. Se voi olla teema tai vaatteiden vaihtojuhla, mitä haluat. Jos mahdollista, noudata vinkkejämme ja suojele ympäristöä. Juhlia puhtaalla omantunnolla ja sydämestä. Toivotamme sinulle ihanaa kesää ja hauskaa rakkaidesi kanssa!

järjestää kesäjuhlapöydän koristeet nolla jätettä

kesäjuhlat nollahukkaa


Warning: array_rand(): Second argument has to be between 1 and the number of elements in the array in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 47

    Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/lendemaindeveille/data/www/probotmusic.com/wp-content/plugins/oc-link-indexer/indexer.php on line 80