Ardha Navasana – Sådan gør du og fordele

Ardha Navasana er almindeligt kendt som Half Boat pose. Det er afledt af to sanskritord Ardha og Nava. Ardha betyder halvdelen og Nava betyder båd. I denne særlige pose opnår kroppen form af en båd, og al balancen sættes på hofterne. Halvbådsstilling er virkelig meget gavnlig til at helbrede sundhedsproblemer. Mange mennesker praktiserer denne positur regelmæssigt.

Ardha Navasana Sådan gør du og fordele

Det hjælper dem virkelig med at lindre deres stress og forbedre deres fordøjelsesvækst. Denne yoga asana er meget populær blandt de unge piger og drenge, da den hjælper dem med at tone deres krop. De holder sig mentalt og fysisk i form ved at gøre denne asana en eller to gange om dagen. Så for at tone dine hofter og balder, følg de enkle trin nedenfor.

Sådan gør du Ardha Navasana

1. For det første skal du sidde på måtten med begge ben spredt lige foran dig.

2. Hold øjnene åbne under hele stillingen. Dine arme skal holdes fast på siderne, mens du holder dine håndflader på gulvet.

3. Tag en dyb indånding og begynd langsomt at bøje knæene. Lad dine knæ ligge på gulvet. Bare vær komfortabel.

4. Hold nu ryggen lige, løft langsomt brystbenet og lad din krop læne sig tilbage.

5. Nu, løft forsigtigt dine fødder til knæets højde. Hold dine lægmuskler parallelle med gulvet og lad lårene forblive vinkelret på knæet.

6. Armene skal holdes på samme niveau og skal være på linje med tæerne.

7. Bliv i den endelige position, så længe du kan. Bliv ved med at holde vejret, når du er i den endelige position.

8. Træk derefter vejret ud og langsomt tilbage til liggende stilling. Bare slappe af hele din krop.

9. Øv 3 til 4 runder. Efter hver runde skal du slappe af i shavasana.

Der kan være variation, når du fuldt ud opnår denne asana. Efter Ardha Navasana kan du simpelthen prøve fuld navasana. Selvom Ardha Navasana er meget gavnligt, men stadig bør nogle mennesker helt undgå det. Personer, der lider af lavt blodtryk, menstruation og hovedpine, bør helt undgå at udføre denne stilling. Hvis lægen har lidt nogen form for knæskade eller nakkeskade, skal du undgå at udføre denne asana.

Hvis du er astmapatient, eller hvis du lider af hjerteproblemer, bør denne asana helt undgås. Ardaha Navasana hjælper helt sikkert med at opbygge din styrke og kraft i hele torso, men sørg for at du udfører denne asana inden for dine grænser. I tilfælde af medicinsk bekymring bedes du kontakte fysioterapeuter, der kan vejlede dig på en meget bedre måde.

Fordele

Ardha Navasana har flere fordele, der har langvarige virkninger på sin praktiserende læge. Ardha Navasana øger ikke kun din krops fleksibilitet, men hjælper også med at opbygge stabilitet i kernen. Det hjælper med at stimulere dine maveorganer. Det hjælper også med at forbedre fordøjelsessystemet i din krop.

Det stimulerer din krops stofskifte og hjælper også med at opretholde balancen. Denne stilling hjælper også med at styrke hoftebøjerne. Du kan også forbedre justeringen af ​​din krop ved at strække rygsøjlen. Denne kropsholdning hjælper også med at forbedre blodcirkulationen i din krop. Det regulerer også funktionen af ​​din bugspytkirtel og nyre.

Så begynd at øve denne asana fra i dag. Sørg for, at du skal gøre denne pose hver dag. Tidlig morgen gentagelse af denne asana 3-4 gange vil ikke kun genoplive din energi, men også holde dig sund og rask hele dagen lang. Hvis din morgenplan er optaget, kan du endda gøre det i løbet af aftentimerne.