Sort te til vægttab – Sådan laver du, typer, fordele og mere

Vægttab er blevet afgørende for at opretholde en perfekt og sund krop, men det er ikke længere en udfordring. Nu er det en sund måde at drikke sort te til vægttab! Robust vægttab resulterer i fitness, forhindrer også vores krop i at blive vært for sygdomme, og sort te kan virke magisk for dig! For at forstå sammenhængen mellem sort te og vægttab skal du rulle ned.

 • Sort te VS grøn te til vægttab
 • Hvad er sort te
 • Typer af sort te
 • Er sort te god til vægttab?
 • Sådan laver du sort te til vægttab-DIY
 • Bedste tidspunkt at drikke sort te til vægttab
 • Egenskaber ved sort te, der hjælper med vægttab
 • Andre fordele ved sort te til vægttab
 • Sort te -dosering til voksne og gravide kvinder
 • Bivirkninger af sort te

Sort te til vægttab

Sort te VS grøn te til vægttab

Sort te, som sin modstykke grøn te, fungerer godt til vægttab. Både sort te og grøn te er bladekstrakter af Camellia sinensis -planten. Den eneste forskel er i den måde, de behandles på. Grønne teblade lufttørres til visne og dampes derefter. Hvorimod sorte teblade på den anden side overlades til gæring og derefter steges.

Hvad er sort te

Sort te stammer fra østasien. Som mange te ekstraheres sort te fra busken Camellia sinensis. Det er en type te, der gennemgår mere oxidationsproces end drikkevarer som grøn, oolong eller hvid te. Denne oxidationsproces er årsagen til, at sort te har en stærk smag og en rødlig farve. Det bevarer også sin karakter i flere år, i modsætning til grøn te, der mister sin smag inden for et år.

Se mere: Fordele ved sort kaffe til vægttab.

Typer af sort te:

Der findes flere varianter af sort te i forskellige varianter. Normalt repræsenterer navnene på forskellige ublandede sorte teer regionen, hvor de dyrkes og har forskellig smag. Nogle af dem er dessertte, sort te med mynte, Earl Grey, sort te med bergamot osv.

Er sort te god til vægttab?

Forskning viser, at sort te er rig på polyfenoler, en type antioxidant (1). Disse supernæringsstoffer reparerer celleskadelige frie radikaler og afgifter dem. Sort te har flere mængder polyfenoler end hvad der findes i frugt og grønt. Den sorte te gæringsproces reducerer catechin, thearubigins, polyphenoler og teaflaviner, som er antioxidanter, der hjælper vores krop med vægttab. Sort te består af en større mængde koffein, som stimulerer vores krop til at forbrænde ekstra mavefedt.

Sådan laver du sort te til vægttab-DIY

Sådan kan du hurtigt tilberede en kop sort te til fedttab:

Brug af sorte teposer

 • Klar til brug sorte teposer fås i enhver almindelig butik eller supermarked. Vælg et lovende mærke.
 • Kog en kop vand.
 • Dyp teposen i varmt vand og lad den sidde i et par minutter.
 • Fjern teposen, rør lidt honning i og nip til din sunde sorte te.

Med sorte teblade

 • Tag en tekande og tilsæt en kop vand.
 • Når vandet koger, tilsættes nogle sorte teblade og dækker låget.
 • Efter et par minutter, stamme bladene og tilføje det foretrukne sødemiddel efter eget valg og nyde din sorte te.

Tips til at forbedre smagen af ​​din yndlings kop te

 • Brug filtreret postevand i stedet for destilleret vand for at nyde den fulde smag.
 • Tilføjelse af ingredienser som revet ingefær og citronsaft til din sorte te er en god mulighed for at forbedre smagen og fremskynde vægttabet.
 • Det er okay at tilføje lidt sukker til den sorte te for at skære den bitre smag ud. Du kan også vælge at tilføje honning eller jaggery som sunde muligheder.

Bedste tidspunkt at drikke sort te til vægttab:

Det mest passende tidspunkt at indtage sort te er enten en time efter morgenmad eller frokost. Da det hjælper med fordøjelsesprocessen, hjælper det dig med at tabe alt det ekstra fedt. Hvis du ønsker at have sort te om morgenen, kan du tage et stort krus af drikkevaren, da sort te reducerer vægten. Begræns dog indtagelsen til ikke mere end 3 kopper.

Egenskaber ved sort te, der hjælper med vægttab:

1. Indeholder koffein:

En af de primære komponenter i sort te er koffein. Det hjælper med at øge kroppens varme, hvilket resulterer i forbrænding af kalorier.

