Den bedste ayurvediske behandling til vægttab: Hurtige og nemme måder

Hvem vil ikke bevare en fin og smuk krop? Selvom der er mange muligheder, kan ayurvediske behandlinger til vægttab være den bedste og naturlige måde at opnå din ideelle vægt sundt. Flere faktorer resulterer i fedtophobning i visse dele af din krop, hvilket får dig til at se fed ud, såsom usunde spisevaner, overdreven søvn og fravær af fysisk aktivitet.

Mange urter, der er nævnt i Ayurveda, hjælper med at reducere alt fedt i din krop ved at øge din krops metaboliske aktivitet. Læs videre for at vide mere om de ayurvediske behandlinger, du kan bruge til effektivt at tabe dig.

Ayurvedisk behandling for vægttab

Find din Dosha:

Ifølge ayurvedisk medicin afhænger menneskekroppens sundhed af tre grundlæggende bioelementer i lige store mængder kendt som doshas. Navnene på de tre doshaer er Vata, Pitta og Kapha. Disse doshas bruges til at diagnosticere flere sundhedsproblemer hos mennesker med ayurvedisk medicin.

 • Vata: Kold, let, tør, lille bevægelse er nogle af egenskaberne ved denne Dosha.
 • Pitta: Surhed, skarphed, fugtighed, likviditet og varme er de fremtrædende træk ved denne Dosha, der repræsenterer stofskifte.
 • Kapha: Tunghed, kulde, smøring, langsomhed, blødhed er nogle af de vitale træk ved denne Dosha.

Det anbefales at konsultere en uddannet ayurvedisk læge, hvis du har svært ved at bestemme din Dosha.

Ayurvedisk kost: Mad at spise og undgå, ifølge Dosha:

Baseret på dosha -typen undersøges effektiviteten af ​​ayurvediske kostvaner ved et par undersøgelser (1). Her er en liste over nogle af de madvarer, du skal spise og undgå, baseret på din Dosha:

1. Vata:

At spise:

 • Spis tre til fire måltider om dagen inden for et tidsrum på to timer.
 • Inkluder kogte grøntsager i din kost.
 • Inkluder søde og saftige frugter.
 • Inkluder også frø og nødder.

At undgå:

 • Undgå tomater, peberfrugter, ægplanter.
 • Undgå frugter som rå æbler og tranebær, som er astringerende.
 • Kontroller indtagelsen af ​​bælgfrugter.
 • Undgå ekstremt kolde eller frosne og rå fødevarer.
 • Holdes væk fra produkter, der har tilsat sukker, tobak og alkohol.

2. Pitta:

At spise:

 • Inkluder salater i din kost, især om sommeren.
 • Spis moderate mængder linser og bælgfrugter.
 • Drik og spis sødede mejeriprodukter

At undgå:

 • Kontroller mængden af ​​animalsk mad, du inkluderer i din kost.
 • Undgå krydret mad.
 • Undgå alkohol og kaffe.
 • Holdes væk fra frø og nødder.

3. Kapha:

At spise:

 • Forbruge frugt som fersken, mango, tranebær og æbler, der er sammentrækkende.
 • Inkluder grøntsager, der er dyrket over jorden og grønne grøntsager, i din kost.

At undgå:

 • Hold øje med mængden af ​​mad, du spiser.
 • Prøv at undgå fedtholdige fødevarer og mejeriprodukter.
 • Begræns forbruget af protein.
 • Spis animalsk mad, nødder og frø i en begrænset mængde.

Effektive ayurvediske midler til vægttab:

Vi præsenterer dig for en liste over nogle af de ayurvediske midler, du sundt kan prøve for vægttab:

1. Triphala:

Triphala er et berømt ayurvedisk præparat fremstillet af tre superfrugter Amalaki, bibhitaki og haritaki. Disse tre tørrede frugters foryngende og rensende egenskaber hjælper med at forynge dit fordøjelsessystem ved at fjerne toksiner fra din krop, hvilket gør det til en af ​​de bedste ayurvediske behandlinger til vægttab.

En undersøgelse viser, at det reducerer blodsukkerniveauet hos mennesker med type 2 -diabetes og vægttab (2). Drikke et varmt vandglas blandet med Triphala choorna en halv time før morgenmad eller to timer efter middagen for effektivt vægttab.

