Er sort kaffe god til vægttab: fordele og bivirkninger

Hvis du er en ivrig drikker af sort kaffe, er det tid til at glæde dig! Der er masser af fordele for din krop og dit sind, der tilskrives din yndlingsdrik. Mange undersøgelser har vist, at sort kaffe er effektiv til vægttab sammenlignet med enhver anden koffeinbaseret drink.

Hvis du tænker, hvad er sort kaffe? Og hvordan adskiller den sig fra almindelig kaffe? Sort kaffe er en drik, der er et præparat, der ikke tilsætter tilsætningsstoffer eller mælk. Sammenlignet med andre varianter med koffein er den normalt bitter og kaldes også Espresso.

Lad os gennemgå denne artikel for at vide mere om, hvordan du kan bruge sort kaffe til vægttab, fordele, doseringsgrænser pr. Dag og bivirkninger.

sort kaffe god til vægttab

Hvordan hjælper sort kaffe med vægttab:

Sort kaffe vinder hurtigt popularitet blandt sundhedsentusiaster, og med god grund! Sammenlignet med varianten tilberedt med mælk og sukker har sort kaffe et lavt antal kalorier. Når sort kaffe er parret med en ordentlig træningsrutine, kan du hurtigt forbrænde alle de ekstra kilo.

Forbrug af koffein fremmer bedre vægttab og styring, ifølge forskning (1). De store mængder koffein er forbundet med en stigning i stofskiftet og hjælper med vægttab.

Forbrænder sort kaffe fedt?

Mange undersøgelser tyder på, at koffein har en fedtforbrændende rolle, selvom der ikke er noget solidt empirisk bevis for at understøtte det samme. Store mængder koffein i din krop kan øge varmegenerering, som også kaldes termogenese, og det forbrænder fedtceller meget hurtigt (2). Koffein reducerer også den overskydende masse i kroppen ved at hjælpe med lipolyse og omdanne fedtdepoter til energi.

Fordele ved sort kaffe til vægttab:

Her er nogle af de andre fordele ved sort kaffe, der fremmer vægttab hurtigt:

1. Metabolisme:

Sort kaffe øger metabolisk aktivitet og øger energiniveauet i din krop, da den består af koffein. Du får bedre vægttabsresultater med en højere metabolisk hastighed. Sørg for at tilberede en kaloriefattig drink ved ikke at tilføje sødestoffer. Du kan forbedre smagen af ​​din sorte kaffe ved at tilføje nøddemælk, honning eller jaggery.

2. Reducerer sultskæring:

Sort kaffe virker på centralnervesystemet og reducerer dit ønske om overdreven spisning. Koffein hjælper med at undertrykke peptidet YY, som er sulthormoner, der får dig til at undgå vægtøgning.

Stimuleringen af ​​metabolisk aktivitet og stigning i energiniveau undertrykker sult med koffein til stede i sort kaffe.

3. Reducerer det ekstra vandindhold i kroppen:

Overskydende vand i din krop er en af ​​de primære årsager til øget vægt hos mange mennesker, og sort kaffe kan være et perfekt middel til at behandle det. Sort kaffe hjælper dig med at tisse ofte; y ved at skylle ekstra vandindhold ud af din krop. Selvom vægttabet er midlertidigt, har denne måde ingen bivirkninger. Hvis du har vandvægt og ønsker en hurtig løsning, er denne mulighed et perfekt valg.

4. Hjælper dig med at forbrænde kalorier:

At drikke sort kaffe holder dig aktiv og forbrænder flere kalorier ved effektivt at stimulere metabolisk aktivitet. På denne måde hjælper sort kaffe dig med at tabe dig ved at forbrænde flere kalorier. Sort kaffe er en kaloriefri drink og indeholder kun 5,4 kalorier. Den bedste måde at forbrænde flere kalorier på er at indtage denne drik før en træning.

5. Nedsættelse af produktionen af ​​glukose i kroppen:

Chlorogensyre er en antioxidant, der findes i sort kaffe, der hjælper dig med at tabe dig og sænker glukoseproduktionen i din krop, hvilket reducerer risikoen for diabetes. Denne antioxidant forbedrer insulinfølsomheden og hæmmer absorptionen af ​​glukose i tarmen. Selvom der er brug for mere forskning, øger koffein epinephrin, som er et stresshormon. Det lader ikke dine celler behandle for meget sukker.

Bedste tidspunkt at drikke:

Selvom mange mennesker tror, ​​at drikke sort kaffe forbrænder fedt, hovedsagelig når det indtages tidligt om morgenen, kan det forårsage flere bivirkninger som mavebesvær, sure opstød, hvis du gør det på tom mave.

Det er derfor, eksperter råder til at indtage sort kaffe til fedttab, når cortisolniveauerne er relativt høje i tidsrummet 10-12 og 14-17..

