Ananda Yoga Asanas og fordele

Ananda Yoga er en form for yoga, der kommer direkte fra læren fra Paramahansa Yogananda, den berømte indiske Yogi, der bosatte sig i Vesten for at undervise i krøllenes finurligheder. Det bringer den åndelige essens i Yoga tilbage. Det involverer ikke de intense yogastillinger. Tværtimod er yogastillingerne i Ananda Yoga rettet indad og hjælper dig med at tilpasse dig dit højere indre. Poserne er designet til at harmonisere sind, krop og sjæl og øge din bevidsthed. Læs her for at vide i detaljer.

Ananda Yoga Asanas og fordele

Hvad er Ananda Yoga?

Ananda Yoga kommer fra Swami Kriyananda, discipel af Paramahansa Yogananda, der systematiserede Yoganandas lære, tanker og praksis og døbte det som Ananda Yoga. Ananda Yoga kan groft inddeles i 4 grupper, nemlig:

  • Asana
  • Pranayama
  • Yogiske meditationsteknikker
  • Anvendte yoga -filosofier

Stillingerne i Ananda Yoga er aldrig for intense eller kan lide aerobic. Tværtimod er de meget blide, og vægten ligger på:

  • Sikkerhed og korrekt justering
  • Bliver afslappet hele tiden
  • Arbejde med kroppens subtile energi
  • Hæv din bevidsthed med poserne
  • Tilpasning af hver pose til at passe til praktikerens evner frem for at tvinge udøveren til at opnå den ideelle pose.

Øvelse af Ananda Yoga vil gøre dig mere bevidst om din guddommelige natur og højere indre og hjælper dig med at være ét med det samme.

Ananda Yoga er virkelig en velsignelse for menneskeheden. Det er kendt for sine flere fordele, såsom forbedring af fleksibiliteten i kroppen, helbredelse af sygdomme, forbedring af luftvejene og øget blod- og lymfecirkulation. Der er flere positurer og aspekter af Ananda yoga, som er blevet diskuteret nedenfor til reference.

1. Lotus -stillingen:

ananda yoga

Lotus Pose er den mest basale pose, du bør lære, mens du laver yoga. Det hjælper dig til at meditere bedre og øger dit koncentrationsniveau. Til dette skal du sidde på gulvet med dine ben krydsede. Hold hænderne på knæene og træk vejret langsomt. Det er virkelig let at lave lotusposen, og alle kan gøre det. Dette er den bedste meditative pose, der kan øge din bevidsthed.

2. Childs Pose:

Til dette skal du sidde på yogamåtten med dine ben foldet på en sådan måde, så dine fødder rører ved din bagdel. Bøj nu fremad og prøv at røre jorden. Stræk dine arme foran dig og slap af. Bagsiden af ​​dine hænder skal være på jorden. Barnets stilling kan hjælpe dig med at slappe helt af af kroppen og øge dit bevidsthedsniveau.

3. Cobra -stillingen:

For kobra -stillingen skal du ligge med armene i siderne. Læg dine håndflader fladt på jorden og løft din krop, mens du forsøger at holde lårene flade på yogamåtten. I denne position skal din overkrop hæves, og dine skuldre skal slappe af et stykke tid. Dit hoved skal være rettet op mod loftet. I Ananda Yoga gentages kobra -stillingen 8 gange og ledsages af dybe vejrtrækningsteknikker og tavse bekræftelser.

4. Træet udgør:

For træets stilling skal du stå lige og holde dine arme ved din side. Løft det ene ben op og hvil det på anklen. Sørg for, at du aldrig hviler det på knæet. Løft dine arme, og lad dine håndflader vende mod hinanden. Denne positur bør maksimalt udføres i cirka fem minutter, da dette vil hjælpe dig med at koncentrere dig og meditere bedre. Mens træet udføres, bør man holde øjnene åbne for at balancere kroppen bedre.

