50 forskellige yoga -asanas, som enhver nybegynder burde vide

Yoga asanas er den enkleste og letteste måde at reducere vores overvægt på og meditere vores krop og sind. De gamle praksis typer yoga asanas giver en bred vifte af sind og krop fordele, herunder andre fordele som at give styrke og fleksibilitet, stress lindring og endda helbrede mange sygdomme.

Yoga handler om at strække vores krop i forskellige former og meditation. Yoga Poses som Surya Namaskar (Sun Salutation), Dhanurasana (Bow Pose), Bhujangasana (Cobra pose), Kapalabhati pranayama yoga og så mange andre effektive yoga asanas hjælper med at reducere vores vægt såvel som vores mavefedt.

Forskellige yoga -asanas, som enhver nybegynder burde vide

Tålmodighed er nøglen til at lave yoga. Stærk udholdenhed bakket op af passionen for at lave yoga er et must. Hårdt arbejde, engagement og en ordentlig kost kan tabe vores vægt naturligt. Det er ikke svært at tabe sig, men vi skal huske på, at kun at kontrollere spisevaner ikke er nok til at tabe sig. Artiklen indeholder yogastillingsnavne samt yoga for begyndere. Det handler om at gøre dem!

Begynder Yoga Asanas at huske på

50 grundlæggende yogastillinger til begyndere:

Vi skal begynde at dyrke motion regelmæssigt om morgenen og aftenen og også kontrollere vores spisevaner. Så begynd at øve yoga asanas for at opretholde et godt helbred. For begyndere er en opvarmning eller en stretch-øvelse det første trin. Først skal du finde ud af listen over stretching yoga asanas i yoga og deres fordele. Vi har listet nogle af de bedste yogaøvelser og stillinger med billeder, der hjælper dig med at udføre dem effektivt.

Grundlæggende yogastillinger for begyndere at gøre derhjemme

Forskellige typer yoga -asanas til mænd og kvinder:

Mænd og kvinder foretrækker yoga for et sundt liv. Her forklarer vi, hvad de bedste og grundlæggende yoga -asanas er og detaljer om dem på engelsk og sanskrit med fotos.

1. Slow Stretching Yoga Asana til hals:

Langsomt strækkende Yoga Asana til hals

For at starte med yoga asanas skal man først komme i gang med de grundlæggende øvelser som langsomme nakkestrækninger. Det anbefales at udføre få gentagelser af disse yogiske langsomme nakkestrækninger, da det letter nakkespændingen og belastningen. Denne grundlæggende yogastilling kan hurtigt udføres stående hvor som helst, bare ved at sidde på din stol!

Hvad du bør vide, før du gør denne Asana: Mens du gør denne Asana, skal din hals være lige og ikke vippes frem eller tilbage og ikke bøje på begge sider.

2. Full Body Yoga Tadasana – The Mountain Pose:

Full Body Yoga Tadasana - The Mountain Pose

Tadasana er også kendt som bjergstilling, og det er en af ​​de bedste yoga -asanas. At øve denne yoga asana regelmæssigt hver morgen giver en god massage til vores hænder, ryg, rygsøjle og hele kroppen. Dette er også den mest anbefalede asana til at øge højden.

Hvad du bør vide, før du gør denne Asana: Du skulle have spist mindst 4-6 timer før du lavede denne Asana.

3. Standing Forward Fold Pose (Uttanasana Yoga):

Standing Forward Fold Pose - Uttanasana Yoga Fordele

Uttanasana er en fremadrettet bøjning, der aflaster os fra stress og angst. Med armbindingen giver denne stående fremadgående bøjningsvariation en dyb skulderstrækning. Ved at binde hænderne tillader det også armene at strække og stramme skuldrene for at slappe af. Det bringer også noget blod tilbage til hjernen, samtidig med at det giver et godt stræk til benene.

Hvad du bør vide, før du gør denne Asana: Denne Asana bør kun udføres på tom mave.

4. Triangle Pose (Trikonasana Yoga) for begyndere:

Triangle Pose - Trikonasana Yoga til graviditet

Denne trikonasana -øvelse strækker og styrker musklerne sammen med forbedring af vores krops funktioner. Dette er en god yogaøvelse for gravide. Det hjælper med at reducere blodtryk, stress og angst og forbedrer også blodets funktioner gennem hele kroppen. Denne enkle yoga asana forbedrer vores balance & koncentrationsevne. Denne asana fjerner også fedt fra taljen og lårene.

Hvad du bør vide, før du gør denne Asana: Ligesom andre Asanas, selv for denne asana, er det vigtigt, at din tarm er tom.

5. Bow Pose (Dhanurasana Yoga):

Bow Pose - Dhanurasana Yoga til at reducere fedt

Dhanurasana er meget effektiv i vægttabsprogram. Denne yogastilling hjælper med at reducere mavefedtet meget let. Det styrker ankler, lår, lyske, bryst og maveorganer og rygmarv. Denne yogastilling forbedrer funktionerne i nyre, bugspytkirtel, lever, tynd- og tyktarm. Det fungerer også som en stressaflastning og giver fleksibilitet til ryggen. Det forbedrer fordøjelsesfunktionen og fjerner gasser.