2. Guggul:

Guggul er en tørret harpiks, der populært bruges i mange medicin i Ayurveda. Ekstraheret fra Mukul -myrraet er guggul en tørret harpiks med en guggulsteron -plantesterol, som øger din krops stofskifte (3). Denne naturlige kolesterolsænkende urt er en perfekt ayurvedisk medicin til vægttab. Guggul te er den bedste måde at tilføje denne urt til din daglige rutine.

3. Punarnava:

Punarnavas vanddrivende egenskaber hjælper med at forbedre nyrens og urinblærens funktion. Dette hjælper med at skylle unødvendige toksiner ud af din krop uden at miste essentielle mineraler, hvilket gør det til en af ​​de bedste ayurvediske lægemidler til at reducere vægten. Punarnava beholder heller ikke vand i din krop og behandler også problemer som forstoppelse. At drikke punarnava -te hjælper dig med at tabe dig sundt (4).

4. Bukkehorn:

Bukkehorn, også kendt som methi, har mange sundhedsmæssige fordele og understøtter effektiv funktion af dit fordøjelsessystem, der hjælper med vægttab. Det hjælper dig med at holde dit trang under kontrol ved hjælp af en vandopløselig komponent kaldet galactomannan og øger også din krops metaboliske hastighed (5).

Ingredienser:

 1. En skefuld ristede bukkehornsfrø.
 2. Et glas vand.

Forberedelse:

 • Mal de ristede methi -frø til et fint pulver.
 • Indtag en halv skefuld af pulveret med vand først om morgenen.

5. Karrypulver:

Gurkemeje, cayennepeber, malet koriander, malet spidskommen og malet ingefær er de almindelige ingredienser, der findes i karrypulver. Alle disse ingredienser har antiinflammatoriske egenskaber, der hjælper med at opretholde en sund krop. cayennepeber er en anden ingrediens, der forbedrer din krops evne til at forbrænde fedt, hvilket gør det til et af de bedste ayurvediske midler til vægttab

6. Kanel:

Kanel eller dalchini er en af ​​de mest brugte krydderier i mange husstande. Det stimulerede metabolismen af ​​det viscerale fedtvæv på grund af tilstedeværelsen af ​​cinnamaldehyd i kanel. Det er især nyttigt til at skære ned det frygtede mavefedt (6).

Ingredienser:

 1. En kop vand.
 2. En stang kanel.
 3. En spsk honning.

Forberedelse:

 • Kog vandet med en stang kanel i skålen.
 • Si kanelstangen og hæld vandet i en kop.
 • Tilsæt honning til koppen og bland det grundigt.

7. Citron og honning:

Citron med honning er en af ​​de populære kombinationer til at tabe sig organisk. Det hjælper med at neutralisere bakterier og bakterier på grund af dets kraftfulde anti-patogen egenskaber. Det hjælper med at skylle alle de skadelige elementer ud af din krop, sparke dit stofskifte og forbedre fordøjelsesprocessen, hvilket resulterer i effektivt forbrænding af fedt (7).

Ingredienser:

 1. To skefulde honning.
 2. Et glas lunkent vand.
 3. To skefulde frisk citronsaft.

Forberedelse:

 • Tilsæt frisk citronsaft og honning til det lunkne vand.
 • Bland indholdet godt.
 • Drik sammensætningen først om morgenen.

8. Aloe Vera:

Aloe vera er en af ​​de tætte planter, der fremmer vægttab med nogle aktive forbindelser. Det nærer og afgifter din krop ved hjælp af det komplekse kulhydrat kaldet acemannan ved at stimulere cellernes optagelse af næringsstoffer. Det hjælper med vægttab ved at øge stofskiftet (8).

Ingredienser:

 1. En spsk aloe vera gel.
 2. Et glas vand.

Forberedelse:

 • Bland aloe vera -gelen i vandet, og bland den grundigt.
 • Drik denne væske først om morgenen.

9. Kalonji:

Kalonji, også kendt som sort spidskommen eller sort frø, har en lang række anvendelser. Disse frø indeholder nigellon og en rig fiberkilde, hvilket gør dem til en af ​​de bedste muligheder for at kontrollere fedme. Selvom mere forskning er nødvendig for at bekræfte resultaterne, forbedrer det vægttab hos fede mænd og kvinder ifølge menneskelige undersøgelser (9). Du kan nemt tilføje dette krydderi til din kost for effektive resultater.

10. Peber:

Sort peber er fyldt med mineraler som calcium, kalium, natrium og vitamin A, K, C, der har flere sundhedsmæssige fordele. De sunde fedtstoffer og fibre i sort peber hjælper dig effektivt med at tabe dig (10). Tilføjelse af peber til din te tidligt om morgenen giver dig den nye start, du har brug for.

