Bedste måde at udføre periodisk faste for vægttab på

Vi faster alle en gang imellem, men har du nogensinde hørt om periodisk faste? Det er en form for begrænset spisning, der ikke kun hjælper dig med at tabe dig sundt, men også har flere sundhedsmæssige fordele. Dette er grunden til, at intermitterende faste for vægttab har vundet popularitet blandt sundhedsentusiaster.

Læs videre for at vide mere om fordelene og bivirkningerne ved intermitterende faste til vægttab!

Intermitterende faste til vægttab

Hvad er intermitterende faste?

Mønsteret mellem at spise og faste danner en cyklus, som også er kendt som intermitterende faste. I modsætning til mange andre tilgængelige kostvaner, giver denne praksis dig et bestemt tidspunkt at spise frem for at specificere fødevarerne.

16 til 24 timer, to gange om ugen er den standard intermitterende fastemetode, du kan følge. Der er lejligheder i alle de religiøse skikke, hvor du vil kunne faste.

Fasten har været en del af menneskelivet siden evolutionen, hvilket har gjort det lettere for mange af os at følge periodisk faste med ændringer undervejs. Det er altid sundt at faste frem for at spise tre til fire måltider om dagen.

Er periodisk faste effektiv i vægttab?

Flere mekanismer spiller en afgørende rolle for at øge vægttabet, når du er periodisk fastende. Denne metodes appel er, at den hjælper med at bevare mere muskelmasse end at begrænse kalorieindtag (1).

Ved at begrænse dine måltider og snacks i det nævnte tidsvindue, vil du være i stand til at begrænse kalorieindtaget, hvilket resulterer i vægttab naturligt.

Intermitterende faste øger kalorieforbrændingen i din krop ved at øge dit stofskifte med hormonet noradrenalin’s øgede niveauer (2).

Spisemønsteret ved intermitterende faste kan hjælpe med at styre din krops blodsukker ved at reducere insulinniveauet. Denne proces kan forbrænde overskydende fedt og fremme vægttab (3).

Drivpunktet for intermitterende faste er, at det hjælper dig med at indtage færre kalorier generelt, når du faster. Du må ikke tabe dig, hvis du spiser massive portioner mad i dine spiseperioder.

Hvilken metode til periodisk faste er bedst til vægttab?

Der er mange måder, hvorpå du kan udføre periodisk faste. Disse involverer at skifte mellem at spise og faste perioder opdele dagen eller ugen. Du kan træffe et valg om enten at spise lidt eller slet ingenting i fasteperioderne. De populære metoder er:

1. 16/8 metode:

Denne proces indebærer en daglig spiseperiode på otte timer, dvs. fra kl. 13 til 21, hvor morgenmaden helt springes over. Du skal faste hele tiden imellem.

2. Spis-stop-spis:

Denne metode indebærer faste en eller to gange om ugen i 24 timer. Det betyder ikke at spise noget fra morgenmad den ene dag til morgenmaden den næste dag.

3. 5: 2 diæt:

I denne metode kan du normalt spise på fem andre dage i ugen, men indtage kun 500-600 kalorier på to på hinanden følgende dage i ugen.

4. Warrior Diet:

Krigere plejede at faste i løbet af dagen og feste i løbet af natten, deraf navnet. Inklusive proteinrige fødevarer og dekadent middag er nøglen til at følge dette mønster.

5. Spring et måltid over:

I dette mønster kan du vælge at skumme et af dagens store måltider, såsom morgenmad, frokost eller aftensmad, og derved reducere kaloriforbruget.

6. Alternativ dagfasting:

I denne proces vil du feste en dag og faste på en anden. Du kan indtage 400 kalorier på fastedagen, hvis du spiser 2000 kalorier på en festdag.

Selvom alle disse metoder er effektive, finder mange mennesker den 16/8 måde at intermitterende faste på en af ​​de letteste og bæredygtige måder. Sørg for ikke at overspise i spiseperioderne, hvilket muligvis ikke hjælper med vægttab.

Bevisbaserede sundhedsmæssige fordele ved periodisk faste:

Her er nogle af de andre sundhedsmæssige fordele forbundet med intermitterende faste.