Hvad du bør vide, før du gør denne Asana: Du bør ikke gøre dette asana, hvis du har migræne eller hovedpine problem.

6. Surya Namaskar (solhilsen):

Liste over Yoga Surya Namaskar (solhilsen)

En hel runde af Surya Namaskar betragtes som to sæt af de tolv poser, med en ændring i det andet sæt, hvor det modsatte ben flyttes først. Det forbedrer fleksibilitet, styrke, balance, reducerer stress og angst, reducerer symptomer på lændesmerter, forkorter fødsel og forbedrer fødselsresultater og reducerer søvnforstyrrelser og hypertension. Det øger også energi og reducerer træthed og er meget gavnligt for astma & kroniske sygdomme. Dette er en grundlæggende yoga asana til at strække dine ben og reducere vægten.

Hvad du bør vide, før du gør denne Asana: Opvarm altid, før du begynder med Surya Namaskar.

7. Kapalbhati Pranayama Yoga Pose for begyndere:

Kapalbhati Pranayama Yoga Pose med flere fordele

Kapalbhati pranayama yoga er den mest anbefalede åndedrætsøvelse, der helbreder vores maveforstyrrelse og taber sig. Øvelse af 5 minutter Kapal Bhati pranayama fjerner regelmæssigt toksinerne og øger stofskiftet. Det helbreder også forstoppelse, surhed, diabetes, astma og alle former for åndedrætsbesvær, sinus og endda hårtab. Denne er en yogastilling, der er effektiv til vægttab (hovedsageligt mavefedt). Når det udføres regelmæssigt, vurderes det som den mest effektive type yoga asana.

Hvad du bør vide, før du gør denne Asana: Dette er en afslapningsasana og bør udføres ved afslutningen af ​​øvelsen for at slappe af hele kroppen.

8. Bound Angle Pose – Baddha Konasana Yoga for begyndere:

Bound Angle Pose - Baddha Konasana Yoga for begyndere

Denne yoga asana for begyndere hjælper med at åbne hofterne og lette iskias ubehag, der kan blive værre ved at sidde i lange perioder. Ischiasnerven starter i lænden og løber ned ad begge ben, og iskiasnerven kan opstå, når nerven på en eller anden måde komprimeres. Lange pendler og sidder i lange perioder forværrer det.

9. Afslappende Yoga Asana (Eagle Twist Yoga):

Afslappende Yoga Asana - Eagle Twist Yoga

Denne yoga asana hjælper med at slappe af, og det er også en glimrende måde at øge spinal fleksibilitet fra side til side. Med regelmæssig øvelse af denne yogaøvelse hver dag kan man lindre smerter i underlivet og lænden.

10. Headstand Pose (Sirsasana Yoga Pose):

Headstand Pose - Sirsasana Yoga Pose for bedre sundhed

At gøre denne yogastilling kan helbrede søvnløshed (søvnforstyrrelse), rygproblemer og forbedrer også koncentrationsevnen & mental balance. Det øger blodcirkulationen i hjernen og forbedrer hjernens funktioner og hukommelse. Selv mennesker, der lider af leversygdom, dårlig blodcirkulation og hovedpine bør udføre denne yoga asana regelmæssigt.

Hvad du bør vide, før du gør denne Asana: Denne Asana skal udføres under streng overvågning, ellers kan det forårsage alvorlig skade.

11. Sarvangasana (skulderstativ) for begyndere:Fordele ved Yoga Sarvangasana Pose (skulderstativ)

Denne yogastilling styrker og helbreder rygsmerter og forbedrer kroppens modstandskraft. Dette holder også vores ansigt lyst og fjerner den mørke cirkel. Det hjælper med vægttab, når det praktiseres regelmæssigt. Det er også kendt at forbedre blodcirkulationen, fordøjelsesfunktioner, kontrollere blodsukkerniveauet og korrigere forkert funktion af bugspytkirtlen.

Hvad du bør vide, før du gør denne Asana: Sørg for, at du kun laver denne tomme træningsmave.

12. Paschimottanasana (fremadgående bøjning):

Paschimottanasana Yoga Pose (Forward Bend Pose)

Paschimottanaasana dækker strækningen af ​​hele kroppen fra vores hoved til hæle. Denne asana anbefales især til kvinder efter fødslen for at reducere mavefedt og toning af mave-bækkenorganerne. Det styrker rygmusklerne og er meget nyttigt til at øge højden. Det strækker rygsøjlen og giver mere fleksibilitet i vores krop.

Hvad du bør vide, før du gør denne Asana: Denne asana bør ikke udføres, hvis frontbøjning er et problem for dig.