2. Indeholder meget få kalorier sammenlignet med andre drikkevarer:

For at tabe de ekstra kilo fedt skal du reducere antallet af kalorier, du tager, da de er direkte proportionale med vægten. En positiv måde at gøre dette på er at indtage mad med færre kalorier. Det er muligt ved at erstatte drikkevarer med højt kalorieindhold og mad som alkohol og desserter med lavt kalorieindhold som sort te til fedttab. Der er flere varianter af sort te på markedet for at gøre den bitre drik til en fornøjelig!

3. Afgiftende egenskaber:

Sort te er en fantastisk detox -drink. Det fjerner skadelige toksiner fra kroppen. Den har polyfenoler, aminosyrer, catechiner og andre nyttige næringsstoffer, der accelererer afgiftning, rydder alle de frie radikaler i vores krop.

4. Øger stofskiftet på grund af oxidationsprocessen:

Sort te er i stand til at forbedre kroppens udholdenhed og øge stofskiftet. Det er også medvirkende til at blokere virkningerne af kulhydrater, der er betydelige bidragydere til vægtforøgelse. Det er muligt, fordi bladene udsættes for solen, hvilket muliggør oxidation, der er ansvarlig for stigningen i metabolisk aktivitet. Processen gør igen vores krop superenergisk og resulterer i at tabe flere kalorier og dermed hjælpe med vægttab.

5. stabiliserer blodsukkerniveauer og reducerer trang:

Sort te kan hjælpe med at tabe sig. Sort te findes i flere varianter og er kendt for at bremse blodsukkeret, der hjælper med at undgå trang til slik og kaloriefremkaldende mad. Når det indtages regelmæssigt, hjælper det med at reducere appetitten, hvilket resulterer i en rimelig mængde vægttab.

Andre fordele ved sort te til vægttab:

 1. Sort te er fuld af antioxidanter såsom flavonoider, som hjælper med at tabe kropsfedt. De anti-oxidative, anti-inflammatoriske og anti-mutagene egenskaber i sort te øger dens evne til at modulere kritisk cellulær enzymfunktion. Undersøgelser viser, at forbrug af sort te regelmæssigt kan bidrage til at forbedre blodkarfunktionen og derved reducere risikoen for hjertesygdomme.
 2. Vores krop indeholder lipider kaldet kolesterol og triglycerider, som hjælper med at lagre energi. Den mad, vi spiser, opbevares i form af fedt. Udnyttelsen af ​​fedtet er mellem måltiderne, når kroppen har brug for energi. Sort te fremskynder processen med frigivelse af triglycerider, hvilket ikke er andet end at brænde uønsket kolesterol i vores kroppe.
 3. Sort te har tanniner, som hjælper med en jævn fordøjelsesproces, beroligende tarmaktivitet og bedre regulering af fordøjelsesprocessen, hvilket viser, at sort te hjælper med at tabe sig.
 4. Sammenlignet med kaffe har sort te mindre mængde koffein i sig. I sammenligning med forskellige tesorter er mængden af ​​koffein i sort te imidlertid mere. Koffein i sort te øger energi og øger mental årvågenhed. Sort te reducerer også frigivelsen af ​​stresshormoner og tilføjer derved ro i dit sind.

Sort te -dosering til voksne og gravide kvinder:

To til tre kopper sort te om dagen skader ikke voksne. Nogle undersøgelser viser de negative virkninger af koffein på en gravid kvinde. Det er tilrådeligt at henvende sig til en sundhedspersonale, før du ønsker at indtage sort te, hvis du er gravid, allergisk over for koffein eller andre ingredienser i sort te.

Bivirkninger af sort te:

Som enhver anden drik har sort te også sin andel af bivirkninger. Alt taget for meget har en eftervirkning. Nogle af de betydelige bivirkninger er:

 • Diarré,
 • Uregelmæssig hjerterytme.
 • Svimmelhed.
 • Opkastning.
 • Halsbrand.

På grund af sin stærke, tydelige smag er sort te måske ikke en glad drink for mange. Personer med søvnforstyrrelser bør undgå indtagelse af sort te, da det kan resultere i søvnløshed. Det er bedre at se en læge, før du drikker sort te til vægttab, for at se, om det passer bedst til din krop og din medicinske tilstand.

Sort te er en drik til vægttab, men medfører også et sæt retningslinjer! Godt! Tjek med din læge, og når du får et signal fra lægen, kan du prøve disse lette og hurtige gør-det-selv-opskrifter og komme i form igen. Fortæl os, hvordan du har det, når du tilføjer sort te til dit vægttab!