5. Sphinx -stillingen:

Sphinx Pose ligner meget kobra -stillingen. Til dette skal du ligge på en måtte nedad. Derefter skal du løfte brystet fra gulvet, og albuerne skal hvile for at understøtte gulvet. I denne position skal din mave røre jorden, og dine underarme skal være flade på jorden. Dit blik skal også være parallelt med jorden.

6. Kaoshiki -dans:

Efter Ananda yoga asanas er det vigtigt for dig at lave Kaoshiki -dansen, som er bedst for krop, sind og ånd. Det vil øve dine lemmer, lette menstruation og fødsel og fjerne rynker og sløvhed. Det giver dig også en masse tillid og forbedrer tekstur og tone i din hud. Kaoshiki -dansen er bedst til at udvikle dit potentiale og er en væsentlig del af Ananda Yoga.

7. Dobbelt vejrtrækning:

Bring dine arme lige til skulderniveauet og tag et dobbelt åndedrag. Bøj knæene og før armene fremad, indtil håndfladerne rører ved hinanden. Træk igen vejret to gange, tag armene tilbage og ret dine ben. Slap af med din krop med en dobbelt udånding igen. Gør dette cirka tre til fem gange. Dette er en perfekt afslapningspose, der hjælper dig med at forstå energistrømmen i kroppen.

8. Body Opladning:

Stå lige og indånder. Spænd kroppen langsomt på en sådan måde, at den vibrerer. Blik opad mellem øjenbrynene og mærk energien flyde gennem din krop. Hold spændingen, og lad den derefter slappe af. Gentag denne øvelse cirka en til tre gange. Glem ikke at slappe af og føle på hvert trin.

9. Dobbelt vejrtrækning uden spænding:

Til dette skal du slappe helt af. Bøj dine albuer og før den mod brystet. Pust langsomt ud og stræk derefter dine arme foran dig. Luk øjnene og sig det i dit sind: ”Jeg er fri. Jeg er fri.” Gør dette seks til ti gange.

Således er ovennævnte en detaljeret forklaring af Ananda Yoga, og også de forskellige Ananda Yoga -stillinger, der udgør en integreret del af Ananda Yoga. Ananda Yoga handler mere om meditation og hævelse af bevidsthedsniveauet frem for at træne og udføre korrektion. Så hvis du er villig til at identificere din sande natur og opleve enheden med dit guddommelige jeg, så er det sådan du skal følge? Er du udøver af Ananda Yoga? Del din oplevelse med os i kommentarerne herunder.

Ofte stillede spørgsmål:

Spørgsmål 1: Hvad gør Ananda Yoga unik?

Svar 1: I Ananda Yoga er det primære fokus på de energigivende øvelser og positive og tavse bekræftelser og ikke på korrektionen af ​​positurerne. Ananda Yoga har et sæt unikt designede 39 energikontroløvelser udviklet af Paramahansa Yogananda, der hjælper dig med at øge fokus og kontrollere livskraften. Udover at hver af disse positurer er parret med sit eget sæt af bekræftelser, som praktiserende læge gør lydløst, mens han praktiserer disse positurer.

Spørgsmål 2: Hvem er grundlæggeren af ​​Ananda Yoga?

Svar 2: Ananda Yoga er blevet grundlagt af Swami Kriyananda, en af ​​de tætte disciple af Paramahansa Yogananda. Yogananda er den første store mester i yogasana, der bosatte sig i Vesten for at sprede læren om Kriya Yoga. Yogananda er også forfatter til den berømte bog om yoga kaldet en selvbiografi om en yogi. Swami Kriyananda systematiserede Swami Yoganandas lære, tanker og praksis og gav den en bestemt form og kaldte den som Ananda Yoga

Spørgsmål 3: Hvordan adskiller Ananda Yoga sig fra Hatha Yoga?

Svar 3: Ananda Yoga er en forlængelse af Hatha Yoga med et par ekstra dikkedarer til det med det formål at øge udøvernes oplevelse. Ananda Yoga har til formål at øge din bevidsthed om dit indre og sande ånd. Når din bevidsthed er bevidst, er der næppe nogen mulighed for, at du forbliver trist eller dyster. Du er altid glad og energisk, og det er formålet med Ananda Yoga.