13. Plough Pose (Halasana Yoga Pose):

Plough Pose - Halasana Yoga Pose Fordele

Halasana er også kendt som Plough pose, som styrker vores rygmuskler og giver fleksibilitet. Det helbreder fordøjelsesbesvær og forstoppelse samt reducerer stress. Det stimulerer maveorganerne og helbreder maveproblemer. Mennesker, der lider af diabetes, bør gøre dette regelmæssigt. Det hjælper med at gøre rygmarven stærk og fleksibel, styrker mavemusklerne, reducerer stress og helbreder symptomerne på overgangsalderen.

Hvad du bør vide, før du gør denne Asana: Gør dette asana under opsyn, ellers kan du blive offer for alvorlige skader.

14. Ardha Halasana (Half Plough Pose):

Half Plough Pose - Ardha Halasana Fordele for sundhed

Half Plough Pose er en yoga -asana, der ligner Uttanpadasana, som er god til at forbedre maveorganernes funktioner. Denne lette yoga asana stimulerer maveorganerne meget hurtigt og helbreder forstoppelse og fordøjelsesbesvær. Det reducerer også mavefedt og toner lår- og hoftemusklerne overordnede mavemuskler. Det helbreder maveforstyrrelser og forbedrer fordøjelsen, appetitten, fjerner gasser og er nyttig til at helbrede gigt og lumbal spondylitis.

Hvad du bør vide, før du gør denne Asana: Dette er den bedste asana for en person, der står over for fordøjelsesproblemer.

15. Bhujangasana (Cobra Pose):

Cobra Pose - Bhujangasana Yoga for at tabe sig

Bhujangasana (cobra pose) giver et fremragende resultat for dem, der ønsker at tabe sig og øge stofskiftet. Denne positur forbedrer funktionen af ​​leveren, nyrerne, bugspytkirtlen og galdeblæren. Det helbreder søvnløshed (søvnforstyrrelse), rygproblemer, fordøjelsesbesvær og forstoppelse naturligt. Dem, der lider af leversygdom, hovedpine, dårlig blodcirkulation, kan helbredes med denne asana.

Hvad du bør vide, før du gør denne Asana: Udfør kun denne asana tom mave.

16. Pavanamuktasana (vindfjernende stilling):

Pavanamuktasana yogastilling med fordele (vindfjernende asana)Pavanamuktasana er virkelig en effektiv yogaposition til at fjerne gasser fra maven og forbedre fordøjelsessystemet. Denne asana er meget god til alle maveorganerne; det hærder også surhed og reducerer fedt. Det styrker din rygmuskel og helbreder rygsmerter. For at få en flad mave bør man udføre denne asana regelmæssigt. Dette er en af ​​de enkleste yogastillinger for begyndere.

Hvad du bør vide, før du gør denne Asana: Denne asana er et must for dem, der har maveproblemer.

17. Uttana Padasana (The Raised-Been Pose):

The Raised -Been Pose - Uttana Padasana Yoga Holdning

Uttana padasana, den hævede benstilling er gavnlig for dem, der har ondt i ryggen og mave. Det er godt til at styrke mavemusklerne. Vi kan også øve denne yoga asana ved at løfte et ben ad gangen. For at blive flad og stærk abs fungerer denne asana som magi. Det er nyttigt for dem, der lider af gasproblemer, gigtpine, hjerteproblemer og talje & rygsmerte.

18. Setu Bandhasana Yoga Pose (Bridge Pose):

Bridge Pose - Setu Bandhasana Yoga Pose

Vi har generelt en tendens til at glemme alt om at træne for at styrke vores ben, da vi bekymrer os mere om vores overkropsdel ​​udseende. Men vi bruger de fleste timer kun på vores ben, så vi bør starte træning beregnet til at styrke vores ben. Denne yogastilling, setu bandhasana styrker benene, ryggen og brystet. Det giver en stor balancekraft til vores krop.

Hvad du bør vide, før du gør denne Asana: Undgå at gøre denne asana under graviditeten.

19. Vajrasana (Diamond Pose):

Diamond Pose - Vajrasana Yoga sundhedsmæssige fordele

Vajrasana er den enkleste af alle yogaens asanas, der også kan dyrkes efter frokost eller middag. Og vajrasana er også kendt som ‘diamantpose’, som er bedst til at øve åndedrætsøvelser og meditation. Personen, der lider af ledsmerter, bør undgå denne asana. Denne yoga asana beroliger sindet og bringer stabilitet i tankerne, helbreder forstoppelse, maveforstyrrelse, surhed og øger fordøjelsesprocessen. Dem, der lider af gasproblemer, kan øve det umiddelbart efter frokost eller aftensmad. Denne asana fungerer som en smertestillende medicin for gigtpatienter.

