Hvilke øvelser kan jeg lave på en træningsbold?

Gymballer er nogle af det almindelige udstyr, folk bruger til at gøre deres træning effektiv. De giver dig sikkert gode resultater, men er ikke de nemmeste at bruge. Du skal vænne dig til det, før du kan udføre kerneøvelser. De følgende afsnit hjælper dig med at forstå de bedste og lette gymnastikboldøvelser for begyndere, sammen med nogle tips til at positionere dig godt på det.

Sådan bruges Gym Ball?

Vælg den rigtige bold:

Øvelseskugler er dimensioneret i tommer. De fås i fem forskellige størrelser og er fra cirka 45 til 85 cm. Dine knæ skal være bøjet i en halvfems graders vinkel, og du skal sidde på bolden med fødderne flade på gulvet. Sørg for at følge det første grundlæggende tip meget omhyggeligt. Dette er dit første trin på at bruge gymnastikbolden som en professionel.

Find et passende sted:

Det andet trin er at finde et passende sted. Du skal være i et åbent og behageligt område. Sørg for, at der er plads nok til, at du kan bevæge dig rundt. Fjern alle skarpe genstande, som kan øge risikoen for skader og farlige ulykker.

Brace bolden:

For at afstive bolden skal du lægge nogle håndklæder rundt om bunden af ​​bolden, så den ikke bliver ved med at rulle for meget. Når du er god til at balancere, kan du fjerne håndklæderne. Hvis du vil, kan du også bede en ven om at holde træningsbolden for dig, indtil du mestrer dine øvelser ved hjælp af denne bold.

Vær opmærksom:

Det er også meget vigtigt at være opmærksom på dit ånde. Træk vejret meget normalt og slap af. Lad ikke dig selv føle pres eller spændinger, mens du bruger gymnastikbolden. Der er en chance for, at du naturligt kan holde vejret, mens du prøver at balancere. Så sørg for at undgå det.

Mavebøjninger:

For at lave sit ups på gymnastiksalen skal du sidde på den med dine fødder flade. Hold din mave fast og kroppen fast. Nu krydser du dine arme ved brystet. Læn dig bagover og gå dine fødder fremad, indtil du mærker din lænd hvile på bolden. Løft nu dine skuldre, indtil du kan se dine knæ. Vend tilbage til normal position. Gør dette cirka ti gange.

Benforlængelser:

Ved benforlængelser skal du sidde på bolden med dine fødder fladt på gulvet. Linje den ene fod og hold dit ben lige. Din læg skal være parallel med jorden. Hold i cirka ti sekunder, og hold din krop fast og stram. Gentag nu med det andet ben. Gør denne øvelse cirka fem gange.

Boldelifte:

For at lave boldløftninger skal du ligge på ryggen og lægge træningsbolden mellem dine fødder. Aktiver din abs og begynd at presse bolden nu. Hold dine ben lige og løft nu bolden op. Sænk bolden tilbage nu. Hold det inden for en tomme af gulvet. Gør denne øvelse cirka ti gange for at få gode resultater.

Ball Squats:

Stå på væggen og hold gymnastiksalen mellem væggen og din ryg. Læn dig nu tilbage og gå dine fødder frem et par gange. Engager din abs og sænk dig selv ned i en squat. Dine lår skal være parallelle med gulvet, og dine knæ skal være på linje med dine ankler.

Ball Chest Flue:

Lig på gymnastikbolden og hold knæene flade på gulvet. Bøj dine albuer lidt og rul dine håndvægte ind og op og sænk dem langsomt efter en lille pause. Træk vejret ud, mens du trækker håndvægte ind og ånder ind for at komme tilbage til startpositionen.

Tips til at huske, når du laver gymnastikboldøvelser:

Inden du prøver gymnastikboldøvelser, skal du følge disse tips for at undgå skader og belastning:

 • Rådfør dig altid med din læge, før du udfører gymnastikboldøvelser, især når du har hjerteproblemer, svimmelhed og tidligere mangel på fysisk aktivitet.
 • Husk at trække vejret, når du træner med en træningsbold
 • Lær først, hvordan du balancerer på gymnastikbolden, inden du går i gang med øvelser
 • Undgå tunge vægte, hvis du har forhøjet blodtryk
 • Hvis du lider af sygdom, er det bedst at udsætte dit træningsprogram
 • Drik masser af vand og bliv hydreret for at fokusere godt

Top 10 bedste træningsboldøvelser for begyndere:

Nedenstående liste er nogle af de mest afprøvede gymnastikboldøvelser. Det anbefales, at disse øvelser udføres for 10 reps hver.

 1. Lunge med et twist
 2. Knæ til bryst
 3. Jump Lunges
 4. Jump Squats
 5. T- Pushups
 6. Hoftestretch med et twist
 7. Høje spark
 8. Overhead Ball Squat
 9. Hamstring Curl
 10. Omvendt udvidelse

Vi håber, at du nu forstår fordelene ved at bruge en træningsbold i din træningsplan. Husk altid, at ligesom med enhver anden form for træning har gymnastikbold også brug for ordentlig træning. Det anbefales, at du konsulterer en træner eller instruktør inden du prøver disse øvelser derhjemme. Ikke at følge sikkerhedsforanstaltninger kan forværre tilstanden og kan føre til uønsket belastning af leddene. Når det er behageligt, kan du købe en god gymnastikbold derhjemme og øve dem i dit eget tempo.