 • En lille undersøgelse viser, at efter intermitterende faste har væsentligt reduceret blodsukkerniveauet hos mennesker med type 2 -diabetes (4).
 • Intermitterende faste har vist sig at reducere risikofaktorer for hjertesygdomme såsom LDL og triglycerider, som forbedrer hjertesundheden (5) (6).
 • Du kan muligvis reducere specifikke blodmarkører for betændelse ved hjælp af intermitterende faste. Dette kan resultere i et fald i inflammation (7) (8).
 • Selvom flere menneskelige forsøg er nødvendige, kan intermitterende faste bekæmpe tilstande som Alzheimers ved at forbedre hjernefunktionen ifølge dyreforsøg (9).
 • Intermitterende faste kan forbedre kropssammensætning og metabolisme ved at øge humant væksthormon (HGH) naturligt (10).
 • Ifølge nogle dyreforsøg kan intermitterende faste øge levetiden og bremse tegn på ældning (11), selvom der er brug for flere menneskelige forsøg.

Fører periodisk faste til muskeltab?

Din krop nedbryder glykogen til glukose til energi under faste, og det giver også strøm ved at øge fedtnedbrydningen i din krop.

Selvom slankere individer er mere tilbøjelige til muskelmasse end overvægtige, ifølge nogle undersøgelser varierer mængden af ​​muskeltab i varigheden af ​​intermitterende faste fra person til person.

Vores krop bruger ikke sin muskel til brændstof, medmindre det er nødvendigt, da den har overskydende aminosyrer til energi. Derfor er der ikke noget signifikant muskeltab hos mange mennesker, der følger intermitterende faste.

Bivirkninger af intermitterende faste:

Intermitterende faste er en rutine, der kan tage noget tid for din krop at vænne sig til. Selvom der er fordele, er her en liste over nogle bivirkninger, det kan have:

 • Forstyrret søvn.
 • Mistet appetiten.
 • Sænker stofskiftet.
 • Øget irritabilitet, humørsvingninger og trang.
 • For stor afhængighed af koffein.
 • Det tilrådes også at konsultere din læge, især hvis du allerede har medicinske tilstande som diabetes, lavt blodtryk, undervægt, spiseforstyrrelser, graviditet eller amning.

Intermitterende faste for vægttab, som mange andre kostvaner, kan give overbevisende resultater for nogle mennesker, men ikke så gode resultater for nogle få. Men det er en kraftfuld måde at forbedre dit helbred og tabe sig naturligt, så længe du blander det med tilstrækkelig træning og ordentlig søvn. Sørg for ikke at gøre intermitterende faste til en sædvanlig ting. Det er altid bedre at tale med din læge, før du følger denne metode.

Ansvarsfraskrivelse: Oplysningerne i denne artikel er generiske og kan ikke erstatte en professionel lægeudtalelse. Hjemmesiden er ikke ansvarlig for historien, og konsulter din læge, før du prøver noget nyt.

Ofte stillede spørgsmål:

1. Er det sikkert at drikke væske, når du faster?

Svar: Ja! Små mængder fløde og mælk kan være i orden, men ikke tilføje sukker til en drink. Du kan også få ikke-kalorieholdige drikkevarer som te, kaffe og vand. Hvis du vil dæmpe din sult, kan det være en fordel at drikke kaffe.

2. Er det sikkert at udføre øvelser, når du faster?

Svar: Virkningerne af øvelser under faste varierer fra person til person. Nogle mennesker er okay med det, men andre føler sig svimmel. Det er bedre at starte med en lavintensiv træning og gradvist stige afhængigt af, hvordan din krop reagerer.

3. Hvad er nogle ting at huske på, når du er periodisk fastende for vægttab?

Svar: Her er nogle af de tips, du kan huske på, når du følger periodisk faste:

 • Prøv at undgå at indtage snacks mellem måltiderne.
 • Opbyg din muskel ved at forblive aktiv hele dagen.
 • Bliv hydreret ved at drikke kaloriefri elektrolytdrikke.
 • I din faste periode kan du drikke kaffe eller te.
 • Spis ikke.