20. Half Twist Pose (Matsyendrasan) for begyndere:

Half Twist Pose - Matsyendrasana Yoga for Health

Ardha matsyendrasana øger iltforsyningen til lungerne og øger fleksibiliteten & funktionerne af ryghvirvlerne. Det strækker også rygmusklerne og rygsøjlen og frigiver stivhed i hofteled. Det er en af ​​de perfekte yogastillinger, som også er nyttige til behandling af diabetes, forstoppelse, rygproblemer, cervikal spondylitis og urinvejsforstyrrelse.

21. Ananda Balasana (Happy Baby Pose):

Easy Yoga Ananda Balasana: Happy Baby Pose

Happy Baby asana af yoga også for begyndere. Denne yoga asana giver en fremragende stretch for hofteleddene, som kan blive stive af for meget siddende. Denne stilling er mentalt beroligende, mens den er fysisk stimulerende, hvilket gør det til en perfekt øvelse for en dag, hvor vi har meget på vores skema. Denne stilling vil forlænge lænden og tillade hofterne at strække sig. Det er en af ​​de grundlæggende yoga -asanas at lave.

Hvad du bør vide, før du gør denne Asana: Dette er en afslapningsasana, der skal udføres mod slutningen af ​​øvelsen.

22. Balasana (Child’s Pose):

Udfør Balasana for Balk Pain (Child's Pose)

Denne yogastilling er meget enkel, men beroligende, som vi også kan lave i sengen. Det er en glimrende yogaøvelse for dem, der lider af rygsmerter, da den strækker sig og slapper af rygsøjlen. Det strækker og styrker også musklerne i hofter, lår og ankler. Gravide kvinder og dem, der lider af forhøjet blodtryk, bør undgå at lave Balasana.

Hvad du bør vide, før du gør denne Asana: Gravide kvinder og dem, der lider af forhøjet blodtryk, bør undgå at lave Balasana.

23. Shavasana (Corpse Pose):

Shavasana for Mind Health (Corpse Pose)

Denne asana handler om at ligge som et lig. Denne yoga asana er ret alsidig asana og gør det før sengetid hjælper med at tømme dine tanker, så de ikke holder dig oppe eller om natten eller bruger tiden om morgenen til at sætte en intention om dagen fremover. Dette er en af ​​de bedste yogastillinger, der hjælper dig med at afstresse fra al den spænding, du har, så vi kan få en god stram søvn.

24. Virabhadrasana (Warrior Pose):

Hele Body Yoga Virabhadrasana (Warrior Pose)

Denne positur ligner en soldat i krigsstilling, så den kaldes Virabhadrasana (Warrior Pose). Dette er en glimrende yogaposition for gravide, som giver fleksibilitet til hele kroppen og styrker ben, arme, lænd og toner underkroppen. Det hjælper også med at øge udholdenhed, koncentrationsevne og balance i vores krop. Det lindrer os fra smerterne i menstruationsperioden.

25. Ustrasana (Camel Pose):

Mange fordele ved Yoga Ustrasana (kamelpose)

Mens vi praktiserer denne pose, ligner vores krop kamelens form, så den kaldes Ustrasana. Denne yoga asana er især god til rygproblemer, afslappende sind, blodcirkulation, åndedrætssystem, endokrine og nervesystem. Det hjælper med at øge bryststørrelsen og lungernes kapacitet, bringer fleksibilitet i bryst, mave og nakke. Det er gavnligt for astmapatienter og hjælper med at reducere fedt fra maven.

26. Garudasana (Eagle Pose):

Yderligere fordele ved Yoga Pose Garudasana (Eagle Pose)

Denne asana kan ligne en masse twist og turnings -øvelser, men det er ikke så svært at udføre. Med regelmæssig øvelse af disse yogastillinger hjælper det med at reducere ekstra fedt i lårene & arme. Det forbedrer også balancen i vores krop.

27. Natarajasana (Lord Of The Dance Pose):

Flere fordele ved Yoga Natarajasana (Lord Of The Dance Pose)

Dette er en af ​​de mest fremragende yoga -asanas for både mænd og kvinder. Natarajasana er også kendt som dansens herre, da den ligner sin kropsholdning. Denne positur hjælper med at forbedre balancen i kroppen, koncentration. Det styrker musklerne i hofte, lår og bryst. Det hjælper også med at reducere vægten og forbedrer vores kropsholdning og balance.

28. Naukasana -kropsholdning (bådestilling):

Naukasana -kropsholdning i yoga (bådestilling)

Denne asana kaldes også som en bådyoga -pose. Naukasana hjælper med at styrke lungerne, leveren og bugspytkirtlen. Dette hjælper også med at øge blodcirkulationen og opretholde sukkerniveauet. Det styrker musklerne i lår, hofter, hals og skulder og hjælper med at reducere mavefedt. Det forbedrer også funktionen af ​​nyre, thyroider og prostata.

29. Marjariasana (Cat Pose):

Marjariasana Yoga Pose for Mind Body (Cat Pose)

Denne kattestilling er en glimrende strækning i en yogatræning. Det producerer fleksibilitet i vores rygsøjle og frigør os fra rygsmerter. Det forbedrer vores blodcirkulation og fordøjelseskraft. Denne træning er en af ​​de bedste yogastillinger og toner også vores mave og hjælper med at slappe af. Tag et kig på yogafotoet ovenfor for at få et klart billede.

