Kuinka värjätä pääsiäismunat luonnollisesti – kuinka luoda vaarattomia väriaineita itse

pääsiäismunat-luonnollinen väritys-kasvisliemi

Väritä pääsiäismunat luonnollisesti – käytä elintarviketurvallisia väriaineita

Pääsiäispäivät lähestyvät ja juhlatunnelmamme kasvaa. Tämä kaunis kevätjuhla on sopusoinnussa heräävän luonnon kanssa ja heijastaa täysin sen luonnollisia värejä. Ehkä emme värjää munia vahingossa, mutta tiedämme jopa miksi?

Värikkäät pääsiäismunat ovat yksinkertaisesti osa pääsiäistä, eikä kukaan kysy miksi. Se on vanha tapa, josta pidämme ja jota haluamme toistaa joka vuosi.

Kun pyhä viikko saapuu, meidän on oltava valmiita maalaamaan munia, koska voimme värjätä ne vain torstaina tai lauantaina. Joten meidän pitäisi tehdä seuraava päätös: Kuinka värjätämme pääsiäismunat tänä vuonna. Yleensä teemme sen kuten joka edellinen vuosi, mutta etkö ole kyllästynyt keinotekoisiin väreihin, jotka tekevät munasta värillisen yhdessä munanvalkuaisen kanssa? Kokeile tällä kertaa jotain erilaista. Tiedätkö, että sinulla on Pääsiäismunien väritys luonnollisesti voisi?

Luonnollinen väriaine kasveista ja mausteista

Pääsiäismunien väritys luonnollisesti

Tätä varten sinun pitäisi tehdä värillinen hautua, joka värjää kovasti keitetyt pääsiäismunasi haluttuun sävyyn.

Voit tehdä seuraavan: Ennen kuin laitat munat kattilaan kiehumaan, puhdista ne etikkavedellä, jotta munat saavat värin paremmin myöhemmin. Keitä sitten munia halutessasi 5–9 minuuttia.

Sillä välin sinun on valmistettava värillinen haudutus, jotta munat siihen, kun se on vielä kuuma. Puolen tunnin pitäisi riittää, jotta saat hyvän, vahvan värin.

Värillisen juoman valmistaminen on erittäin helppoa. Liota halutut silputut kasvit, mausteet tai lehdet veteen ja anna niiden kiehua. Suodata sitten kahvi seulan läpi ja sinulla on vaarattomia väriaineita, joiden kanssa voit käyttää Pääsiäismunien väritys luonnollisesti voi. Se on niin helppoa.

Väritä ensimmäinen muna punaiseksi

pääsiäismunat luonnollisesti väritys kasvisliemi punajuuri vaaleanpunainen punainen

Aloitamme tietysti punaisesta väristä. Mutta miten punaista kahvia valmistetaan??

Punertaviin sävyihin tarvitset parhaiten punajuurta.

Sekoita kaksi lasillista vettä kahteen lasilliseen raastettua punajuurta ja anna niiden kiehua.

Luo raikas, luonnollinen väri itse

pääsiäismunat luonnollisesti väriltään korkuma keltainen kasvisliemi

Voit luoda keltaisen värin kurkuma -mausteilla. Kaksi lasillista vettä ja ruokalusikallinen kurkumaa ovat kaikki mitä tarvitset.

Kerää punasipulin kuoret

Pääsiäismunien väritys luonnollisesti, kasvisliemi, punasipulin kuoret

Tarvitset punasipulin kuoren oranssinpunaisen / ruskean sävyn luomiseksi. Kolme lasillista sipulinkuoria kaadetaan vedellä ja tietysti keitetään sitten.

Onko sipulikuoret mielestäsi hyödyttömiä??

pääsiäismunat luonnollinen väri kasvisliemi sipuli kuoret oranssi

Saat vahvan appelsiinin normaalilla sipulikuorella. Tässä on viiden lasillisen veden suhde kahteen lasilliseen kuorta (tai raastettua porkkanaa).

Punakaalia salaatille tai kasvisliemelle?

Pääsiäismunat värjäävät luonnollisesti kasvislientä punakaalia

Punakaalin avulla voit värittää lumivalkoiset munat siniseksi / violetiksi ja tummemmat munat vihreäksi. Kolme lasillista punakaalia kaadetaan runsaalla vedellä ja voilaa, pääsiäismunasi ovat luonnollisen värisiä!

Olet todennäköisesti jo huomannut väritysperiaatteen. Voit myös kokeilla muita kasveja, kuten pinaattia, persiljaa, mustaherukoita, seljanmarjoja (myös mehua) tai mitä tahansa muuta. Toivotamme sinulle hauskaa ja nauti kauneimmista kevätjuhlista sisustamalla asuntosi alkuperäisellä tavalla.