11. caromfrø:

De naturlige antioxidanter, der findes i caromfrøene eller ajwain, fremmer vægttab ved at fjerne toksinopbygningerne fra din krop. Det fremskynder også din krops stofskifte effektivt (11).

Ingredienser:

 1. En spsk caromfrø.
 2. Et glas vand.

Forberedelse:

 • Sæt caromfrøene i blød i vandet natten over.
 • Kog vandet et par minutter om morgenen.
 • Si frøene og hæld vandet i et glas.
 • Drik det første om morgenen.

Ayurvediske tip til vægttab:

Her er listen over nogle af de ayurvediske tips, du kan følge for vægttab:

1. Spis tre tilfredsstillende måltider hver dag:

Fordøjelsesbranden er et vigtigt begreb ifølge ayurvedisk tradition. Inklusiv regelmæssigt og pålideligt brændstof til din krop i form af sunde fødevarer hjælper dig med at opretholde et sundt stofskifte.

2. Spis mere i løbet af dagen og mindre om natten:

At spise en tidlig og let middag er nøglen til at tabe sig. Denne proces hjælper afgiftning af kroppen. Du vil kunne rense dit system ved at inkludere supper og salater i din kost.

3. Øv Mindfulness:

Meditation og yoga er nogle af de gamle former for sind-krop praksis, der frigiver stress fra din krop, som betragtes som en af ​​de vigtigste årsager til vægtøgning.

4. Træn mindst tre dage om ugen:

At inkludere øvelser i din daglige rutine hjælper dig med at forbrænde alt det unødvendige fedt, der øger stofskiftet. Vandring, cykling, yoga, svømning, løb er nogle af de sjove aktiviteter, du kan prøve.

5. Start dagen med at drikke varmt vand eller te:

At drikke varmt vand eller te tilberedt af friske krydderurter som ingefær til at lave te vil give din morgen en frisk start. Den varme drikke vil reducere amaen i vores krop, som dannes på grund af forurenende stoffer og usunde valg af mad.

6. Sov fredeligt:

Vi ved alle, hvilken effekt en god nats søvn har på vores kroppe. Utilstrækkelig søvn er en af ​​de medvirkende faktorer til vægtøgning. 22.00 til 06.00, er den ideelle sovetid, ifølge Ayurveda.

At tabe sig er ikke en tur i parken. Men med den rigtige ayurvediske behandlingsplan for vægttab kan du ikke kun tabe dig, men opretholde kondition effektivt. Afhængigt af din kropstype, medicinske tilstand, genetik og livsstil kan resultaterne variere. Vælg det rigtige valg, der er nævnt i denne artikel, der passer bedst til dig, og se de fantastiske resultater! Glem ikke at fortælle os, hvordan denne artikel har hjulpet dig.

Ansvarsfraskrivelse: Oplysningerne i denne artikel er ikke en erstatning for professionel rådgivning. Det er bedre at konsultere en ayurvedisk læge for flere detaljer. Websitet er ikke ansvarligt for de virkninger, det kan have på din krop.

Ofte stillede spørgsmål:

1. Er der nogen bivirkninger ved brug af ayurvediske hjemmemedicin?

Svar: Selvom der ikke er alvorlige bivirkninger ved at bruge ayurvedisk behandling til vægttab, kan nogle mennesker have milde influenzalignende symptomer eller udslæt, hvilket er en detox-effekt af medicinen. Disse reaktioner er ikke farlige og kan være et symptom på, at din krop reagerer. Din læge kan ændre doseringen, hvis responsen er mere potent.

2. Hvad er de tilgængelige ayurvediske behandlinger, som du kan bruge?

Svar: Her er en liste over de ayurvediske behandlinger, der ikke kun hjælper med vægttab, men genbalancerer dit helbred.

 • Prøv at få nok søvn.
 • Inkluder varme fødevarer, grøntsager eller olier, og foretag ændringer i kosten.
 • Fås i form af te, kapsler, løst pulver, medicinsk ghee/olie, ayurvediske urter hjælper dig med at tabe sig.
 • Panchakarma behandlinger.
 • Meditation.
 • Yoga.
 • Aromaterapi.

3. Hvor effektiv er en ayurvedisk behandling for vægttab?

Svar: Hvis du følger de trin, der er nævnt for hvert middel flittigt, begynder du at se resultater inden for en til to uger. Hvis du er i tvivl, skal du kontakte en ayurvedisk praktiserende læge for detaljerede oplysninger.