30. Utthita Hasta Padangusthasana (udvidet hånd til tå -pose):

Utthita Hasta Padangusthasana (forlænget hånd til tå -pose)

Denne asana er god til at strække kroppens dele, men vi bør ikke strække ud over vores kapacitet. Denne asana giver en god massage til vores rygsøjle, lænd, hofter, ben & hænder. Det hjælper også med at reducere fedtstofferne i de angivne områder af kroppen.

31. Hasta Uttanasana (hævede arme):

Hasta Uttanasana Yoga for mere vejrtrækning (hævede arme)

Dette er en af ​​de enkleste yoga -asanas, hvor du simpelthen bare skal strække dig selv. Stå lige og stræk dine arme over hovedet. Prøv at strække lige fra maven og vippe baglæns for at lave en del af en bue. På denne måde kan du strække hele din torso lige fra maven til spidsen af ​​dine arme. Dette er også kendt som den hævede armpose, og denne yoga asana hjælper med at øge iltindtaget og strække musklerne.

32. Hastapadasana (fremadgående bøjning):

Navnet Hastapadasana i Yoga (Forward Bend Pose)

Dette er en af ​​de yoga -asanas, som du kan øve når som helst på dagen, du ønsker. Det er meget effektivt i energibooster og forbedrer også bedre blodcirkulation. Det strækker sig til næsten alle kroppens muskler og kan bringe din krop en øjeblikkelig glød på grund af forfriskning af blodcirkulationen. I dette skal du bare inhalere, blokere det, mens du løfter dine arme over dit hoved og derefter bøjer fremad for at røre ved dine ankler og hænder, der er sat ind under fødderne.

Hvad du bør vide, før du gør denne Asana: Gravide damer må ikke gøre dette asana.

33. Prasarita Padottanasana (bredbøjet fremadbøjning):

Prasarita Padottanasana med effektive anvendelser (bredbøjet fremadbøjning)

Denne er en anden version af Padottan asana og er meget effektiv yoga -øvelse til små sygdomstræk, der tæller hovedpine og smerter i kroppen. Denne asana med regelmæssig praksis kan også helbrede en vis mængde depression, som du går igennem. Du kan gøre dette til en del af listen over lette yoga for begyndere, fordi det er virkelig simpelt. Du skal først sprede dine ben og derefter bøje ned med begge hænder for at røre jorden.

Hvad du bør vide, før du gør denne Asana: Hvis du gør det for første gang, skal du gøre det under korrekt opsyn for at undgå fald eller personskade.

34. Vrikshasana Yoga (træpose):

Brug af Vrikshasana Yoga eller Tree Pose

Dette er endnu en af ​​de lette yogastillinger og praktiseres ofte som en del af SuryaNamaskar -sessionen. Det skal bedst praktiseres i det fri, tidligt om morgenen er det bare egnet til sit navn. Dette er på grund af selv træer som åben luft og sollys, som de modtager tidligt om morgenen. Denne yogastilling hjælper med at øge fokus og koncentration. Til dette skal du stå på den ene fod, mens den anden er låst bag knæene og dine hænder er løftet over dit hoved i en bønnestilling.

35. Ardha Chakrasana (halvhjulsstilling):

Half Wheel Pose - Ardha Chakrasana Hjælp til at tone din krop op

Hvis du tror, ​​du foretrækker yoga asanas til at tone alle dele af din krop op, så skal du have denne på din liste over yogastillinger, som du skal øve dagligt. Yoga er en disciplin, og derfor skal du bevare regelmæssigheden, når du dyrker den. Til dette skal du lære en bagbue, men ikke en fuld. Stå foran en hævet platform eller et lavt bord, og bøj derefter baglæns for at røre ved det samme.

Hvad du bør vide, før du gør denne Asana: Prøv ikke denne Asana, hvis du havde skader på nakke, skulder eller rygsøjle.

36. Viparita Virabhadrasana (Reverse Warrior Pose):

Viparita Virabhadrasana (Eller) Reverse Warrior Pose

Dette er et af yogaøvens navne, der findes på enhver liste, du tjekker. Vi ved nu allerede om Virabhadrasana eller simpelthen krigerposen. Dette er bare det modsatte af det. Her drejer vi til højre på bagsiden af ​​vores kroppe, hvilket giver det et lille twist. Denne er meget nyttig til toning af talje og mavemuskler og helbreder også smerter i rygsøjlen og andre problemer som disse.

Hvad du bør vide, før du gør denne Asana: Prøv ikke denne Asana, hvis du havde skader på nakke, skulder eller rygsøjle.