Sådan bruges sort kaffe til vægttab?

Her er nogle af de måder, du kan inkludere sort kaffe i din rutine for effektivt vægttab:

1. Sort kaffe med honning:

Hvis du leder efter et alternativt sødemiddel til sukker i din sorte kaffe, kan honning være en glimrende erstatning. Antioxidanterne i honning tilføjer smag til din kaffe og øger stofskiftet, der hurtigt forbrænder fedt, hvilket hjælper med vægttab. Selvom nogle mennesker måske ikke kan lide smagen, vil det, når du vænner dig til smagen, være et sundt alternativ.

2. Sort kaffe med ghee:

Selvom sort kaffe har flere fordele, har nogle mennesker forstyrrelser i maven, så mange foretrækker ikke at drikke denne drik på tom mave. Du kan neutralisere den sure virkning af kaffe ved at tilføje Ghee til den. Det opretholder også tarmsundhed og metabolisme med tilstedeværelsen af ​​omega-3 og smørsyre. Prøv denne vidunderlige kombination, hvis du har maven til det.

3. Sort kaffe med sukker:

Hvis sort kaffe er din strategi for at tabe dig, kan tilsætning af sukker gøre mere skade end gavn. I den moderne kost betragtes sukker som en af ​​de værste ingredienser, når det tages i store mængder. Sukker er også forbundet med mange sygdomme som fedme og diabetes på grund af de store mængder fructose.

Du kan erstatte sukker med et naturligt sødemiddel som stevia, hvis du ikke kan indtage din sorte kaffe uden et sødemiddel.

Bivirkninger af sort kaffe:

Hvis du tror, ​​at sort kaffe kun er fuld af sundhedsmæssige fordele, kan du tage fejl, især hvis du spiser det for meget. Her er listen over nogle af bivirkningerne af sort kaffe:

  • At drikke for meget sort kaffe kan føre til angst ved at frigive stresshormoner i din krop.
  • For meget koffein kan give dig en nervøs følelse.
  • Der er stor chance for at ødelægge din søvnrutine, hvis du spiser overdreven kaffe. Derfor anbefales det at undgå at drikke sort kaffe, før du går i seng.
  • Overskydende forbrug af koffein, der har saltsyre, hvilket kan forårsage mavekramper og surhed.
  • Nogle gange kan absorption af mineraler blive problematisk, hvis du spiser for meget kaffe.

Overfladen af ​​sundhedsmæssige fordele ved sort kaffe, såsom lavere risiko for at udvikle kræft, lever og hjertesundhed, boost hukommelse osv. Sort kaffe til vægttab er den største fordel, du skal kigge efter, og det er let at inkludere i din daglig rutine. Selvom det er gavnligt for vægttab, kan forbrug af for meget af det forårsage flere bivirkninger end fordele. Nyd derfor en kop af denne magiske drink med måde og høst dens fordele.

Ansvarsfraskrivelse: Indholdet i denne artikel er kun til informationsgrundlag og ikke til erstatning for lægehjælp. Sørg for at konsultere en læge, før du prøver noget nyt. Websitet er ikke ansvarligt for eventuelle bivirkninger, det måtte have på din krop.

Ofte stillede spørgsmål:

1. Hvor meget er sort kaffe sikker at drikke om dagen?

Svar: En af de aktive ingredienser i kaffe er koffein, og det er et af de stærkt forbrugte stoffer på verdensplan. Generelt kan du finde 100 mg koffein i en 8-ounce kop. Ifølge flere kilder er fire kopper kaffe om dagen sikre for de fleste voksne, der indeholder 400 mg koffein om dagen.

2. Er det sikkert at drikke sort kaffe på tom mave til vægttab?

Svar: Saltsyre i de rigtige niveauer hjælper med at fordøje mad i din krop. At drikke sort kaffe på tom mave øger produktionen af ​​saltsyre, hvilket skader tarmens foring og forårsager ubehag. Mavesår, IBS, halsbrand er nogle af de problemer, de kan forårsage.

3. Er det muligt at få fedt ved at drikke sort kaffe?

Svar: Der er flere fordele, sort kaffe tilbyder, der hjælper med vægttab, men der er også en chance for vægtforøgelse, hvis den ikke tages korrekt.

Hvis du indtager koffein i løbet af sene nætter, kan det forstyrre dine søvnmønstre ved at blokere adenosin -effekter. Utilstrækkelig søvn kan øge din trang til forarbejdede fødevarer, hvilket igen resulterer i vægtforøgelse.

Flere kaffedrikke er fyldt med kalorier og sukker, så undgå disse typer kaffedrikke og hold dig til almindelig kaffe, hvis du vil tabe dig.