Bakasana (Crow Pose) – Sådan gør du og dens fordele

Mange mennesker starter ofte med yogapraksis, kun når de lider af nogen form for kroniske lidelser eller helbredskomplikationer. Men hvis dine sygdomskomplikationer er skred frem, føler du ikke, at det efter en vis grænse selv bliver lidt svært for yoga at lave mirakler. Derfor foreslås det ofte, at yoga eller asana skal udføres fra en meget ung alder, da det giver dig flere sundhedsmæssige fordele.

Bakasana (crow Pose) Sådan gør du og dens fordele

Vil du lære en asana, som ikke kun er bedre, men også enkel. Bakasana er en sådan asana, der kan se meget vanskelig ud, men det er den enkleste asana. Bakasana er et sanskritord og er almindeligt kendt som kranposen. Denne yogastilling er mest værdsat, da den giver dig lindring fra frygt.

Hvis du planlægger at lære Bakasana, skal du bare følge de enkle instruktioner nedenfor:

Trin til at lave Bakasana:

 •  Placer dig selv på måtten i stående stilling. Dette er en pose, der skal starte med en anden asana. Start denne asana ved først at være i bjergets stilling med dine fødder sammensat.
 • Bøj nu langsomt nedad, og placer dine arme midt på knæene.
 •  Sæt forsigtigt dine håndflader på måtten og spred bare fingrene fra hinanden. Dine skuldre må ikke røre ved din krop og være adskilt fra hinanden.
 • Nu skal du bare begynde at løfte dine hofter opad. Løft den så højt som du kan. Efter at have løftet, skal du bare begynde at bøje dine albuer ud til siden på en sådan måde, at armenes bagside hviler på dine knæ.
 •  Efter at have opnået denne pose, skal du bare se ned og fokusere på et punkt for at øge dit koncentrationsniveau. Træk vejret ind, prøv at lægge din krops vægt på tæerne for at gøre asanaen mere spændende for dig.
 • Ånd langsomt ud, hold dig selv i denne kropsholdning for at sige cirka 3-4 minutter. Sænk nu dine fødder og kom forsigtigt tilbage til din oprindelige position.

Hvis du er nybegynder til denne stilling, kan det være lidt smertefuldt for dine håndled. Så bare vær lidt forsigtig. Prøv at undgå denne kropsholdning, hvis du lider af håndledskader eller armskader. Gravide damer bør også undgå denne asana. Personer, der lider af karpaltunnelsyndrom, bør helt undgå denne asana. Denne pose skal foretages fortrinsvis i de tidlige morgentimer.

Denne pose giver sin læge en masse styrke og fleksibilitet. Mange mennesker siger, at denne asana helbreder din krop perfekt. Denne pose hjælper med at give din krop en perfekt balance. Der er enorme sundhedsmæssige fordele forbundet med denne asana. Læs videre for at vide om dets sundhedsmæssige fordele.

Sundhedsmæssige fordele:

Bakasana er gavnligt for vores krop på enorme måder-

 • Det hjælper virkelig med at tonere din krop og giver high -end støtte til dine kernemuskler.
 • Det giver elasticitet til din rygsøjle på grund af overdreven strækning af din øvre ryg.
 • Det hjælper virkelig med at fordøjelsessystemet fungerer korrekt, hvilket reducerer din tendens til syredannelse og hjælper også med at komme sig efter smerterne ved halsbrand.
 • Denne kropsholdning hjælper med den generelle udvikling af din krop. Det hjælper ikke kun med koordination og koncentration, men giver også balance i din krop.
 • Det hjælper med at stimulere dine organer, især lysken og maven.

Mens du gør denne asana, kan du føle dig som en fugl, og luft spiller en meget vigtig rolle i at gribe dig op. Så start denne pose fra i dag. Det vil virkelig hjælpe med at holde dig fysisk rask og sund. Så begynd at lære og glad for at øve. I tilfælde af smerter skal du kontakte en ekspert.