37. Chakrasana Yoga (fuldhjulspose):

Chakrasana yoga -anvendelser til helbred eller helhjulspose

Før har vi læst om halvhjulsposen eller Ardha chakrasana, som mere er en del af let yoga asana for begyndere. I dette er det på det næste niveau og er en mere avanceret kropsholdning. Her skal du stå og løfte dine hænder, mens du vipper tilbage for langsomt at danne en bagbue. Dette er meget nyttigt til at helbrede rygsøjleproblemer, da det strækker alle kroppens rygmuskler. Denne kropsholdning hjælper også med at opretholde en balance i fordøjelsessystemet. Dette er en af ​​de mest fordele ved yoga asanas med fremragende sundhedsmæssige fordele.

Hvad du bør vide, før du gør denne Asana: Hvis du prøver hjælp for første gang, eller det kan forårsage alvorlig personskade.

38. Træn Ardha Chandrasana (halvmåne):

Half Moon Pose - Øv Ardha Chandrasana til at kontrollere stressproblemer

Dette er endnu en af ​​de yoga asana, som er nyttig til at gøre din ryg fitere. Dette skyldes, at ryggen og rygsøjlen på hver person er mest udsat for stress. Vi sidder i lange timer, mens vi arbejder, og rygsøjlen er den første, der bliver ramt. Med denne holdningspraksis regelmæssigt kan du helbrede alle dine ryg- og rygproblemer og også iskiasmerter.

Hvad du bør vide, før du gør denne Asana: Hvis du er en Vertigo -patient, skal du være forsigtig eller undgå helt.

39. Adho Mukha Svanasana:

Adho Mukha Svanasana Yoga for fordøjelsessundhed

Du kan simpelthen vælge denne yoga asana fra denne liste over effektive yogastillinger. Dette er også kendt som en nedadvendt hundestilling. Det er, når du bøjer næsten helt foran med kun din hofteparti pegende opad. Denne yogastilling er meget nyttig og betragtes som yogastilling for kvinder. Det er fordi den almindelige praksis med dette kan helbrede symptomer på overgangsalderen og også kan balancere din menstruationscyklus. Generelt hjælper denne asana også med at balancere fordøjelsessystemets funktion og dermed holde syre og gas væk.

Hvad du bør vide, før du gør denne Asana: Undgå at gøre denne asana under graviditeten, eller du har nakke- eller rygproblemer.

40. Vyaghrasana (Tigerpose):

Vyaghrasana i yoga til smertelindring (Tiger Pose)

Denne yoga asana er også kendt som den statiske tigerpose og er en anden til at helbrede rygsmerter. Dette fokuserer især på lænden og strækker muskler og væv derover, hvilket forårsager lindring af smerter i det særlige område. Her bliver du først nødt til at indtage positionen som et firbenet dyr eller som om du vil kravle. Stræk nu fremad og løft den alternative arm og ben og stræk den lige.

41. Yoga Bakasana (Crow Pose):

Yoga Bakasana og dens fordele (Crow Pose)

Dette er et af yoga asana navne, der normalt er en del af den avancerede fase af yoga praksis. Denne har helt sikkert brug for meget engagement, fleksibilitet og styrke. Du skal balancere hele din krop på dine håndflader og løfte dig selv for igen at bøje dine ben for at lave en formation, der resulterer som en kran. Denne yogastilling er meget nyttig til at tonere dine arme samt fjerne fedt fra maven.

Hvad du bør vide, før du gør denne Asana: Denne asana handler om at balancere tyngdepunktet på dine arme, så enhver hast kan være alvorligt skadelig.

42. Makarasana (Krokodilleposen):

Makarasana for yoga (Eller) The Crocodile Pose

Dette er en af ​​de meget populære øvelser i serien af ​​yoga asanas for begyndere. Det er fordi dette ikke er virkelig svært og bare er en afslappende kropsholdning, som alle let kan gøre. Det eneste er, at du skal kende vejrtrækningsprocessen, som er det vigtigste, når det kommer til yoga -asanas. Denne asana er især nyttig til at slappe af muskler og lindre smerter, såsom smerter i lænden og smerter på grund af iskias.

Hvad du bør vide, før du gør denne Asana: Hvis du har nakkeskade, skal du undgå at presse din nakke.

43. Salabhasana (johannesbrødpose):

Salabhasana (johannesbrødpose) Yoga Pose til begyndere

Dette er en af ​​de multi-fordelagtige yoga asanas, fordi dette er nyttigt til smertelindring og fungerer meget godt, når det kommer til vægttab. Her skal du lægge begge dine hænder lige, mens du ligger på forsiden. Løft nu benene lige og sammen op og træk vejret godt. Sørg for, at du ikke presser dine hænder. Dette øger stofskiftet på grund af hvilken fedtdannelse forhindres og er også nyttig til fordøjelsesbesvær.

Hvad du bør vide, før du gør denne Asana: Hvis du har nakkeskade, skal du undgå at presse din nakke.

44. Bhekasana (frøholdning):

Typisk yogastilling Bhekasana eller frøestilling

Dette er en yogastilling, der ikke er særlig vanskelig. Denne yoga asana skal du prøve, hvis du synes, du skal dæmpe dine hofter og balder. Til dette skal du lægge dig ned på din mave og nu løfte dig selv op til dine bryster og igen fra bagsiden, skal du vride begge dine ben tilbage fra knæene, så du kan holde dem. Dette giver dig en flot strækning og toner dermed delene.

45. Gomukhasana Yoga (Cow Head Pose):

Cow Head Pose - Gomukhasana Yoga Practice for seksuelle problemer

Dette er avanceret yoga udført af særlige grunde. Dette kan udføres af både mænd og kvinder. Dette er især nyttigt for mænd, fordi det letter seksuelle problemer, hvilket resulterer i bedre ægteskabelige forhold. Udøvelsen af ​​Gomukhasana hjælper også med at helbrede brok.

46. ​​Virasana Yoga Pose (Hero Pose)

Hero Pose in Yoga - Virasana Yoga Pose and Benefits

Denne er igen i en avanceret fase af yoga asanas og er nyttig til ledsmerter og problemer. Øvelsen af ​​denne holdning yoga gør dig til sidst mere fleksibel og letter også alle dele af din krop. Udøvelsen af ​​Virasana øger også stofskiftet i kroppen og forbedrer blodcirkulationen selv til leddene. Denne asana kan vise øjeblikkelig glød i dit ansigt, som er et resultat af korrekt blodcirkulation.

47. Supta Virasana Yoga (tilbagelænet heltepose):

Supta Virasana Yoga for Abdomen Health (Reclined Hero Pose)

Også kendt som heltenes tilbagelænestilling, er denne ikke en meget vanskelig kropsholdning at øve på. I dette skal du bare lave Vajrasana og ligge med benene fast i stillingen. Denne type yoga asanas er meget nyttig for fordøjelsessystemet og dets korrekte funktion. Denne yogastilling forhindrer også overdreven fedt i at aflejre sig i kroppen, især underlivet.

Hvad du bør vide, før du gør denne Asana: Undgå at gøre dette asana, hvis du har nakkeskade.

48. Kumbhakasana (Plankepose):

Effektiv Yoga Kumbhakasana (Plankepose)

Denne kropsholdning er også kendt som plankepose og kan praktiseres af alle, fordi det virkelig er meget let. Sørg for at starte med at gøre dette mindst ti gange og derefter gradvist øge til 15 og derefter 20 gange. Dette ser enkelt ud, men er meget effektivt til toning af en række kropsdele. Dette inkluderer hofter, talje, mave, arme og skuldre. Øv denne yogastilling hver dag, hvis du vil udvikle tonet abs.

49. Vasisthasana (sideplankepose):

Sådan laver du Vasisthasana i yoga - (sideplankepose)

Bedre kendt som sideplanken yogastilling og en version af den forrige, her bliver du nødt til at hæve din krop ved at hvile på den ene hånd, som vil ligge fladt til albuen. Løft og læg en anden hånd på din talje i en smart kropsholdning. Dette er nyttigt til at tonere de ekstra fede håndtag, der får din talje til at se dårlig ud og er genstridig.

50. Utthan Pristhasana (Lizard Pose):

Utthan Pristhasana og deres fordele (Lizard Pose)

Også kendt som firbenposen er dette meget nyttigt til at frigøre stress, træthed og spændinger. Denne pose ser sikkert kompliceret ud, men er ikke sådan. Du kan gøre dette for at hellere slappe af din krop efter en hård arbejdsdag. Det er øjeblikkeligt effektivt og meget, meget beroligende for kroppen.

Du kan gøre din krop stærk og sund ved at bruge frem for alt de forskellige typer yoga -asanas og også få mental ro. Yoga er en terapi for sind og krop, som vi allerede har kendt, og der er flere yogastillinger. Det bliver stadig mere fordelagtigt, hvis man øver sig dagligt, passende.

Pas på, før du udfører disse asanas:

Hvorfor Yoga? At lave yoga er meget godt for dit helbred. Det er dog meget vigtigt, at du gør det rigtigt. Det er altid tilrådeligt, at før man laver yoga derhjemme, skal man lære den korrekte teknik til, hvordan man laver yoga asanas. Der er en stor sandsynlighed for, at hvis asanas gøres forkert, så kan det påvirke sundheden negativt.

Forholdsregler og kontraindikationer ved yogastillinger

Følgende er de forskellige forholdsregler, man skal tage, mens man udfører yoga asanas og de kontraindikationer, man skal være forsigtig med og overveje som et advarselsskilt:

 • Udfør yoga i fuldstændig ro. Dette er et af de vitale krav, før du begynder med yoga.
 • Valget af tøj, du bærer, vil i høj grad påvirke dine asanas. Vælg iført behageligt tøj, mens du laver yoga. De typer yogastillinger, du ønsker at gøre, bestemmer det tøj, du skal have på.
 • Gør aldrig yoga på barmark. Brug en yogamåtte.
 • Hold dig selv ordentligt hydreret.
 • Undgå måltider, før du laver yoga, eller hold en tilstrækkelig tidsforskel mellem måltidstid og yogatid.
 • Hvis du har nogle maveproblemer, så hold asanas, der indeholder alle stillinger, der kræver vridning, hvirvling eller anstrengelse af mavemusklerne, så lad være med at lave sådanne asanas.
 • I tilfælde af acid reflux bør enhver asanas, der kræver hovedet være lavere end maven kort sagt, enhver inversionsasanas strengt undgås.
 • For rygsmerter henviser patienter venligst din læge til øvelser, du kan lave, og dem, du bør undgås, da det kan forværre situationen.

Yoga bivirkninger:

Yoga forbedrer din fleksibilitet og mentale evne. Men der er visse bivirkninger for visse forhold. Lad os se på de mulige bivirkninger af yoga:

 • Glaukomkomplikationer – ved glaukom er der ekstra pres bag øjenkuglerne, og det kan i sidste ende føre til tab af syn. Visse yoga -asanas såsom hovedstand, håndstand, skulderstativ, hvilket øger trykket på øjnene, kan komplicere situationen.
 • For blodtrykspatienter kan kraftig vejrtrækning og forskellige former for yogastillinger, der involverer inversioner, forværre situationen.
 • Avancerede yoga -asanas bør udøves under korrekt vejledning, ellers kan det føre til en alvorlig rygskade.
 • Muskeltræk eller muskelbelastning er en almindelig bivirkning af yoga, som skyldes forkert holdning.

Yoga er en vidunderlig ting, og det skal være en del af din livsstil at have et lykkeligt og sundt liv. Det er dog meget vigtigt, at du lærer korrekt at lave yoga asanas, før du praktiserer dem derhjemme uden vejledning. Yoga handler om stillinger, og en perfekt kropsholdning er meget vigtig for at få asanas til at fungere på den rigtige måde for dig, som den burde. For de bedste resultater afslut din træning med 5 minutters yoga meditation og se dit energiniveau stige.

Yogaeksperter og deres anmeldelser:

1. Ana Forrest

Ana Forrest

Anmeldelse: Ana Forrest er skaberen af ​​Forrest Yoga tilbage i 1982, som er styret af principperne nemlig vejrtrækning, styrke, integritet samt ånd. Styret af elementerne i Ashtanga Vinyasa er hendes Forrest Yoga kendt for sin kernestyrke, intensitet og lange holdning af positioner. Ana Forrest blev certificeret yogainstruktør i en alder af 18 år og er internationalt kendt for sine helbredelser og sit arbejde inden for yoga.

2. Briohny Smith

Briohny Smith

Anmeldelse: Briohny Smith er en yoga-instruktør i LA og er kendt verden over som inversionsgudinde. Hun lærte først yoga tilbage i 1999 og er nu selv instruktør og underviser i yoga under sit varemærke Fit Flow Yoga i LA. Hun rejser over hele verden for at fortsætte undervisningen og tilbagetrækningerne.

3. Janet Stone

Janet Stone

Anmeldelse: Yogini Janet Stone begyndte sin rejse med yogatræning i 1996 i Indien. Hun lærte Vinyasa Yoga, og hendes lære er kraftig og er en vidunderlig blanding af Vinyasa længe med sang, ånde, bevidsthed, bevægelse og humor. Janet har været omtalt i forskellige publikationer såsom Elephant Journal, Yoga Journal og Yoga Flow Magazine. Hun leder i øjeblikket det 200-timers Vinyasa Teacher Training-program og afholder forskellige workshops og retreats i USA, Indien og Mexico.

4. Kino MacGregor

Kino MacGregor

Anmeldelse: Kino MacGregor begyndte først at lære Ashtanga i en alder af 19 år, og efter tre års praksis brugte hun syv år af sit liv på at udforske den forskellige læring af Ashtanga. I en alder af 29 modtog hun certifikatet til at undervise i Ashtanga Yoga fra dets skaber Shri K. PattabhiJois. Hendes Youtube -tilhængerskab er tæt på 5 millioner visninger, og hun har endda forfattet 2 Ashtanga Books og produceret 6 Ashtanga yoga DVD’er. Hun gennemfører sine træningsprogrammer i hele Asien.

5. Sadie Nardini

Sadie Nardini

Anmeldelse: Sadie er Rockstar Yoga -lærer og har en kæmpe fan. Hun er en fantastisk træner og mangler aldrig at dele sin indsigt med sine følgere i at dyrke yoga. Og hun er grundlægger af Core Strength Vinyasa Yoga og har brugt 19 år af sit liv på at studere ernæring, filosofi, yogisk disciplin og anatomi. Hun er forfatter til forskellige yogabøger og skriver til internationale yoga- og wellnesspublikationer.